SivatagiNyuszi írta:Sziasztok
Kicsit odavoltam, egy kis idot Nepalban egy kolostorban toltottem. Mielott bementem vettem vagy 10 kilo gyumolcsot, az kitartott egy darabig, de ebedre ettem az ott fozot vegetarianus etelekbol (nagyon egyszeru sotlan levesek, curry-ik stb).
Most hogy visszajottem arra jottem ra, hogy nem is az a lenyeg hogy nyers vagy nem nyers, kaloria vagy nem, zold vagy olajosmag. Hanem az, hogy ki hogy eli az eletet, nap mint nap. Mit gondol, mit mond es mit cselekszik. Na ennek van teremto/pusztito ereje!
Es ma inkabb arra kerlek benneteket kicsit tegyetek felre a nyers temat es gondolkozzunk el. Arrol, hogy tiszta vizet ihatunk ha szomjasak vagyunk es folyoviz van a lakasban, ha furdeni akarunk. Hogy nem kellett lemenni a hegyoldalbol a folyohoz vizert es lavorban mosakodni hideg vizben.
Arrol, hogy etel van az asztalon otthon es a hutoben valogatni lehet az etelekbol. Arrol, hogy otthon mindenki kapott enni es senki nem maradt ehen vagy szomjan.
Gondolkozzunk el arrol, hogy van munkank ami fizet. Milyen szerencsesek vagyunk, hogy munkank van, etel az asztalon es fedel a fejunk felett.
Eletben vagyunk es van lehetosegunk gyogyulasra.
Friss levegot szivhatunk es kimehetunk az erdobe vagy felmaszhatunk egy hegyre.
Milyen szerencsesek vagyunk, hogy nem kell koszos vizet inni, felelemben elni es friss levegot szivhatunk.
Kivajuk teljes szivbol, hogy minden elolenynek ez legyen a let minimum.
Tovabbra is szivesen olvasgatlak majd benneteket, de en most “leallok”. Nem a 811-rol, meg a vegansagrol, hanem az ERRE valo koncentralasrol, kaloriazasrol, reszletezesrol, tablazatozasrol, es azt az idot inkabb arra forditom hogy meditalok, masok javara szolgalok, stb. Az 1000 szerzetes kozul egyik sem eszik nyerset, soha nem is evett, telen is szandalban jarnak es egy lepelben, futes nincs, orvos nem kell nekik, 90 evesen halnak meg. A koztet meg ugy elik le hogy masok javaval foglakoznak, nem azzal hogy hany g zoldet ettek es mennyi aminosav ment be napi szinten. En ugy erzem hogy csatlakozom “hozzajuk”, a vegan eletmodot termeszetesen megtartom, a lenyeg a termeszetes zoldsegeken es gyumolcsokon. A tobbi meg…? Hat majd akkor latjuk meg amikor a halalos agyunkon fekszunk.
cef írta:Sziasztok!
Hát igen sok szép kultúra létezik a miénken kívül is, valószínűleg sok hasznos oldala is van, amiből esetleg lehet adaptálni.
Viszont szerintem nem szerencsés az összehasonlítás, vagyis inkább az ebből fakadó minősítés.
A mások megsegítését pedig személy szerint idehaza is tapasztalom, igen sokrétűen mutatkozik meg. Legyen egy példa innen:
Borcsok1 lecsibézett mindenkit, mert szerinte keveset eszünkÉs haver, teljesen igazad van! Bár a stílus fura, ott van benne a fontos üzenet. Nekem is nehezen esett le:)
Megy a hasonlítgatás a majomvilággal, és ott is mi van: "I eat all day"
Az is meg van fejtve, hogy mit.
De vajon egy majom mit kezdene ilyen életmódban, mint a miénk, hogyan oldaná meg a táplálkozást, a nem trópusi éghajlat kihívásait? Egy egyszerű szerepcsere után gyorsan kiderülne - majmunk gyorsan feldobná a pacskert, emberünk fejlettebb lény lévén eséllyel indul a túlélésre. Természetesen attól függően, hogy az emberegyed mennyit sasolta a természetfilm csatornákat
RAtti, íme egy jóféle fehérjeforrás:
1ek tökmag
1/2ek lenmag
1ek napraforgómag
1ek kendermag
50g hajdina (ennyiből csíráztatva)
1/2 kis citrom leve
ízesítésnek medvehagyma
nátrium, a forrása kinek mi fér bele - só, ilyen olyan porok, ....
Jó krémesre turmixolni és állni hagyni legalább fél napot nem túl meleg helyen (12-19°C között) az enzimtevékenység elősegítésére.
Mellé meg valami zöld, ki mit kíván/szeret
A fent leírt mennyiségek kb 1 adag (kicsit több), cirka 30g zsír, a hozzánk hasonló testalkatúaknak, ezért is címzem elsősorban neked.
És Stonernek is, mert sajna a leírásaidból azt olvasni ki, hogy éhezel - nem viccből írom, a nyersezésem elején valami hasonló módon állt össze a napi táplálékom, messze nem adja meg a szükségletet. Elhiszem, hogy jobb az élmény az átlagnál (mi is az átlag?), mégis sok apró kis kellemetlen élményről számolsz be.
Ha meg már ilyen tanácsolgatósra sikerült ez a poszt:
Sivataginyuszi! Michael Redfield - A tizedik felismerés
Szép estét!
)Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 34 vendég