Vegi találkozó Pesten

HozzászólásSzerző: vegetarianna » 2005. júl. 20., szer. 11:46

Sziasztok!

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
HA tényleg Keszthelyre mennénk nyaralni, ahogy azt páran kérték, akkor én felvállalom, hogy keszthelyi apartmanokat felhívok.

KÉRLEK TITEKET, HOGY JELEZZÉTEK NEKEM - AKÁR SMS - BEN, AKÁR SZEMÉLYES ÜZENETBEN, HOGYHA JÖNNÉTEK.

Fontos megjegyzés: Én a 08.08.-08.13.- ig tartó hétre szervezném.
HA ez a turnus jó, akkor csatlakozzatok.
Kb. 4 főtől már lehet kivenni apartmanokat, az árak 2500- 3800 / fő / éj mozognak.

Ha ez a turnus nem jó, akkor át kell adjam a stafétabotot.

Sziasztok:
Anna
Avatar
vegetarianna
Néha írogat
 
Hsz: 24
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Budapest


HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. júl. 21., csüt. 7:08

Mi (családilag, 3 fő :wink: ) Sziget fesztiválon vagyunk ezen a hétvégén Jógasátorban!

:? :oops:
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: Szilvi » 2005. aug. 4., csüt. 10:53

Sziasztok!

Régen jelentkeztem már, mert ez a nyári pihenő idő igen sűrűre sikeredett :-)

Remélem élvezitek az ízletes (bio)gyümölcsöket, és a változatos zöldségkínálatot!

Találkozunk a Vegetáriánus Fesztiválon? Esetleg megbeszélhetünk egy fix időpontot is.

További szép napokat,

szilvi
Szilvi
Törzsvendég
 
Hsz: 239
Csatlakozott: 2004. szept. 9., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: Macs » 2005. aug. 30., kedd 17:48

Sziasztok!

volt valaki a Vegi találkozón 27-28-án?

Sajan nem jutottam el egyik nap sem :(


Macs
Avatar
Macs
 
Hsz: 2
Csatlakozott: 2005. ápr. 24., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. aug. 30., kedd 17:57

Én vasárnap voltam :oops: de nem találkoztam senkivel a veg.hu-ról/ból/től :oops: :?

szerintem kicsit gyér volt a program :cry:
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: Macs » 2005. aug. 30., kedd 18:16

És az előadások milyenek voltak? Voltál valamelyiken?
Avatar
Macs
 
Hsz: 2
Csatlakozott: 2005. ápr. 24., vas. 0:00

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. aug. 31., szer. 15:38

Sziasztok!
Szombaton találkoztam Szilvivel, Mandulával, Jablkoékkal, Vegetariannával, Norcival, Tamiékkal. Délután 3-ig voltam, láttuk Mandulával és Szilvivel a Benda Judit előadását "Kóla, darált üveg, cukorblues" címmel, később Várhegyi László bioterrorizmusos beszédét már Norci is velünk figyelte, nagyon jó előadás volt!, és végül tanúja voltam Váradi Tibor immunerősítő perceinek. Aláírtuk a Fauna csirkevédő szignógyűjtőívet, az előző években nagyobb kirakodóvásár volt, talán, de a java ugyanaz, egyedül egy biogyümölcsös hiányzott. Jövőre a X. V. F. lesz (azaz 10. V. F.), amit a főszervező nagyon jóra szeretne, jubileumból, meg egyébként is. Ebben minden segítséget szívesen vesz...bővebben az [url="httő:\\www.egeszsegvar.uw.hu"]Egészség-vár Alapítvány[/url] honlapján.
Még írok a Vesztiválról, ha átgondoltam...
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

HozzászólásSzerző: Fuevo » 2005. aug. 31., szer. 22:18

Döbbenetes és elkeserítő volt, amit (szombat du.) a vega fesztiválnak titulált szellemi roncsderbin láttam és hallottam. Felfoghatatlan számomra, mi keresnivalójuk van egy vega fesztiválon az olyan ócska szélhámosoknak és babonaterjesztőknek, mint pl. kártyajós, csillagjós és hasonszőrű társaik. (E szélhámosságokról és babonákról ld. pl.: http://szkeptikus.lap.hu/index.html) Hogyan kaphat standot és pódiumot a civilizált világ számos országában bíróság által többszörösen elítélt, néhány országban (Franciaország, Görögország, Németország) már be is tiltott olyan bűnszövetkezet, mint a szcientológusok? (Viselt dolgaikról ld. pl. ezt a friss cikket: http://www.nol.hu/cikk/374504/) Egy ilyen rendezvényről minden tanult, művelt, gondolkodó ember elmenekül - nem csoda, hogy alig lézengtek rajta. Ennél jobban nem is lehetne lejáratni a vega életmódot, hisz "madarat tolláról, embert barátjáról". Belehallgattam az egyik előadásba, de néhány perc után annyira elkapott a röhögés azoktól a vakolatszaggató baromságoktól, hogy ki kellett jönnöm. Olyanokat hordott össze, hogy az almafa akkor boldog, ha az emberek megeszik a gyümölcsét. Mert hogy a növényeknek vannak érzelmeik, ő bizony érzi, amikor erdőben jár. És olyankor ő ott meditál, imádkozik, és elgondolkodik azon, hogy... Nem tudom már szó szerint visszaadni, de egyértelmű volt, hogy számára ez a 3 dolog, a meditáció, az imádkozás és az elgondolkodás ugyanaz. Miközben ez a három kölcsönösen kizárja egymást. (Bővebben ld. a meditációról, és arról, hogy mi nem az pl.: http://www.tminfo.hu/) Szégyenletes volt ez a szellemi nyomortanya. Nagy szükség lenne végre szakemberek vezette, tanult emberekre támaszkodó, tudományos alapokon álló, babonamentes magyar vega szervezetre és rendezvényekre, amelyeknek még a környékéről is furkósbottal kellene elkergetni a tudatlan, önjelölt zagyva előadókat, babonaterjesztőket és szélhámosokat. Biztosan voltak kiváló előadók és láttam nagyon jó standokat, vásároltam is náluk, nem arról van szó, hogy minden rossz és mindenki hülye volt ott - de azért döbbenetesen túltengett az ocsú. Meg kéne tisztulni, ha azt akarjuk, hogy ne röhögjenek ki bennünket az értelmes, tanult emberek, hanem komolyan vegyenek. Amíg tenyér- és csillagjósokkal és hasonlókkal vegyülünk, addig ne csodálkozzunk, ha a vega étrendet is automatikusan a baromságok közé sorolják. Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók.
Avatar
Fuevo
Néha írogat
 
Hsz: 24
Csatlakozott: 2004. aug. 31., kedd 0:00

HozzászólásSzerző: flower » 2005. szept. 1., csüt. 14:16

Hm, én nem voltam ott, de meg tudlak érteni. Kábé el bírom képzelni, mi lehetett ott. Így persze, hogy hülyének néznek minket VEGETÁRIÁNUSOKAT. Engem pl az idegesít, hogy akármilyen vegi kajáldába bemegyek, múltkor pesten a Govindába, mindenhol nyomatják a vallásokat, szektákat. Hol adventisták, hol akármilyenek, Bécsben meg zsidó vegi étteremben voltam. A Govinda meg krisnás. (a kajákuk viszont tényleg szuper.) Nem lehet csak úgy simán eü szempont szerint vegának lenni? Miért kell tönkre tenni egy éttermet egy ilyen vallásos maszlaggal? Hát elmenekülnek az emberek. Esküszöm, nyitok egy normális vegetáriánus kajáldát. És ott nem lesz rátukmálás. Sőt, még bor is lesz! Hmm, meg biocsoki... nem pedig áhitatos manó képű felszolgálók!
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. szept. 1., csüt. 21:21

Nos, Flower! Várjuk a vega kajáldát :wink: :wink: A jósról annyit hogy dohányzott. (tudom, ez magánügy, de marhára nem illett oda)

Volt véradási lehetőség is, ahol kólát és csokit (nem biot) adtak a véradóknak :?

