Bedurvulunk?

felhívások, önkéntesség, tüntetések

HozzászólásSzerző: Norci » 2007. okt. 13., szomb. 19:35

kedves a1734fgq! (érdekes név :D )
vajon a lelki hadviselés, ahogy irtad, nem emberek ellen irányul? és nem erőszakos? és jobb, szebb, kiméletesebb, stb, mint a fizikai?


nézd, az én véleményem az, hogy erőszak erőszakot szül. minél több az erőszakos megnyilvánulás részünkről, annál jobban, erőszakosabban üt vissza a másik oldal. csak egy egyszerű példa: ha valaki valakinek rosszat tesz, akkor hogy reagálnak általában az emberek? (most tekintsünk el a szellemiséggel foglalkozó vagy valóban hivő emberekkel, mert náluk inkább jellemző a "ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel" elv)

a válasz a bosszú, megtorlás, még nagyobb erőszak, visszaszúrás, akárhogy nevezhetjük. ugyanezt váltja ki szerintem az utcán orditó radikális állatvédő is - én nem ezt tartom a megoldásnak. nyilván belőlem nem azt váltja ki, hogy azért is megkinzok egy állatot, de nem is ösztönöz az extra állatvédelemre egy átlagembert sem.

nem a rosszat kell elnyomni, hanem a jót kell megmutatni, pl. hogy milyen jó hatású az emberekre az állat társasága, meg kell szerettetni az állatokat az emberekkel, és akkor nem fogják bántani. csak az bántja az állatot, aki nem szereti őket.

ne azért ne bántsa az állatot, mert büntetik, megtorolják, stb, hanem azért, mert belül megérti, hogy ezzel szenvedést okoz egy másik élőlénynek! aki idáig nem jut el, azon nem lehet segiteni a büntetéssel. egy másik példa: büntetett előéletű emberek visszaesési aránya. ha megértette, hogy milyen dolgot tett, és valóban átélte ennek súlyosságát, felgyulladt benne a lelkiismeret, nem fogja megtenni újra. ha csak leülte az idejét, de közben semmit sem tanult belőle, újra bűnözni fog. a lényeg a belső átalakulás, amit szerintem nem lehet büntetéssel elérni.

hozzáteszem: a büntetés szerintem nem a mi dolgunk, hanem az Istené...
N
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00


HozzászólásSzerző: syzygy » 2007. okt. 13., szomb. 22:43

"ne azért ne bántsa az állatot, mert büntetik, megtorolják, stb, hanem azért, mert belül megérti, hogy ezzel szenvedést okoz egy másik élőlénynek! aki idáig nem jut el, azon nem lehet segiteni a büntetéssel"
???
Ezt ugye nem gondolod komolyan, kedves Norci? Sajnos az emberek nem mind képesek "belül megérteni" dolgokat és átérezni a másik élőlény szenvedéseit. Sőt, a többség nem képes erre, a primitív agyúakat csak a büntetés vagy a megtorlás foghatja (talán) vissza. Egy egyszerű példa: szerinted azért nem lop mindenki, mert átérzi, hogy ez a szenvedő félnek rossz vagy mert fél, h dutyiban köt ki?
Avatar
syzygy
Írogat
 
Hsz: 92
Csatlakozott: 2006. márc. 25., szomb. 1:00

HozzászólásSzerző: a1734fgq » 2007. okt. 14., vas. 10:56

Örülök, hogy másvalaki is hozzászólt a témához, ma sajnos nincs időm fórumozni, később hozzászólok.

Alább látható egy jó kis videó az ALF (magyarul: Állat Felszabadítási Front) egy jó kis szabotázsakciójáról.

http://www.youtube.com/watch?v=D_oDf5Rj3mE
Avatar
a1734fgq
Néha írogat
 
Hsz: 37
Csatlakozott: 2007. okt. 5., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2007. okt. 16., kedd 9:59

MÁGLYÁN A KEGYETLEN DIVAT DARABJAI:

"Az Orpheus Állatvédő Egyesület várja „használatból kivont” bundakabátját, szőrmegallérját, prémkesztyűjét, szőrmekalapját és egyéb használati tárgyait! December elején országos kampánya keretén belül a beérkezett bundákból több nagyvárosban prémből készült máglyák elégetésére kerül sor.
A tét nem kicsi! Most mód van a környezettudatos, állatvédelmi normákat is fontosnak tartó szemléletformálásra. A prémből készült ruhadarabot beküldők között nagy értékű vásárlási utalványokat sorsolunk ki.
Küldeményeit külső telepünkre, az Orpheus Egyesület, 6750 Algyő, Gyevi Tanya 3. címre várjuk postán vagy munkaidő alatt személyesen. Beküldési határidő: 2007. november 30.

A szőrme azé, aki abban született!
Legyen Ön is Állatvédő!
Orpheus Állatvédő Egyesület
Forrás és bővebb info:
http://www.zug.hu/cikk/szormeellenes-ka ... ok_521.php

Egy FÓKABÉBI felhívása:
http://www.zug.hu/cikk/egy-fokabebi-felhivasa_540.php

Állati sorsok:
http://www.zug.hu/hir/gazdasagi-allatok ... rul_41.php
http://www.wanger.hu éves szinten 80ezer csincsillát "dolgoznak fel" (Magyarországon!)

A prém "előélete":
http://www.zug.hu/hir/premtermeles-szor ... mus_37.php

Itt aztán lehet szabadon hozzászólni a témához:
http://www.zug.hu/forum_tema/nem-a-csin ... a-_545.php

Kérlek, az üzenet továbbküldésével segíts ezen kampány népszerűsítésében.

Sok szeretettel képek csincsillákról Nektek Állatbarátoknak:
http://www.flickr.com/photos/cord/266580988/
http://www.flickr.com/photos/djwrighty/42622941/
http://www.chinchilla-lexikon.de/deutsc ... exikon.jpg
http://www.flickr.com/photos/jianghaitao/486177023/
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: Norci » 2007. okt. 17., szer. 9:01

De igen, komolyan mondom! Nem tudsz megváltoztatni egy másik embert, itt az alaptévedés. mindenki magát változtassa meg, ahogy régen mondták: mindenki a saját háza táján söprögessen, ne a másikén...

el kell fogadnunk, hogy szabad emberként azt tesz, amit akar, és hiába bünteted, nem úgy fogja megtanulni, mi a helyes. max. félelemből betartja a szabályokat, de amint kikerül egy olyan közegbe, ahol nincsenek szabályok, előtör belőle az elfojtott, állati viselkedés, mert belül nem értette meg, mit és miért kellene betartani, nem megtenni...!

ott van a klasszikus példa, biztos ismered: börtönőr-rab szituációs játék - ahogy hatalmat adnak a kezébe, egy alacsonyabb moralitású, elfojtott agresszióval rendelkező emberből állati viselkedések törnek elő... szerintem ez származik a büntetésből, fenyegetésből, erőszakból.

talán jobban kellene bíznunk egymásban (és önmagunkban...), hogy a másik ember is képes megérteni, befogadni dolgokat (és nem elkönyvelni primitív agyúnak és legyinteni, hogy te ezt úgysem érted meg, és ezért inkább bűnhődj...)! És ha mégsem vagyunk eredményesek, akkor lehet, hogy mi próbálkozunk rossz módszerrel... sok emberrel sokmindent meg tudtam már értetni, ez mondatja velem.
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

Radikalizmus

HozzászólásSzerző: a1734fgq » 2007. okt. 18., csüt. 9:57

Üdvözlet Norci!


Igazad van abban, hogy egy átlagemberből ellenérzést válthatnak ki az állatvédők radikális akciói. Abban is, hogy az emberekkel meg kell szerettetni az állatokat és akkor rendesen bánnak velük és hogy fontos a párbeszéd. Így én is azt mondom hogy inkább a párbeszédnek kellene általánosnak lennie. Én is az állatok szeretete miatt lettem olyan, amilyen.

DE: A mozgalom így csak féloldalas lesz, én sokfajta emberrel találkoztam már életemben és nem mindegyikre lehet hatni józan ésszel, lelkiismerettel (sajnos sokra nem). Ha lehetne akkor nem lenne lopás, gyilkosság és semmi egyéb hasonló. Az erőszak (bár az állatok védelmét nem nevezném erőszaknak) nem mindig eredményez erőszakot, van amikor megállítja azt. Történelemben is találunk rá nem kevés példát. Nagy-Britanniának olyan 1939 táján volt egy Chamberlain nevű miniszterelnöke. Csak békegalambként emlegették, mert nem akart háborúzni Hitlerrel. Mindig csak tárgyalni akart és tárgyalni miközben Hitler bekebelezte Lengyelországot és Európa nagy részét. Ekkor leváltották a brit miniszterelnököt és helyébe a radikálisabb elveket követő Winston Churchill került, aki hadat üzent a Náci Németországnak és országával nagyban hozzájárult a mészárlás megállításához. Belegondolni is rossz, mi lett volna ha Chamberlain irányvonala folytatódik.

Na de most nagyon eltértünk a témától. Én igazából abban látom most a legjobb megoldást, hogy összefogunk a többi zöld szervezettel és bejutunk a parlamentbe. Sajnos a hazai zöld mozgalmak nagyon fragmentáltak, pedig sokan vagyunk, be tudnánk jutni a parlamentbe. Tegnap olvastam a Figyelőt, reális esélyünk lenne bejutni harmadik erőként és tudnánk képviselni az állatok és a környezet jogait.


Jut eszembe, Budapesten a Dob utcában van egy jó kis szőrmebolt, állandóan hirdetik magukat. Dobja már meg őket valaki egy jókora molotov koktéllal. Hihi, csak vicc volt. :)
Avatar
a1734fgq
Néha írogat
 
Hsz: 37
Csatlakozott: 2007. okt. 5., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: a1734fgq » 2007. okt. 18., csüt. 9:57

És köszönöm a linkeket Gega!

Elküldtem pár ismerősömnek.

http://www.zug.hu/forum_tema/agyonverte ... at_485.php

Ez a link egy fórum link.

Másik videó:

http://www.youtube.com/watch?v=ymg2zhLix1k
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára a1734fgq 2007. okt. 18., csüt. 14:15-kor.
Avatar
a1734fgq
Néha írogat
 
Hsz: 37
Csatlakozott: 2007. okt. 5., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: a1734fgq » 2007. okt. 18., csüt. 13:51

Sziasztok!


Újra feltették azt a bizonyos vadászműsort, Elemi Ösztön azt hiszem. Kérlek írjátok le, hogy bojkottáljátok a hálózat tv-t.

info@halozatostv.hu


Műsor:
http://www.halozattv.hu/page/cikk/k/4/1467/1
Avatar
a1734fgq
Néha írogat
 
Hsz: 37
Csatlakozott: 2007. okt. 5., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: Norci » 2007. okt. 18., csüt. 21:11

jó ez a háborús példa, csak kicsit féloldalas: azt azért ne felejtsük el, hogy a háború a legjobb üzlet, és Churchill nem csupa jószándékból és emberi szolidaritásból szállt be a ringbe... kemény érdekek mozognak a háttérben...
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

Előző

Vissza: Akciók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 19 vendég

cron