Maggi reklám, avagy támadás a gyermekeink ellen!

TV, mozi, zene, könyvek, művészetek

Maggi reklám, avagy támadás a gyermekeink ellen!

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2012. márc. 6., kedd 11:19

Dátum: 2009. április 02. csütörtök, 10:19 Küldte: boldogsag

Kép

Gondolatok egy reklám hatására.

Ritkán nézek televíziót, bevallom, azon belül reklámokat még kevésbé.

Most láttam egyet. Örüljek-e annak, hogy láttam, vagy ne örüljek, eldönteni nem tudom
Jobb lett volna nem látnom ilyet, de ha már megadta a nagybetűs Sors ezt az „élményt", elmondom róla rögvest a véleményem.


Legszívesebben annak a kislánynak címezném, aki vállalta e reklámban való szereplést, és annak a másiknak is, itt kis hazánkban, aki adta hozzá a hangját! De nem címzem nekik, mert ez mindenkihez kell, hogy szóljon. Mert nem csak azt a két gyermeket csapják be e reklámmal, hanem mindenkit, aki csak egyszer is látta.

A téma ideális. Végre itt a super alkalom egy család életében, amikor az édesapa nem későn és hullafáradtan érkezik meg a munkahelyéről, hanem korábban és így végre együtt lehet a család. Örülnek is rendesen, mint ahogyan azt kell is, normális esetben. Perdülnek az események és láthatjuk a mai modernek nevezett kor, modern emberének tevékenységét: édesanya ételt készít.

Előkapja a Maggi szörnyűséges tasakot, benne a - hadd ne írjam le, miből van - port, vizet löttyint hozzá, és az isteni teremtésnek egy újabb csodájára pillanthatunk rá: kész a finom leves. A család az asztal körül s a gőzölgő tányérokra pillantva, mindenkinek fülig ér a szája.
A kislány meg örvend: „Az én anyukám tudd a legjobban főzni a világon!"

Nos, ha én lennek olyan helyzetben, amilyenben nem vagyok, akkor e reklám készítőit és magát a Maggi céget is simán elítélném az emberiség elleni bűnök miatt.
Mert az ártatlan gyermeki lélek becsapása és félrevezetése egyértelmű téveszmék által, ennek neveztetik.

Mert kedves embertársaim, itt hatalmas becsapás folyik!

Mert te kedves kislány, és ti kedves kislányok szerte a világban meg kell, hogy tudjátok: A ti anyukátok nem tudd főzni és soha nem is fog megtanulni főzni, ha csak arra képes, amit e reklám az agyatokba és a szívetekbe igyekszik verni.
Mert a főzés, az nem más, mint a szeretet egyik legcsodásabb megnyilvánulása, amikor is valaki a kétkezi munkája által képessé válik arra, hogy egy olyan gasztronómiai alkotást hozzon létre, amibe a szívét és lelkét is beleöntötte.

Ez pedig a legkevésbé sem található olyan cselekvésnél: „na, gyorsan üssünk össze valamit, hadd egyenek már."
De a csoda reklám nem elégszik meg ennyivel. Tesz rá még egy jó nagy lapáttal.
„Ha felnövök én is, olyan szeretnék lenni, mint anyu!"

Te kedves kislány - ott a reklámban -, és ti kedves kislányok szerte a világban: ne akarjatok olyanok lenni. Mert az nem főzés, amit ez a borzalmas reklám, felétek sugároz!
Az nem főzés, hanem becsapás! Becsapás a ti egyik legszebb képességeteknek: a kreativitásotoknak a kifejlődése felé.
Ne engedjétek, hogy olyanokká degradáljanak le, hogy ti csak arra vagytok képesek: forró vizet és az ő poraikat és termékeiket összekeverve ételnek nevezet pancsolmányt állítsatok elő.

Ti ennél sokkal többre vagytok hivatottak!
Mert ezzel a család szentségét és annak összekapcsoló erejét zúzzák széjjel, még ha megpróbálják a reklámjaik által ennek az ellenkezőjét elhitetni.
Mert ezzel a család szentségét és annak összekapcsoló erejét zúzzák széjjel, még ha megpróbálják a reklámjaik által ennek az ellenkezőjét elhitetni.
Mert a család összetartozása egyebek között abban is rejlik, hogy közösen készítenek ételt is.
Ahol az édesanya ki visz benneteket a kamrába, ahol két kezetekkel válogatjátok ki a zöldségeket. Aztán megmutatja nektek, miként is kell azokat megmosás után megpucolni. Mely részei használhatók fel a főzéshez, és melyek nem. Majd szerető és gondoskodó szavai által elmagyarázza nektek, hogyan is bánjatok a késsel, amikor felszeletelitek. Elmagyarázza a fűszerek fontosságát és gyógyhatásaikat, és mindent, amit tudnotok kell ahhoz, hogy egyszer, amikor valóban felnőttekké váltok, tudjátok, mivel is lepjétek meg a ti gyermekeiteket.

Te kedves kislány - ott a reklámban -, és ti kedves kislányok szerte a világban, akik láttátok ezt az iszonyatos reklámot, arra kérlek benneteket, ha már örültök annak, hogy édesapátok korábban hazaérkezett a munkahelyéről, kérjétek már meg arra is, hogy legyen szíves, szóljon édesanyátoknak: Főzzön egyszer az életében valami normális ételt is.

Ne vásárolj Maggi terméket, ne vegyél részt gyermekeid becsapásába!
--------------------------------------------------------------------


Re: Maggi, még....
Küldte: giyandeva Dátum: 2009. április 02. csütörtök, 12:58


Nem is olyan rég volt egy másik nagy csúsztatásuk, hogy 1 zacskó leves porukban 1 adag zöldség van a napi ajánlott 5 ből... ld. alább:

http://www.artforce.hu/referenciak.php? ... e=0#bottomA fogyasztóvédelem ilyenkor HOL van?


------------------------------------------------------------------


Re: Maggi reklám, avagy támadás a gyermekeink ellen!
Küldte: bentopfer Dátum: 2009. április 09. csütörtök, 09:33


Korrekt és megfelelő emberi reakció, igen tisztelt Boldogság a reklám értékelése! Mindenben egyetértek. Nem láttam a reklámot s ha nem haragszotok nem vagyok rá kíváncsi. Mindaddig nincs is baj amíg csak egy termékről van szó, mert nem kell mindent megenni. De ezen ideológia sugalmazása viszont bomlasztja a család szentségét és hosszútávú célja az ember teljes szellemi ellehetetlenítésének, jól írtad. A fogyasztóvédőknek semmi közük hozzá, ombudsmann pedig nem támad meg egy "eszmét". Pláne nem, ami mesterségesen kotyvasztott porokkal az emberiség tévinformálásával fenntartja és működteti és "jóllakatja"a fogyasztói rendszert. A vegetáriánus nem kissebbség, még csak nem is rassz. A jámborságról nem lehet pénzt lehúzni, ezért szóra se méltatjuk. Ez elég ártatlan és halk kiálltás. Vagyis annak tűnik. Javallatom: Ne nézzetek a tv-ben több reklámot. A magam részéről töltök mégegy csalánlvet, egészségetekre.:)
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Szórakozás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron