állati jog?

Állatvédelelm, akciók, tüntetések - Állatkinzás, állatok jogai - Vegetáriánus állatetetés

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2007. júl. 9., hétf. 19:59

Kinek mi a véleménye az olyan állatkísérletekről, amit gyógyászati céllal végeznek?
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00


HozzászólásSzerző: Parsifal » 2007. júl. 10., kedd 6:07

"Ha szigorúan vesszük semmilyen cselekedet és semmilyen ipar nem lehet meg egy bizonyos mennyiségű erőszak nélkül, akármilyen kicsiny is az. Még maga az élet folyamata is lehetetlen egy bizonyos mennyiségű erőszak nélkül. Amit tennünk kell, az az, hogy minimalizáljuk azt a lehető legkisseb mértékűre." - Gandhi

ugyanakkor ugyanő:


"Teljes lelkemből iszonyodom az élveboncolástól. Minden ártatlan vértől foltos tudományos felfedezést lényegtelennek tekintek."

"Ha valaki azt mondja, hogy meghalok, ha nem eszem húslevest vagy bárányhúst, legyen ez akár orvosi tanács, én inkább meghalok. Ez a vegetarianizmusom alapja. Számomra ez nagy felfedezés volt az igazság keresésében."

"Abban a végzetes tévedésben élünk, hogy egyetlen betegség sem gyógyítható meg gyógyszer nélkül. Ez a nézet több kárt okozott már, mint bármi más. A legtöbb gyógyszer nem csak hatástalan, de sokszor egyenesen ártalmas. Az a beteg, aki drogoktól és gyógyszerektől várja a gyógyulást, olyan bolond, mint az, aki takarítás helyett megpróbálja eltakarni a háza belsejében összegyűlt szemetet. Minél inkább eltakarja, annál jobban megrothad. Ugyanez történik az emberi testben is. A betegség nem más, mint a természet figyelmeztetése, hogy szemét halmozódott fel a test valamelyik részében, és a bölcsesség azt tanácsolja, tegyük lehetővé, hogy a természet kitakarítsa a piszkot, ne fedjük el gyógyszerekkel. Aki gyógyszert vesz be, megnehezíti a természet munkáját. Másrészt viszont milyen könnyen segíthetjük a természet munkáját, ha bizonyos elemi alapelveket ismerünk; például böjtölünk, hogy a szemét ne szaporodjék, és szabad levegőn testgyakorlatokat végzünk, hogy a szemét egy része izzadás útján távozzék. A legfontosabb pedig az, hogy elménket szigorú felügyelet alatt tartsuk." Egészségre Vezérlő Kalauz

"Nem annyira a betegségek kezelésére, mint inkább azok megelőzésére fektettem súlyt. Kevés gondolkozással megállapíthatjuk, hogy a betegségek megelőzése viszonylag könnyű feladat, nem kíván speciális tudást, de kétségtelenül nehéz az elvek megvalósítása. Nincs igazi boldogság teljes egészség nélkül, nincs teljes egészség ínyünk megfékezése nélkül. Összes többi érzékünk megszelídül, ha ínyünket sikerült legyőznünk. Az, aki ura érzékeinek, meghódította az egész világot."

"Nem annyira a betegségek kezelésére, mint inkább azok megelőzésére fektettem súlyt. Kevés gondolkozással megállapíthatjuk, hogy a betegségek megelőzése viszonylag könnyű feladat, nem kíván speciális tudást, de kétségtelenül nehéz az elvek megvalósítása. Nincs igazi boldogság teljes egészség nélkül, nincs teljes egészség ínyünk megfékezése nélkül. Összes többi érzékünk megszelídül, ha ínyünket sikerült legyőznünk. Az, aki ura érzékeinek, meghódította az egész világot."
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2007. júl. 10., kedd 8:45

Gega23 írta:Kinek mi a véleménye az olyan állatkísérletekről, amit gyógyászati céllal végeznek?


Maximálisan ellenzem! Ez a sok mesterséges gyógyszer csak a nyomorba dönti az emberiséget, holott léteznek természetes/gyógynövény alapú gyógymódok, ahol nem kell "tesztelni".

A másik, - ezen biztos sokan meg fognak rökönyödni - azt is gondolom, tudni kell méltósággal meghalni és ha a szervezet feladta a harcot, tudni kell elengedni a lelket és nem sok kiló gyógyszerrel erőszakkal benntartani azt.
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

HozzászólásSzerző: ata » 2007. júl. 10., kedd 13:58

giyandeva - egyetértek
Avatar
ata
Írogat
 
Hsz: 170
Csatlakozott: 2006. feb. 8., szer. 1:00
Tartózkodási hely: Toronto, Kanada

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2007. júl. 10., kedd 21:19

Ez eddig ok.
Én is így gondolom.

De ha elmentek orvoshoz, esetleg fogorvoshoz, akkor ott adhatnak olyan szert, amit állatokon kísérleteztek ki. :S
És még lehetne folytatni a sort.
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: ata » 2007. júl. 10., kedd 23:19

A mult az elmult, semmit nem lehet vele kezdeni.
Valtoztatni csak most lehet.
S ha mar felaldoztak azt a rengeteg szerencsetlen allatot, ne legyen hiaba.
De nem kellene korbe-korbe ismetelni a hibainkat.
Avatar
ata
Írogat
 
Hsz: 170
Csatlakozott: 2006. feb. 8., szer. 1:00
Tartózkodási hely: Toronto, Kanada

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2007. júl. 21., szomb. 6:48

Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00

Al

HozzászólásSzerző: baraka » 2007. okt. 3., szer. 19:07

2007. augusztus 12-én vasárnap délután S. Andrásné, Budapest XIII. kerületi lakos egyéb tárgyak kíséretében kidobta kistestű kan kutyáját az ablakon. A kutya betonra esett és nem mozdult többé.
A rendőrséget a szomszédok hívták ki, S. Andrásnét őrizetbe vették. A kutyával nem foglalkoztak. Pedig a kutya bűncselekmény áldozata volt, ráadásul bűnjel. Che Guevara (az emlékére létrehozott lapot megtalálod az iwiwen) 2007. augusztus 19-én vasárnap este, az életért folytatott egy heti küzdelem után elpusztult.
Az ügy kapcsán felmerült rendőri felelősség kérdése, valamint az országban büntetlenül hagyott állatkínzások esete miatt aláírásgyűjtés indult az állatvédők részéről. Amennyiben megérintett az eset, és tenni is szeretnél valamit az állatok érdekében, kérlek írd alá ezt az ívet! Szivesen küldök belőle e-mailen (szoke.erika@landhof.hu): a lap akár egy aláírással is érvényes és visszaküldhető az ott megadott címre.
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00

Re: állati jog?

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. júl. 1., pén. 23:58

Fenntartható világ – július 1.
Míg június 28-a Szent Vitus ünnepe, aki a háziállatok védőszentje, július 1-e az állatszállítás elleni világnap.
Ó, nem a kedves kis tengerimalacokról van szó, akiket utazóketrecben hazavihetünk az állatkereskedésből. Nem is a versenylovakról, akiket külön utánfutóval szállítanak egyik versenyről a másikra. S nem is a parányi kutyusokról, akiket cuki kis táskában visznek a villamoson.
Nem, az állatszállítás elleni világnap a szenvedésről szól…
Az összezsúfolt sertésekről, a tehenekről, a szűk ketrecbe gyömöszölt szárnyasokról, a napokig étlen-szomjan szállított állatokról. Modern rabszolgaság ez, ahol szinte megváltás a vágóhídi borzalmas halál.
A szállítás alatt az állatok sokszor annyira össze vannak zsúfolva, hogy némelyiknek lába törik, vagy megfullad.
Évente sok millió állattestvérünk szenved így, tegyük hozzá, indokolatlanul. Vajon mi értelme mondjuk Aradról napokig utaztatni a teheneket egy dán vágóhídra, majd a készterméket Magyarországon, Romániában eladni? A szállítással növekednek a költségek, nagyobb a környezetszennyezés és szenvednek az állatok…

Uniós kampány a hosszú távú élőállatszállítás ellen. ha egyetértesz a kezdeményezéssel, kérlek, csatlakozz. http://www.8hours.eu/8hours_en 1 millió aláírás esetén az Európai Parlamentnek tárgyalnia kell az előterjesztésről!
Egy megrázó videó az élőállatszállítás kegyetlenségéről http://www.youtube.com/watch?v=t280glbGZ-U

Légy vegetárius és évente 19 állatot megmenthetsz a vágóhídtól!
Fenntartható világ – a házillatok védőszentje
http://joga.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=107175
Jelen írás eredetileg a joga.virtuson jelent meg: http://joga.virtus.hu/index.php?id=deta ... aid=107261

nawesh
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

Előző

Vissza: Állati jogok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 14 vendég

cron