80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: smanag » 2014. júl. 9., szer. 18:06

A szédülések, drasztikus panaszok egyensúlytalanság jelei. Lépj vissza kicsit, ne kövesd fanatikusan a 811-et, mert a tested jelez, hogy alkalmatlan még rá. Egyél gitta féle magas magtartalmú nyers ételeket, és kis hőkezelt vegánt időnként. És fokozatosan közelíts az alacsony magtartalmú nyers vegán szinthez.
Egyél erőteljes fehérjehordozókat, tökmeg, kendermag, spenót, szezám. Az ásványí sók a zöldekben vannak a legtöbb, ezeket turmixold le lecsóval és aszald le, ha nem bírod aszalatlanul megenni.

A rendszerek átállnak, az endokrin, emésztő, szív, -érrendszer. Megváltoznak az ízlelési szokások, érzékelések. Vastagbélben átalakul a bélflóra. Az egész szervezetnek át kell alakulni. Az emésztőrendszer átalakulása, új egészséges mikroflóra kialakulása kb 3-12 hónap. Az endokrin rendszer átalakulása 1-2 év. Az új szokások, reflexek rögzülése a tudatalatti szintjén 2-3 év. Kb 3 év alatt az összes életfunkció erőre kap és normálisan működik. Ezt a fejlődési szakaszt nem szabad, s nem is kell siettetni, mert egyensúlyvesztés károsabb. Mindenkinek olyan ütemben kell átlényegülnie, hogy az egyensúlyát folyamatosan megtartsa.
:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2014. júl. 9., szer. 18:08

Ctr+ F el keress cíímszavakra pl. átállás nehézségei, szédülés, egyensúlyvesztés, alul súly, ásványisó hiány, stb stb.
:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Dóra » 2014. júl. 9., szer. 18:46

Sziasztok!
Én is ilyen tünetekbe futottam bele amikor többször megpróbálkoztam ezzel az étrenddel. Ezért mindig visszaléptem. A "délig gyümölcs" simán megy már, olykor az ebéd is nyers, de azért általában napi 1-2 főtt vegán fogás megvan, persze az is sok nyerssel kiegészítve. Szerintem előbb-utóbb készen állok rá, hogy a teljes 811 útjára lépjek, de tényleg nem érdemes erőltetni, siettetni mert annak csak rossz élmény a vége.
Dóra
Írogat

Hsz: 105

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. júl. 9., szer. 19:07

Rezges, lényegében 2009 május 3.-a óta.
Ez alatt volt egy kb 2 hónapos, komolyabb (kb 50%-os) visszalépés amikor nagyon lefogytam, de ezt leszámítva csak nagy ritkán fordul/fordult elő, hogy főttekre vetemedek. -legalábbis egyenlőre. :)
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: rezges » 2014. júl. 9., szer. 19:37

Az már elég szép idő :)
rezges
Néha írogat

Hsz: 44

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. júl. 9., szer. 19:41

Hát próbálkozik az ember. :) -aztán ha jól megy szépen beletanul. (vagy nem :) )
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2014. júl. 9., szer. 19:50

Dokitól:

Csaknem két évvel ezelőtt idéztem először Alexis Carrel Nobel-díjas kutató több mint érdekes munkáját. Akkor az „örök ifjúság” titkairól írtam, most a betegségekről szándékozom írni és számomra megkerülhetetlen a Carrel -kísérlet tanulsága. Idézem a 2012-es cikkem bevezetőjét: „Alexis Carrel 1912-ben kapott Nobel díjat, a szervek transzplantációja érdekelte és egy érdekes felfedezést tett. Állati szerveket helyezett fiziológiás oldatba, az oldatot kellőképpen áramoltatta a szervben és a szervet körülvevő közegben, például csirkeszívvel kísérletezve, azt kapta, hogy a szív bármennyi ideig életben tartható. A csirkeszívet több mint 30 évig tartotta életben. Az egyébként csak néhány évig élő baromfi szíve bármeddig életben tartható, ha állandó cirkulációt tartunk fenn a szív sejtjei körül. Tehát a sejtek önmagukban nem öregszenek! A körülötte lévő, salakanyagokkal telítődő folyadék nem tudja sejteknek odaszállítani a táplálékot és oxigént, valamint onnan elszállítani a keletkezett salakanyagokat. Ha a környező folyadékot állandóan cseréljük és tápanyagokkal ellátjuk, a sejtek rendkívül sokáig élhetnek.”

