Állatvédők-akik mindent megtesznek az állatokért

Állatvédelelm, akciók, tüntetések - Állatkinzás, állatok jogai - Vegetáriánus állatetetés

HozzászólásSzerző: feketelovas » 2007. jún. 27., szer. 11:45

parika írta:
ancsapancsa írta:Zakuszka Tanya,Balástya

Egy fiatal nő létesítette a menhelyet,vágóhídra szánt lovak mentésére.Egyedül,a rajzai árából tartja fenn a tanyát.
www.zakuszkatanya.hu


itt olvasható az egyik lóról: "Vendégek alá érzékeny természete miatt nem nagyon szoktam odaadni, viszont nagyszerűen bevált afféle szolgálati bicikliként; autó híján vele járok boltba és postára egy tőlünk 5 km-nyire lévő kis faluba."

hm... szerinted elgondolkodott-e a nö már azon, hogy egyik ló se nyereggel a hátán születik? szoval ha nekem legközelebb tönkre megy a biciglim, azt hiszem én is nyitok egy menhelyet.

a lóvat egy rabszolgatartó a másiktól kimenekitette.
hm... de legalább itt ugye jól tartják a rabszolgát, tehát nem szabad semmit megkérdöjelezni.

a másik lóról aztán ezt irják: "A görbület miatt az orrjáratai megtörtek, így a csökkent oxigénbevitel miatt munkára nem alkalmas,"

szóval dolgozniuk kell a rabszolgáknak, hogy megérdemeljék, hogy megmenekitették öket...

"Boci és Pálma képviselik a menhely munkásosztályát; az ő dolguk, hogy lovagláshoz juttassák a Zakuszka-tanyára érkező lóbarátokat. "

lovagláshoz juttatni a lóBARÁTOKAT...
valamit akkor nagyon félreértettem. mit jelent a menhely akkor mégegyszer?
én emberbarát vagyok. vajon mit szólna egy ember akinek az életét megmentem, ha egyszer csak ráülök és még vendégeknek is kiadom szolgálatait?

Parika, légyszíves tegyél meg egy-két apróságot, mielőtt legközelebb megint nekimész valakinek:
1. Menj oda, nézz körül, és ne vaktában vagdalkozz. Nem túl elegáns dolog látatlanban ítélkezni valaki felett.
2. Fikázni persze mindig könnyebb, de amíg te nem hozol létre és működtetsz egy hasonló intézményt önerőből, a nulláról indulva ennél sokkal jobban, addig jobb lenne inkább csendben maradni.
3. Tanuld meg a magyar nyelvtan és helyesírás elemi szabályait.
Uff!
Avatar
feketelovas
 
Hsz: 1
Csatlakozott: 2007. jún. 27., szer. 0:00


K

HozzászólásSzerző: a1734fgq » 2007. okt. 12., pén. 22:34

Avatar
a1734fgq
Néha írogat
 
Hsz: 37
Csatlakozott: 2007. okt. 5., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2007. okt. 17., szer. 17:44

Mint azt bizonyára Te is tudod, az évek óta tartó nemzetközi tiltakozások ellenére Japán továbbra is vadássza a bálnákat. A ?tudományos kísérlet? álcája mögé bújva az idei vadászszezonban a 935 csukabálna mellett további 50 veszélyeztetett hosszúszárnyú bálnát és 50 szintén a kihalás szélén álló barázdás bálnát is le akarnak ölni.

A cetek tudományos célból való elpusztítása azonban egyáltalán nem szükséges. Ennek bizonyítására műholdas követőkkel láttunk el hosszúszárnyú bálnákat a Csendes óceán déli területein. A Nagy Bálnavándorlás elnevezésű projekt a Greenpeace által finanszírozott tudományos kutatás, amely a hosszúszárnyú bálnák szokásos, éves vándorlását követi nyomon a gyönyörű dél-tengeri vizeken, miközben az állatok az Antarktisz környékére, a Dél-tengeri Bálna Rezervátum területére vonulnak. A cetek megjelölését a Cook-szigeteken működő Bálnakutató Központ és az új-kaledóniai Opération Cétacés tudósai végzik.

