80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: cef » 2015. márc. 1., vas. 22:33

Sziasztok!

Kicsi inspiráció: https://www.youtube.com/watch?feature=p ... WnC5pEN9Ow

Dolna jó lesz az, de a mennyiség, amit leírsz nagyon alatta van a kellőnek, főképp zöld vonalon. Emeld a mennyiséget, mert ilyen módon kellemetlen élménnyel fogsz gazdagodni. Páran itt a fórumon már megtapasztalták mi ez az élmény (én is), ellenségemnek is csak saját felelősségére javasolnám:)

Amit nemrég beposztoltam napi bevitelt nálam a "létfenntartás és egy kis erőnlét" kategóriát képviseli - hozzáteszem, az életvitelem teljesen szembemegy a természetes ciklussal, egy normálisan nappali életet élő mondjuk 170/62 embernek ez vígan elégséges. (Sima civil életmód napi 1-2 óra sporttal)
Annyit megjegyeznék, hogy a zöld itt is nagyobb mennyiségben kellene jelen legyen. Így télen persze necces, nálam ezek a zöld porok leszűrt verziója nagyon jól működik.
Az aszalt gyümi is nagy mankó, a kandis felejtős!, áztatni szükséges, magába igen hasnyálmirigy és vesegyilkos. Ízlése válogatja ki milyen zöldfélével kombinálja.
cef
Írogat

Hsz: 159

HozzászólásSzerző: beorn » 2015. márc. 2., hétf. 10:49

Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni hozzátok! Ma kezdem az átállást nyers vegán étrendre, ezen belül is a 80/10/10 a legszimpatikusabb. Biztosan nem lesz egyszerű, mert én vegyes étrendről szeretnék áttérni (ami csak gluténmentes, de egyébként hagyományos). Beleolvasgattam a fórumba, úgy láttam, elég rugalmasak vagytok sok tekintetben. Lenne máris egy kérdésem: maximum 3-szor szeretnék enni egy nap, nem hajtok a magas kalóriatartalomra. :) Megfelelő lehet a napi háromszori normális étkezés? Minden segítséget előre is köszönök, nagyon jó olvasni is Benneteket, már ez is inspiráló volt számomra, hogy belevágjak! Üdvözlettel: beorn
beorn
Inkább olvas

Hsz: 10

HozzászólásSzerző: cef » 2015. márc. 2., hétf. 12:48

Szia beorn!

Most készülsz elkövetni egy táplálkozási harakirit! Jól meggondoltad? :D
cef
Írogat

HozzászólásSzerző: beorn » 2015. márc. 2., hétf. 13:24

Igen. :D
Persze nem akarok csak úgy hűbelebalázs módra nekiugrani, hanem fokozatosan. De igen, ide szeretnék eljutni reális időn belül. Elég nagy az önfegyelmem, szerintem menni fog. :wink:
beorn
Inkább olvas

HozzászólásSzerző: Dolna » 2015. márc. 2., hétf. 19:47

Szia Cef!

Elárulnád, mi volt a Te hibád az elején? Beleolvasgattam a hozzászólásaidba, ha jól értelmezem, Neked is a kalóriákkal volt gondod. Hogy értél el súlynövekedést? Milyen edzést végeztél?

Dolna :D
Dolna
Újonc

Hsz: 8

HozzászólásSzerző: beorn » 2015. márc. 2., hétf. 20:10

Kis kiegészítés: most vegyes étrenden 2000-2300 kcal-ás étrendnél tudom kb tartani a súlyom, de most nem szeretném, mert kicsit felszedtem az utóbbi időben, úgyhogy nem gond, ha az elején nem megy be a kívánatos kalóriamennyiség, mert úgyis szeretnék pár kilót fogyni. :) Egyébként aktívan sportolok és nagyon sok gyümölcsöt tudok megenni egyszerre ( bár ahogy látom, ez itt nem lesz hátrány :D ). Titeket nem gyötört az elején "farkaséhség", vagy leküzdhetetlen vágy egy rántotta után? :D Tudom, hogy kicsit hülye kérdés, de szeretnék tudatosan felkészülni a buktatókra.
beorn
Inkább olvas

