helló, maratont szeretnék futni

Üdvözlünk a veg.hu-n.

helló, maratont szeretnék futni

HozzászólásSzerző: Wingless » 2011. jún. 25., szomb. 18:05

Helló mindenki! :)

17,5 éves vagyok. Anyukám szerencsére addig nyaggatott az egészséges dolgaival, míg végül engem is érdekelni kezdett a dolog. Először böjtölgettem, majd egyre komolyabb lettem. Jelenleg dr. Graham 80/10/10 könyvében a 300. oldalon tartok. Nem régóta csinálom ezt, de most már 811 nyers vegán vagyok. Egyelőre meg vagyok győződve, hogy ez a 811 nem humbug, tényleg van benne valami. Rendszeresen futok, és mostanság elkezdtem súlyzózni. Futás közben "nem fogy el a szusz", nem lihegek (habár ez valószínűleg nem elég, 10 km nem olyan sok), valamint tök jól érzem magam. Ha valami nem étrendbe illőt eszek, többnyire megérzem. Még egyáltalán nem vagyok készen, az orrom folyik és még vannak gyulladások a bőrömön (jóval kevesebb), eszerint még megy a takarítás a szervezetemben.

A céljaim a következők: tovább haladni a teljes 811RV(nyers vegán) felé (jelenleg csak gyümölcsöt eszek, most olvastam, hogy napi kb. fél kiló zöld is kell, így mostantól erre a mennyiségre is figyelek, valamint néhanapján egy töredéknyi avokádót is eszek), még jobban meggyőződni, és valami jó nagy távot lefutni. Mondjuk a maratont. Hű, ott még nagyon nem tartok, de meg szeretném csinálni, mert így sok embernek bebizonyíthatnám magam körül, hogy egyáltalán nem hülyeség, amit csinálok, és ezáltal kedvet csinálni nekik az egészségesebb életmódhoz, ezáltal segíteni nekik. Valaki azt mondta, hogy akkor hiszi el nekem, hogy ez jó étrend, ha megélem a jövő nyarat. Ez menni fog, de a maraton már elég neccesnek tűnik. Mindegy, nem baj, ha nagyot álmodunk, ha egy része is megvalósul(kisebb), annak is nagyon örülök.

Szóval aki esetleg valaha is volt hasonló helyzetben(maratont akart futni), annak a tapasztalatain kivételesen nagy érdeklődéssel meghallgatnám, ha erre téved, és van pár szabad perce. Persze mást is lehet mondani, nekem mindegy. :)
Wingless
 
Hsz: 1
Csatlakozott: 2011. jún. 25., szomb. 17:44


Re: helló, maratont szeretnék futni

HozzászólásSzerző: atill » 2011. jún. 25., szomb. 22:21

Szia Wingless,

ha tudsz angolul, esetleg nézd meg a http://www.30bananasaday.com/ oldalt. Rengeteg tagjuk van, sok szó esik a sportolásról is és mindig vannak jópáran akik tanácsot adnak, ha kérdezel. Ja, és ez egy 811rv oldal, persze :)
Ami a táplálkozást illeti, itt a veg.hu-n is fut egy 811 thread: viewtopic.php?f=40&t=330 bár lehet már megtaláltad.

Különben, amióta kísérletezek ezzel a grahami táplálkozással, én is szeretnék maratont futni :) De egyelőre nem sikerült összehoznom a rendszeres edzést. És gondolom a maratonfutás elsősorban edzés kérdése :D
Mondjuk annyi tapasztalatot mondhatok, hogy mindenképp jobb többet futni, mint fórumozni a neten :D
atill
Írogat
 
Hsz: 53
Csatlakozott: 2011. márc. 6., vas. 18:46

Re: helló, maratont szeretnék futni

HozzászólásSzerző: Ritupritu » 2011. okt. 10., hétf. 12:20

Szia, kicsit más téma, de én pl. a Balaton átúszást szoktam felhozni, amikor vki értetlenkedik, hogy hogy bírom... bár nem vagyok nyerskosztos (még). Korábban lakto-ovo vega voltam és így több ízben is átúsztam a Balcsit és igaz, nem egy maraton, de azért ehhez is kell állóképesség....
Ritupritu
 
Hsz: 1
Csatlakozott: 2011. okt. 9., vas. 19:51

Re: helló, maratont szeretnék futni

HozzászólásSzerző: fufi » 2012. okt. 21., vas. 17:31

Helo. Én is lacto-ovo vega vagyok, és rendszeresen futok. Eddig a félmaraton volt a leghosszabb táv és jövőre szeretnék maratont futni.
Valószínűleg temperamentum kérdése is a dolog, de mindig több energiám van/volt, mint a legtöbb embernek a környzetemben. 6 éves korom óta vagyok vegetáriánus, egy kb 3 éves megszakítást kivéve 20 éves korom körül. :)
fufi
 
Hsz: 1
Csatlakozott: 2012. okt. 20., szomb. 23:55

Re: helló, maratont szeretnék futni

HozzászólásSzerző: soulkeeper1234 » 2016. jún. 16., csüt. 11:17

egy kb 3 éves megszakítást kivéve 20 éves korom körül. :)
คาสิโนออนไลน์
soulkeeper1234
Néha írogat
 
Hsz: 31
Csatlakozott: 2015. szept. 16., szer. 10:48


Vissza: Tagok bemutatkozása

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron