daragaluska

Receptek, ételek, összetevők, főzés, praktikák (vegán és nyers receptek lejjebb)

daragaluska

HozzászólásSzerző: Megali » 2006. jún. 29., csüt. 18:09

Ha tud valaki egy olyan daragaluska (grízgaluska) receptet, ami használható, megköszönném....Sajna nekem úgy sikerül, hogy a külseje kifő a levesbe, azt besűríti, szinte főzelék állagúra, a belseje meg kemény marad...szóval nem sikerál...
Avatar
Megali
Néha írogat
 
Hsz: 44
Csatlakozott: 2005. jún. 19., vas. 0:00


HozzászólásSzerző: mandula » 2006. jún. 29., csüt. 20:12

Hm, valahány grízgaluska levest láttam, szinte mind így nézett ki! :wink:

Ha a könnyű galuskához vagy szokva, nem fog tetszeni az a puritán grízgaluskapótlék tojás nélkül, amivel párszor próbálkoztam már. A munkafolyamatokat megfordítva először megfőztem a grízt (pici fűszerrel, esetleg sóval) nagyon sűrűre, majd hagytam megszilárdulni, és kiskanállal kiszaggattam. A levest már nem főzöm, mikor beletettem.
Tudom, nem ilyen szaggatott darakására gondoltál
:D
Avatar
mandula
Törzsvendég
 
Hsz: 395
Csatlakozott: 2005. ápr. 1., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. jún. 29., csüt. 20:44

-nemtudom, talán lehet próbálkozni a klasszikus 1:1 arányban hozáadott szójaliszt-kukoricakeményítő keverékével és kis kurkumával, hogy az illúzió is tökéletes legyen! ;)

-a lenmagból kinyert "kocsonya" esetleg, hogy műkszik még? Kérdezem :D
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

HozzászólásSzerző: mandula » 2006. jún. 29., csüt. 21:23

Csak a kocsonya, vagy a lenmag is vele együtt? :)
A szójaliszt nem érződne ki nagyon belőle? Mert a búzadara íze elég semleges, a szójáét meg nem mindenki szereti.
A lenmag szerintem egészen máshogy viselkedne ilyen esetben, mert a tojásfehérje, amivel a grízt keverik, fövés közben szilárdul meg (mondom ezt úgy, hogy sose csináltam ilyet...)
De egy próbát megér :)
Avatar
mandula
Törzsvendég
 
Hsz: 395
Csatlakozott: 2005. ápr. 1., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. jún. 30., pén. 15:11

Hmmm... azt hiszem csak a kocsonya kell. Nemtudom a szójaliszt mennyire érződik ki, főszerkkel szerintem el lehet nyomni.
Olyan ötletem van estleg , hogy kölesből kéne galukát csinálni! valamilyen keményítővel és kukoricadarával, ez biztos összeragad, persze hossú áztatást gondolom ez sem bír... de szerintem a hagyományos galuska sem az a kifejzett ázóbajnok, vagy igen?

PS:
tojáshelyetesítésre találtam egy szupi linket:
http://www.fatfree.com/archive/1997/sep/msg00495.html
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

HozzászólásSzerző: Megali » 2006. jún. 30., pén. 17:26

köszi szépen a javaslatokat. A "mandula1"-et elsőként fogom kipróbálni.. :)
előre megfőzve a grízt.... vszínű, hogy így működne.

szerintem a szójaliszt nem érződne, én szoktam keverni ételekhez és nem érzek semmit :)

Giyandeva köszi a linket.
Avatar
Megali
Néha írogat
 
Hsz: 44
Csatlakozott: 2005. jún. 19., vas. 0:00

Re: daragaluska

HozzászólásSzerző: soulkeeper1234 » 2016. máj. 27., pén. 9:53

Nemtudom a szójaliszt mennyire érződik ki
คาสิโน
soulkeeper1234
Néha írogat
 
Hsz: 31
Csatlakozott: 2015. szept. 16., szer. 10:48


Vissza: Receptek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron