80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. feb. 19., csüt. 19:14

Szia Cef!
Reggel kb 20 deka spenót+5-6 banán kettőnknek. Ehhez kb. 3-4 deci desztvíz. Én ebből megiszom kb 1-1,5 litert. Ebéd (1-5 óra között) előtt 4 közepes paradicsom déltájban repceolajjal, pirospaprikával, utána min. fél órával kb. 30-50 deka vegyes zöldség (uborka, ha van cukkini, tök, lilakáposzta, kaliforniai paprika, némi /pár húzás/gyökér, sárgarépa fehérrépa, kevés feketeretek, saláták: rukkola, madársaláta, fejes saláta) fél avokádó, kevés repceolaj, pirospaprika, wakame alga őrölve, ehhez 1 kis szelet napkenyér. Bizony Isten mostanában nem mértem, de kb. 10 éve, amikor több volt, nettó kb 1.2 kilóra jött ki, és persze nyáron, mikor nagyobb az igénybevétel. Most ennél kevesebb, de nem sokkal. Amiben változtattam, mivel állandóan estefelé, mikor már megemésztettem a kaját (4 óra az ebéd után) elkezdi kaparni a torkom, vagyis besűrűsödik a nyálka, szebben mondva dehidratált leszek az emésztéshez használt víz miatt, ezért estefelé a reggel fogyasztott kb 3 deci desztvíz, ami a zöldlében volt, még meg van fejelve 3-4 deci sima desztillált vízzel, amit igen kis kortyokban egész lefekvésig iszogatok. Hajnalban, ami még a pohár alján maradt, kiiszom. Ez az egész napi menü. Ezelőtt még emésztés után szoktam enni valami gyümölcsöt, de azt csak akkor, ha az ebéd kb 1 felé volt, és a 4 óra után már valami kéne a gyomromba. Nem tudom, mennyire volt érthető?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Stoner 2015. feb. 22., vas. 11:00-kor.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: cef » 2015. feb. 20., pén. 12:56

Szia Stoner!

Nagyon köszönöm, sokat segítettél.
Irigyelni való, hogy ilyen kevésből is remek fizikai állapotot lehet fenntartani.
cef
Írogat

Hsz: 159

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. feb. 20., pén. 20:38

Szia, Stoner! Nagyon érdekes, amit az étrendedről írtál. Ezek szerint nálad jóval inkább dominál a zöldség, a levelesek, mint a gyümölcs? Ahhoz képest legalábbis, ami a "nagykönyvben" írva van. Kalóriában sem tűnik soknak. Úgy látszik, többet számítanak az alkotórészek egyéb tápanyagai, mint a puszta kalória. És biztos jó a súlyod és az erőnléted is így, máskülönben már változtattál volna rajta.
Dóra
Írogat

Hsz: 105

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2015. feb. 21., szomb. 23:17

Stoner írta:Sziasztok!
Most kaptam egy levelet és egy linket egy régi ismerőstől, ahol egy közíró-közszereplő beszél a tudatmódosításokról. Ezt lehet figyelem kívül hagyni, lehet tagadni, de ha jól belegondolunk, nagyon közönséges módon, akár a reklámok, vagy a erős személyiségek is tudatosan alkalmazzák. Erről csak azért beszélek most, mert sokat foglakoztat, hogy mit is nem értenek az emberek az írásaimban, vagy miért is támad bennük harag, ha olvassák őket? De előbb azzal foglalkoznék, hogy mit is tehetünk a tudatmódosítások ellen? Először is, ez az oldal éppen ezt teszi, vagyis ellenáll a propagandának és megpróbál egészségesen étkezni, ami már önmagában is a védekezés egy formája. Szóval, így utánagondolva, az összes írásom a tudatmódosítás elleni felvilágosítás, ami sokakban kelt ellenérzést, akik önként adják oda magukat, és bedőlnek a különféle manipulációknak. Ha az egészséggel kapcsolatos ellenpropagandáról beszélhetünk, említhetünk olyan félig rejtett módszert is, ami abban áll, hogy filmekben az egészség gurukat rossz színben tüntetik fel. Sarlatánoknak, közönségese bűnözőknek állítják be őket. Én, a magam jelentéktelen módján is folyamatos mellőzésben és néha tényleges támadásokban részesülök csak azért, mert ki merem mondani a véleményemet. Ez nem zavar különösebben, de érdemes említést tenni róla. Ez tényleg létező dolog.
A nyers zöldek fokozzák (tényleg!) a "paranormális" képességeket! Leegyszerűsítve, ha az ember elég hosszú ideje él ezeken az ételeken sok olyan képesség kerül felszínre nála, melyek a vadon élő állatokban a túlélést szolgálják, az érzékszervek kiegészítőiként. Ehhez nem is kell akkora képzelőerő.
Itt egy elég hosszú videó, amit csak azért érdemes megnézni, mert nemrégen jutott tudomásomra, (ennek kapcsán említve) hogy a keleti testvérnél több millió családi farm van, ahol biotermesztés folyik, és az ebből származó termények az össz mezőgazdaság 70%-át produkálják. A videóban szó esik arról is, hogy a keleti testvérnél milyen módszert alkalmaznak a tudatmódosításban.
https://www.youtube.com/watch?v=cgdAJGRiW6E

Sajna ebből megint nem egy életvidám,életigenlő ember jellemrajza jön le,elcsodálkoztál már egy madár röptén,egy virág illatán,egy gyümölcs szépségén? vagy csak ezt a sok szart veszed észre Gabi bá??????
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. feb. 22., vas. 10:37

Laci!
A vakság és a gondolkodásnélküliség rossz kombináció. Ebben a világban az emberek miatt kell nyitott szemmel járni. A természetben más dimenziók vannak. Az állatoknak nem kell naponta nyomni, hogy gondolkodj! Éppen az emberek, akik a saját ostobaságukkal és tudatnélküliségükkel az állatvilágot és a természet csodálatos egységét tönkreteszik. Nálam senki sem szereti és csodálja jobban a természetet. Erről azért nem írok, mert így is elég bajom van abból, hogy magamra vettem egy hatalmas terhet, és nincs benne köszönet.
Ha végignéznéd a témákat, találnál erről is bőven írást. Persze, ha csak folyton édelegnék, hiszen - hozzád hasonlóan - az emberek nem szeretik, ha a valósággal szembesítik őket, senki sem lenne, aki meri elmondani, hogy merre züllik az emberi világ. Pontosan a természet tisztelete íratja velem ezeket a cikkeket.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. feb. 22., vas. 10:55

