A csiga

Állatvédelelm, akciók, tüntetések - Állatkinzás, állatok jogai - Vegetáriánus állatetetés

A csiga

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. szept. 16., pén. 12:09

Dátum: 2006. február 25. szombat, 00:05 Küldte: Parsifal

I. Létezik egy csúnya mondóka bizonyos csiga bigáról, amit inkább nem idéznék, gondolom sokan ismerik. Ugye, hogy rosszaságra nevel? (Vajon ez az eredeti szövege?) Van egy lájtosabb változata, amiben a mondóka mesélője bemegy, és megissza a csiga sörét. Talán kissé illuminált állapotban született-e költemény, és talán azért nem olyan agresszív, mert egy bizonyos piás állapotban az ember barátkozóvá válhat. Még a csigával is. Pedig ezt józanul is meg lehet, sőt kellene tenni. Nem azt mondom, hogy gyerünk, piálj a jókedvedért. A jókedvhez elvileg nincs szükség alkoholra. Másrészt az alkohol öl, butít és nyomorba dönt. További vegi ellenérv a sörre, hogy tartalmazhat állati eredetű anyagot (halaknak mindenféle belső szerveit. És hogy még egy állatot belekeverjünk: boa.) Költsd a pénzedet kedvesebb, hasznosabbra, egészségesebb dologra.


II.
A Merlin című film egyik jelenetében a fiatal Arthur király és Merlin (Sam Neil) együtt lovagoltak a mezőn. Hirtelen megállították lovaikat, és az alábbi párbeszéd zajlott le közöttük:


Arthur: - Miért álltunk meg?
Merlin: - Őt illeti meg az elsőbbség.

(Egy másik jelenetben a Merlin karakter a méheknek köszönte meg, hogy segítségére voltak a gonoszság elűzésében.)

III.
Az egyik női lap hasábjain megjelent interjúban az interjúalany üzletasszony a következőket mondta a korábbi csigaexportjáról:


"... Jól ment az üzlet, mégis abbahagytam. ...a csigák sírnak, mert a só marja őket. Ha egyetlen csiga sír, azt nem hallod, de több mázsának borzasztó hangja van. Szeretem az állatokat, és nem bírtam hallgatni."


http://www.bio-tex.hu/kepek/meglepetes_2003_okt_8_1.jpg


IV.
A csiga (állat) nem embernek való eleség, nem vegetáriánus fogás.
A csiga hasznos állat is lehet, ha nincs túlszaporodva a kertben. Segít a humuszképzésben. Ha sok van a kertben fogjuk össze őket, és telepítsük őket olyan helyre, ahol számuk normalizálódhat. Vegán módszerrel ugyanis nem ölünk, csigát sem. ;)
Továbbá a helyes növénytársítás is segít a csigák helyes arányának fenntartásában, lásd az Öngyógyító kiskert című kiadványt.


V.
Kakaós csiga, gyermekkorom kedvelt péksüteménye volt. Meggyőződésem, hogy ez a vitálanyagokat nélkülöző készítmény szerepet játszott fogaim és szemem állapotának, így hát eddigi egész életem alakulásában. Tudod, akinek szebb a mosolya, élesebben lát, előnyben van. Azért így sem panaszkodhatom. :)

Visszatérve a kakaós csigára: Ezt is el lehet készíteni úgy, hogy ne váljék a betegségünk forrásává, és ne csak a készítőjének legyen belőle pillanatnyi anyagi haszna, majd később a betegség-iparnak. Magunk is csinálhatjuk a legjobb anyagokból a legjobb módszerekkel, finomított helyett teljes őrlésű gabonából, finomított és állati eredetű édesítők helyett egészségesebb, növényi édesítőszerrel (kipróbáltuk: az áztatott mazsola és datolya turmixxal is elég édes, esetleg utána is csurgathatsz rá ebből az aszaltgyümölcs mézből), kakaó helyett akár karobbal, sőt, én candidabarát változatot is el tudok képzelni (szódabikarbónás lazítással), de vehetünk is elég jó csigát (piszkei öko). Az otthon készíthetőre kész receptet ad a 2006 év eleji biopont hírlevél. (A finomított összetevők helyett, és aminél van jobb, használjuk inkább azt. Én diót nem tennék bele.)
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke


Vissza: Állati jogok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég