Mit ettél ma?

Receptek, ételek, összetevők, főzés, praktikák (vegán és nyers receptek lejjebb)

HozzászólásSzerző: Norci » 2006. aug. 3., csüt. 8:45

tegnap nagy bajban voltam, hogy mit főzzek, végül egy kis zöldségpörkölt lett belőle rizzsel: tök, cukkini, padlizsán, répa, kukorica, borsó, paprika, hagyma, amolyan mindent bele pörkölt. Viszont köménnyel, majorannával, egy kis chili szósszal, fokhagymával dobtam fel, nagyon jó lett!
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00


HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. aug. 3., csüt. 14:41

Én tegnap kölet főztem (meglepő módon), a végén beletettem őrölt köményt, curryt, morzsolt lestyánt, kis sót, aztán amikor megfőtt, összekevertem bio ketchuppal :) , és csináltam mellé egy kis salátát. :)

Hm, mennyei volt a paradicsomos köles. :)
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: mandula » 2006. aug. 3., csüt. 17:50

Tegnap nálunk is zöldségpörkölt volt karfiolból meg paprikából.
Ma pedig párolt káposzta köménnyel, gyömbérrel, hozzá paradicsomsaláta.

Mifelénk is van potyiszilva vagy ónabónafa, most találtam egyet a közelben, még lehet is szedni belőle.
Avatar
mandula
Törzsvendég
 
Hsz: 395
Csatlakozott: 2005. ápr. 1., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. aug. 4., pén. 19:22

Hmmm egy jó kis nyári tökfőzelék volt a vacsim. (A receptet beraktam a többi közé)

PS: van valakinek ötlete, hogy miként lehet még tökfőzeléket csinálni? Cukkiniszezon van a kistelken ugyanis! :D
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

HozzászólásSzerző: mandula » 2006. aug. 5., szomb. 11:50

Például gyalult cukkini helyett kockára vagy csíkokra vágott cukkinivel :D Vagy hagyma nélkül korianderrel, kurkumával stb. szabdzsinak.
Különben én is hasonlóan szoktam csinálni, vagy teszek bele pl. padlizsánt is, de ez mind nem tökfőzelék.
Avatar
mandula
Törzsvendég
 
Hsz: 395
Csatlakozott: 2005. ápr. 1., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: mandula » 2006. aug. 6., vas. 17:21

Megpirítottam egy kissé a kölest főzés előtt, így egész más íze lett. Szerintem jobb, hasonlít a búzadarához. A végén kevertem bele reszelt sárgarépát, egész finom lett. :D
Avatar
mandula
Törzsvendég
 
Hsz: 395
Csatlakozott: 2005. ápr. 1., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. aug. 8., kedd 11:56

http://www.edenkert.hu/index.php?menu=cikk&cikkid=911
:)

giyandeva írta:Hmmm egy jó kis nyári tökfőzelék volt a vacsim. (A receptet beraktam a többi közé)

PS: van valakinek ötlete, hogy miként lehet még tökfőzeléket csinálni? Cukkiniszezon van a kistelken ugyanis! :D
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. szept. 13., szer. 13:38

Ma szamósza lesz a desszert. :D (Gábornak különösen ajánlom ;) )
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: Norci » 2006. szept. 13., szer. 15:20

hogyha a ma lesz a holnap tegnapja... :D szóval nem ma eszem, ettem, hanem majd holnap (után)... na hagyjuk :dance:
:D

az jutott eszembe, hogy rakott karfiolt úgy csinálnék, mint más rakott, vagy csőben sült zöldséget: yofuval, kis növényi sajttal, barnarizzsel közte, stb.
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Apropo » 2006. szept. 13., szer. 15:30

Aha, kösz!

:vacsi:
Avatar
Apropo
Írogat
 
Hsz: 53
Csatlakozott: 2006. júl. 3., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: syzygy » 2006. szept. 13., szer. 16:03

én ma csak szőlőt ettem - most erre vagyok nagyon rákattanva - de hát ugye együnk szezonálist...
Avatar
syzygy
Írogat
 
Hsz: 92
Csatlakozott: 2006. márc. 25., szomb. 1:00

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. szept. 13., szer. 20:43

Apropo: igazából úgy csinálom, ahogyan a Napfényes receptfüzetben van, nekem ez vált be. :)

Szóval felforralsz vizet, ha forr, akkor beleteszed az apróra szedett karfiolt, teszel még bele koriandert, pirospaprikát (lehet mást is, ki milyen kreatív, esetleg olajat adni hozzá), és megvárod amíg megpuhul.
Ha megpuhult a karfiol, akkor behabarod. A habarás 2 ek teljes kiőrlésű tönkölylisztből és 2 dl szójajoghurtból áll. Ezeket szépen elkevered egymással, majd behabarod a karfiolba.
Utána még meg lehet szórni petrezselyemmel, meg miegymással. :)
Nagyon finom tud lenni, és lehet variálni is a odolgot, pl. sárgarépát, brokkolit, krumplit, egyebeket lehet hozzáadni, és így még változatosabb lesz.

Jó étvágyat. :P
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: Apropo » 2006. szept. 14., csüt. 9:11

Oké, mindenképpen kipróbálom: amúgyis eléggé főzelékes vagyok, a karfiolt pedig nagyon szeretem, vagyis a karfiolfőzelék szempontjából ez egy szerencsésnek mondható konstelláció :wink: ...
Avatar
Apropo
Írogat
 
Hsz: 53
Csatlakozott: 2006. júl. 3., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2006. szept. 14., csüt. 9:55

Ha a korriandert egy kicsit megpirítod olajban vagy ghiben, izletesebb lesz.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00

HozzászólásSzerző: Gega23 » 2006. szept. 14., csüt. 10:16

Én is imádom a karfiolt, és a főzelékeket is. ;)

Apropo írta:Oké, mindenképpen kipróbálom: amúgyis eléggé főzelékes vagyok, a karfiolt pedig nagyon szeretem, vagyis a karfiolfőzelék szempontjából ez egy szerencsésnek mondható konstelláció :wink: ...
Gega23
Grafomán
 
Hsz: 706
Csatlakozott: 2005. okt. 30., vas. 0:00

ElőzőKövetkező

Vissza: Receptek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

cron