80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: RAtti » 2015. márc. 15., vas. 13:17

Értem.
Csak azt nem értem, hogy miért mindig úgy beszélünk erről a dologról mintha az egyik kizárná a másikat. Miért ne lehetne nyers étel mellett is imádkozni, meg pozitívan hozzáállni az élethez :?: -miért zárná ki egymást a kettő? -és az sem baj ha nem teljesen nyers, de azért egy almánál nem árt ha több van.
(lehet, hogy az említett hölgy nyers ételeken élve -ha ennek lenne "hagyománya" náluk- akkor 80-90 évesen is megtenné ugyanezt amit most 71 évesen)
Persze, hogy amíg az ember beletanul addig kénytelen többet számolgatni, táblázatokat nézegetni, de azért erős túlzás azt mondani, hogy aki nyerseken akar élni az egész éltében méricskélésre kényszerül. -persze ha így van akkor az már tényleg nem jó.
(egy hagyományos kenyérsütésbe, ami ehhez képest pofon egyszerű, is bele kell tanulni, aki még soha nem próbálta annak elsőre nehezen fog menni,de aztán már lazán megcsinálja, recept meg mérleg nélkül is)
Avatar
RAtti
Grafomán
 
Hsz: 2508
Csatlakozott: 2009. ápr. 19., vas. 0:00


Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: beorn » 2015. márc. 16., hétf. 10:33

borcsok1 írta:

Bizony így van bár az az igazság mostanában nem feszegetem a határokat így télen ,majd kicsit később alig ment le múltkor 8 banán a r(égi 14 HELYETT)hiába öregszem:)


Ugyan, Böri Bácsi! Te sosem öregszel meg! :cuppp: ZSN
beorn
Inkább olvas
 
Hsz: 10
Csatlakozott: 2015. márc. 2., hétf. 10:35

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: beorn » 2015. márc. 16., hétf. 10:44

Sziasztok!

Nagyon bejönnek a reggeli smoothiek, úgyhogy elmondhatom, sokat mozdultam a nyers irányába. :wink: Eleinte kicsit fura volt, de mostanra nagyon kellemes tapasztalatokkal gazdagodtam. Nagyot mozdult a mérleg nyelve a növényi eredetű táplálékok irányába is, úgyhogy meglepően magas az energiaszintem egy ideje. :D Majd beszámolok a tapasztalatokról, hogy mennyit segít az edzésben, de azt a szintet, ami már feltűnő, még el is kell érni egyszer! :D Szép napot mindenkinek!
beorn
Inkább olvas
 
Hsz: 10
Csatlakozott: 2015. márc. 2., hétf. 10:35

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2015. márc. 16., hétf. 22:33

beorn írta:
borcsok1 írta:

Bizony így van bár az az igazság mostanában nem feszegetem a határokat így télen ,majd kicsit később alig ment le múltkor 8 banán a r(égi 14 HELYETT)hiába öregszem:)


Ugyan, Böri Bácsi! Te sosem öregszel meg! :cuppp: ZSN


Nicsak nicsak ki beszél:) :D
Avatar
borcsok1
Grafomán
 
Hsz: 617
Csatlakozott: 2010. okt. 18., hétf. 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: beorn » 2015. márc. 17., kedd 11:38

borcsok1 írta:
Nicsak nicsak ki beszél:) :D


Azt hiszem erre mondják, hogy ha akarnálak se tudnálak elkerülni. :lol: Sehol. Esélytelen. Még jó, hogy nem is akarlak! :wink:

Tényleg, nincs valami jó kis zöld smoothie recepted Szent Patrik napra? Sajnos Guiness-t már soha többé nem ihatok...
beorn
Inkább olvas
 