Szia Cef!
Érdemes rákeresni a calorie ristrict témára Roy Walford - akit már többször említettem - volt az apostola. Ő is a tápanyagok többségét hangsúlyozza a kalóriákkal szemben. Ha nincs energiád rékeresni elmondom, hogy az ő kísérleteiben, amit majmokkal és egerekkel végzett, kétféle ételt adott két csoportnak. Az egyik a hagyományos nagy kalóriatartalmú tápot, a másik csoport a kalóriaszegényet. Csak a másik csoportról beszélnék. Abban a születő utódok kisebbek voltak, az állatok mozgékonyak, és a testük szöveteiben alig voltak szabad gyökök (korrodált sejtek, az aktív oxidáció nyomai, sérülések), és 4x (!) annyi ideig éltek, mint a másik csoport. Vajon miért szoktatják rá az embereket a kalóriákra? Hogy legyen "egészségügy", hogy menjen a szekér. Vajon ki venné meg a rengeteg szemetet a diszkontokban, ha ezt az egyszerű evidenciát felfognánk?
Egyébként annak, amit én magamon kikísérleteztem, a fő elve, hogy amit beviszünk, maradéktalanul távozzon, csak az energiáját adja le és állandó tápanyagfölösleg legyen, amit a sejtek hosszú ideig tudnak használni akkor is, ha az ember nem eszik. Éppen a sok kalória okozza az állandó éhségérzetet, mivel magas sebességen jár a hasnyálmirigy, sok inzulin termelődik, ezt a test (tudat) megszokja és addig nem tud leállni, amíg folyamatosan le nincs szorítva az olcsó kalória, és fel nem töltődnek a tápanyagraktárak. Ebben a szisztémában az ártalmas vegyszerek (só, cukor, bármilyen kristályos anyag) erős méregnek számítanak, és addig nem sikerül az egyensúlyt helyreállítani, amíg ezekből van bennünk. Nagyon sokáig tart kitisztulni. Ezért kell a desztillált víz, mert az nem avatkozik be (katalizátor), de oldószerként és lazítóanyagként szerepel. Nagy előrelépés volt részemről, mikor újból elkezdtem inni a desztvizet, mert én is arra gondoltam, hogy elég a gyümölcs-zöldségben levő elemi, életvíz, energiavíz, de az emésztés végén, amikor a kiválasztásban rengeteg vizet felhasználunk, az ürítés és tisztítás nagyon fontos. És érdekes módon az esti ételmegvonás (így kora reggel, a lé előtt eszem a narancsot, almát, és délelőtt már csak a lé, egészen a paradicsomig, kivéve, ha el kell mennem, akkor még eszem újból gyümölcsöt, és később jön a pari és a többi, de ilyenkor már egyáltalán nem hiányzik semmi este, ha iszom a vizet) nem okoz éhséget, mert a víz fellazítja az emésztőrendszerben maradt utóízeket, egyéb relatív "anyagokat". Tehát, reggel "tiszta lappal" indul a nap. Amit már többször írtam, az egész emésztés-kiválasztás- mosás 14-18 óra alatt kell hogy lemenjen! Ha tovább tart, már rothadás és méreglerakódás képződik.
Ja! Fontos, hogy a torokkaparás és a köhögés mindig azt jelzi nálam (mert nincs só, ami a vizet visszatartaná), hogy most kell inni! A "só" csak az alga testében magas nátriumszint miatt érzett sósság, de nem a kristályos só okozta sejtfelfújódás. Ezt gondolom ismered:
A só hatására a sejtek folyamatosan vizet vesznek fel, mert addig nem tudnak működni, amíg egy bizonyos sókoncentráció van. Aztán, amikor felvették a rengeteg vizet, amiatt pusztulnak el, hogy a sejtfal elvékonyodik. A desztillált víz hatása, hogy ezeket a beteg sejteket szétrobbantja, és az ezután születő új sejtek már egészségesek lesznek. Biztosan az első időben ezt a sejtpusztulást is sokk-ként éljük meg, ezért nem szabad egyből napi 2 litert meginni belőle, mert nem tudnak olyan gyorsan szaporodni az új sejtek, mint a jó erőhöz kell. Este azért iszom egészen kis kortyokban és hosszú szünetekkel a vizet, mert így fokozatos és folyamatos a tisztítás és a felszabaduló maradékok miatt nem vagyunk éhesek sem. El lehet képzelni, hogyha állandóan csak eszünk és nem iszunk semmit, milyen vastag rétegek alakulhatnak ki sok helyen a testben. A nyálkaképződés éppen annak a jele, hogy a testben, a nyirokrendszerben, a sejt közötti állományban már több a salak, mint a víz, vagyis a sűrű folyadék lassan tud ürülni, megáll, lerakódik, erre jönnek a bacik, azután a gyulladások, az immunrendszer nekimegy az egésznek, és erre az energia elpocsékolódik a felesleges hajcihőre. Ha csak a gyümölcsökre bíznánk a tisztítást, az azokban levő zselatin, cellulózmaradványok, egyéb "szárazanyagok" nem tudnának eltávozni, mert a különféle gyümölcsökben levő maradékanyagok egymással is könnyen összeállnak egy ragacsos masszává. Különösen a belekben képződnek torlaszok ezekből. A desztvíz pedig mindezt fellazítja. A reggeli hozzáadott víz szerepe inkább a könnyebb gépi aprítás elősegítése, és mivel nincsenek energiahiányos ásványi anyagok (forrásvíz, ásványvíz) ezért nem alakulhatnak ki emészthetetlen vegyületek. Sokan el sem tudják képzelni, hogy a testben milyen viszonyok uralkodnak. A magas hőmérséklet, emésztőenzimek, és a különféle ételek egymásra hatása eléggé kiszámíthatatlan eredményt hoz.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. feb. 22., vas. 11:37

Most egy kicsit jobban belemélyedtem a Roy Walford témába. Eléggé különleges fickó volt. A betegsége, ami 80 éves korában elvitte egy idegrendszeri, genetikai elváltozás volt, amit - nem véletlenül - összefüggésbe hoztak a calorie restriction-nel. Felhoztak minden okot (ezekből is kitűnik, mennyire nem értünk még az emberi test működéséhez), és ezt a diétát okolták. A wikipédiás cikkből (fordítás) nekem az jött le, hogy a végén nem tudták rákenni a betegségét erre, de mellesleg kiderült, hogy az öreg hippi eléggé szerette a "füvet". Érdekes módon, ezt senki sem okolta a betegségéért.... A betegség egyébként egy idegrendszeri leépülés. A cannabis pedig éppen ebben ludas. A vicc, hogy Walford, kitartóan hitt abban, hogy az egerekkel folytatott kísérletek alkalmazhatók az emberre is. Mellesleg, ő nem igen evett gyümölcsöket, vagy keveset. A téma eléggé izgalmas ebből az aspektusból. Sok mindenre rávilágít. De egy mindenképpen fontos: nem mindegy, hogy az ember egész életében minek teszi ki a testét. A test nem felejt és olyan is létezik, hogy bizonyos funkciók egyszerűen kiesnek a korábbi károkozások miatt. No alcohol, no any drog!
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: cef » 2015. feb. 23., hétf. 9:16

Sziasztok!

Stoner a kalórialegalja témában nem mérvadó az egérkísérlet az emberre nézve, bár kétségtelenül hasznos infókat tud meríteni belőle az ember. Azért egy ketrecben homogén módon leélt élet finoman szólva sem hasonlítható egy civilizációs életmódhoz.
Aláírom persze, hogy nem kell tömni magunkat folyton, de ha nincs meg a kellő üzemanyag a rendes működéshez, akkor jelez a test ilyen olyan módokon (a pszihés részt itt most nem veszem bele).

Lassan már két hónapja, hogy megemeltem a zöld bevitelt - gyakorlatban még rezeg a léc, mert az ellátás nem stabil) és kissé visszavettem a szénhidrátból. Szembeötlő változás az erőnlét növekedés, és némi súlynövekedés. Ez utóbbi eléggé lassú folyamat:)
cef
Írogat

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2015. feb. 24., kedd 21:32

borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2015. feb. 24., kedd 21:41

