'Állatok az emberekért' vagy 'Emberek az állatokért'? - I. r

Állatvédelelm, akciók, tüntetések - Állatkinzás, állatok jogai - Vegetáriánus állatetetés

'Állatok az emberekért' vagy 'Emberek az állatokért'? - I. r

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. aug. 30., kedd 14:49

Dátum: 2005. október 06. csütörtök, 01:05 Küldte: Parsifal

Ebben a sorozatban bemutatásra kerülnek az ember által tartott haszonállatok (vagy inkább kihasznált állatok?)! Elsőként a messzi Ausztáliából ismerhetjük meg az emut, és az emu olaját...

Az emu

Ez a történelem előtti időkből fennmaradt, Ausztáliában őshonos madár a Déli-Kontinens elhagyatott vidékein szokott barangolni, természetese környezetben.Az ember és emu kapcsolata

Amit az észak-amerikai indiánoknak a bölények jelentettek, azt az ausztrál bennszülött őslakosok (aboriginal) számára az emu testesíti meg. Az emu megfelel számukra, mint táplálék, mint ruházkodási, menedéképítési, vagy mint spirituális "alapanyag", "eszköz". Ebből kiindulva egyes emberek a civilizált világban is hasonlóan szándékoznak az emura tekinteni, mint egy eszközre.

Az emuolaj

Újabban hazánkban is kapható ez a termék. Mindenféle gyógyító, egészséghez nélkülözhetetlen jó tulajdonságokkal ruházzák fel, és így haszont hozó dologként árusítják. Az emuolajat egyébként a madár hátából, a bőr alatti vastag zsírrétegből "nyerik". Bár a vesztés megfelelőbb szó lenne erre, hiszen a madárnak az emuolajként árult része (is) a "veszte".

Szükség van erre?

Egy biztos. Az emberlénynek, mint a természet részének nincs szüksége, nincs rászorulva mindenféle állatok testrészére és válladékára.
Ez a madár is az ember rabságába került, csak a profit miatt, és tévesen az egészséghez nélkülözhetetlennek feltüntetve, miközben az igazi egészséghez a természetes igények felismerése és kielégítése szükséges csupán, ennek alapja pedig a vegetáriánus étrend. Nem vagyunk, ne legyünk (már) vademberek!

Éljünk vegán*, és mondjunk nemet az emuolajra is!

*jelentések:
1. vega=növény; "Élj vegán"="Élj növényeken!"
2. vegán=növényevő, aki tartózkodik az állati eredetű "termékektől" azok értelmetlen és felesleges erőszaktevése miatt; "Élj vegán"="Legyél erőszakmentes az állatokkal szemben, ne kérj a nekik közvetlen szenvedéseket okozó termékekből."
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke


Re: Állatok az emberért vagy Emberek az állatokért? - II. ré

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. szept. 3., szomb. 9:36

Dátum: 2005. november 18. péntek, 00:05 Küldte: Parsifal


Az ember a különféle állatokat kénye-kedve szerint kihasználja. Testrészeiket, válladékaikat gyógyszerekbe, kozmetikumokba teszi, ezektől remélve gyógyulást, szépséget, egészséget. De tényleg azt kapják, amire számítanak?

Ismételten Székely professzor "Természetes élet és gyógymód" című enciklopédikus művét lapozzuk fel...

"Az allopátia (gyógyszeres orvoslás) növényi, ásványi és állati anyagokból készíti orvosságait. A kozmoterápiai gyógymód ellenben száműzi az ártlamas állati és szervetlen anyagokat, és csak növényi orvosságokkal gyógyít. Ezeket az orvosságokat a modern gyógyászat is alkalmazza, persze bonyolult és elrontott, denaturizált kombinációkban feldolgozva, úgy, hogy tízszer annyiba kerülnek, de hatásuk vajmi kevés. A természetes gyógymód ellenben főzeteket készít belőlük, mert mi sem természetesebb, mint az, hogy a meleg, feloldott, szerves növényi orvosság képes legjobban a kóranyagok feloldására, kiválasztására és kiküszöbölésére..."

Hogyan is lehetne ártalmatlan, sőt gyógyító egy anyag, amelyhez olyan erőszakosan jutnak hozzá, mint bármely állati eredetű anyaghoz. Hiszen ezek az érző lények az életükel fizetnek "kényszerű adományukért"! Gyógyhatású halolaj, vagy emuolaj? Inkább esztelen és kegyetlen! Miért lenne szükség ezekre, amikor Természet Anyánk bőségesen ellát bennünket olajos magokkal? Olajukat kínálja, minden ember használhatja, erőszak nélkül! Lenmag, tökmag, mák, dió, napraforgó, mogyoró, olíva...

Aki betegen akar segíteni, az a kozmoterápiát, a teljes, természetes gyógymódot alkalmazza, felhasználva a Természet gyógyerőit:
a napfényt,
a tiszta levegőt,
a vizet,
a földet,
a helyes testmozgást,
a böjtöt,
a tisztító növényi táplálkozást és
a növényi gyógyszereket,
valamint a pozitív gondolatokat.


Aki pedig már egészséges, az továbbra is az embert megillető, természetes, az állatokhoz is kedves, teljesértékű növényi táplálkozást folytassa.

Élj(,) vegán, erőszak nélkül!
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

Re: Állatok az emberért vagy Emberek az állatokért? III. rés

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. szept. 6., kedd 9:43

Dátum: 2005. december 13. kedd, 10:11 Küldte: ParsifalPrémes állatok rémes élete?
Beköszöntött a hideg idő. A vegetáriánus embernek is melegen kell magát tartania. Fontos a rétegesen öltözködés. Lehetőleg növényi és műanyag anyagú ruházatba...

Azok az állatok, amelyek prémmel, gyapjakkal, vastag szőrrel rendelkeznek, vagyis az időjárási viszontagságokkal szemben természetesen jól védettek, veszélyben érezhetik magukat, ha emberrel találkoznak. Az ember ugyanis elveszi a bundájukat, miután életüket kioltotta. A prémes állatok tartása gyakorlattá vált. Felejtendő örökség...

Az ember a meleg vidékekről származik, úgy mondják: "Afrika az emberiség bölcsője", ahol nincs szükség hideg elleni védelemre, mert a klíma ideális. Az ősemberek csoportjai azonban döntöttek, és más tájak felé vették az irányt, ahol olykor hideg tél köszöntött be, így szükségük volt melegítő rétegekre. A legkézenfekvőbb megoldás az állatok bundája, szőre volt. Nem is nagyon volt más választásuk... Mivel a "vademberek" az állatokat ették, egyúttal szőrméjükhöz is hozzájutottak.

A mai viszonyok között, köszönhetően az emberiség fejlődésének azonban lehetőség van a választásra. Eljutottunk arra szintre, ahol egyre többen belátjuk, nincs jogunk fájdalmat okozni, és elvenni más lények életét. Szükségünk sincs rá. Az állat már nem egy ellenség, egy használati tárgy, hanem egy társ, egy barát, föld anyai testvér. Jelen van és terjed a vegetarianizmus, a természetes növényevő rendeltetésünkre építő, TUDATOS életmód.
Értékrendünk alapját képezi a tudatos erőszakmentesség.

Tudtad a szőrmeiparról?

-hogy évente állatok millióit végzik ki világszerte?
-hogy a vadonban befogott állatok napokig vergődnek a lábfogó csapdákban, mire rájuk talának?
-hogy Oroszországban az elrabolt és szőrmetelepekre hurcolt bébifókákat az anyjuk száz kilométerrel arrébb is megtalálja, és kétségbeesetten sír kicsinye után?
-hogy egy szőrmegallér két-három csincsilla, nyúl vagy mókus életébe kerül?
-hogy az évente legyártott prémek kilencven százalékából szőrmegallér lesz?
-hogy a prémjükért tartott, ketrecekbe zárt rókák a természetben kilométereket vándorolnak naponta?
-hogy a telepeken az anyarókák saját kicsinyeiket falják fel az emberektől való félelmükben?
-hogy a perzsabunda alapanyaga az anyja hasából kivágott, még meg sem született bárány bőre?


Te miért hordasz szőrmét? Tényleg ilyen kegyetlen vagy?Ha nem hordanád a kutyád bundáját, kérlek más állatét se viseld! - mondja Goran Visnijc, a Vészhelyzet Kovács doktora is

A hírességek, akik majd mindegyike vegetáriánus is (következetesség), arra bíztat, hogy válaszd az erőszakmentesebb alternatívát, szőrme helyett műszőrmét, bőr helyett műbőrt, stb. Viszonylag könnyen megteheted. Ez a választás nem drágább, mint az erőszakos, és kis odafigyelést, címkeolvasást igényel. Christina Applegate, Alicia Silverstone, ismert fotómodellek és színészek sokasága, és Brad Pitt is erőszakmentes ruhákat, műbőrdzsekit visel.

Ma már minden ruhának, használati tárgynak beszerezhető a bőr- és szőrmentes alternatívája. Van műbőr focicipő (nagyon jól működik), a VB-k labdája is műanyagból van már néhány éve, de szintetikus csizma, műbőr üléshuzat is kapható. Az én kedvencem azonban az a viselet, ami hazánkban még nem nagyon kapható: kenderből készült lábbeli és ruházat, amely erőszakmentes, és akár komposztálható is. Internetes vegán boltokból rendelhető. A jövő a vegyszermentes, növényi ruházaté, mert ez "mindenkinek jó".

Élj vegán, erőszak nélkül!

Ajánlott link (angol nyelvű): http:www.furisdead.com
A szőrmaiparral kapcsolatos tények a Fauna Egyesület (http:www.fauna.hu) egyik kiadványából vannnak.
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke


Vissza: Állati jogok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron