Gábor!
Hogy mondjam, hogy Te is (végre) megértsd?
Én, a már túl sovány arcról beszélek!
Attól, hogy valaki csak nyerseken él (ahogy éppen sikerül) az még egyáltalán nem garantálja azt, hogy minden a legnagyobb rendben lesz, és hogy minden szükséges tápanyagot megkap tőle a szervezetünk. -főleg itt nálunk.
Szokták mondani (inkább a soványabbja), hogy a nyers étrenden azért ilyen vékonyak az emberek, mert a test beáll az egészséges súlyára. -ja persze.
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy beáll egy olyan súlyra/kinézetre (akár arc, akár test) amit az éppen hozzáférhető tápanyagokból fenn tud tartani. Voltam már 50 kiló alatt is ("gülüszemmekkel"

) a nyers kaján, az aztán minden volt csak nem egészséges.
Csakhogy értsd:
Gondolom Te is különbséget tudsz tenni a kb. 54 kilós (811) és a mostani kb. 62 kilós (kenyérrel kiegészített) arcberendezésed között. -szerintem nem kérdés, hogy melyik "kiadásban" érzed magad jobban.

(és szerintem még most is messze vagy a "pufi" arctól)
Egyébként a haj, köröm, bőr stb. és egyéb külső tényezők állapota nem azért érdekel mert egyfajta szépségideálhoz akarom viszonyítani, hanem egyszerűen csak ezért mert ezek mind, utalnak a szervezet belső egészségi állapotára is. -ha tetszik ha nem. Jó jelzés lehet ara is, hogy hogy állnak a szervezet "tartalékai". (ajánlanám, de biztos Te is olvastad a Teljes megtisztulás című könyvet)
Persze ha valakinek például nagyon ritka és ősz a haja attól még elméletileg lehetne teljesen egészséges (talán csak ezekre nem jut már energiája a szervezetnek, és minden másra még igen) de a gyakorlatban ez általában eléggé összefügg.
Önmagában a genetika sem magyarázat erre. Például az öcsémnek (1 évvel fiatalabb) még mindig sokkal több haja van (szinte mind megvan) és talán pár ősz hajszála, ellenben nekem már sajna kevesebb is, ritkább is, és már 20 évvel ezelőtt láthatóan elkezdett őszülni.

-köszönhetően a sok szemétnek amiket kiskorom óta annyira szerettem.

(a legnagyobb különbség a táplálkozásban volt köztünk)
Szóval azért nem kell mindenbe beletörődni.