Hsz: 10
Csatlakozott: 2015. márc. 2., hétf. 10:35

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. márc. 18., szer. 21:23

Szia Cef!
Csak arra reagálnék, hogy én éhezem. Ami az éhség - bár te is említed, hogy más - nem azonos azzal, amit az emberek értenek alatta. Az éhség nem hormonjáték, nem gyomorégés, és semmi olyan, amire egy átlagember gondol. Az átlagon én most nem pejoratív minősítést értek. Az átlag, aki mindenkivel azonos módon étkezik. Azoknál az éhség abból ered, hogy rengeteg szénhidrátot fogyasztanak, és ezért állandóan magas fordulaton működik a hasnyálmirigy. Ezért, ha kissé kevesebb cukor és más szénhidrát kerül be, a sok inzulinra kell újból enni azt, ami az inzulint felhasználja. Tehát, egy kövér embernek eleve állandóan feleslegesen dolgozik a hasnyálmirigye Az én esetemben - hangsúlyozom, hogy nálam a 26 év alatt teljesen visszaállt normális szintre az inzulintermelés, vagyis, szinte alig-alig. Ezért nem jelentkezik az éhség abban a formában, ahogyan az inzulinfüggők hiszik. A folyamattudat nem egy különc fából vaskarika elmélet, hanem azt tükrözi, hogy vannak olyan folyamatok, amelyek jellemzően létezhetnek úgy, hogy fogalmunk sincs róla, miközben erősen hiszünk valamiben, ami nem is létezik, és nem az, ami az idézett folyamattudat. És gyakorlatilag minden ilyen folyamattudatnak számít, az emberek életében, aminek jó része egyszerűen nem kerül a figyelem látókörébe. A tudatosság már azt is jelenti, hogy az ember a saját folyamatait, főleg azokat, amelyek egyéni kompetenciánk, szinte pontról pontra figyelemmel kíséri, és ehhez elég sok energiát felhasználunk. Mivel az emberek nagy részének igen kicsi a szellemi kapacitása, mert feleslegesen elpazarolják csacskaságokra, ezért pontosan azokra nem jut már energia, amelyektől az életünk függ. Nevezetesen, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot vigyünk be, amit fel lehet használni extra helyzetekben. Tápanyag alatt nem az energianövelő kalóriákat értem, hanem azokat az építőköveket, amelyek a sejteket alkotják és egészségben tartják. Tehát az energia nem azonos a kalóriával!.Alapvetően azonban a mindennapi tevékenységünkre bőven elég az energiánk, legalább is még fiatalabb korban. Később egyre kevesebb, de az életmódunk nem követi ezt azzal, hogy elhagynánk az energiafaló ételeket és tevékenységeket, de nem a mozgást - ezt gondolom értitek. Szóval nem kell aggódni az én éhenhalásom miatt, mert ha próbálnék többet enni, akkor csak felborulna a normális rend. Az egyik ismerősöm szerint én sokat is eszem...Tehát nyugi, lehet, hogy ez ügyben még többet kell kutakodni.
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Dolna » 2015. márc. 22., vas. 19:18

,,Éhség..."

Sziasztok!

Én evés után (gyümi vagy zöldturmix után) 2-3 óra múlva nyomást érzek a gyomorszájamnál.
Ez lehet az éhség jele is?
Kalória terén most rásegítek mazsolával, a turmixokban. Ma tettem egy kis tyúkhúrt a banán és sali mellé, jó intenzív íze volt :D

Üdv :)
Dolna
Újonc
 
Hsz: 8
Csatlakozott: 2014. dec. 30., kedd 19:03

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. márc. 23., hétf. 16:42

Laboreredmények:
2015 laboreredmény 2 old.jpg

2015 laboreredmény 1 old.jpg
A 2015 évi laboreredmény
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. márc. 29., vas. 11:41

Mi van Fiúk-Lányok?
Megnéztem két tételt, ami kicsit magas, a lymphocita és a monocita szintet, és az ok egyértelműen az autoimmun sokízületi gyulladás. Ez, ami sajnos velem született, öröklött, de elviselhető szinten tartható a növényekkel. Télen okoz csak tüneteket, de az un. "öregkori" ízületi problémákhoz viszonyítva semmiség. Csak egy kis kellemetlenség, mivel a hidegben az ujjaim végei megduzzadnak, és néhány napig fájnak. A régi állapothoz képest, amikor télen nem bírtam bal kézzel lefogni a húrokat, már legalább 10 éve ilyen nem volt.
Szóval még élek és kösz, jól vagyok. Az utóbbi 2 hétben teljesen normális volt a vérnyomásom, ami a legdühítőbb esemény volt. Az okát nem tudom, de valószínű, hogy főleg idegesség lehetett. Azóta mindent ugyanúgy eszem, talán a repceolajat mérsékeltem a minimálisra. A jelenlegi átlagos vérnyomásom: 120/77
Ugyebár, a klorid és a nátrium azért alacsony, mert nem eszem sót, és a karbamid az állati fehérjék fogyasztásának mellőzése miatt alacsonyabb valamivel, de hozzá kell tenni, hogy az átlagszintek a mindenevők szerint vannak meghatározva.
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: RAtti » 2015. márc. 29., vas. 17:40

Szia Gábor!

Csak egy tipp.
Nemrég nézettem meg a B-12 és a D-vitamin szintet, mindkettő a béka segge alatt volt.
Mielőtt még a szokásos szöveggel jönnénk, hogy "azok a számok nem ránk vonatkoznak", annyit hozzátennék, hogy nemcsak "éppen hogy" volt alatta, hanem elég rendesen. -szóval a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető megfelelőnek.
Ezt most azért is mondom, mert ha jól láttam a vörösvértest meg a hematokrit érték is alacsony lett a vérképed szerint, ami bizonyos szintű vérszegénységre utal/utalhat, és mint tudjuk a B-12 vitaminnak nagyon fontos szerepe van a vérképzésben is. -sok más mellett.
Szóval lehet hinni benn, hogy a bélrendszer előállítja meg hogy megesszük valamilyen "csodakajával", de ha nem szedünk semmilyen "megbízhatóbb" kiegészítőt, és már jó pár éve nem is nézettük meg akkor szerintem egy vegánnak mindenképp érdemes ezt bizonyos időközönként ellenőriztetnie. TÚL FONTOS! vitamin ez ahhoz, hogy ezzel "hazárdírozzunk".
(persze ha jó akkor minden oké, és e tekintetben maradhat minden a régiben, csak legalább tudjuk mi a helyzet)
E mellett a téli időszakban a D-vitaminra is érdemes figyelni! ( a napfényt nehéz mással pótolni, főleg, hogy a vegán ételekben szinte semmi D-vitamin sincs)
Ja, és az említettek nem erőszak, csak gondoltam szólok.
Avatar
RAtti
Grafomán
 
Hsz: 2508
Csatlakozott: 2009. ápr. 19., vas. 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. márc. 29., vas. 19:29

Szia Ratti!
Azért a helyzet mégsem olyan sötét..
A B12-őt szennyvíziszapból (is) állítják elő, vagyis mindenféle rothadás mellékvitaminja. Amikor a szájról beszélünk, gyakran a szájszag a rothadástól van. Amint a fogaink "eltűnnek" ez a szag is eltűnik. Szomorú feltétel... De viszont ez a fajta B12 már attól kezdve hiányzik. Meg kell nézni, hogy a B12 miféle folyamatokban vesz részt. Éppenséggel a folsav beépülésben. Tehát, mi, akik (állítólag) elég leveles friss zöldet eszünk nap mint nap, talán hozzájutunk a megfelelő mennyiséghez, és a B12 - amiből igen kis adag kell (évente 1 mg, amire a Ferencsik azt mondta, hogy naponta egy gamma..) és a máj raktározza évekig. A Wakame algából is bejön. De Uram bocsá', csak ezért nem fogok nekiállni állati dolgokat enni, hogy azok rothadjanak meg, mire lesz elég B12-őm. Te viszont semmi esetre se hagyj fel a B komplex szedésével, mert legalább a lelkiismereted megnyugszik.
Egyébként pedig egész gyerekkoromban piszok vérszegény voltam, nem csak efféle pár egységnyivel kevesebb, és akkor aztán napi 5 tojás sonkával, kolbásszal, rendszeresen máj, véres hurka, és hidd el, nem csurog a nyálam utána... És már csak egy: 2 éve volt kb 3 hónap, mikor nyersen voltam, minden másnap egy tojást lenyomtam, bár elég nehezemre esett, és alig forraltam fel a vizét, de azért nyersen nem bírtam sehogyan. És az eredmény - semmi, vagyis semmivel se jobb, mint addig, bár addig sem volt rossz másfél éven keresztül. Azóta csak a napi egy mini szelet Napkenyér van pluszban - amiben tényleg van B12 . nem vicc.
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: RAtti » 2015. márc. 29., vas. 19:57

Gábor!
Nem azt mondtam, hogy feltétlen szedjél valamit, hanem hogy legalább időnkén nézessük meg.

