80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2015. ápr. 17., pén. 12:22

borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: wiskerton » 2015. ápr. 17., pén. 14:41

aloha, azért jöttem ide mert rémlik mintha stoner vagy valaki irt volna, a kutyák nyersen tartásáról, rákerestem de nem találtam azt ami érdekelt volna, ugyanis kutyám lesz és most foglalkoztat ő mit kapjon
két dolog van átfontolóban
az egyik h vegán legyen a kutya (amiről elsőkörben szépeket hallottam, hosszúéletü kutyák stb veganallatvedelem.com on több)

a másik meg h nyers legyen a kutya (ez elég logikus, h nyersen eszi a húst, ebbe senki sem tud belekötni)

de vajon a nyers vegánt hogyan lehet megvalósitani, mit egyen, azthiszem ha a nyers jó a kutyának, és a vegánon is egészségesek(igaz tápokkal meg mittomén) akkor a nyers vegánnak is működnie kellene

nincs ellenemre h főtt húst zöldségeket egyen a kutya, azt szeretném ha neki a legegészségesebb opció jutna
nah, tudtok valamit nyers vegán kutyákról?
wiskerton
Írogat

Hsz: 121

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. ápr. 18., szomb. 19:19

Szia Wiskerton!
A kérdés nagyon jó. Az embernek is a nyers a valódi ételformája. (És életformája...)
Viszont a megvalósítás - te is látod - nem könnyű ilyen közegben.
Először is milyen fajta a kutya? A miénk Bichon Havanéz és nem ehet csontos húst. A feleségem főzi neki, és a nyerset meg se eszi. Szóval, a tenyésztett kutyák már azt is öröklik, amivel etették az őseiket. De minden kutya igényli a nyers zöldet, és a miénk is kap kis levél gyermekláncfüvet, és kevés sárgarépát reszelve. Dél Amerikai kutyák között van állítólag vegetariánus, és vannak eleve olyan kutyák, amik szinte csak zöldön élnek. Azt hiszem minden a nevelésen múlik. Egy nagy és agresszív kutya nem hiszem, hogy könnyen rááll a zöldre, pláne, ha nem kicsi elválasztott kutyus, hanem már ízlelgette a főttet és a tápot. Sajnos a tápokba is gyakran kevernek szóját, ami eleve nagyon üti az állati dolgokat, mert ugyebár a kutyáknak különféle maradék cafatokat darálnak össze, és telenyomják tartósítószerrel.Ami még fontos, hogy semmi csípőset nem ehetnek, mert az a szaglásukat tönkreteszi. A só is ugyanúgy kerülendő mindenből, mint az embernél!
Még annyi, hogy gyakran pitizik, mikor banánt eszünk és akkor egy-két falatot rendesen meg is eszik. De csak falatokat kell neki adni, addig, amíg meg is eszi. És ugyebár nem az állati dolgok után, és a kivárás a banánnál szintén hosszabb. De pl a miénk is kap délben almát, amit rendesen meg is eszik. Kb majdnem egy felet meg tud enni. Kis kockákban adjuk neki. Kell még egy kis lazac olaj is amikor valamit (nem zöldet) eszik, de a reggeli kajájában van a kevés gyermekláncfű levél, és akkor is kap egy kis olajat. De ennél a kutyánál fontos a bélműködés segítsége. Minden kutyának más az igénye.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. ápr. 19., vas. 7:51

Szia Zoli41!
Nem véletlen, hogy most jutottál ide. Én 42 éves koromban kezdtem a vegát, és most, 67 évesen vagyok 99.8% ban 811-es. Itt már kitárgyaltuk a 2 tizedet, nem is ezt akarom mondani, hanem a korodat. A 7-es szorzó mindig hoz valami nagy változást, felismerést, beigazulást. Minden a belső óra alapján működik, aminek a kódját kell megtalálni. A 42-höz közeledve kaptál egy esélyt és most itt vagy. Remélem, sok örömöd lesz benne!
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2015. ápr. 19., vas. 10:37

Bocs, de ne legyünk már ennyire "elvakultak"!
A vegák többek közt azzal érvelnek, hogy az embernek nem való a hús mert a fogazata, emésztőrendszere stb. nagyban különbözik a ragadózó állatokétól, és épp ezért mi nem tudjuk rendesen megemészteni a különféle állati dolgokat.

