Szia Cef! Kösz a biztatást!

(és Dórának is)
A búzafű aminosav tartalma gondolom 5 g fehérjére vonatkozott. (csak mert néha már elképesztő túlzásokat lehet róla olvasni)
Én ennél egy kicsit gyengébb számokról tudok, de valóban az egyik legjobb fehérje a növények közül.
Szerintem sem árt meg nyersfehérjéből ha több van, főleg ha zöldekből származik. (a legelésző állatok is sokkal nagyobb kalóriaszázalékban eszik a fehérjét mint mi, bár valószínűleg ők kicsit máshogy is használják fel felesleget, no de akkor sem ettől kell paráznunk)
A 60 deka hajdinán én is megakadtam

, ez még egy mindenevőnk is brutális mennyiség. (gondolom azért nem nyersen etted meg, legalábbis én még csíráztatva sem vállalkoznék rá, mert annyira nem bírom az ilyen nyers magok emészthetőségében)
Biztos a fehérjéje is belejátszott a tested gyors reagálásába, de szerintem itt már a koncentrált energiabevitelnek is nagy szerepe volt. -talán még nagyobb is mint a fehérjének.
Azért nem mindegy, hogy kb 2100 kalóriát 1,5 kilóval (kb. a főtt vagy csiráztatott hajdina súlya) vagy 3-4 kilóval eszik meg az ember.
(talán szerencsésebb lett volna kísérlet ha a hajdinából származó, kb 60 gramm fehérjét valamilyen alacsonyabb kalóriatartalmú anyaggal viszed be)
"A NYERSFEHÉRJÉHEZ NINCS RENDES BÉLFLÓRAÁLLOMÁNY (a felszíváshoz) ÉS RÁADÁSUL MÉG KEVESET IS ADUNK A TESTÜNKNEK A SZÜKSÉGLETEKHEZ KÉPEST. AZ ÖSSZES KELLEMETLEN TÜNET ERRE VEZETHETŐ VISSZA."
Ebben is sok igazság lehet, én is ezt valószínűsítem, de már úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy inkább várjuk ki a végét, még mielőtt bármit is biztosra vennénk. -valós kutatási eredmények hiányában sokszor kénytelenek vagyunk csak találgatni.
"Idő kell, amíg kialakul az a bélflóra, de ha még kevés is az alapanyag, meg rá van rondítva más is (nem butaságból, inkább mint ösztönösségből, hogy a hiány érzete szűnjék), akkor az az idő ki tudja milyen sokáig tart. Erről Paul Bragg is említést tesz."
Hát ez az, ki tudja mennyi ideig tart

Mondhatnám, hogy nem abban kételkedek, hogy meg lehet-e csinálni, de vajon hány év kell hozzá? -ez a nem mindegy.
Vannak jó példák nyersevőkre, de a többség 20-30 éve, szinte gyerekkora óta rendszeresen sportol, és emellett 10-20 éve nyersevő. -fiatalabban sokkal gyorsabban alkalmazkodik szervezet. (és általában nem is szipkán váltottak nyersre, nemritkán már előtte testépítők voltak) Szóval őket elég nehéz lesz leutánozni. (ezek nem kifogások akartak lenni, csupán tények)
Na de azért kíváncsian várjuk a fejleményeket!