Sziasztok!
Kérdéssel kezdem: milyen volt a zöldturmix fesztivál?
RAtti!
A madarak nem szeretik a hirtelen zajt. Kötélre felfűzött néhány alu doboz, ami a légmozgás hatására összeütődik, megteszi. Úgy kell elrendezni, hogy a madár mindenképp megmozdítsa, ha épp nincs szél.
Hagy reagáljak a nyerskosztos megjegyzésedre. Van értelme 100%ban ezen maradni, ha:
- amit elvársz tőle, teljesül
- minden gond nélkül meg tudod valósítani
- el tudod viselni a gyümölcslegyek társaságát a konyhában:)
Pár mondatban, hogyan alakul a kaland:
Az elmúlt 3 hónapban 99% sikerült nyersen maradni. Az 1%ot annak tudom be, hogy némi fűszer, aszalt gyümi is az étlapra került. Mindösszesen 7-8 alkalommal kellett főtthöz folyamodnom, mostanra már megvan az oka, hogy miért. Életmódomról már írtam, de azért mégegyszer:
Az egész nyersétkezős próbálkozásom 2013 márciusára datálódik. Lassan 8 éve dolgozom egy multinál váltott műszakban. Kicsi fiam most 2 és fél éves. Családi házban lakom, nagy udvar, sok tennivalóval. Ha csak tehetem valami sportot űzök - ez mostanában biciklizés vagy calisthenic. Nagyon antiszociális vagyok:) - természetesen a jelen szociális helyzethez viszonyítva.
Nagy vonalakban ...
Ez persze nem sok, amit leírtam, de már ebből is kitűnik, hogy a STRESSZFAKTOR igen magas!
Ez, pedig kulcskérdés, mert amíg nem találtam meg ennek a faktornak a kordában tartását, addig nem sikerült a folyamatos nyers. Az a pár alkalom, amiért főtteztem, ehhez kötődik. Felsorolok párat, amiben érintett vagyok, szerintem néhányan tutira megélitek egyik-másikat:
- zaj
- rendszertelen alvás
- rendszertelen étkezés
- család ellenérzése
- munkatársak ellenérzése
- "mit csinálok rosszul?" kérdéskör
- vékonyságból való kitörni akarás
- "miért nem érdekel senkit, amit mondok?" kérdéskör
- elvárás nem teljesül, ebből fakadó csalódottság
Nos részemről, már csak az első 3, ami még kiküszöbölésre vár. De hozzáteszem, hogy ha valaki kalóriaszámolósan próbálkozik, akkor vegye bele ezeket, és persze ami rá tartozik, mert ezek bizony olyan tényezők, amik rettenetesen rabolják a kalóriákat és rontják az emésztés hatásfokát- még a jól kivitelezett étrend mellett is.
Nemrég igénybe vettem a modern orvostudomány mechanikai vívmányait. Lehetőség adódott egy átfogó vizsgálatra. Jól jött!
Testzsírszázalék 6,8! Jeah:)
Ez szép és jó adat, csak önmagában semmitmondó. Mellé kimutattak még ásványi anyag, illetve fehérjehiányt. És még volt egy bizonyos fittségi index, az 68%.
Ezek az adatok tértek el a "normálistól". Meg a testsúly:)
Összevetettem ezt egy 3 évvel ezelőtti adatokkal (masszív mindenevő stádium + néha piálás, de akkor nagyon). Akkor mindezek a paraméterek magasabban álltak. pl a fittségi index 76%.
És mégis van egy paradoxon!
Az adatok szerint, az állapotom rosszabb. Szerintem viszont NEM!
Az erőnlétem, a közérzetem mind sokkal jobb! (ne feledjük, azóta eltel 3 évben a műszakozás, a munkámmal járó zaj ugyanúgy megvan).
Akkor most hogy is van ez?

Egyszerű!
Más üzemanyag, más építőanyag, más eredmény. Naná, hogy nem illik a "normálisba"!
Persze nem tökéletes - az adatok bizonyos mértékig mérvadóak -, a testzsír nyugodtan lehet magasabb, ugyanígy nagyobb kalóriabevitellel a többi paraméter is emelhető. Ez csak kivitelezés kérdése.
És úgy vettem észre nem igazán elég a nyers étel, ÉLŐ is kell legyen!
Tudjuk, hogy a növény is érez. Ha stressz éri, ugyanúgy lecsökken az energiaszintje, akár az emberé. Jó hír, hogy aki tudományosan is szeretné ezt vizsgálni, megteheti, mert mérhető dologról beszélek.
Mivel a szervezetünkbe bekerült anyagból asszimilálunk energiát (mert még kevesen tudják hogyan kell a fényt hasznosítani közvetlenül) ez fontos tényező.
Stoner! Te erről többet tudsz mondani. Pontosabban azokról a módszerekről, hogy a csökkent energiaszintű növényt hogyan lehet felturbózni.
Ez kissé elrugaszkodottnak tűnhet. Aki így gondolja, javaslom kezdjen kutakodni az ENERGIA iránt, meg fog lepődni:) Ha megérti nagy boldogság jut ajándékként;)
Addig is vannak mindennapok, azt is élni kell. Lehetőleg minden percét jókedvvel, örömben.
A nyerskoszt eredményesen hozzá tud járulni ehhez.
Egy kis móka:
Egy ideje a megnövekedett erőnlétem hatására néha rajtam van a munkahelyemen a "nagyon játékolnék érzés". Ilyenkor, főleg éjszakás műszakban elcsimpaszkodok az egyik 2m magasan lévő transzport állomás egyik profiljára és húzódzkodok. Erről annyit kell tudni, hogy kb az első ujjpercem fér oda. Aztán uccu neki széles felhúzás - full muscle:) Ebben van ám egy jó adag excibícionizmus is:) Úgy tudom más nem tudja ezt megcsinálni odabent, főleg nem hajnali fél 5kor. De azért érezhető pár kikerekedett szempár tekintete:) Szinte hallom: ez a zöld trutyikat faló szikkadt csávó hogy a rákba képes rá?

Na jó ez csak az én képzeletem, de tudomásomra jutott, hogy bizony valóságtartalommal bír.
Jut eszembe Michael Arnstein!
Ő kb 55kg aztán lehet nézni az eredményeit. Meg az állapotát.
Ne dőljünk be a "férfi 100kg fölött kezdődik" ideológiának!
Hölgyeknél ugyanez a "van mit fogni rajta".
Röviden ennyi:)