Na most, ha ez így van akkor viszont a ragadozóknak (márpedig a kutya is az) pont, hogy többségében a hús (és más állati belsőségek) valók.
A zöldek előemésztett formában már bent vannak a ragadózók által elejtett növényevő állatok bélrendszerében, (általában ezt is eszik meg először) amit így már a ragadózó is könnyen meg tud emészteni, de ha simán eszi a levelet, azzal már nehezen fog boldogulni.
Egy ragadózót átszoktatni tisztán növényi étrendre, legalább annyira természetellenes mint az embert hússal etetni. Ha valaki szerint pl. egy kutyának simán jó a növényi étrend akkor az fogadja el azt is ha az ember húst akar enni.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2015. ápr. 19., vas. 19:06

Ratti!
Abszolút igazad van.. Ha elfogadom,h én nekem a természet a banánt és epret adta, mert azt tudom nyersen (mikro nélkül :-) megenni, ehhez jók a kezeim, stb, akkor ugyanezen logikával a macskámnak és kutyámnak NEM adnék banánt. Én még a macskát csak egér után láttam futni, de egyiket se láttam felmászni a banánfára! De töltse fel Youtubera, aki ilyet lát.. JAA, ha adunk neki, akkor megeszik, ha éhesek vagyunk, mi is bármit megeszünk.. De nem biztos,h ez természetes..
Ratti, én azt látom,h "mentális szinttől" függően szeretnek az emberek hinni valamiben. Ilyenkor minden tényezőt, ami az igazukat bizonyítja, figyelembe vesznek, és ami ellentmond, azzal nem foglalkoznak.. Te ezt hívod jogosan "elvakultságnak", amivel egyetértek. Én - érzelmektől mentesen - szeretem megnézni "kívülről " a dolgokat, akkor talán esélyem van ésszel dönteni. Attól,h számunkra előnyös a 811, még nem biztos,h az állatokra is ráerőszakolnám.. De ez most sikk, és divat kezd lenni.. MÁS kérdés,h a sok műkajához képest, amit a gyárban összeraknak nekik, még a banán is jót tehet.. Csak gyárilag nem vagyok benne biztos,h ez nekik lett kitalálva.. TÚL sok érzelmi döntésünkhöz, és téves hitrendszerünkhöz ragaszkodunk.. Felkerült a netre egy 103 éves japán orvos sztorija. Van aki csak azt vette észre,h tejet iszik.. És húst eszik.. TEHÁT, mégis, mégis ehetünk.. ÉN azt is észreveszem,h naponta 2* direkt lépcsőzik, mozog, aktív, boldog, és 60kg!! Tehát túl sok rosszat biztos nem eszik.. Ilyenkor arra gondolok,h HA nem enne tejet, lehet,h MÉG 10 évvel tovább élne.. Mindenkinek arra megy a figyelme, amire bizonyítást szeretne találni, ezzel persze én is így vagyok :-). Csak tudok róla, és figyelek..
Gabesz
Néha írogat

Hsz: 24

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2015. ápr. 19., vas. 19:35

Basszus nekem is volt sokáig kutyám de nem szaroztam vele ennyit ette amit kapott,azt a sok törödést figyelmet amit néhány kutya meg főleg macska kap azt inkább ez emberek ,gyerekek felé kéne fordítani,amikor meglátom az ilyen agyon kozmetikázott cukor kutyákat föl rúgnám a Holdra a gazdájával együtt,mellesleg szeretem az állatokat hagyni kell őket élni,nem dajkálgatni....
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. ápr. 22., szer. 12:04