Stoner írta:Szia Cef!
Érdemes rákeresni a calorie ristrict témára Roy Walford - akit már többször említettem - volt az apostola. Ő is a tápanyagok többségét hangsúlyozza a kalóriákkal szemben. Ha nincs energiád rékeresni elmondom, hogy az ő kísérleteiben, amit majmokkal és egerekkel végzett, kétféle ételt adott két csoportnak. Az egyik a hagyományos nagy kalóriatartalmú tápot, a másik csoport a kalóriaszegényet. Csak a másik csoportról beszélnék. Abban a születő utódok kisebbek voltak, az állatok mozgékonyak, és a testük szöveteiben alig voltak szabad gyökök (korrodált sejtek, az aktív oxidáció nyomai, sérülések), és 4x (!) annyi ideig éltek, mint a másik csoport. Vajon miért szoktatják rá az embereket a kalóriákra? Hogy legyen "egészségügy", hogy menjen a szekér. Vajon ki venné meg a rengeteg szemetet a diszkontokban, ha ezt az egyszerű evidenciát felfognánk?
Egyébként annak, amit én magamon kikísérleteztem, a fő elve, hogy amit beviszünk, maradéktalanul távozzon, csak az energiáját adja le és állandó tápanyagfölösleg legyen, amit a sejtek hosszú ideig tudnak használni akkor is, ha az ember nem eszik. Éppen a sok kalória okozza az állandó éhségérzetet, mivel magas sebességen jár a hasnyálmirigy, sok inzulin termelődik, ezt a test (tudat) megszokja és addig nem tud leállni, amíg folyamatosan le nincs szorítva az olcsó kalória, és fel nem töltődnek a tápanyagraktárak. Ebben a szisztémában az ártalmas vegyszerek (só, cukor, bármilyen kristályos anyag) erős méregnek számítanak, és addig nem sikerül az egyensúlyt helyreállítani, amíg ezekből van bennünk. Nagyon sokáig tart kitisztulni. Ezért kell a desztillált víz, mert az nem avatkozik be (katalizátor), de oldószerként és lazítóanyagként szerepel. Nagy előrelépés volt részemről, mikor újból elkezdtem inni a desztvizet, mert én is arra gondoltam, hogy elég a gyümölcs-zöldségben levő elemi, életvíz, energiavíz, de az emésztés végén, amikor a kiválasztásban rengeteg vizet felhasználunk, az ürítés és tisztítás nagyon fontos. És érdekes módon az esti ételmegvonás (így kora reggel, a lé előtt eszem a narancsot, almát, és délelőtt már csak a lé, egészen a paradicsomig, kivéve, ha el kell mennem, akkor még eszem újból gyümölcsöt, és később jön a pari és a többi, de ilyenkor már egyáltalán nem hiányzik semmi este, ha iszom a vizet) nem okoz éhséget, mert a víz fellazítja az emésztőrendszerben maradt utóízeket, egyéb relatív "anyagokat". Tehát, reggel "tiszta lappal" indul a nap. Amit már többször írtam, az egész emésztés-kiválasztás- mosás 14-18 óra alatt kell hogy lemenjen! Ha tovább tart, már rothadás és méreglerakódás képződik.
Ja! Fontos, hogy a torokkaparás és a köhögés mindig azt jelzi nálam (mert nincs só, ami a vizet visszatartaná), hogy most kell inni! A "só" csak az alga testében magas nátriumszint miatt érzett sósság, de nem a kristályos só okozta sejtfelfújódás. Ezt gondolom ismered:
A só hatására a sejtek folyamatosan vizet vesznek fel, mert addig nem tudnak működni, amíg egy bizonyos sókoncentráció van. Aztán, amikor felvették a rengeteg vizet, amiatt pusztulnak el, hogy a sejtfal elvékonyodik. A desztillált víz hatása, hogy ezeket a beteg sejteket szétrobbantja, és az ezután születő új sejtek már egészségesek lesznek. Biztosan az első időben ezt a sejtpusztulást is sokk-ként éljük meg, ezért nem szabad egyből napi 2 litert meginni belőle, mert nem tudnak olyan gyorsan szaporodni az új sejtek, mint a jó erőhöz kell. Este azért iszom egészen kis kortyokban és hosszú szünetekkel a vizet, mert így fokozatos és folyamatos a tisztítás és a felszabaduló maradékok miatt nem vagyunk éhesek sem. El lehet képzelni, hogyha állandóan csak eszünk és nem iszunk semmit, milyen vastag rétegek alakulhatnak ki sok helyen a testben. A nyálkaképződés éppen annak a jele, hogy a testben, a nyirokrendszerben, a sejt közötti állományban már több a salak, mint a víz, vagyis a sűrű folyadék lassan tud ürülni, megáll, lerakódik, erre jönnek a bacik, azután a gyulladások, az immunrendszer nekimegy az egésznek, és erre az energia elpocsékolódik a felesleges hajcihőre. Ha csak a gyümölcsökre bíznánk a tisztítást, az azokban levő zselatin, cellulózmaradványok, egyéb "szárazanyagok" nem tudnának eltávozni, mert a különféle gyümölcsökben levő maradékanyagok egymással is könnyen összeállnak egy ragacsos masszává. Különösen a belekben képződnek torlaszok ezekből. A desztvíz pedig mindezt fellazítja. A reggeli hozzáadott víz szerepe inkább a könnyebb gépi aprítás elősegítése, és mivel nincsenek energiahiányos ásványi anyagok (forrásvíz, ásványvíz) ezért nem alakulhatnak ki emészthetetlen vegyületek. Sokan el sem tudják képzelni, hogy a testben milyen viszonyok uralkodnak. A magas hőmérséklet, emésztőenzimek, és a különféle ételek egymásra hatása eléggé kiszámíthatatlan eredményt hoz.