A bálnák mozgását egy külön erre a projektre létrehozott honlapon lehet nyomon követni: http://www.email.greenpeace.org/thlhzlz_jcdcgcav.html

Naprakész, a bálnák vándorlásával kapcsolatos információkkal, videókkal, képekkel olyan közel kerülhetünk a hosszúszárnyú bálnákhoz, mint még eddig soha! Ezen kívül pedig ha Bálnavédőként regisztrálsz a honlapon, nemcsak gyönyörű és izgalmas nyereményekhez juthatsz, hanem valóban tehetsz is valamit a bálnák megmentése érdekében! Regisztrálj még ma! (http://www.email.greenpeace.org/hakabka_jcdcgcav.html)

Lépjünk fel együtt az óceánok és élőlényeik védelme érdekében!

Sok sikert a Bálnavédőknek!

Üdvözlettel,

A Greenpeace és a Nagy Bálnavándorlás projekt tagjai
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2007. okt. 18., csüt. 9:15

A lóviadalok elleni petícióra csak 1350 aláírás érkezett, ez valahogy nem stimmel.
Megnéztem a videót, remélem nem fogsz sokat gondolkodni azon, hogy aláírd a petíciót. :–(
http://www.thepetitionsite.com/1/stop-h ... hillipines

Egy másik petíció pedig az összes állatról szól: a kizsákmányolás, a kegyetlenség és a gyilkolás ellen.
Segíts Te is ebben, hogy megállítsuk ezt.
http://www.thepetitionsite.com/1/all-life-is-sacred

Köszönjük a figyelmedet és az aláírásodat - az összes áldozat nevében.

Üdvözlettel:
Slavica Mazak Beslic
Friend-epar/oipa member league/alliance for animal rights
www.epar.org.yu
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: ancsapancsa » 2007. nov. 28., szer. 1:11

Van egy olyan oldal,ami galopp és ügető versenylovak mentésről szól.A lóversenyzés üzleti szemléletű világában a pénzt már nem kereső ló sokszor bizony vágóhídra megy akkor is,ha fiatal és egészséges.
Értük készült ez az oldal:
www.lomentes.mindenkilapja.hu
Avatar
ancsapancsa
Írogat
 
Hsz: 69
Csatlakozott: 2006. aug. 26., szomb. 0:00

HozzászólásSzerző: nawesh » 2008. márc. 16., vas. 8:25

Kedves ismerősöm!

Ha tudsz jönni, ha érdekel a program, kérlek jelezd:

Szervező: Fauna Egyesület


Időpontja: 2008. márc. 20.


Helyszíne: Szeged, Széchenyi tér


Célja: felhívni a közvélemény és a döntéshozók figyelmét az élőállat-szállítás állatvédelmi problémájára, az állatok szenvedésére, és a jelenlegi hatósági ellenőrzés túlságosan alacsony voltára valamint hiányosságaira


Üzenete: Állítsuk meg a hosszú távú vágóállat-kereskedelmet!
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: parika » 2008. máj. 2., pén. 13:19

szia nawesh!
voltál március 20-án a faunával szegeden?

annak ellenére, hogy a motto "Állítsuk meg a hosszú távú vágóállat-kereskedelmet!" nem igazán az enyém (de ezt nem fejtegetem, mert fokozatok kérdése ;) ) érdekelne, hogy milyen volt és föleg: milyen volt a viszhang?


--------------------
sajnos csak most olvastam a reakciókat a menhelyes irásomra. itt az én válaszom:
@ feketelovas: oh, apropo magyar nyelvtan: szerintem helyesirási problémáim nem elhanyagolhatóak, viszont tisztelettel megkéredezem azt aki ezt ellenem irta, vajon hány nyelvet beszél? és mind anyanyelve-e?