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. márc. 2., hétf. 22:35

Szia, Beorn! Szerintem a kísértések akkor nem olyan gyakoriak, ha az ember már egy hosszasabb vegán étrend után áll át a tiszta nyersre. Vagyis már régebben maga mögött hagyta a húst, tojást, tejterméket. Minden váltás kicsit sokkolja a szervezetet először, még akkor is, ha amúgy pozitív dolog. A szervezetnek meg kell tanulnia, hogyan építkezzen eddig nem megszokott "üzemanyaggal". Holott ez a természetes és eredeti eledelünk, csak jó régóta elrontottuk. Nekem is volt több próbálkozásom, visszalépésem is a főttekhez (igaz, hogy már jónéhány éve vegán vagyok). Most pár hete már csak nyerseket eszem, és előzőleg sem az húzott vissza, hogy annyira kívántam volna a főttet, inkább az, hogy nehezen vittem be a megfelelő kalóriát a 80 10 10-en, és sokszor okozott emésztési nehézséget is. De közben folyamatosan utánaolvastam, és a legfontosabb maga a meggyőződés, az elhatározás. Ne is ostorozd magad, ha elcsábulnál a régi étkek felé. Ez egy folyamat, de érdekes és hasznos utazás is egyben.
Dóra
Írogat

Hsz: 105

HozzászólásSzerző: cef » 2015. márc. 2., hétf. 22:43

Sziasztok!

Dolna!
Kb 2 éve találkoztam először a nyers vegánnal, és egyből bele is ugrottam, vonzott a benne rejlő lehetőség egészségügyi téren. Aztán 1 év leforgása alatt sikerült olyan rosszul csinálnom, hogy sosem tudtam huzamosabb ideig folyamatosan nyersen maradni. Rossz kombinációk, mennyiségi/tartalmi hiányosságok, ennek eredménye egy erősen alultáplált test - igen messze az eredeti elképzeléstől.
1 éve jött a 811 - gondoltam majd ez a módszer működni fog.
És tényleg működik:). Ha csak azt nézem, hogy amikor regisztráltam ide, akkor 45kg voltam, ma pedig már 55kg. De ettől jóval több van ebben a dologban, csak meg kell találni mindenkinek a saját rendszerét. Értem ez alatt leginkább azt, hogy feltérképezze a saját valós szükségleteit (főleg a fehérjeszükségleteket:), és a megvalósítást.
A súlynövekedést azzal értem el, hogy megértettem az anyagcsere mibenlétét (gondolom én), és eszerint cselekedtem - magyarán több zöld került terítékre. Eleinte persze ez nem annyira tudatosan.
Eljutottam arra a szintre, amiről több helyen is olvashatsz, hogy a test jelzi az épp aktuális szükségletet, és jó bizonyossággal tudom, hogy mi az, és milyen módon tudnám azt biztosítani - persze nem megy mindig:)
Az edzés többnyire saját testsúlyos, amikor több időm van akkor emelgetek is. Próbálom úgy kivitelezni, hogy rendesen izomsokkolós legyen a technika, de hát ez mégis csak hobbi.
Apró hibák azért vannak, mert olyan 20-30 naponta valahogy a főtt felé kacsintgatok. Nem olyan rég összeszaladt egy komoly érzelmi vihar, akkor főttezni akartam, hogy majd tompít, de hiába vártam azt a bizonyos fajta tompított állapotot, hát nem jött össze:) Úgyhogy pár nap alatt ezt letudtam, inkább nyers.
A főtt ételhez való kívánóskodás mibenléte is kezd már kristályosodni, ennek egy része valós fizikai kielégületlenség, valami hiány aminek a pótlását esetleg egy tál rizstől kapjuk meg. (közben meg csak a megfelelő mennyiségű és fajtájú zöld hiányzik).
A másik, ami az akaratlanul lefogyott embereket érinti, a "hízni akarok" mantra az agyban, ami türelmetlenséget hoz és rendetlenkedést. Tökmindegy, hogy a társadalom szeretne valamilyennek - pufibbnak - látni, vagy te magadat, rossz közérzet érte a jutalom, ilyen módon a megoldás mániákus keresése eléggé kellemetlen. Nem csoda, hogy annyira sok a csalódott a 811en.
De mint látod nem reménytelen a helyzet:)
Jut eszembe a bolti műtrágyás fejes salátákat szerintem kerüljétek, keressetek jobbat, mert az átlag 100-160g/fej, amit mostanában lehet kapni amúgy is kevés és tartalmilag hiányos.
cef
Írogat

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. márc. 3., kedd 7:08

Szia, Cef! Te szerepelsz a múltkor belinkelt videón? Szerintem meggyőző a szöveg! És többnek látszol 55 kilónál (ha csakugyan te vagy ott) :-)
Dóra
Írogat

HozzászólásSzerző: beorn » 2015. márc. 3., kedd 8:03

Szia Dóra!
Köszönöm a választ! Bizony, nem egyszerű az út, amit te is bejártál eddig és valószínűleg nekem sem lesz egyszerűbb. :) Nekem annyiban más, hogy máshonnan kell közelítenem, mert én ugyan vegyes étrenden vagyok, de az nem kifejezetten tartalmaz gabonaféléket, maximum alkalomszerűen. Az enyém most inkább úgy néz ki évek óta, hogy főtt és nyers zöldség alkotja a gerincét + gyümölcs, kiegészítve hússal, hallal, tojással és savanyított tejtermékkel (tejet nem iszom). Néha becsúszik egy kis édesség, vagy ha olyanom van akkor valami gluténmentes gabonából készült étel. Nagyon szeretem pl a rizst. Úgy gondoltam, az első szakaszban növelek a nyers gyümölcs javára a mennyiségben, és elhagyom a húst és az édességet. Azután továbblépnék, és megint alakítanék egy kicsit. Nekem a harcművészetben való fejlődés miatt is fontos, hogy egyszer eljussak a tiszta evésig. "Mindegy milyen lassan haladsz, ha a jó irányba tartasz."
beorn
Inkább olvas

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. márc. 3., kedd 18:25

Sziasztok!
Nem tudom, mennyire lesz hasznos, amit írok.
26 évvel ezelőtt... úgy kezdtem, hogy abonett kekszet ettem olyan hajszálvékony parizerreel, hogy át lehetett rajta látni. Néha ugyanez sajttal, vagy együtt a kettő. Ittam ugyan vizet, de arra már nem emlékszem, mennyit. Almát és egyéb gyümölcsöt ettem. De a könyvek hatottak rám. Az első volt a Svhirilla könyv, aztán utána a Testkontroll, és az igazi áttörés a Ferencsik könyvek után jött. De végig a saját testem jelzéseire hagyatkoztam, és a szilárd szándéktól nem tértem el. Nálam is legalább 20 kg pluszt kellett ledolgozni, ami annyira sikerült, hogy az első év közepe felé már 54 kiló voltam. Pedig csak annyit csináltam, hogy mindent visszavettem a legkisebb mennyiségre. Aztán volt kaukázusi kefir, meg japán kristály és efféle marhaságok, de ezek tulajdonképpen a különböző alternatívák keresésének számítottak. Amikor a Ferencsik előadásaira jártam, és a könyveit olvastam, megértettem, hogy az út az állati dolgoktól minél távolabb vezet. Ez ma is a fő gerince a gondolkodásomnak. Ez vezetett oda, hogy lassanként a betegségek, amelyek miatt váltani kényszerültem, elhagytak. A félelem sokáig megmaradt és csak nehezen értettem meg, hogy a világ nem az egészsége miatt eszik azt, amit, hanem a megszokások, vagy az élvezetek miatt. Az tart sokáig, mire az élvezeteket össze tudjuk hangolni az egészséggel. A sok könyvből kiderült az is, hogy a teljes "rekonstrukció" kb 21 év alatt valósul meg, de ehhez a rengeteg zöld és a sok lé, csíra szükséges. Ha az ember nem hosszú távra tervez, akkor semmi nem sikerül, mert a számláló minden hülyeségünk után lenullázódik. Aki nem hiszi, járjon utána. Tehát az akarat, és az értelem mindenek előtt!