A szcientológusoktól mire megkérdeztem volna, hogy vegetáriusok-e (tudja valaki?) addigra kiköltöztek a teremből, ahol mi is voltunk és nem volt kedvem utánuk menni.

A kipakolásról annyit, hogy egy vega ételeket készítő ismerősöm azért nem költözött ki, mert horribilis bérleti díjat kértek.

Ha jövőre nagy durranást szeretnének, azt hiszem, kicsit beljebb kelleen szervezni az egészet a Városban. Mert így kicsit olyan érzésem volt, mintha egymást szerttük volna meggyőzni :? 8O :wink:
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. szept. 2., pén. 20:03

Jön valaki holnap a megbeszélésre? Én mondjuk nem vagyok egy nagy cikkírós típus, max. fordításokat tudnék vállalni az újságba. Az még Krakkóból is működne.

Üdv, Jablko
Avatar
Jablko
Törzsvendég
 
Hsz: 222
Csatlakozott: 2005. márc. 9., szer. 1:00

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. szept. 4., vas. 16:55

kedves fűevő!

magamat tanult, művelt és gondolkodó embernek tartom, pont ezért nem is fogom magamra venni ezen megjegyzésedet.

parsi már említette, hogy pár előadást együtt hallgattunk meg, és azok kiválóak és elgondolkodtatóak voltak. tibor előadásai mindig nagyon jók, és a másik téma, a bioterrorizmusról szóló is igen nagy igazságokat feszegetett, gondolom ebben egyetértünk (pl mobiltelefonok hatása, sózás, víztisztítás, stb.)

bár én magam sem értek egyet a szcientológia terjedésével, belegondoltam, hogy milyen jogon tilthatnának ki embereket, szervezeteket egy nyilvános fesztiválról??? ez olyan, mint a politikai összejöveteleken a provokátorok jelenléte. amíg semmit nem csináltak, nem lehet ellenük semmit tenni, sajnos hozzátartoznak az élethez. egyedüli megoldás, ha nem foglalkozik velük az ember, ha nem lesz kinek csinálniuk a balhét, ill. ez esetben nem érdeklődnek az emberek a tanaik iránt, felhagynak a dologgal. ha nem érdekel, ne vegyél róla tudomást, fordulj el.

valahol erről szól az egész világ is: van egy csomó dolog, amiből mindenkinek egyénileg kell kiválasztani a neki megfelelőt. de itt is csak azt tudom mondani, amit egy másik fórumban is, hogy sokféle ember, sokféle út van, és nem szabad ítélkeznünk mások útja, véleménye, hite fölött. mindennek megvan a létjogosultsága, hiszen demokráciában élünk. :idea:
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: flower » 2005. szept. 4., vas. 18:15

Ez igaz. Mindenki eldöntheti, mit kezd a lehetőségeivel, az életével.
Avatar
flower
Grafomán
 
Hsz: 786
Csatlakozott: 2004. okt. 4., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: Fuevo » 2005. szept. 4., vas. 18:52

Kedves Norci!

bár én magam sem értek egyet a szcientológia terjedésével, belegondoltam, hogy milyen jogon tilthatnának ki embereket, szervezeteket egy nyilvános fesztiválról??? ez olyan, mint a politikai összejöveteleken a provokátorok jelenléte. amíg semmit nem csináltak, nem lehet ellenük semmit tenni, sajnos hozzátartoznak az élethez. egyedüli megoldás, ha nem foglalkozik velük az ember, ha nem lesz kinek csinálniuk a balhét, ill. ez esetben nem érdeklődnek az emberek a tanaik iránt, felhagynak a dologgal. ha nem érdekel, ne vegyél róla tudomást, fordulj el.


