Magyarország antivegetáriánus ország

Más lapokról származó vegetarianizmussal foglalkozó cikkek és írások

Szerinted Magyarország antivegetárius ország?

igen
18
58%
nem
4
13%
szép jövő áll a magyar vegetáriusok előtt
9
29%
 
Szavazatok száma : 31

HozzászólásSzerző: Bardo » 2005. nov. 25., pén. 13:44

Ravenangel írta: [...] de szerintem elfelejtik: az, hogy valaki még nem halt meg, nem jelent egyet az élettel.


Ezt hogy érted 8O
(nem azér mert én materialista vagyok távol áljon tőlem de ezt tényleg nem értem) Ha csak nem arra gondolsz hogy valaki él de nem értékeli vagyis már szinte olyan mintha meghalt volna de fizikálisan még mindg lélegzik és >él< :?
Avatar
Bardo
Néha írogat
 
Hsz: 48
Csatlakozott: 2005. nov. 23., szer. 1:00


HozzászólásSzerző: Ravenangel » 2005. nov. 25., pén. 13:50

Ja, pont erre gondoltam: vagy nem is értékeli, vagy azon a szinten van már, hogy fáj neki az élet.
Ravenangel
Írogat
 
Hsz: 66
Csatlakozott: 2005. nov. 21., hétf. 1:00
Tartózkodási hely: egy másik dimenzió

HozzászólásSzerző: Bardo » 2005. nov. 25., pén. 14:06

Ravenangel írta:Ja, pont erre gondoltam: vagy nem is értékeli, vagy azon a szinten van már, hogy fáj neki az élet.

Akór jol látom a dolgokat :lol:
Avatar
Bardo
Néha írogat
 
Hsz: 48
Csatlakozott: 2005. nov. 23., szer. 1:00

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. nov. 25., pén. 14:49

nagyon egyetértek!!! csomó ember azt tekinti életnek, hogy munkába indul reggel, este hazaesik fáradtan, be az ágyba, és ennyi.

persze, tudom, a pénzkereset is fontos, de szerintem túlértékeljük. méghozzá a rajtunk lévő nyomás, a fogyasztói társadalom miatt. nem attól leszünk jobb emberek, hogy mekkora bankszámlánk van. vannak olyanok, akik csak gyűjtik-gyűjtik a pénzt, értelem nélkül, soha nem költik el sem másra, sem magukra. ez milyen élet így??? robotol látástól vakulásig, és közben belefárad, belefásul teljesen. se egy könyv, se egy színház, semmi hobbi, stb. mire észbe kap, már elszaladt mellette az élet...! közben pedig azon siránkozik, hogy nem tud szórakozni, mert nincs ideje rá... pedig valószínűleg belső igénye nincs rá, különben szakítana rá időt. mindig arra van időnk, amire szánunk!

ez a jövőben való élés, mindig csak űz egy pontot, eseményt, majd ha ez lesz, akkor ezt meg azt csinálom, stb. de az soha nem fog eljönni, mert mindig újabb és újabb követelményeket támaszt magának... közben pedig múlnak az évek, és elszalaszt eseményeket, élményeket, mindent! nem a jelenben él, nem élvezi az életet, hanem egy versenyfutásnak tekinti. :-(
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: Bardo » 2005. nov. 25., pén. 15:09

Ez így van... de szerintem az se kósher ha valaki csak azér tanul látástól mikulásig hogy nekem ilyen meg ilyen és enyi és ennyi diplomám lessz. Meg a tanároknak ez az álladó traktálásuk hogy nem lessz belőled semmi ha nem tanulsz enyit meg enyit eből és bebből. Mer MA már kövtelmény, meg a JÖVŐBEN MÁR , meg az EU így az EU úgy.. Ez szerintem egy hatalmas áttverés hisz a boldogságot nem pénzben és főleg nem papírban mérik 8O .. de aki abban méri az nem lessz soha sem az. persze nem azt mondom hogy nem akarok majd dolgozni.. de csak azt csinálnám amit szeretek nem azt amit a MAJD meg A HOLNAP zord képe kíván...
"Két világ közt barangolunk: holt az egyik, a másik még meg sem született."
Avatar
Bardo
Néha írogat
 
Hsz: 48
Csatlakozott: 2005. nov. 23., szer. 1:00

HozzászólásSzerző: flower » 2005. nov. 25., pén. 17:16

Nekem is már a f***om :oops: tele van az EUval meg az ilyen szöveggel.
Egyetértek.
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: Ravenangel » 2005. nov. 25., pén. 17:26

Politika. Fujj.
Ravenangel
Írogat
 
Hsz: 66
Csatlakozott: 2005. nov. 21., hétf. 1:00
Tartózkodási hely: egy másik dimenzió

HozzászólásSzerző: Bardo » 2005. nov. 25., pén. 17:38

Ravenangel írta:Politika. Fujj.


Egyte értek... Én is útálom főleg a demokráciát... Éjjen a békés Anarchia (ami jelen eberi szellemi felyletségi szinten lehetetlen)
"Két világ közt barangolunk: holt az egyik, a másik még meg sem született."
Avatar
Bardo
Néha írogat
 
Hsz: 48
Csatlakozott: 2005. nov. 23., szer. 1:00

HozzászólásSzerző: Fuevo » 2005. nov. 28., hétf. 11:47

Norci írta: a pénzkereset is fontos, de szerintem túlértékeljük. méghozzá a rajtunk lévő nyomás, a fogyasztói társadalom miatt. (...) vannak olyanok, akik csak gyűjtik-gyűjtik a pénzt, értelem nélkül, soha nem költik el sem másra, sem magukra. ez milyen élet így??? robotol látástól vakulásig, és közben belefárad, belefásul teljesen. se egy könyv, se egy színház, semmi hobbi, stb. mire észbe kap, már elszaladt mellette az élet...!


Ebben 100%-ig egyetértek Veled.

Norci írta: pedig valószínűleg belső igénye nincs rá, különben szakítana rá időt. mindig arra van időnk, amire szánunk!


Ez viszont szvsz nem ilyen egyszerű. Azok közé tartozom, akik látástól vakulásig hajszolt tempóban dolgoznak (szombatonként is, és nincs helyette szabadnap). Jól is keresek vele, és pontosan abban a helyzetben vagyok, amit írsz: nincs időm és alkalmam elkölteni a pénzt, amit keresek. De ez nem azért van, mert nincs belső igényem a könyvekre, filmekre, zenékre, kiállításokra, kirándulásokra stb. Nagyon is van! Szeretnék feleennyi pénzért feleennyit dolgozni. Csakhogy ez a munkaterhelés nem csökkenthető tetszés szerint: vagy csinálod az egészet, vagy viszlát - tülekednek a jelentkezők, akik szeretnék jó pénzért halálra dolgozni magukat. Létszámleépítések vannak az ágazatunkban mindenhol, képtelenség máshol elhelyezkedni ezen a területen, amihez értek. Akkor pénz hiányában nem mehetnék koncertre, nem vehetnék könyveket, CD-ket - ha már választhatok a két rossz közül, akkor inkább anyagi biztonságban és jólétben kelljen lemondanom ugyanarról, ne szegénységben. Erről van szó, nem a belső igény hiányáról. Persze nyilván vannak, akiknek igényük sincs másra - őket nevezik a szociológusok konzumidiótáknak. De azért nem mindenki konzumidióta, aki folyton gályázik! Azt hiszem, így árnyaltabb a kép.
Avatar
Fuevo
Néha írogat
 
Hsz: 24
Csatlakozott: 2004. aug. 31., kedd 0:00

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. nov. 28., hétf. 12:46

igen, igazad van, módosítok! vannak olyanok, akiknek nincs igényük rá, és vannak olyanok, akiknek van, de még valami akadálya van annak, hogy megtegyék, így talán másabb. elmondom az én példámat: tavaly ősszel elhatároztam, hogy eljárok hastáncolni. (baromi sokat dolgoztam, jó, ha hétre hazaértem, és még otthon is, hétvégén is néha, stb.) este háromnegyed hétkor kezdődik a hastánc, szuper, még talán oda is érek. amint eljött a nap, "véletlenül" ismét bent kellett maradnom tovább. ugyanis nem volt annyira fontos, hogy időt szakítsak rá. de azóta rájöttem, hogy nagyon igaz a mondás, hogy "mindig van másik választás"... szépen felálltam fél ötkor, amikor letellt a munkaidőm, és elmentem táncolni. azóta sok másra is járok, amire előtte úgymond nem volt időm... pedig az igényem megvolt rá, de nem volt olyan erős, hogy cselekedjek is érte. szerintem ezzel sokan vagyunk így, nem csak a hobbival, hanem más dolgokkal is. :?

úgy hívják: hárítás, vagy ha akarjátok, szebben is tudom mondani: halogatás. amikor csinálni kéne valamit, hirtelen ezer más dolgom akad, mindegy, micsoda, csak azt ne kelljen csinálni. most fáradt vagyok, most el kéne mosogatni, most fúj kint a szél, stb. :-) sok személyiségfejlesztő tréningen elhangzik, hogy "határozd el, hogy itt leszel, eljössz", stb. és így tényleg működik. ugyanaz, amiről már esett szó: mi teremtjük meg magunknak (és másoknak) a dolgokat, hogy alakuljanak, tudatunkkal befolyásoljuk. erről szól az agykontroll is...
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: pitypang » 2006. feb. 21., kedd 20:10

