Tavaszi fáradtság, avagy újra méregetelenítsünk!

Tavaszi fáradtság, avagy újra méregetelenítsünk!

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2012. márc. 1., csüt. 14:11

Dátum: 2008. március 14. péntek, 11:27 Küldte: giyandeva

Itt a tavasz, mely nemcsak az év kezdete, hanem szimbólikusan a megújjulásé is. A természet minden évben "új ruhát vesz", megújul, hogy ősszel ledobja a megfáradt lombkoronát és télen megpihenjen.

Az emberben is megfigyelhető ez a ciklikusság, a megújulás-felfrissülés iránti természetes körforgás... persze ha nemvesztettük el a finom kapcsolatot a természettel, amit belső Önvalónknak is hívunk.


A tavasz hagyományosan a tradíciókban is a megújulásáé, és kimondva vagy kimondatlanul a méregtelenítés, és az önmegtartóztatás időszaka, hogy végül újjászülessünk, ahogy a természet. Ezt igazolja a keresztény hagyományban a Húsvétig tartó böjti időszak tradíciója, melynek belső jelentésére már alig emlékszünk, hisz ki böjtöl ilyenkor? Sokan még vegetárius diétát se tartanak, az önmegtartóztatás, vagy a méregtelenítés céljából... pedig ugye a keresztény hagyományok előírják ezt a szokást... nem véletlenül.



Az emberi szervezet egy Isten teremtette csoda, melyre ha hallgatunk (és itt nem a kínzó pl. édesség iránti vágyra, belső sugallatra gondolok) akkor egészn harmóniába tudunk kerülni magunkkal. És ekkor nem csak a fizikai egészségről beszélek, hanem arról, hogy a fizikai és lelki egészség egy úton jár: nincs egyik a másik nélkül. Közetlenül és közvetetten kihatnak egymásra.

Lássunk egy példát: Ha pl. depressziósok vagyunk, ösztönösen olyan élelmiszereket kívánunk (pl. édességek, chipszek, fűszeres-nehéz /állati eredetű/ ételek) amelyek nem tesznek jót az egészségünknek. És a kölcsönhatás visszafele is áll: ha a fentebb említett ételek teszik ki étkezésünk alapját, kihat a lelki egészségünkre: tunyaság, depresszió, túlpörgés, nyugtalanság stb. lehet úrrá rajtunk.



Ezért fontos, hogy a tudatosság jellemezze szellemi és fizikai táplálékunkat:

-pozitív gondolatokkal, reménnyel, bizalommal, szeretettel fordulva önmagunk és a világ felé megerősödik jó közérzetünk. A mentális egészség kihat arra, hogy elhagyjuk/ne tegyünk pótcselekvésket (cigaretta, alkohol, nassolás stb.)

-odafigyeléssel készített növényi alapú étrend hozzásegíthet minket a fizikai egészségünkhöz: hisz rostokban, élő tápanyagokban, vitaminokban gazdag étrendről van szó. Hogy ki milyen fokon valósítja meg a maga növényi étrendjét, az egyéni és személyes döntés és felelősségvállalás az egészségért. Ne felejtsük el, hogy a nyers növények - zöldségek, gyümölcsök, termések - rendelkeznek a legmagasabb rezgésekkel! Kevesen tudják, de a csírák képviselik e tekintetben a csúcsot, napi táplálékunk kéne, hogy legyen. Tápanyaguk a csírázatlan állapot 20-50x szerese. El tudjuk ezt képzelni? Micsoda hatalmas energia, vitalitás, tápanyag koncentrátum van minden kis kihajtó magban?



És ha már a tavaszról és a megújúlásról beszéltem, meg kell említenem a méregtelenítést. Kikerülhetetlen téma, hogy szervezetünket ( és mentális mivoltunkat ) időnként nagytakarításra küldjük. Miért? Mert a természet (és civilizációnk) rendje a bepiszkolódás, és ezt az ellenpólussal a méregtelenítéssel tudjuk egyensúlyozni. Figyelem! Tisztítókúrázni sem szabad állandóan, mert az meg kizsigereli a szerveztet. Egyensúlyra kell tehát törekednünk, mint a testben, mind a lélekben.



A tavasz, mint említettem egy csodás időszak arra, hogy megtisztuljunk: a "Lúgosítás, PH csoda" c. fórumban összegyűjtöttem jónéhány módszert, amit kipróbálhatunk.

http://veg.hu/modules.php?name=Forums&f ... t=293#9558

Ebben az időszakban a méregtelenítés különösen hatékony, mert szervezetünk bioritmusa is támogatja a folyamatot. Miért ne használnánk ki akkor? Jó ha tudjuk, a méregtelenítésre a legjobb időszak a tavasz, majd a nyár időszaka, amikor a szervezet leginkább készen áll a megújulásra.



Lépjünk egy lépést közelebb belső Önvalónk felé, és kérdezzük meg magunktól, mi az amire most szüksége van. Támogassuk megújulásunkat, méregtelenítéssel, szeretettel, pozitív gondolatokkal, vigyünk pozitív változásokat az életünkbe, formáljuk át hibás szokásainkat! Újuljunk meg, ahogy az Anyatermészet is teszi minden évben!
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár


Re: Tavaszi fáradtság, avagy újra méregetelenítsünk!

HozzászólásSzerző: mcs444 » 2017. ápr. 29., szomb. 19:56

Teljesen egyetértek, nagyon fontos a méregtelenítés és a sav-bázis egyensúly helyreállítása is.
Talán sokan még nem hallottatok róla de a legtöbbünk szervezete túl savas. Ennek az oka a szénhidrát dús és fehérje szegény étrend és ez a vegetáriánusokat különösen fenyegeti.
Erre találták ki a lúgos vizet:[url]
https://arcanumpatika.hu/id/01845_Lugos ... -2-liter--[/url]
talán sokan nem hallottatok a loúgosításról de egy csomó termék van ezzel kapcsolatban. Én miután megittam a lúgos vizet, teljesen másképp éreztem magam! A leglátványosabb hatása, hogy leoldja a vastagbél falán lerakódott salakanyagot és ez a wc- n ülve lesz a legérezhetőbb. (nem fáj)
Állítólag egy csomó problémához vezet ha ezt a lerakódott réteget hagyjuk felhalmozódni.
mcs444
 
Hsz: 1
Csatlakozott: 2017. ápr. 29., szomb. 19:46


Vissza: Diéta, fogyókúra, hízókúra

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég

cron