@ ancsapancsa és társai: természetesen szuper egy menhely, legyen az lovak vagy más állatok részére. viszont a lovakat nem kell lovagolni, mert más módja is van annak, hogy mozgassák magukat.
egy társadalom, amiben bizonyos állatoknak bizonyos, az ember által meghatározott "kényszer"-munkája van, az számomra már nem elfogadható.
a lépcsö elsö foka valóban a hús termékek megtagadása etikai és morális okokból.
a következö felismerés: az élölények mindenféle kihasználásának és saját akaratának eröszakos vagy nem eröszakos befolyásolása csak olyan esetben elfogadható számomra, ha az az élölény helyzetének javulásához vezet. a lovaglás és ezzel összekötött pénzszerzés nem tartozik ezek közé. de még pénzszerzés nélkül sem. a lovaglás, mint emberi sport, szórakoztatás és kedvtelés szerintem helytelen.
hasonló okokból továbbá elutasitok mindenféle rabszolgatartást. hacsaknem az élölény helyzetének drasztikus javulását jelenti. egy kutyát egy sintértöl megmenekiteni tehát számomra elfogadható ok, ezt az élölényt magunkhoz venni. viszont ha azért veszi magához valaki ezt az állatot, hogy büszkélkedjen vele, hogy saját érdekeit kielégitse az állat tartásával (pl. tanya örzése) , azt nem tartom elfogadhatónak. remélem érthetöen fogalmaztam, de ha nem akkor elküldhetem PM-ben más nyelven is.

és különben azt az elméletet vallom, hogy állatvédelem nem lehetséges addig, amig állatokat eszünk, kihasználunk és tartunk.* és ezzel a gondolattal nem vagyok egyedül. de magyarországon még nincsen ennek elterjedt képviselöi. más országokban a szó vegán és az evvel kapcsolatos életmód a legtöbb embernek ismert.

*mert hogyan védjünk és óvjunk valakit, akit megölünk, megeszünk és ki-használunk?


http://www.vegansociety.com/html/
Avatar
parika
Törzsvendég
 
Hsz: 387
Csatlakozott: 2005. márc. 17., csüt. 1:00

HozzászólásSzerző: nawesh » 2008. máj. 4., vas. 15:42

voltam. tanulságos volt...

szerintem nem a legsezrencsésebb volt az időpont (csütörtök délelőtt), mert így járókelő nem sok volt, de a médiamunkások eljöttek (végül is ez volt az elsődleges cél)

sajnos (?) nem ért rá a megigért állatszállító kamion, amibe belebújtunk volna birka jelmezben. Miért nem ért rá? mert éppen állatszállításból jött hazafelé Olaszországból...

Így egy mikrobusz hátuljába zsúfolódtunk össze. Nagyon sokkoló volt...

azt hiszem a rendezvény elérte a célját, mert több újságban és a neten is olvastam róla...én vega vagyok, így egyáltalán nem értek 1et az állatszállításokkal, de ha már szállítják szerencsétleneket, akkor legalább humánus módon.

persze felmerül bennem, olyan ez, mintha amikor a Gulagra vitték a rabokat, azért tüntetnénk, hogy ne marhavagonban, hanem első osztályon utazhassanak

de a lényeg a tiltakozás...
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: parika » 2008. máj. 4., vas. 16:54

nawesh írta:
persze felmerül bennem, olyan ez, mintha amikor a Gulagra vitték a rabokat, azért tüntetnénk, hogy ne marhavagonban, hanem első osztályon utazhassanak

de a lényeg a tiltakozás...


de jól irtad ezt nawesh!
pont ez az amit humán tartás és humán gyilkolás alatt értek.
de ha a szó gyökereit megnézni az ember: mit is jelent az hogy "humán"?
tehát emberi módon.
ez azt a tényt szuggerálja, hogy ha valaki valamit emberi módon tesz, akkor az jó, pozitiv. perdig mi mindenki itt a tanui vagyunk az ellenkezöjének, mégis használjuk mi ist ezt a szót. :(

örülök, hogy aktivak voltatok! van valamilyen online újság, ahol valamit olvashatunk erröl?