Csak még egy szó a kutyákról és más háziállatokról.
Az emberek legnagyobb része vidéken a kutyának azt adja, amit ő maga eszik, vagyis sós, cukros, fűszeres ételeket. A kutya is rászoktatható a száraz kenyérre, a csokoládéra, a cukorkára stb. Ha ezekre rászoktatható, és mellesleg emberi betegségeket kap, elmegy a szaglása, lusta és enervált lesz, majd rövid életű, akkor akár a gyümölcsökre is rászokhat. Sok kutya lelegeli az alacsonyan levő szőlőt, cseresznyét. Ugyanúgy némely kutya teljesen spontán kéri azt, amit az ember eszik és ha megízleli, néha el is fogadja, pl a sárgarépát, almát. Sokkal jobban tudja, mi kell neki, mint mi. De ugyanúgy elcsábulhat a vadállat is, nemcsak a házi, mert az ételdrog minden élőlényre ugyanazt a hatást okozza. A felelőtlen háziállat tartás, az állatot kedvencként, kimiskárolva elhízva tartani bűn. Az állat nem játék, vagy szobadísz, hanem egy olyan szuverén lény, tudattal, "lélekkel" akit ugyanolyan jogok illetnek meg, mint az embert. De, ugyebár tudjuk azt is, hogy az ember sokszor másik embernek sem biztosítja a jogait, és az sem ritka, hogy a saját egészséghez való jogát, vagyis a teste sejtjeinek jogát arra, hogy a legmegfelelőbb ételeket kapja, ezt sem biztosítja. Erről senki sem beszél. Ez egy hamis, cinikus elv szerint "magánügy"'. Csakhogy az emberi test - szigorúan tudományos alapokról - ugyanolyan "állati szervezet", mint bármilyen földi lény, és ezért tilos másra használni, mint amire való. Erre Laci azt fogja mondani, hogy "ez is baromság".
Nézzetek utána, hogy valahol Thaiföldön vagy Indiában van egy kolostor, ahol tigriseket, oroszlánokat szabadon tartanak, és nem véres cafatokkal etetnek. Ezek az állatok békések és teljesen ártalmatlanok. Láttam egy természetfilmet, (nem is egyet) ahol a szülő nélkül felnevelt gepárdokat és más ragadozókat meg kellett tanítani húst enni, és vadászni (ezt értitek, gondolom), mert az, hogy mit eszik egy állat, a szüleitől tanulja meg. Ha más van ott, ahol az állat él, akkor sem pusztul éhen, legalább is a legerősebb és legéletrevalóbb, hanem azt eszi, amit talál.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. ápr. 22., szer. 16:35

Vegán kutyákra sok példa van, külföldön is, de nálunk is. Igaz, nem nyers-vegánok "csak" sima főtt, némi nyerssel kiegészítve. Egészségesebbek, hosszú életűek, tökéletes vérképpel. Például:
http://veganallatvedelem.blogspot.hu/20 ... vegan.html
De macskákra is van példa, bár ők inkább ragadozók, mint a kutyák.
http://veganallatvedelem.blogspot.hu/20 ... szton.html
Dóra
Írogat

Hsz: 105

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2015. ápr. 22., szer. 18:28

Stoner, én alapvetően egyetértek, h a háziasított állatokat az átlagember ugyanolyan sz@rul eteti, mint magát. És megbetegednek, mint az emberek. Azzal is egyetértek,h a kényszer nagy úr. És,h a kutyám is elcsábul a csokitól (nekem még az alacsony szaloncukrot is leszedegette önállóan éjszaka a karácsonyfáról :-). Vagyis az Ő ízlésvilágukra is hat az ízesítés és a drog. Bár a kutyám imádta a sárgarépát is, és a pincében belekajált a csírázó krumpliba, és elég vicces volt, ahogy a héját próbálta kihagyni. Értem,h speciális körülmények között lehet oroszlánokat is hús helyett mással is etetni, és a szervezet "intelligens" létére bizonyíték, h megoldja ezt! De ha az ember "gyárilag" növényevő - és ezzel egyetértek - mert bizonyítja számtalan tény, fogazat, bélrendszer, kezünk, stb, akkor ez a tény a gyárilag húsevő vadállatokat ugyanezen tény a húsevésre bizonyítja. És ennek nem mond ellen,h az mű, mesterséges kutyatápnál, még a zöldség, gyümölcs is jobb, de ebből nem következik, h pl a macskám természetes nyers hússal nem járna még jobban..
A sok hülye marketing,h valami élőlény valamit eszik, pl algát, ezért mi emberek is együk azt, ez ugyanúgy értelmetlen. Miért egyem azt, ami a bálnának jót tsz (szerencsére nem úgy nézek ki, és sajnos nem úszok olyan jól, stb:-), és akkor a legyekről ne is példálózzak.. Vagyis azt gondolom összefoglalva, h egye (és az emberen kívül ez így is van) minden élőlény ezt, ami neki van "kitalálva".. És ha emberek mi nem "okoskodnánk", és egonk hatására nem akarnánk kitalálni jobbat,mint amit a természet megteremtett nekünk, akkor sokkal jobban járnánk. Ezt bizonyítja a 811! És a Te 30 éved jó eredményei is!
Gabesz
Néha írogat

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2015. ápr. 24., pén. 18:44

Tudja valaki, hogy milyen TESTI tüneteket okoz a B12 és a D vitamin hiány? Esetleg ÉREZTE már valaki, aki régóta vegán és nem pótolja vmi készítménnyel? Nem az orvosi vérvételre vagyok kíváncsi, hanem, hogy magunkon, a testünkön, hogy lehet észrevenni?
Gabesz
Néha írogat

HozzászólásSzerző: smanag » 2015. ápr. 26., vas. 7:15

Szia Ratti!

Nem tartom szükségét , hogy megnézessem az elem szintemet, mert tudom milyen. A 811 ételek szintjét mutatja, ami a tökéletes. Nem is lehet máskép, mert amit eszel , azzá leszel. Ha én a testbiológiai ételeim anygagtartalmát mutatom, akkor megvalósítottam, a természetes táplálkozásban a legmagasab létet, amit max. már csak finomítani tudok(idealizálom az ideálist). Ez a fő feladat. Mindazonáltal, mi a jó szint?
Valóban az a jó szint, amit a hagyományos lét megállapított? Csak mert azt mondják? Kétlem.
Igaz, hogy a napot nem tudjuk importálni braziliából, de a banánt igen. Sok mindent nem tudunk , vagy csak időlegesen tudunk még, pl. kényszerérett gyümik, erdők csendje, szabad streszmentes , kötelezettségmentes lét, mindenapos elázás, fán beérett banán stb. A feladat az, hogy amit lehet behozzunk az életünkbe. A kulcs szó a természetes lét megvalósítása, mert az visz legközelebb az egészséghez. A nap esetében azért nincs gond, mert szerencsére az embernek fél éves tartalékai vannak D vitamin vonatkozásában, ugyanakkor rengeted d2 provitamint eszünk a nyersekből és sokkal könnyebben képződik még fedetlen arc és kézfejen téli szabad levegős mozgás és szegényes fény hatására is vitamin.A D-vitamin fogalma valójában két vegyületet takar, a D2 és D3 vitaminokat. Míg az előbbi növényi ételek útján kerül a szervezetbe, addig az utóbbi a napfénynek kitett bőrben keletkezik, így napozással vagy állati termékek fogyasztásával juthatunk hozzá.Mi életmódunknak megfelelően sok d2 vitamit eszünk a nyersekkel(olajos magok, csírák és különösen a zöldek( a tehén, a ló hogy építi fel hatalmas csontjait? a fűből barátom)), sokkal többet, mint a hagyományosan evők. Tehát ez is támogatja a napfénymentes hónapokat.
Az a helyzet, hogy nem találunk semmilyen fogást a helyes nyers testbiológiai étkezésen. Egyet kell tenni, finomítani a magunk képére, és mégtovább fejleszeteni egy elektromos vagy hibrid autó szintre(intelligens).

Dolna, a fentiekben benne van a válasz. Ha igen jó a d vitamin ellátottság egy helyes, nyers , testbiológiai étkezőnek(811), ha tömi magába a természetes Ca-t(zöldek), akkor az összes csontállomány az év minden hapján a legtökéletesebben helyt áll a vártán, ebben egészen biztos lehet.
Azaz, ha valaki a lkehető legtermészetesebben akarja megerősíteni és szervesíteni a csontjait, annak nincs más útja csak a 811. Az a helyzet, bármilyen egészségügyi kérdésre a legjobb válasz a helyes, nyers, testbiológiai étkezés, vibrant testünk csak általa lehet.
:D
VE.
Bő, változatos gyümi és zöld.
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2015. ápr. 26., vas. 7:30

Szerintem a házi kedvenceknek is a legjobb táplálkozás a helyes(húsevőnek húst...), nyers testbiológiai étkezés. A házi kedvencek azért lesznek betegek, mert a hőkezelt kaják és kereskedelmi tápok és konzervek nem ideális formájú ételeik. A test kénytelen ezeken megélni, mert az első genetikai parancs életbe lép,( életben kell maradnom, tápanyaghoz kell jutnom )(mégha az degradált is) bármi áron életben maradásom érdekében. Nem hiszem, hogy egy húsevőnek vegánnak kéne lennie.
És hogy értsük, miről gagyogok, amikor a finomításról, az ideális idealizálásáról beszélek, a macskának, s kutyának is van a nyers húson belül is az ideális idealizálása, amikor a macska megeszi kéjjel az egeret szőröstül... és nem éppen nyers karajcsontot kap.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2015. ápr. 26., vas. 22:51

Én csak annyit tennék hozzá, h nem "MINDENHATÓ" az étkezés.
SZÜKSÉGES, de nem elégséges! Ha eszed a 811-et, már jót teszel a szervezetednek, de lehetnek még "lelki" stb bajaid, amit utána majd megszüntetsz.. De ha nem eszel 811-et, alig van esélyed a javulásra! Tehát szükséges, de nem elégséges.. És ez az irány, tegyük rendbe az étkezésünk 811-el, ezáltal elkezd a szervezetünk tisztulni, és ha már testi szinten rendbe jöttünk, irány a csillagos ég :-)
Gabesz
Néha írogat

HozzászólásSzerző: István » 2015. ápr. 27., hétf. 0:24

Szia Smanag!
Itt a fórumozók és én is igenis szükségesnek tartom a vér és vizelet labor elkészítését. Remélem mint férfi erre képes vagy! Ez nem neked fontos hanem a vakon követőknek. Ha még nem vetted észre nagy felelősség van a válladon! Ez túlmutat az üzleten. Itt a tét embertáraink egészsége.
A mérésről: minden ami körülvesz, csak mérés által lehetett elkészíteni. Mérés által jutottunk a mai technikai színvonalra. Nem lenne ruhád ,telefonod, számítógéped, vagy banánt sem ennél télen- nyáron Brazíliából. Azt kijelenteni ,hogy mert tudom, azért nem kell mérni ez egyszerűen nevetséges és visszataszító. Nem tekinted a fórumozókat egyenlő partnernek. Ha csak az én esetemet osztom itt meg, azt hiszem sokak számára elgondolkoztató lesz. A 17-éves vega korszakom alatt hullott ki a hajam egy része, őszültem meg, a fogaim jelentős része kihullott úgy, hogy felszívódott a fogágy! Be indult a csontritkulás, stb. a többit majd később részletezem. Hozzá kell tenni ,előtte ezek a problémák nem voltak. Honnan, tudom hogy felszívódott a fogágy, vagy a csontritkulást? Megmérettem!!! Nem vártam még 10 –évet a csonttörésre.
Honnan tudjuk a növények tápanyagtartalmát, fehérje, zsír, szénhidrát,ásványok, nyomelemek, vitaminok, Kalória stb? Megmérték!!!
Azt honnét tudjuk, hogy a szervezetben mi hasznosul a sok jó táplálóanyagból Smanag????
A növénybe ott van, és a szervezetben??? Tehát mit kell csinálni??? Meg kell mérni!!!
Nagyon megkérlek arra, ne hülyítsed a tudásra és egészségre vágyó embereket a Szarvasmarha vagy más növényevő állatok példájával, mert köszönő viszonyba sem vagyunk velük. Csodálkozom rajta, hogy nem ismered az emésztő rendszerüket! Több üregű gyomor, összetett gyomor, bél rendszer, így válnak emészthetővé a nyers növényi táplálóanyagok.
Az állatoknál is vért vesznek, hogy megfelelő-e a tápanyag ellátottság.
Mivel az orvosok nem tanulmányozzák a nyers evőket, ezért feladatod, sőt kötelességed a sok év extra nyers evés után, illetve külön is megkérlek, hogy tájékoztass bennünk az eredményről.
Ha hiteles akarsz lenni a fórumokon ez az első lépcső! Még a saját oldaladon és a Facebook-on nem fejtettem ki a véleményem ezzel kapcsolatban. Az igazságért mindenre hajlandó vagyok. Nem láttalak soha egészséggel kapcsolatos előadásokon, fesztiválokon ahol szemtől szembe lehet információt cserélni.
István
Néha írogat

Hsz: 42

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10