Kedves Ravenangel ! Úgy gondolom, hogy "bigott" materialistáknak is helyük van a földön. Már csak azért is mert folyamatos változást élünk meg mi valamennyien, belőlük is lehet még Istent kereső ember. Hívő ember is vált már istentagadóvá tragédia hatására. A súlyos depresszió is utólérhet mindenkit, és ki is gyógyulhatunk belőle. " Ma nekem, holnap neked." "ennél még a halál is jobb lehet"-igen, ilyen is van. Én is átéltem egy gerincműtét előtt .Olyan szűnni nem akaró fájdalmam volt néhány percig, hogy hálás lettem volna ha valaki megszabadít tőle, akár az életem árán is. Ma már tudom, kár lett volna. Betegségem idején nem volt halálvágyam, de nem tudtam, hogy komplikáció esetén tudok-e majd küzdeni az életemért.A műtét sikerült, de a gépi altatás után egy ideig kihagyott a légzésem. Félig öntudatlanul éreztem, hogy baj van. Próbáltam mozdítani a kezem, de nem sikerült, azt hiszem ki volt kötve.Biztosan tudtam, hogy túl vagyok az operáción ! Honnan? Dühös voltam és csalódott. Most fogok meghalni, mikor újra tudnék járni? Egy kis időre azt hiszem elhagytam a testem, láttam magam felülről. Aztán beugrott a három éves kislányom képe. Azt hiszem megmozdítottam a kezem. Fény /lámpa/ dokik, műtősnő -"pedig az előbb már szépen sóhajtozott" - "adjon neki még egyet" -" azt mondja nyák van a torkában "- nyákszívás- MINDEN RENDBEN- lélegzem.Műtét utáni fájdalmat nem éreztem, örültem hogy élek. Három nap múlva hazamentem. Hogy kinek mit jelent az élet azt mindenkinek magának kell eldönteni. Nem ítélkezhetünk kivülállóként! Ki tudja megmondani, hogy melyik élet mennyit ér, hogy milyen tapasztalatokra van szükségünk azért, hogy fejlődjünk, hogy megértőek legyünk egymás iránt."Drága kincs az idő s oly kevés! Jer, segíts meg, bölcs semmittevés! Tárd ki még egyszer a kapukat!Add vissza mit tőlem elragadt két zsarnok:a Feladat s a Gond: óráimat ,e fogyó vagyont ! "
Avatar
pitypang
Írogat
 
Hsz: 179
Csatlakozott: 2006. jan. 24., kedd 1:00

bigott materialista

HozzászólásSzerző: ata » 2006. feb. 24., pén. 2:27

Személy szerint sokkal jobban csípem a bigott materialistákat, mint a fanatikus hívőket.
Néha értelmesebben és világosabban lehet velük beszélgetni Istenről (még ha ők darvini evolúcióval, egyetemes rendező elvvel, a káosz rendjével, ősrobbanással és még kitudja milyen tudományos meghatározással írják körül)
És sokszor vicces őket rádöbbenteni, hogy bizony egyről beszélünk, csak más más oldalról közelítjük meg.

ata
Avatar
ata
Írogat
 
Hsz: 170
Csatlakozott: 2006. feb. 8., szer. 1:00
Tartózkodási hely: Toronto, Kanada

HozzászólásSzerző: tami » 2006. feb. 28., kedd 9:45

http://reggel.hu/index.php?apps=cikk&cikk=36687&fr=hs

Az anorexia (kóros étvágytalanság) és a bulimia (visszatérő falási rohamok) mellett napjaink legújabb táplálkozással öszszekapcsolható betegsége az ortorexia, azaz a biománia. Az egészséges életmódfüggők között főleg fiatal nőket és túlképzetteket találunk.
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: flower » 2006. feb. 28., kedd 11:19

nagyon frankó! megint egy kitalált betegség! Akkor mi mind ortorexiások vagyunk?!
és azt milyen betegségnek hívják, amikor valaki szarik arra hogy mit tesz bele a testébe, és gondolkodás nélkül mindent felzabál: hús, tojás, higanyos hal, (mert az bizony az!) csoki, fehérliszt, jó sok finom cukor, meznai méregkaja, kávé, pia, cigi.. satöbb
Nem ezt kéne betegségnek nevezni?? Hát persze nem, mert ezt csinálja mindenki, és így nem tűnik fel senkinek, nem lógnak ki a sorból.
Már megint kitaláltak nekünk egy betegséget.
És az olyan embert, aki ilyen betegségeket gyárt, hogy hívják? Milyen betegségben szenved vajon szegény?? :?:
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: pitypang » 2006. feb. 28., kedd 12:14

A cikk valós problémáról szól.

"Egészség az egészségért ?" - jó kis életcél!
Ha ez valóban mániás méreteket ölt, szenvedést okoz annak is aki benne van, és annak is aki vele él. /A szinglik legalább csak magukat teszik tönkre./ Valóban csak a testünk a fontos? A lélek kényszere vajon az egészséget hozza magával? Az egészség miatt feláldozott kapcsolatok az egészség irányába hatnak? Lehet-e teljes egy élet , ha csak a testünk minőségi fenntartására korlátozódik. Nem magunkért élünk! A halálfélelem,vagy a betegségektől való félelem megakadályozhat-e minket abban,hogy felszabadultak, megértőek, toleránsak legyünk?Mi árthat többet? Egy kis higany, vagy hogy olyan áthatolhatatlan hálót szövünk magunk köré, ami megfojt bennünket. Bocsáss meg, annak aki mérgezi magát,de talán boldog néha! És bocsáss meg magadnak is, amig még megtudod tenni!
Avatar
pitypang
Írogat
 
Hsz: 179
Csatlakozott: 2006. jan. 24., kedd 1:00

ElőzőKövetkező

Vissza: Lapajánló

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 26 vendég

cron