1. Semmi közük a vegetarianizmushoz (ahogyan a kártyajósoknak és hasonszőrú társaiknak sincs). Semmi keresnivalójuk kiállítóként és előadóként egy vega fesztiválon. Ezen az alapon bárki, bármilyen témában álítson ki és adjon elő, mert sokféle út van? A motorosok, a borbarátok, a homoszexuálisok, a nyelvtanulók, a maratoni futók - csupa olyat sorolok, akik mind-mind megtartják a maguk találkozóját, rendezvényét. Mindent egy helyen? Általános fesztivál mindenkinek? Ezt Te sem gondolhatod komolyan! Motorosok a motoros fesztiválra, vegák a vega fesztiválra - kiállítóként és előadóként értem. Ettől lesz az egyik motoros, a másik meg vega fesztivál. Ilyen eccerű. Látogatóként pedig mindenki előtt nyitva áll mindegyik, senkit sem szabad kitiltani, amíg okot nem ad rá. De látogatóként, és nem kiállítóként/előadóként!

2. A szcientológiások már éppen elégszer megmutatták, kik ők valójában - nem véletlenül tiltották be néhány országban, és állítják őket újra és újra bíróság elé, és ítélik el sok más országban. Ha nem vagy tisztában ezzel, olvass utána! Aki közismert gonosztevőket nem tart távol magától, az... finoman szólva vagy tájékozatlan, vagy óvatlan. És ne csodálkozzon rajta, ha meghívja őket egy társaságba, akkor a társaság többi tagja inkább távozik, mintsem egy levegőt szívjon velük. Már aki ad magára. Szerintem a fesztivál rendezői is adhatnának magukra és mindannyiunkra, mert a szcientológusok (és a babonaterjesztő szélhámosok) meghívásával az egész vega "társadalmat" járatják le.

sokféle ember, sokféle út van, és nem szabad ítélkeznünk mások útja, véleménye, hite fölött. mindennek megvan a létjogosultsága, hiszen demokráciában élünk.


A gazemberségnek nincs meg a létjogosultsága, el kell ítélni, és ki kell közösíteni. Ennek van jogi oldala, és van erkölcsi. Az igazságszolgáltatást vagy az erkölcsöt akarod fölszámolni a demokrácia nevében? Attól tartok, ezt nem gondoltad végig. A demokrácia nem ezt jelenti.
Avatar
Fuevo
Néha írogat
 
Hsz: 24
Csatlakozott: 2004. aug. 31., kedd 0:00

HozzászólásSzerző: Szilvi » 2005. szept. 5., hétf. 8:22

Sziasztok!

Én szombaton voltam a vegi fesztiválon, már nagyon vártam ezt a hétvégét, mert tavaly nagyon tetszett. Kicsit szomorú voltam, amikor láttam, hogy jóval kevesebb kereskedő volt, mint előző évben. Szinte csak a nagyobb cégeknek volt érdemes megfizetni a helypénzt ezek szerint. Pedig tavaly sok kellemes meglepetés ért a kínálatukat látva, például az, hogy lehet erőszakmentesen termesztett kakaót és csokit kapni itthon is, nem csak külföldi oldalakon olvashatok róluk - nemrég volt ez téma itt a veg.hu-n is.

Persze jobb kedvem lett rögtön, mikor találkoztam Parsival, megismertem Mandulát, Norcit és ott voltak Jablkoék és Tamiék is.

Alapvetően tetszettek az előadások, Parsi írta, hogy volt bennük tanulság. Ezzel teljesen egyetértek. Schirilla előadásának második felét is meghallgattam. Aki nem tapasztalt hasonló dolgokat, annak biztosan furcsa volt, és erre az előadásmódja is kicsit rátett. A vízről szóló előadás egyben reklám is volt, de még így is megérte meghallgatni. A szcientológián pedig egy kissé én is meglepődtem, de nem hallottam, nem tudom, miről szólt.

Összességében örülök, hogy ott voltam, hogy találkoztunk néhányan! Remélem a X. Vegetáriánus Fesztivál még fényesebb lesz, és sok embernek ad majd erőt ahhoz, hogy életmódján változtasson, és ezzel saját egészsége és a környezetünk is jól járjon!

További szép napot!

Szilvi
Szilvi
Törzsvendég
 
Hsz: 239
Csatlakozott: 2004. szept. 9., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

ElőzőKövetkező

Vissza: Programok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég