Szia Atill!
Kösz! -máris élek a lehetőséggel!

Igazából már régebben is kacérkodtam a böjt gondolatával, de amikor 50 kiló alatt van az ember akkor igencsak meggondolja. -bár az is lehet, hogy pont ez segített volna.
Most már úgy néz ki hogy megmarad (remélem) ezt a mostani kb. 57-58 körüli súlyt. -ami azért még mindig nem valami sok. (172 a magasság)
Ez a visszaszedett súly döntően a főtteknek köszönhető, de most már legalább sikerül tartani nyersekkel is. -már csak innen kellene előrelépni.
(tavaly előtt ősszel amikor már nagyon lefogytam a nyerseken, pár hónapra visszaálltam kb. 40-50%-ban a főttekre, így jött vissza 8-10 kiló)
Nem titkolt szándékom a böjttel többek közt a súlynövelés is.
Szóval a kérdésem, hogy te ezzel kapcsolatban tapasztaltál-e valami érdemlegeset? -sok böjttel foglalkozó ajánlja a fogyni vágyók mellett azoknak is akik épp a tömegüket szeretnék növelni.
Néha elgondolkodom azon, hogy a nyers kaja sajátossága, hogy elég nehéz rajta hízni, vagy inkább az emésztőrendszer nincs még olyan állapotban, hogy megbirkózzon a feladattal. -valószínű, hogy egy kicsit ez is az is. A nyers koszt sem éppen az a nagyon gyorsan hizlalós fajta, és a bélrendszernek is sok időbe telhet míg felnő a feladathoz. -ha minden igaz a böjtölés ezen is segíthet.
Azt én is elképzelhetőnek tartom, hogy a böjt, jobban, ill. gyorsabban gyógyít mint pl. a 811, de szerintem az lenne az igazi, hogy amit a böjtöléssel "megtisztítunk", azt ha lehet ne is "koszoljuk" össze.
Bár a "koplalás" terén nincs nagy gyakorlatom, de szerintem a 811-en sem ártana néha 1-1 napos böjtöket tartani. -legalábbis eleinte.
Mert akárhogy is figyelünk, akkor is lehetnek hibák, és az ételek sem mindig a legjobb minőségűek.
Talán bele lehetne "gyúrni" Graham könyvébe is egy kicsit pl. Paul C. Bragg "A böjt csodája" című irományából. -vagy valami hasonlóból.
Bár ha belegondolok a sima nyersevést is nagy ellenkezés fogadja, vajon ehhez mit szólnának a mai világban?

-pedig egyik sem éppen új dolog.
Többen azt ajánlják, hogy böjtölés alatt lehetőleg minél többet pihenjünk, ezzel is támogatva a szervezet munkáját.
Te hogy tapasztaltad, van ennek különösebb jelentősége, vagy ha van erőnk és jól vagyunk akkor könnyebb munka, mozgás is belefér? -így egy kicsit gyorsabban telik az idő, s az ember nem csak a holnapot várja.
És végül:
Ismert ember a Te "tanítód" (esetleg jelentek-e meg könyvei) vagy magánszemélyről van szó?
Kösz a válaszokat!
Szép estét!