Ha azt szeretnénk, hogy egy sejt sokáig működjön, akkor körülötte szabad áramlási útvonalat kell biztosítani, mely útvonalon folyamatos áramlással eljuthatnak a tápanyagok a sejtekhez, a sejtek által termelt salakanyagok pedig folyamatosan elszállításra kerülnek a sejtek környezetéből. Ha a sejtek közötti járatokban az áramlás akadálymentes az egészséges sejtműködés biztosított!

A betegségek kialakulása azzal kezdődik, hogy akadályok keletkeznek a sejtek közötti járatokban, így a folyamatos áramlás nem lesz biztosítva. Most arról szeretnék írni, hogy miképpen alakulnak ki a sejtek közti akadályok.

Az előző néhány blogbejegyzésemben arra próbáltam fényt deríteni, hogy milyen ártalmas a szénhidrátok fogyasztása, ha az nem párosul rendszeres, intenzív testedzéssel. A szénhidrátok lecserélését zsírokra az étrendünkben azért is tartom ajánlatosnak, mert a zsírok fogyasztása nem emeli meg az „igazán rossz” koleszterint, a sűrű LDL-t. Ha elmegyünk a háziorvoshoz, akkor rendszeresen elküld bennünket vérvételre, hogy megnézze a vérképünket. Gyakran hangzik fel az intelem. „A Kedves Páciensnek kissé magas a rossz koleszterinje, sok zsíros ételt tetszett fogyasztani, jó lesz erről leszokni!” Aztán jön a koleszterincsökkentő tabletta. Mivel a zsír helyett ezután több szénhidrátot fog fogyasztani a kedves beteg, ezért még jobban fog emelkedni a ténylegesen rossz koleszterin képződmény, vagyis a sűrű LDL. A zsír fogyasztása a laza szerkezetű, „pelyhes” LDL-t, szaporítja, ami nem ártalmas. Nézzük meg miért!

AZ LDL koleszterinekből felépült képződmények elsősorban a sejtek összetapasztásáért felelősek. A többsejtű szervezetekben a sejtek összetapadnak szövetekké, majd a szövetek szervekké. A lényeg az, hogy a sejtek nem különállóan tevékenykednek, hanem a szövetekben és szervekben összetapadtan és összehangoltan. A sűrű LDL szerkezet lemezeket alkot és vaskos plakkon alakulnak ki a sejtek között, míg a laza, pelyhes LDL szerkezetek a vékony pelyheivel, mint vékony pányvakötelekkel köti össze a sejteket. A laza LDL pányvakötelei zsírszerkezetűek, vagyis nem kötik meg a vizet, ezért szabad áramlást biztosít a sejtek közötti járatokban a vizes alapú testfolyadékoknak.

Mi történik akkor, mikor elzáródások alakulnak ki a sejtek között?

Kevesebb tápanyaghoz juthatnak azok a sejtek, melyek „elzárt területen” vannak. Ugyanakkor a salakanyagok is jobban felhalmozódnak körülöttük, mivel az elszállításuk akadozik. A rák kialakulásának tanulmányozásánál feltűnt az, hogy a rákos szövetek elszeparáltan, körülzárva, oxigénmentes környezetben fermentáláson alapuló anyagcserére vannak kényszerítve. Akkor kiderült, hogy a Candida albicans nevű gombaféleség veszi körül valamennyi rákos burjánzásban lévő sejtcsoportosulást. A kórboncnokok tapasztalata, hogy a rákos szövetdarabok fehérek, ez a fehér színű Candida albicans gombának tulajdonítható.

A keringéstől elzárt területeken, tehát jobban megtelepedhetnek a fonalakat termelő káros gombák és egyéb kórokozók. Mivel a csökkentett keringés miatt a nyirok nedvek immunanyagai is korlátozva jutnak el az elzárt sejtekhez, ezért egy hosszan fennmaradó gyulladásos állapot veheti körül ezeket a sejteket. Máris megérkeztünk a tartós betegségekhez, a tartós gyulladási gócokon keresztül.

A tartós betegséggócok kialakulása tehát két lépcsőben történik: az első lépésként a sűrű koleszterin által kiépített plakkok alakulnak ki, majd második lépésként a kórokozó gombák telepednek meg és még jobban elzárják az amúgy is korlátozott keringés alatt lévő sejteket. A Bemutatkozásomban kifejtettem, hogy a gyulladások esküdt ellensége vagyok, ezért a további munkáimban is a gyulladások kialakulásának megakadályozására fokuszálok. A táplálkozási tanácsaimban és az újabb termékek kifejlesztésében számomra a gyulladások megelőzése lesz a legfontosabb cél, mert ez által a betegségek is megelőzhetőek lesznek!
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: cef » 2014. júl. 10., csüt. 9:07

Szia RAtti!