"Meg kell nézni, hogy a B12 miféle folyamatokban vesz részt. Éppenséggel a folsav beépülésben. Tehát, mi, akik (állítólag) elég leveles friss zöldet eszünk nap mint nap, talán hozzájutunk a megfelelő mennyiséghez"

Nem ártana ennek jobban utánanézned, mert ugyan ez részben igaz, csakhogy pont a sok folsav el is fedheti a b-12 hiányt, és a raktárak sem tartanak örökké ( kb 5 év) emellett még egy csomó más fontos dologban is szerepet játszik. (vérképzés, idegrendszer, csontrendszer stb.)
Az alga meg inkább "analóg" b-12-t tartalmaz ami nemcsak, hogy nem sokat ér, hanem még inkább elfoglalhatja a valódi b-12 helyét. (szóval az alga sok mindenre jó, de erre lehet, hogy nem a legjobb)
Na de azt csinálsz amit akarsz, én szóltam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2015. ápr. 3., pén. 18:11-kor.
Avatar
RAtti
Grafomán
 
Hsz: 2508
Csatlakozott: 2009. ápr. 19., vas. 0:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. márc. 30., hétf. 10:05

Szia Ratti!
Köszönöm, hogy aggódsz értem.
Sajnos a legutóbbi leletet nem találtam, de visszagondolva az is kb ilyen volt. Vagyis semmi sem változott az évek alatt. Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy a nyers növényevés következtében visszaalakult testműködést alig vagy egyáltalán nem követték a tudomány részéről. Vagyis a tudomány csak a trendet szolgálja. Pont. Az egyik híres "természetgyógyászról" most tudtam meg, hogy számos operációt végeztek rajta, és már semmi köze ahhoz az étrendhez, amit valaha hirdetett. Szóval ne félj, nem maradsz magadra, ha mégsem tudnád következetesen folytatni a zöldevést! A világ a háborút és a gondolkodásmegvonást választotta. Ha valaki kimarad ebből, az nem jár jól -szerintük.
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: smanag » 2015. ápr. 5., vas. 9:52

Nem kell aggódni. Semmilyen kiegészítőt nem szedek s nem is fogok szedni. Én megbízom a nyerseimben. Ha képes vagyok a pilisen átfutni, ha képes vagyok a gym generátorommal(ajánlom mindenkinek a beszerzését), http://www.wsteleshop.hu/termek/ab-gene ... tAod40AADg
...300 db-okat lenyomni, ha nem szédülök, tartom a súlyom, és ha akkor érzem magam a topon, amikor csak nyersezem, csak a megfelelő nyerseket eszem, akkor nincs mitől aggódni. Legyünk egészen nyugodtak, hogy a legjobb vérképet a helyesen alkalmazott nyers növényi étrend ad.
De aki szükségét érzi, kontrolláljon időnként és szedjen kiegészítőket.

Beindult a tavasz, most a zöldek vannak előtérben, friss spenótot, medvehagymát tömjük, megjelentek a spárgák (a tavasz N1 étele). Kezdjük a napfürdőket, napi fél óra félmeztelen elég. Narancsokat még együk, Lidl-be van olcsó bionarancs, és bio uborka, lassan csipegethetjük az első epreket. Rendszeresen együnk természetes serkentőket, kurkuma, gyömbér, torma, hagyma, fokhagyma stb.
:D
VE
Bő, változatos gyümi és zöld.
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. ápr. 5., vas. 10:37

Iván!
kösz a megerősítést.
Egy kicsit hiányoltuk a támogatásodat.
Én is úgy gondolom, hogy csak ez az egy út van.
Egy kicsit utánajártam, és ami feltűnt, hogy az emberi fajnál egy dologban, egy testi részletben komoly eltérés mutatkozik. Ezt ti is nézzétek meg!
A vastagbél hossza különbözik egyes rasszoknál.
Ez jelenti az egyes ételekhez való alkalmazkodást, de nem egyszerűen pár ezer éves hatásról lehet szó.
Stoner
Grafomán
 
Hsz: 1218
Csatlakozott: 2005. jan. 7., pén. 1:00

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 23 vendég

cron