Ami az átállás közben történik:
Az emésztés a mindenevőknél majdnem a véletlen játéka, mert a szabálytalan és összekevert ételek állandóan két vállra fektetik a bélflórát, és a sejtek hol fuldokolnak, hol meg éheznek. Ez a rapszodikus rendetlen rend akár hasonlíthatna is az állatok zabálás-éhezés rendszertelenségéhez, de az embernél az éhezés a tápanyaghiány, nem pedig a kalória vagy fehérjehiány következtében jelentkezik. Ha ebből akarunk a racionális vagy ökonomikus étrend felé elmozdulni, akkor először a megvadult hormonrendszert kell megregulázni. Eleve a soványság és a kövérség (nem túlsúly! Minden az, ami, nem szépítünk.) mind mind a hormonrendszer zavara a helytelen élelmi anyagok helytelen bevitele miatt. Emellett persze vannak született gyengeségek, de tulajdonképpen a természet annyira sokoldalú rendszert adott minden élőlénynek, hogy a gyengébb szerveket is hosszú ideig lehet használni megfelelő ételek megfelelő fogyasztásával. A lélek szokott jönni, mikor már semmi érv nem segít a normális gondolkodás szigorúsága ellen... A lélek viszont nem más, mint az a tudat-tapasztalat-önismeret (stb) komplexum, ami akkor kerül előtérbe ha valami nem stimmel. Amíg minden látszatra ok. addig azt hisszük a lelkünk is rendben van. Ez a legnagyobb csali, amit szinte mindenki bevesz.
Tehát okosan és értelmesen meg kell tanulni, hogy az ember nevű lénynek mi a kötelező(!) étrendje, és ez nem a főtt és nem az állati származék. Amikor az ember egy helyen a Földgolyón az adott lehetőségek között keresgél, mindig talál legalább 100 olyan ételt, amivel egészségesen, erősen élni tud, de ezek nem a fentiekből kerülnek ki. Az egészség a test-lélek és szellem egészsége. Az oktalanságban a szellem eleve kiesik, tehát nincs egészség csak annak illúziója. Az egészséges ember gyors felfogású, jók az érzékszervei, normális az anyagcseréje, annyi ereje van, mint egy állatnak, és képes előre látni, és felkészülni a következő lépésekre. Ezeket biztosítják a tápanyagok, amik nem tepsiben laknak.
A kövér embernek (ami én is voltam) igen magas az inzulinszintje, mert állandóan fel kell dolgozni azt a rengeteg cukrot, ami egyszerű formában érkezik az emésztőrendszerbe. Ez a szint egyik napról a másikra nem fog lemenni, akkor sem, ha az ember holnaptól teljesen nyersre vált. Ha viszont a nyersből annyiszor eszünk mint korábban a - hogy mondjam, hogy ne legyen sértő... - nem megfelelő ételek nem megfelelő rendben történő "betáplálásakor", akkor ezek a valódi ételek nem fognak megemésztődni, csak legyengülünk, és lefogyunk. Igen nagy súlyt kell fektetnünk arra is, hogy a konyhai vegyszereket (só, cukor, méz (!), száraz aszalt gyümölcs, ecet, alkohol, koffein, egyéb drogok) radikálisan elhagyjuk. A megvonási tünetek csoportjába a különböző vágyak tartoznak. Ezek jól mutatják, hogy mitől kell tartanunk.

A rágás, és az üresség érzése a bármennyi zöld vagy gyümi megevése után összefüggnek. Ha nem rágunk, és darabokban nyeljük a jó ételt, megint csak a bélbaktériumainkat éheztetjük, és a gombák hamarosan túlszaporodnak és elnyomják a jó baktériumokat. A baktériumok közül amik a betegségeinket okozzák mind az állati és a főtt ételeken szaporodnak. Ezért arra kell törekednünk, hogy a zöldek jó rágással, vagy még a turmixokkal a megfelelő szintre jussanak, és azokat is csak kis adagokban szabad bevinni. A gyümölcsökből a banánnak legalább másfél, két óra kell, a többinek elég durván 1 óra. De, mikor már az inzulinszint normálissá válik, alig leszünk éhesek és mégsem fogyunk mert a tápanyagok túlsúlya az éhezést megszünteti. A zöldeket külön kell enni a gyümölcsöktől, és a következő gyümölcs vagy zöld legalább 3 óra (!) múlva jöhet. A folyadék, ami H2O leginkább desztillált víz formájában szükséges (dr Hanish), és az segíti a teljes emésztést. Csak azután lehet folytatni, ha már a gyomort ki is tisztítottuk a korábbi ételektől.
A "jóllakottság" eleve betegség jele, ezért nálunk nem így lesz, hanem egyszerűen a kellően előkészített test örömmel, élvezettel fogadja azt a kevés, de minőségileg elsőrangú ételt, ami után egészen addig nem jelez, amíg a tápanyagok a sejt közötti állományból és a májból el nem fogynak. Tehát nem lesz gond felkelni az asztaltól, sőt egyből folytatni a munkát... De nem vágyunk semmiféle ételre, az csak a drogos étkezés emléke lehet!
A túlsúly (ami nem kövérség!) gyakran a hatalmas vastagbél miatt van, és nem mondjam, hogy mivel van tele... Tehát, ha csinálunk egy beöntéssorozatot, akkor kiderül, hogy mennyi is a valós súlyunk. Ilyet többször is csináltam, de nem ajánlom senkinek, mert fölösleges, de gyógyító lehet, ha nagyon csúnyán el vagyunk mérgeződve. Közben inkább tiszta nyers leveket kell inni, nem pedig keserűvizet és egyéb marhaságokat. Akik nem rendelkeznek elég tápanyaggal, egy ilyen dresszúrát eléggé nehezen viselnek el, pedig a zsír és minden más rengeteg, csak éppen az életanyagok mennyisége vészesen kevés. Ezek pedig csak a növények friss levében vannak meg. Ha jól rágunk, akkor a létéma nem fontos. Lehet egy falattal akár 3-4 percet is elvacakolni, akkor derül ki, hogy mennyire rosszul étkeztünk korábban.
Fel a fejjel és arccal az egészség felé!
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. márc. 3., kedd 20:31

Köszi a gondolatokat, Stoner! Nekem leginkább azt fejezi ki, hogy a 811 és más egyéb étrendek közt a legnagyobb különbség, hogy a többi egy mesterségesen kitalált "újítás", a 811 pedig maga az Eredet, ahonnan soha nem is lett volna szabad elrugaszkodni.
Dóra
Írogat

HozzászólásSzerző: cef » 2015. márc. 3., kedd 21:54

Szia Dóra!

A kamera kövérít! :D
Az a felvétel 2009es, mindenevő és mindenivó koromból, talán még 58kg is lehettem, ha rajtam volt az acélbetétes bakancs és a motoros bőrkabát. :)
cef
Írogat

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. márc. 3., kedd 22:18

Az a néhány kiló nem is számít, végül is nem a vágósúlyunkra edzünk :-)
Dóra
Írogat

HozzászólásSzerző: RAtti » 2015. márc. 4., szer. 7:27

Na kérem szépen, ezért igyekszem egyre kevesebbet foglalkozni ezzel a fórummal. :D (meg a többi más hasonlóval is)
Egyszer azt halljuk, hogy zabáljunk mert különben legyengülünk, lefogyunk, máskor pedig azt olvashatjuk, hogy pont akkor fogyunk le ha sokat eszünk. :)
Jó pár érv szól a fehérjére való nagyobb odafigyelés mellett, aztán ismét azt olvashatjuk, hogy ugyan kérem a fehérje nem számít. -közben meg aki ezt mondja az a kis kenyerével meg a kis algájával annyi aminosavat megeszik, -főleg metionint- amiről egy 811-es csak álmodhat. (és egyébként is előnyből indul az aki 10-20 kiló felesleggel vágott bele, ehhez még majd írok egy kis adalékot)
A metionint azért emeltem ki mert egy vega étrendben (és főleg nálunk), ebből lehet leginkább kevés, és mivel talán az egyik legfontosabb esszenciális aminosav ezért érdemes lenne rá jobban figyelni. (jó tüdő, hasnyálmirigy és májműködéshez, bőrhöz, hajhoz stb.)
És amúgy szerintem a fehérje, illetve aminosav, sokkal inkább tápanyag kategória, és nem a kalóriával kellene együtt emlegetni.
Aztán itt-ott olvashatunk a különféle böjtök, tisztítókúrák jótékony hatásáról, majd azt halljuk, hogy csak ezt ne. -most akkor mi van :?: 8O :D

Szóval azt gondolom, hogyha valakinek már van "aránylag sok" információja, és pár év tapasztalata, akkor legjobb ha magára hallgat. Mert ha mindig más emberek véleményéhez próbálunk igazodni, és hagyjuk magunkat befolyásolni, akkor nagyon nehéz lesz egy normális étrendet kialakítani és "soha" nem fogunk előbbre jutni.
Egyébként mindegyikben elhangzanak jó dolguk, de akármilyen közhelyesen is hangzik szerintem az "igazság" valahol középen van. -illetve mindenkinek magának kell megtalálnia a számára jó megoldást.
Mert az lehet, hogy mindenkinek ugyanazokat az ételcsoportokat kell ennie, de már annyi félék vagyunk, hogy tök ugyanaz az étrend nagy valószínűséggel nem lesz jó mindenkinek.
(ehhez még az "ígért" adalék, amit eredetileg a fb.-ra szántam, onnan másolom be, csak hogy még tovább bonyolítsam a dolgot :) )

"Csak annyit akarok hozzá tenni, hogy azért azt is érdemes figyelembe venni, hogy ki milyen testalkat.(ektomorf/mezomorf/endomorf)

Egy vastagabb csontú, hízásra hajlamosabb endomorf/mezomorf "felépítésű" embernek aki egy átlagos étrenden túlsúlyos volt (vagy könnyen az lehetett ha nem figyel oda) direkt jól jön egy nyers étrend, mert ezzel akármennyit is ehet pont tudja tartani a súlyát, erőnlétét.
Ha megnézzük, a jó formában lévő nyersevők nagy része régebben inkább kövér volt, és a nyers étrenden tartja az ideális alakját. -pl Freelee, és még jó párat lehetne említeni. (ha Alexey elengedné magát talán simán lehetne 150 kiló is)
De pl. egy ektomort férfi (vagy nő) aki "legkövérebb" időszakában (hagyományos étrenden) is alig volt mondjuk 65-70 kiló (170-180 magassághoz) annak egy nyers étrenddel már nem olyan könnyű boldogulnia.

Egy endomorf/mezomorfnak másfélszer vagy akár 2x is hosszabb lehet a vékonybele mint egy ektomorfnak, és ugyanabból a fajta étrendből lényegesen többet tud felszívni. (kalória, aminosavak, ásványok, vitaminok stb)
De ha csak 5-10 % -al többet tud felvenni már az is sokat számít hosszú távon.
A gorilla emésztőrendszere is lényegében olyan mint az emberé, de arányaiban tekintve neki is hosszabbak a belei, az orangutánra (mint a legnagyobb gyümölcsevőre) is ugyanez igaz. (így jobban boldogulnak a nagy mennyiségű magas rosttartalmú étellel)

Ez nem azt jelenti, hogy egy vékony emberből ne lehetne "jó nyersevő", de míg egy hajdanán hízásra hajlamosabb, vastagabb csontozatú, kövérkésebb ember könnyen megteheti, hogy most jól elvan csak gyümölcsön meg levélen, addig ugyanehhez egy "madár csontú" ektomorfnak már lehet (sőt valószínű) hogy meg kell ennie pluszban még több magot meg aszalványt, vagy valami más hasonló koncentráltabb dolgot, hogy tudja tartani a lépést. (főleg ha még nem is olyan egészséges az emésztőrendszer)

Szóval szerintem nem teljesen igaz, hogy minden embernek pont ugyanaz az étrend ugyanúgy megfelel.
Pl. egy csimpánzkolónián belül valószínűleg nincsenek ilyen nagy különbségek (mert lényegében egyforma életvitel folytatnak) de az embereket már annyiféle külső hatás érte, hogy már az emésztőrendszerük kapacitása, a vele született adottságok miatt is nagyban eltérhet." (és ezen, pl. a bél hosszán már később sem tudunk változtatni)

Továbbá még az is számít, hogy mi a célunk az étrenddel, mert ha csak egy jó közérzet, teljesítmény, akkor lehet megállás nélkül jobban zabálni a gyümölcsöket, esetleg kevésbé figyelni az összetevőkre, zöldekre (mint ahogy a videóban is hallottuk), de ha a célunk közt az is szerepel (ahogy nálam is) hogy valamelyest próbáljuk rendbe hozni a múltban, főleg az étkezéssel elkövetett hibákat akkor sokkal jobban figyelni kell a részletekre, és a minőségre, és már nagyobb helye lehet a különféle szuperfoodoknak, zöld leveknek, egyéb más hasznos dolgoknak, és a különböző tisztítókúráknak is. (az állatok is böjtölnek, még ha nem is önszántukból, a természet rendszereresen böjtölteti őket, szóval ha a zebra önmaga nem is, de a természet vigyáz a vonalaira :) , nem zabál megállás nélkül egész évben )
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2015. márc. 4., szer. 9:24-kor.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10