Nem csináltam ilyesfajta májtisztítást és nem is akarok:)
Régebben a keserűket azért vittem be jobban, hogy serkentsem a gyomorsav termelődésemet. Ez már rendben.
Még hátra van a bélflóra.
De legalább a súly elkezdett visszaszivárogni + az erőnlét is.

Ha sikerül kiküszöbölni a puffadásokat akkor lesz még nagy boldogság:)
cef
Írogat

Hsz: 159

HozzászólásSzerző: anee » 2014. júl. 10., csüt. 10:29

Szia RAtti!

Igen, igaz, én is úgy gondolom, hogy az időszakos böjt nem a gyümölcsevésre lett kitalálva. Tényleg egyoldalú, mivel betartom a társítás szabályait, és főleg monoétkezéseim vannak. De majd próbálok variálni. Azért fura, mert azt olvastam, hogy a banánban és paradicsomban, meg cseresznyében az összes esszenciális aminosav megvan. Meg az izmaim sem épülnek le, abból gondolom, hogy akkora baj nem lehet.

Iván, köszönöm a válaszodat! Te mindig helyre tudod rakni a dolgokat nálam :) Kipróbálom amiket mondtál.
anee
Újonc

Hsz: 9

HozzászólásSzerző: zsanett0820 » 2014. júl. 10., csüt. 13:04

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszotokat az árakkal kapcsolatban. Reméltem, hogy megtudom majd a titkot, hogy mitől is nem drága. :) Na nem baj, közben én is pont arra gondoltam, hogy néha-néha egy kis krumpli, rizs és hasonlók főve beleférnének. Igyekszem mindent megvalósítani, amit csak lehet.

Szép nyarat, jó egészséget

Zsanett
zsanett0820

Hsz: 2

HozzászólásSzerző: cef » 2014. júl. 10., csüt. 20:46

Ezt már rég be akartam linkelni. Egy kis magyar vonatkozás sportos 811 vonalon.

https://www.youtube.com/watch?v=hPuCi4xNmuE
cef
Írogat

HozzászólásSzerző: Dóra » 2014. júl. 10., csüt. 21:03

Láttam élőben is ezt az előadást a Fesztiválon, nagyon meggyőző volt! Bár azért valószínűleg a genetikán, adottságokon is sok múlik, hogy ki mire képes.
Dóra
Írogat

Hsz: 105

HozzászólásSzerző: cef » 2014. júl. 10., csüt. 21:26

Dóra!

Nem genetika kérdése:)
Annyi a genetikai vonatkozás, hogy amikor a szülők készítik a testet, ők éppen milyen állapotban vannak. Ez adja az alapot, a többi a társadalmi szokásokból épül. Aztán ha az nem jó, és ezt valaki felfedezi, akkor átépíthető. Ez a szakasz néha szívás, de ha megcsinálod akkor manna. És lehet könyvet írni róla:)
Egyszerűen csak beviszi a megfelelő üzemanyagot megfelelő mennyiségben, aztán célzottan feldolgozza. Ebben az esetben calisthenic, aminek formásabb test a következménye, más meg betonoz, vagy erdőn dolgozik, az egy jó zömök testet alakít ki. Oda azért kell a napi betevő, be is lapátolják a sok koncentrátumot - hús, kolbász, kenyér, krumpli, szalonna, újabban energiaitalnak csúfolt lötty.
Én speciel ugyanezt a sportot űzöm, és amióta magasabb kalóriára kapcsoltam - sajnos nem mindig nyers - plusz az összetevőkre is odafigyelek, komolyan megnőtt az erőnlétem. Meg a kiadásaim is:)
Egy hónapja alig bírtam összelapátolni 1-2 db egylábas guggolást. Ma már rendes sorozatot tudok nyomni + súllyal.
cef
Írogat

HozzászólásSzerző: jocó » 2014. júl. 10., csüt. 23:21

sziasztok,
most regisztráltam, örülök, hogy ilyen szépen hízik a hozzászólásoktól a fórum :-)

én azt tudom mondani, amit már mástól is hallottam - jelenleg nem tudok jobb étrendet a 811 -nél.

saját tapasztalatból mondom, fél évig "nyomtam", április végéig, aztán főleg anyagi okokból felfüggesztettem.
azóta futás versenyfelkészüléshez alkalmaztam többször néhány napig.