Gabi bá desztvízből mindegy milyent vesz az emberfia? felkeléskor éhgyomoora mondjuk citrommal megy-e? Más: említettem a Wakame alga helyett nem lenne jobb pl az Immune alga 4 cucc van benne van nekem adok kipróbálásra hátha faszább!
borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2015. feb. 25., szer. 18:35

Helló!
Laci!
A wakame algát a jód és a nátrium, meg a komplex aminosav miatt esszük. Sót nem fogyasztunk, és a feleségem gyakran nem kér a salátára az őrölt algából. Ezt az algát bírtuk enni, de ennek is erős tengerszaga van, amit nem sokan bírnak. Jó volna a spirulina is, csak az drága.
A desztvíz jó pár csepp natur citrommal is, ha nem tudod meginni, de csak valódi lepárolt víz lehet, nem ioncserélt. Amit az előző kommentemben írtam, a zöldségek, és gyümölcsök elkülönítésére, jó az emésztés végén fogyasztott desztvíz. Alapvetően nem befolyásolja az emésztést akkor sem, ha igen kis kortyokban az étel után közvetlenül isszuk, de csak akkor ha a gyümölcs erősen savas, vagy kesernyés.
Cef!
Addig megy nehezen a zöld, amíg valaki sót is fogyaszt. A legfontosabb viszont, hogy a belek csak bizonyos ritmusban és mennyiségben hajlandók hatékonyan dolgozni. Ha nem várjuk ki a gyümölcsök és a zöldségek közti időt akkor nemcsak eltömődünk, de nem is hasznosul az ennivaló, és ez az erőnlétet, testsúlyt, bármit ronthat. De mindenek előtt ki kell alakítani az egészséges aktív bélflórát, ami nem azonos a különféle baktérium komplexek szájon át való szedésével. A beleknek az általunk fogyasztott kaján kell kinevelni a jó bélflórát, ami kb 500 féle olyan baktérium szimbiózisa, amivel a saját immunrendszerünk megegyezik, vagy megfelelő ellenanyagokkal rendelkezik (Anyánktól származó védőfaktorok. Ezért tilos a bármiféle antibiotikum, így a só, és pl az antibiotikus fogkrémek használata!) El lehet képzelni, hogy mi minden hat ezekre a bacikra. Ha megváltozik a béltartalom pH-ja, azonnal reagálnak. Ha változik a testhőmérséklet, akár pár tized fokkal, már egyes baktériumok megsínylik. Borul a rendszer. Ezért szükséges a tavaszi böjt, de nem az, amikor halat esznek.. Az esti desztvíz, ha rendszeressé tesszük, teljesen kimossa, vagyis lenullázza a nyálkahártyát, és a patogén faktorokat eltávolítva, igazi jó éhség következik, ami után jól esik a kis gyümi. Elég nehéz betartani a természet szabályait, ha nekünk saját elvárásaink vannak, olyan múlt alapján, amihez nem szabad viszonyítani. A természetes ritmus eltalálása után az a legnehezebb, hogy ezt egyfajta kötelező menetrendben tegyük, és ne tekintsük unalmasnak. A jó erő és közérzet, többet ér, mint néha a 20 perc "jó ízű" étkezés.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: cef » 2015. feb. 26., csüt. 16:45

Sziasztok!

