sziasztok,
most regisztráltam, örülök, hogy ilyen szépen hízik a hozzászólásoktól a fórum

én azt tudom mondani, amit már mástól is hallottam - jelenleg nem tudok jobb étrendet a 811 -nél.
saját tapasztalatból mondom, fél évig "nyomtam", április végéig, aztán főleg anyagi okokból felfüggesztettem.
azóta futás versenyfelkészüléshez alkalmaztam többször néhány napig.
nem tartom kizártnak, hogy sült/főtt húsos, gabonás étrend mellett is lehetséges javuló egészséget elérni, ha valaki odafigyel a kiegyensúlyozottságra, a minőségi tápanyagokra, és hogy rendszeresen, megfelelő változatossággal legyenek zöldség/gyümifélék is benne.
nekem viszont nem lehet út a húsevés, azt csak megfelelő tudatossággal az ölés témakörét tekintve tudnám elfogadni.
néhány év vegaság, nagyrészt vegánságban létezve erősödtek bennem bizonytalanság érzetek a táplálkozásban. arra is rájöttem, hogy nagyon pórul tud járni, aki spórol a táplálkozással.
sokat kínlódtam a rengeteg gabonával, valahogy sosem éreztem elég o.k. -nak.
azért kellett sok, hogy adjon elég kalóriát, mert kevéssel meg sokat szédelegtem.
jelentkeztek is különféle emésztőrendszer-beli kellemetlen érzések.
ha zsíradékokkal próbáltam kalóriát pótolni, az se volt jobb érzés, pláne, hogy attól meg a fejem is nagyon el tudott nehezülni.
a fehérjebevitel növelése is kellemetlenségeket okozott, van olyan tippem, hogy a gyulladásos folyamatokat erősíteni tudja - ettől még nem zárom ki, hogy megfelelő táplálékkiegészítővel pozitív folyamatok erősödnének, ilyenekkel nem kísérleteztem sokat.
aztán valamikor a netet böngészve rátaláltam a 811-re. igazából kicsit hülyeségnek tartottam, hogy írják egyes sportolók, hogy milyen kilószámra "zabálják" a banánt meg datolyát, meg stb...
kb. 1 évig hevert nálam az infó, a sok kínlódásaim mellett aztán csak úgy döntöttem, miért ne próbálnám ki, mondjuk 3 hétig.
bele is ragadtam, mert jöttek tapasztalatok, és baromira nem vágytam a gabonafélékre.
azon túl, hogy jobb lett a bélműködésem, és a "sportteljesítményem" (igazán aktívan nem sportolok), meg stb., a legextrább: az izületeim.
gyerekkorom óta kínlódtam sokat váll -és nyaktájéki kellemetlenségekkel, és gyönyörűen elmúltak.
ráadásul pont olyan időszakban éltem meg ezt, amikor erősen hanyagoltam a mozgást, és sokat ültem gép előtt, amire korábban nagyon gyorsan reagáltam mindenféle fájdalmakkal, csigolya-recsegésekkel.
nem kis "beruházás" ez a fajta táplálkozás, aki csak megteheti, ajánlom, amíg csak tudja, csinálja.
3 fontos dolgot emelnék ki.
1:
tudatosítani, hogy itt MENNYISÉGI gyümölcsevésről van szó ZÖLD-LEVELEKKEL kiegészítve.
a mennyiség nem csak a megfelelő kalóriabevitel miatt fontos, hanem, ha megnézitek a táblázatokat, vitaminok, ásványi anyagok, omega3, ezek napi fél kiló gyümiből meg néhány salátalevélből nem fognak összejönni. tehát kilószámra a gyümölcs! ezt biztosan nem tudom, inkább saccolom, hogy különösen a magas pektintartalmú gyümölcsök rostjai nagyon bélbarátok, nem tud megártani bármennyire telítődünk vele, úgy mint gabonafélékből kisebb mennyiségek akár.
gyümölcsökből kimondottan a magas enzimtartalmúakat, levelekből pedig az olajosabbakat fontos előnyben részesíteni. nekem a spenót nagyon bejött, a fejes saláta valahogy nem, bár érdekes, nem rég abból is láttam a megszokottnál "olajosabbat", úgy már egész kellemes volt (... porcsin, lucerna is szupi, meg stb., utána lehet nézni).
ahogy még tapasztaltam, sok zöldlevelet elnyammogva jó adag gyümölcspép után, még inkább kellemes "jót ettem" érzetet ad.
2:
nyammogni. turmixot is.
amikor a pici gyermekek türelmetlenség-mentesen nyammogják a bébi-pépet, forgatják, nem forszírozva a nyelést, hanem az valahogy apránként le-le nyelődik, amikor ott az ideje.
átadni magunkat az érzésnek, hogy ott van a szánkban.
bevallom én is elsietem, ritkán húzom el 1 óráig vagy tovább az étkezést, általában háromnegyed órán belül megvagyok, mégis fontosnak tartom, minél inkább szent pillanatoknak megélni ezeket.
3:
követni az állapotunkat.
nagyon egyéni rendszerek vagyunk, különféle erősségekkel és gyengeségekkel, így bármit is alkalmazunk, az másként hat rám, mint a szomszédra, vagy bárkire.
"saccolom", hogy pár száz év múlva lehetnek olyan kézi diagnosztikai eszközök, melyek nagyjából mindenki számára megfizethetők, és a társadalom is megengedi az elterjedésüket, melyekkel folyamatosan láthatjuk a belső alakulásunk minden lényeges fizikai paraméterét.
miáltal nem lesz az a homály, amiben ma élünk, hogy mindenféle általános tanácsokkal vagdalózó orvosokban és egészséghirdetőkben reménykedve vagyunk kénytelen újabb és újabb "az majd segít" csatákat vívni, hanem jól követhetjük, sokkal közvetlenebb módon, hogy mi hogyan alakít minket.
én jelenleg az állapotkövetésemhez biorezonanciás terepautát veszek igénybe. bevallom tök rejtély számomra, hogy hogy működik, mégis érdekes, valahogy sok egyezőséget tapasztaltam abban amire fényt derít, és abban, amit én érzékelek magamon. még az élő vércseppanalízis is érdekes lehet, oda még nem jutottam el. ... meg várom még a tippeket, ha valaki tud valamit.
lényeg, hogy az egyéni állapottól függ, hogy hogyan, mivel tudjuk a szervezetünk pozitív tendenciáit erősíteni, hogyha táplálékkiegészítővel is segítünk, az is hogyan lesz jó ...
még azt is fontosnak tartom, hogy tudjuk azt, hogy mikor mit veszünk magunkba. ... talán pár száz év ...
szóval szerintem jelenleg nagyjából gőzünk sincs.
szépek a különféle vitamin, stb. táblázatok, csakhogy azt azok nem mondják meg, hogy amit én veszek magamba, abban konkrétan miből mennyi van, hiszen nagyon sokminden múlik azon hogy hol, miként termett... majd ha lesz ilyenre bárkinek használható gyorsdiagnosztika (... valahogy időnként nyugtalanít tényleg, hogy milyen homályban élünk, o.k. hogy idő kell míg felfejlődünk valahova, csak még szomorúbb úgy nekem, hogy olyan, mintha nem is próbálnának nagyon emberek tudatosak lenni a homályosságok létezésére, hogy azok a folyamatok segítődjenek, melyek eloszlatják ezeket, ne pedig azok, melyek a fejlődést akadályozó társadalmi struktúrák fenntartását ...)
jelenleg próbálok kitartani, nem tudom el tudom e végleg hagyni a főtt táplálékokat, nem is biztos hogy el kell, most mégis bennem van a várakozás, hogy újra nekilendülve hosszabb ideig "pure 811" -en legyek.
röviden ennyi, ígérem nem fogok sokat írni, inkább csak felnézek hébe-hóba, van e valami különleges.