köszönöm válaszod!
parika
Avatar
parika
Törzsvendég
 
Hsz: 387
Csatlakozott: 2005. márc. 17., csüt. 1:00

HozzászólásSzerző: nawesh » 2008. máj. 4., vas. 17:52

amit találtam:

http://www.zug.hu/cikk/loallatszallitas ... en_648.php

http://www.zug.hu/cikk/az-l-allat-nagyo ... ny_651.php

ezt a kettőt találtam most hirtelen

szerintem jól nézek ki birjka jelmezben
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Állatvédők-akik mindent megtesznek az állatokért

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. márc. 6., vas. 23:54

Meztelen vegetáriusok

A meztelenség sokszor csak eszköz egy (jó) cél érdekében. Figyelemfelhívás, médiahecc... A lényeg, hogy sokan odafigyeljenek és elgondolkodjanak a mondanivalón...

A nyugati világban (melyhez egy beteg gőzmozdony sebességével igyekszünk felzárkózni) nagyobb kultúrája van az állatvédelemnek. Az Egyesült Államok több városában működnek állatvédelmi rendőrségek, súlyos bírságokat szabnak ki állatkínzásokért. Nálunk mindez még nagyon gyerekcipőben jár. Bár pár éve létezik állatvédelmi törvényünk, sokan nem is tudnak róla, az állatvédők szerint meg e törvény és főleg a betartatása gyenge lábakon áll.

Nyugaton léteznek nagy nyilvánosságot, publicitást kapott állatvédő szervezetek, mint a WSPA, (World Society for the Protection of Animals – Állatvédelmi Világszervezet), vagy a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals – Emberek a felelősségteljes állattartásért).

Ez utóbbi szervezet nem riad vissza a meghökkentő, vagy éppen megbotránkoztató kampányoktól. De éppen ez az, amivel elérik a céljukat, hogy beszélnek róluk és beszélnek arról, hogyan is bánik az emberiség az állatokkal. A megoldást abban látják, ha az emberek vegetáriussá válnak. Kevesebb húsevés és a Föld erőforrásait is kevésbé zsákmányoljuk ki.

Persze felháborító úgy ábrázolni egy meztelen női testet, hogy ráírjuk azokat a testrészeknek a nevét, melyet a hentesnél is láthatunk a kampóra akasztva. Pedig a lábszár, a felsál és a többi húsárú nem „önállóan” létezik, hanem az állatok részeként...

Mit szólhatunk arra, amikor egy gyermekét váró majdnem meztelen nő egy szűk ketrecben térdepel. Borzasztó? Talán csak annyira, mint azok az állatok, akik hasonlóan szűk helyen kénytelenek tengetni az életüket.

Mit szóljunk a lefóliázott véres meztelen emberi testhez. Ugyanolyan, mint a hipermarketekben kapható konyhakész húsok... Rajta a felirat: évente 55 milliárd állatot ölnek le a világ vágóhídjain. Nos igen, nem „friss” a kép. Ma már ez a szám inkább 60-62 milliárd...

Ahogy talált a PETA gyorséttermek (konkrétan a KFC lánc elleni kampánya is). Meztelen emberek egy szűk ketrecben. Tudta, kedves Olvasó, hogy a ketrecben élő tyúkoknak egész életükben kisebb hely jut, mint egy A/4-es lap?

S jogos a kérdés a lépcsőn fekvő meztelen emberek láttán: mennyi élet csak egy kabátért?

Azt hiszem, Magyarország még messze van ezektől a provokatív, figyelemfelhívó kampányoktól. Vagy el tudjuk képzelni, ahogy Bodi Sylvi nem a Playboy címlapján pózol ruhátlanul, hanem egy állatvédős kampányban?

A vegetárius Paul McCartney mondta: ha a vágóhidaknak üvegfaluk lenne, akkor mindenki vegetáriánus lenne...

Ugyanezen írás itt is olvasható: (sokkoló képekkel): http://allati.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=104073

Nawesh
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

Előző

Vissza: Állati jogok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég

cron