Egy kis mai napi bevitel:
4 étkezésre elosztva. Most éjszakás van.
nbv01.jpg

nbv02.jpg

nbv03.jpg
cef
Írogat

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. feb. 26., csüt. 20:08

Szuper nap, Cef! Bár 300 g datolya édességébe biztosan belehalnék.
Dóra
Írogat

HozzászólásSzerző: Dolna » 2015. márc. 1., vas. 18:21

Üdv Mindenkinek!

Január elején írtam utoljára. Azóta elolvastam a könyvet, és a fórumban 2010 januárjánál tarok. Nagyon sokat tanulok Tőletek, nagyon jók a témák és a hozzászólások! :bravo:
Január eleje óta próbálkozom a 811-el, kisebb-nagyobb sikerekkel - becsúsznak sajna a pékáruk, a sósak - de próbálom minimalizálni. Napközben gyümit eszek, és zöldturmixot, este pedig salátát, fejes sali, paradicsom, kígyóuborka, kaliforniai paprika, vagy amit éppen be tudok szerezni jó áron. A banán és vmi zöld - spenót, petrezselyem zöldje, sali, ma répa és karalábélevél - turmixot imádom, nagyon finom :lol:
Kb. 3 kilót már fogytam... látszik is, mert ezelőtt is vékony voltam ( 175cm, most 55.5kg).
Két hete úgy ,,kirügyezett" az arcom, hogy még most sem múltak el teljesen a gyulladások, és pont az orrom hegyén nőtt az egyik :D
Azt észrevettem, hogy az arcbőröm állapota javult, ha több gyümit eszem, bársonyosabb lesz. A hajam sem zsírosodik be olyan gyorsan, most már elég a heti 1 hajmosás.
A hétvégén lesz még egy nagy nőnapi vétkezés, egy főtt vegetáriánus menüvel, utána szigorúbb leszek magammal.
A kalóriákat nem számolom, mert sajnos még nem tudok annyit enni, amennyit kellene, és csak ideges leszek ettől. Így is kb. 2 - 2.5 óránként eszem... sok kicsi sokra megy :D
A napi menüm általában:
reggel 2 narancs
10-kor zöldturmix kb. 2 alma és vmi zöld levél
1 óra felé 2-3 banán
3 körül még 1-2 banán vagy narancs
fél 5 körül zöldturmix
7-kor vegyes saláta, 30-40 dkg, pár szem olajbogyóval
A datolyát és a mazsolát én is eszem.
Utána csúszik be pár pici szelet kenyér sajttal, vagy vajkrémmel, vagy egy kis puffasztott rizs.. :?
A 75 éves anyukámmal osztozunk a turmixon és a salátán, ezért sem tudok kalóriát számolni, de eszem, amennyi belém fér :)

További szép napot! :mrgreen:
Dolna
Újonc

Hsz: 8

HozzászólásSzerző: Dóra » 2015. márc. 1., vas. 20:55

Szia, Dolna! Szerintem jók ezek a lépések! A mennyiségekkel én is általában gondban vagyok még, de azért láthatóan haladok az egyre nagyobb adagok felé. Talán a reggeli 2 narancsodat érdemes volna megduplázni, és az ebéd-banánokhoz is lehetne zöldeket adni, vagy még valami hozzá passzoló gyümölcsöt. Akkor lehet, hogy estére nem sóvárognál a pékáruk felé. Nekem még bevált estére a saláták mellé a zöldborsó vagy kukorica (bár tudom, a mirelit nem teljesen nyers, sajnos az ezekből csak nyáron elérhető). Vagy ma pl. reszelt répát és avokado-kockákat összeturmixoltam, és klassz mártogatós lett belőle.
Dóra
Írogat

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10