nem tartom kizártnak, hogy sült/főtt húsos, gabonás étrend mellett is lehetséges javuló egészséget elérni, ha valaki odafigyel a kiegyensúlyozottságra, a minőségi tápanyagokra, és hogy rendszeresen, megfelelő változatossággal legyenek zöldség/gyümifélék is benne.
nekem viszont nem lehet út a húsevés, azt csak megfelelő tudatossággal az ölés témakörét tekintve tudnám elfogadni.
néhány év vegaság, nagyrészt vegánságban létezve erősödtek bennem bizonytalanság érzetek a táplálkozásban. arra is rájöttem, hogy nagyon pórul tud járni, aki spórol a táplálkozással.
sokat kínlódtam a rengeteg gabonával, valahogy sosem éreztem elég o.k. -nak.
azért kellett sok, hogy adjon elég kalóriát, mert kevéssel meg sokat szédelegtem.
jelentkeztek is különféle emésztőrendszer-beli kellemetlen érzések.
ha zsíradékokkal próbáltam kalóriát pótolni, az se volt jobb érzés, pláne, hogy attól meg a fejem is nagyon el tudott nehezülni.
a fehérjebevitel növelése is kellemetlenségeket okozott, van olyan tippem, hogy a gyulladásos folyamatokat erősíteni tudja - ettől még nem zárom ki, hogy megfelelő táplálékkiegészítővel pozitív folyamatok erősödnének, ilyenekkel nem kísérleteztem sokat.

aztán valamikor a netet böngészve rátaláltam a 811-re. igazából kicsit hülyeségnek tartottam, hogy írják egyes sportolók, hogy milyen kilószámra "zabálják" a banánt meg datolyát, meg stb...
kb. 1 évig hevert nálam az infó, a sok kínlódásaim mellett aztán csak úgy döntöttem, miért ne próbálnám ki, mondjuk 3 hétig.
bele is ragadtam, mert jöttek tapasztalatok, és baromira nem vágytam a gabonafélékre.
azon túl, hogy jobb lett a bélműködésem, és a "sportteljesítményem" (igazán aktívan nem sportolok), meg stb., a legextrább: az izületeim.
gyerekkorom óta kínlódtam sokat váll -és nyaktájéki kellemetlenségekkel, és gyönyörűen elmúltak.
ráadásul pont olyan időszakban éltem meg ezt, amikor erősen hanyagoltam a mozgást, és sokat ültem gép előtt, amire korábban nagyon gyorsan reagáltam mindenféle fájdalmakkal, csigolya-recsegésekkel.

nem kis "beruházás" ez a fajta táplálkozás, aki csak megteheti, ajánlom, amíg csak tudja, csinálja.
3 fontos dolgot emelnék ki.
1:
tudatosítani, hogy itt MENNYISÉGI gyümölcsevésről van szó ZÖLD-LEVELEKKEL kiegészítve.
a mennyiség nem csak a megfelelő kalóriabevitel miatt fontos, hanem, ha megnézitek a táblázatokat, vitaminok, ásványi anyagok, omega3, ezek napi fél kiló gyümiből meg néhány salátalevélből nem fognak összejönni. tehát kilószámra a gyümölcs! ezt biztosan nem tudom, inkább saccolom, hogy különösen a magas pektintartalmú gyümölcsök rostjai nagyon bélbarátok, nem tud megártani bármennyire telítődünk vele, úgy mint gabonafélékből kisebb mennyiségek akár.
gyümölcsökből kimondottan a magas enzimtartalmúakat, levelekből pedig az olajosabbakat fontos előnyben részesíteni. nekem a spenót nagyon bejött, a fejes saláta valahogy nem, bár érdekes, nem rég abból is láttam a megszokottnál "olajosabbat", úgy már egész kellemes volt (... porcsin, lucerna is szupi, meg stb., utána lehet nézni).
ahogy még tapasztaltam, sok zöldlevelet elnyammogva jó adag gyümölcspép után, még inkább kellemes "jót ettem" érzetet ad.
2:
nyammogni. turmixot is.
amikor a pici gyermekek türelmetlenség-mentesen nyammogják a bébi-pépet, forgatják, nem forszírozva a nyelést, hanem az valahogy apránként le-le nyelődik, amikor ott az ideje.
átadni magunkat az érzésnek, hogy ott van a szánkban.
bevallom én is elsietem, ritkán húzom el 1 óráig vagy tovább az étkezést, általában háromnegyed órán belül megvagyok, mégis fontosnak tartom, minél inkább szent pillanatoknak megélni ezeket.
3:
követni az állapotunkat.
nagyon egyéni rendszerek vagyunk, különféle erősségekkel és gyengeségekkel, így bármit is alkalmazunk, az másként hat rám, mint a szomszédra, vagy bárkire.
"saccolom", hogy pár száz év múlva lehetnek olyan kézi diagnosztikai eszközök, melyek nagyjából mindenki számára megfizethetők, és a társadalom is megengedi az elterjedésüket, melyekkel folyamatosan láthatjuk a belső alakulásunk minden lényeges fizikai paraméterét.
miáltal nem lesz az a homály, amiben ma élünk, hogy mindenféle általános tanácsokkal vagdalózó orvosokban és egészséghirdetőkben reménykedve vagyunk kénytelen újabb és újabb "az majd segít" csatákat vívni, hanem jól követhetjük, sokkal közvetlenebb módon, hogy mi hogyan alakít minket.
én jelenleg az állapotkövetésemhez biorezonanciás terepautát veszek igénybe. bevallom tök rejtély számomra, hogy hogy működik, mégis érdekes, valahogy sok egyezőséget tapasztaltam abban amire fényt derít, és abban, amit én érzékelek magamon. még az élő vércseppanalízis is érdekes lehet, oda még nem jutottam el. ... meg várom még a tippeket, ha valaki tud valamit.
lényeg, hogy az egyéni állapottól függ, hogy hogyan, mivel tudjuk a szervezetünk pozitív tendenciáit erősíteni, hogyha táplálékkiegészítővel is segítünk, az is hogyan lesz jó ...

még azt is fontosnak tartom, hogy tudjuk azt, hogy mikor mit veszünk magunkba. ... talán pár száz év ...
szóval szerintem jelenleg nagyjából gőzünk sincs.
szépek a különféle vitamin, stb. táblázatok, csakhogy azt azok nem mondják meg, hogy amit én veszek magamba, abban konkrétan miből mennyi van, hiszen nagyon sokminden múlik azon hogy hol, miként termett... majd ha lesz ilyenre bárkinek használható gyorsdiagnosztika (... valahogy időnként nyugtalanít tényleg, hogy milyen homályban élünk, o.k. hogy idő kell míg felfejlődünk valahova, csak még szomorúbb úgy nekem, hogy olyan, mintha nem is próbálnának nagyon emberek tudatosak lenni a homályosságok létezésére, hogy azok a folyamatok segítődjenek, melyek eloszlatják ezeket, ne pedig azok, melyek a fejlődést akadályozó társadalmi struktúrák fenntartását ...)

jelenleg próbálok kitartani, nem tudom el tudom e végleg hagyni a főtt táplálékokat, nem is biztos hogy el kell, most mégis bennem van a várakozás, hogy újra nekilendülve hosszabb ideig "pure 811" -en legyek.

röviden ennyi, ígérem nem fogok sokat írni, inkább csak felnézek hébe-hóba, van e valami különleges.
jocó
Néha írogat

Hsz: 21

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. júl. 11., pén. 12:43

Szia Jocó és Mindenki!
Csak rövid hozzáfűznivalóm volna a "diagnosztizálás" témához. Van egy olcsó és - magas szinten - tökéletes megoldás, ez a radiesztézia. Mostanára szinte feledésbe merült, mert mindent divatként kezelnek és nem hisznek semmiben az emberek. Ennek a sikere is sokban függ az étkezéstől. A hit és az agresszív nyomulás is hozhat relatíve sikert, főleg anyagilag, de a tényleges finom érzékelés a testfolyadékok (Laci) tisztasága és szabad áramlása révén válik lehetővé. Ezt viszont kizárólag a nyers vegan étkezéssel lehet megvalósítani. Tehát, minden út ide vezet. Hiába fognak mindenféle csodatechnikákat kitalálni, csak azért, hogy az emberek engedelmes konzumidiótákká váljanak (Dr. Bogár László), ezek egyike sem tud többet, sem megközelítőleg annyit, mint a természet.
Ezen kívül a reggeli zöld juice témában elmondom, hogy mi mindent teszek bele a szokásos undorító banánon kívül, ami tényleg csak kényszer, amíg nincs más: a gyermekláncfű volna a legtöbb, ha sikerül annyit szedni, de felfedeztem közben a podagrafüvet, az ibolyalevelet, az útifüvek több fajtáját, az eper vagy szamócalevelet, és a legújabbat: a madársóskát. Ezen kívül szedek katángot, ami közelít a gyermekláncfűhöz, futóspenótot, zsenge hárslevelet, és rügyet (igen finom, ajánlom megkóstolni!), és némi madárkeserűfüvet. Ezek olyan jól harmonizálnak egymással, hogy igen tartalmas, gazdag reggelit kapunk belőlük. Délig, vagy még tovább is jól elvagyunk. JÓ egészséget!
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10