A patkányok és az alma

Természetes táplálkozás (mikor, meddig, mit, hányszor, hogyan, stb.)

A patkányok és az alma

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2012. feb. 29., szer. 10:52

Dátum: 2009. február 23. hétfo, 09:25 Küldte: boldogsag

No, meg a tudósok, akik ismét nagyot fedeztek fel.

Kép

Mindig örömmel fogadom, ha valamilyen módon az egészsége étkezésre hívják fel az emberek figyelmét.
Örömöm a napokban is nőtt. Olvastam egy új felfedezést.
Íme:

"Amerikai kutatók kimutatták, hogy napi egy alma hatékonyan csökkenti az emlőrák kockázatát.
Közismert, hogy milyen felmérhetetlenül egészséges, ha valaki rendszeresen fogyaszt zöldséget és gyümölcsöt, ám nemrég azt a meglepő eredményt hozta egy amerikai vizsgálat, hogy az alma csökkenti a mellrák kockázatát. Almakivonatot adtak patkányoknak, és kiderült, hogy minél többet kaptak belőle a kísérleti állatok, daganatuk annál inkább csökkent. Ezzel szemben azon patkányoknál, amelyek nem kaptak almakivonatot, gyors tumor-növekedést figyeltek meg az esetek 81 százalékában.

Az alma hatására nemcsak kevesebb lett a tumor, de kisebbek is lettek, és kevésbé rosszindulatúvá váltak. A jelenség oka az, hogy alma az a gyümölcs, amelyben a legtöbb flavonoid található. Az alma után a legtöbb jótékony hatású flavonoidot a narancs, a szőlő, az eper, a szilva és a banán tartalmazza. "Ha nem lennék az a kötekedős fajta, akkor e cikk elolvasása után rohannék a spejzba, és most vígan rágcsálnám az almát.
De kötekedős vagyok, így inkább a magam belső nyugalmát rágcsálom.

1: Mert örülhetnék annak, hogy a beteg patkányok, akik almalevet iszogatnak, ismét egészségesek lesznek, ha nem tudnám, hogy a betegségüket maguk a tudósok okozták.

2: Mert örülhetnék annak, hogy ezek a felfedezések az emberek javára vannak, ha nem tudnám, hogy ezeket a szerencsétlen állatokat milyen egyéb borzalmas kísérleteknek veszik alá.

3: Mert örülhetnék annak, hogy a tudomány oltárán ismét egy új szent felfedezés díszeleg, ha nem ismerném azt a több száz éves angol mondást: "Napi egy alma távol tartja az orvost a háztól."

De sajnos nem tudok felhőtlenül örülni. Mert tudom, hogy e mögött lényegében semmi más nem áll, mint a materialista tudomány azon mesterkedése, hogy elhitessék velem, veled és mindenkivel azt, hogy ez a Természet a véletlen műve, csupán egy ősi robbanás következtében kialakult helyzet, ami nem tökéletes. S mivel nem tökéletes, így mi, a tudósok majd átformáljuk olyanná, amilyenné az emberi igények szeretnék.

Ne kápráztasson el ez nagyon senkit, mert a Természet mögött intelligencia létezik, aki létrehozta és irányítja is azt. És ez a Természet addig tökéletesen is működik, amíg az ember meg nem zavarja.
Nem kell ahhoz ártatlan állat testvéreinket kínozni, hogy megállapítsák azt, hogy az alma milyen egészséges. Ezeket az egészséges életmódra invitáló írások, mint pl. a Védák, már több mint 5000 éve elmondták. És elmondták már az emberiség történelmében oly sokan.

Csak meg kellene tanulni hallgatni. Hallgatni a jó szóra. A segítő szóra. Sokkal olcsóbb és erkölcsösebb is lenne. Mit sem szólva a mi saját egészségünkről.
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Táplálkozás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron