Játékfigurák szőrméből - kutyaszőrből is készülhet műegér

Állatvédelelm, akciók, tüntetések - Állatkinzás, állatok jogai - Vegetáriánus állatetetés

Játékfigurák szőrméből - kutyaszőrből is készülhet műegér

HozzászólásSzerző: tami » 2011. márc. 3., csüt. 19:36

A minap szülinapi ajándék után kutattam a városban. Kevés pénz lévén az apró ajándékboltokat céloztam meg. A csatok, és hajgumik fölötti polcon plüssállatokra lettem figyelmes. Jó lesz ez is - gondoltam, majd rövid válogatás után megdöbbentem, amikor a pamutbojtok között valódi állatszőrből készült műegereket találtam. Szépen festett szőrmék, finoman kidolgozott kulcstartók, plittyegő állatkák hada volt a kosárban.

Az eladó nem sejthette, hogy állatbarát lévén eszemben sincs élő állatok lemészárlása által készített ajándékot venni. Miközben kutattam, a boltos odajött hozzám, és így szólt: "azok ott igazi szőrből vannak!". Rövid kommunikációnk alatt még azt is megtudtam, hogy az árú nagykereskedésből származik, ami (feltehetően) a távoli keletről vásárol, de nem kizárt, hogy itthoni prémkabát maradékokból varrják az ügyes kezek az apró szőrpamacsokat.

Magyarországon az állatok prémcélú felhasználása törvényes. A prémcélból tenyésztett állataiból bárki bármikor készíthetne szőrös kis kulcstartókat - állatfigurákat. Ez az 1998. évi XXVIII. törvényben olvasható, mely az állatok védelme céljából született.

Az állatokat felhasználni olyan jelentéktelen célokra, mint szőrmeajándék készítés, nem az emberi jólétet szolgálja, hanem az emberi hiúságot és az anyagi hasznot segíti elő.

Én, mint átlagember azt gondolhatnám, hogy nem tehetek semmit a szőrmejáték készítők ellen, pedig ez nem így van. Tudatos vásárlói szokásaim része lehet, hogy az állatok prémjét tartalmazó ajándéktárgyakat nem vásárolom meg, ezáltal megbénítható az állatokat gyilkoló gyártói/forgalmazói oldal.

Seres Zoltán
Orpheus Állatvédő Egyesület
Állatbarát Web Kuckó - www.zug.hu
Adó 1%: 18464654-1-06

Első megjelenés a veg.hu-n: 2004. szeptember
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Állati jogok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég