80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 22., szer. 19:27

Szeretném megkérdezni a véleményeteket!

Mostanában próbálkoztam néhányszor rövidebb másfél napos böjtöléssel.
Az utolsó étkezéstől számított kb. 24 óra múlva elég jó kis szédülés, esetleg hányinger szokott rám jönni.

A hagyományos orvoslás (ami nem nagyon hisz az ilyen dolgokban) ezt mondjuk a nagyon alacsony vércukorszinttel magyarázza.
A böjtölést pártolok szerint ezeket a tüneteket a felszabaduló méreganyagok okozzák. Vajon mi lehet a valódi oka? -vagy mindkettőnek kicsit igaza van? :roll:
Ti esetleg próbálkoztatok-e hosszabb rövidebb böjtöléssel, s tapasztaltatok e hasonlókat?

Ha ezeket a tüneteknek valóban az eddig "parkolópályán" lévő, majd felszabaduló különféle ilyen-olyan savas méreganyagok okozzák, akkor mit célszerű inkább tenni?
Paul C. Bragg a "Böjt csodája" című könyvben azt írja, hogy ilyenkor pihenjünk és csak desztillált vizet igyunk, s majd ha minden jól megy "remélhetőleg" (én teszem hozzá) a rosszullétek elmúlnak.
A "Teljes megtisztulás" című könyv viszont a mellett van, hogy nem szerencsés megvárni ezeket a kríziseket, hanem az ilyen kúrák idején célszerű nagy mennyiségű ásványi agyagokkal (pl. zöldséglevek) támogatni a tisztulási folyamatot.
Ha ezt nem tesszük, akkor a szervezet kénytelen mozgósítani a tartalékait, és ugyan ezek a felszabaduló káros anyagok "semlegesítésre" kerülnek de pl. a fejbőr (rosszabb esetben akár még a fogak) ásványi anyagainak csökkenése árán. -amit további hajritkulás, őszülés is követhet.

(Zárójelben mondom, mert szigorúan csak találgatás de ezzel kapcsolatba az jutott eszembe, hogy aki több évtized után, aránylag gyorsan áttér a mindenevésről a nyersekre, azt lehet, hogy a szervezete egy enyhébb -de hosszan tartó- böjtnek éli meg s heves takarításba kezd, de mivel ilyenkor még nagyobb az igény a hasznos ásványi anyagokra (viszont a felszívódás az átállás elején nem az igazi) így hiány keletkezhet, aminek talán oka lehet pl. a sokat emlegetett fogromlás, hajhullás is. -mert inkább feláldoz a szervezet az említett szervekből csakhogy egy nagyobb problémát megakadályozzon.
Ha eme találgatásban, ebben a formában mégis lenne valami, azt sem a nyers étrend számlájára írnám, hanem inkább a mi hibánk az évek alatt felhalmozott sok méreganyag, s a helytelen életmód miatt nehezen "gyógyuló" emésztőrendszer.)

Bshaw, szia! -ha esetleg olvasod.
Sokat szoktál írni Te is a böjtölésről. Próbálkoztál is vele, ill. ha igen milyenek a tapasztalataid?

Kösz mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2012. feb. 22., szer. 19:50-kor.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. feb. 22., szer. 19:45

RAtti írta:Szeretném megkérdezni a véleményeteket!

Mostanában próbálkoztam néhányszor rövidebb másfél napos böjtöléssel.
Az utolsó étkezéstől számított kb. 24 óra múlva elég jó kis szédülés, esetleg hányinger szokott rám jönni.

A hagyományos orvoslás (ami nem nagyon hisz az ilyen dolgokban) ezt mondjuk a nagyon alacsony vércukorszinttel magyarázza.
A böjtölést pártolok szerint ezeket a tüneteket a felszabaduló méreganyagok okozzák. Vajon mi lehet a valódi oka? -vagy mindkettőnek kicsit igaza van? :roll:
Ti esetleg próbálkoztatok-e hosszabb rövidebb böjtöléssel, s tapasztaltatok e hasonlókat?

Ha ezeket a tüneteknek valóban az eddig "parkolópályán" lévő, majd felszabaduló különféle ilyen-olyan savas méreganyagok okozzák, akkor mit célszerű inkább tenni?
Paul C. Bragg a "Böjt csodája" című könyvben azt írja, hogy ilyenkor pihenjünk és csak desztillált vizet igyunk, s majd ha minden jól megy "remélhetőleg" (én teszem hozzá) a rosszullétek elmúlnak.
A "Teljes megtisztulás" című könyv viszont a mellett van, hogy nem szerencsés megvárni ezeket a kríziseket, hanem az ilyen kúrák idején célszerű nagy mennyiségű ásványi agyagokkal (pl. zöldséglevek) támogatni a tisztulási folyamatot.
Ha ezt nem tesszük, akkor a szervezet kénytelen mozgósítani a tartalékait, és ugyan ezek a felszabaduló káros anyagok "semlegesítésre" kerülnek de pl. a fejbőr (rosszabb esetben akár még a fogak) ásványi anyagainak csökkenése árán. -amit további hajritkulás, őszülés is követhet.

(Zárójelben mondom, mert szigorúan csak találgatás de ezzel kapcsolatba az jutott eszembe, hogy aki több évtized után, aránylag gyorsan áttér a mindenevésről a nyersekre, azt lehet, hogy a szervezete egy enyhébb -de hosszan tartó- böjtnek éli meg s heves takarításba kezd, de mivel ilyenkor még nagyobb az igény a hasznos ásványi anyagokra (viszont a felszívódás az átállás elején nem az igazi) így hiány keletkezhet, aminek talán oka lehet pl. a sokat emlegetett fogromlás, hajhullás is. -mert inkább feláldoz a szervezet az említett szervekből csakhogy egy nagyobb problémát megakadályozzon)

Bshaw, szia! -ha esetleg olvasod.
Sokat szoktál írni Te is a böjtölésről. Próbálkoztál is vele, ill. ha igen milyenek a tapasztalataid?

Kösz mindenkinek!

Jó tanács: minek böjtölnöd szinte tökéletes a szervezeted méreg sincs benne,ennél az is jobb ha letolsz egy korsó búza sört,ejj Rati fiam egy 811 böjtöl beszarok de tényleg:)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 22., szer. 20:17

A böjt jó dolog, csak nem szabad túlzásba vinni, és átesni a ló másik oldalára. Fontos a ki és bemenet csak gyümi étkezéssel. Heti 1 nap még a 811-en is hasznos. Én egyszer csináltam egy 11 napos 0 böjtöt, és sok 3 naposat és 1 naposat eddig. Az utóbbi 2 évben nem böjtöltem, csak olyan napok voltak, hogy nem ettem csak du egyszer-2 szer, lényegében félböjt. Az is jó és hatásos, ha délig semmit sem eszünk. Megfigyelhetjük, hogy egész hatékonyan tisztít a test ekkor is, erős lesz a reggeli vizeletünk színe stb.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 22., szer. 20:33

Szia Lacitesó!

Úgy látom, hogy eléggé más a véleményünk ezen a téren, ezért nem is akarom nagyon a szót szaporítani, csak egy példát mondanék hátha jobban érthető lesz.

Ha valaki több évtizeden keresztül bűnöző életmódot folytat (ezt nevezzük mondjuk mindenevésnek) majd eztán jó útra tér (hívhatjuk 811-nek) akkor azzal még a "zsivány" évei alatt elkövetett vétségek nem lesznek egy csapásból helyrehozva.
Amennyiben ez az emberke, felkeresi az általa megkárosítottakat s egyenként elszámol velük (akár anyagi akár erkölcsi téren) akkor esetleg mondhatjuk, hogy úgy ahogy jóvátette a bűneit. -ezt nevezném böjtnek.

De a konkrét témánál maradva, sok évtizedes rossz táplálkozás hibáit nem lehet néhány év alatt helyrehozni. Azt mondják az "okosok", hogy amit 1 év alatt csesztünk el, annak kijavításához legalább 2 év szükséges. -sajnos rombolni mindig sokkal könnyebb mint építeni.

Amúgy nem kell drasztikus hosszútávú koplalásra gondolni, de még egy-egy rövid böjt sem "kötelező" -ha valaki nem akarja- de a javulás folyamata felgyorsítható általa.
A állatok is böjtölnek ösztönösen, ha valami bajuk van, ezzel szemben az ember még akkor is tömi magát (nehogy legyengüljön) ha már ágynak esett, pedig sok esetben a koplalás lenne a legjobb orvosság.

Ja és a sört sajna sohasem szerettem. :? -ez van. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2012. feb. 22., szer. 20:46-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 22., szer. 20:44

Szia Iván!

Kösz! Amúgy én is csak heti, vagy kétheti, 24/36 órás böjtre gondoltam.
Nem akarom erőltetni, nekem egyenlőre még az 1-1 napos is sok, csak gondoltam kipróbálom. -meg az igazság az, hogy enni is szeretek. :D
Nálad hogy mentek ezek a 3 napos böjtök? -nem érezted magad rosszul?

Étrendváltásnál is szoktak ajánlani böjtöt, ha egy "tisztább" étrendre szeretnénk áttérni. -állítólag így az emésztőrendszer gyorsabban át tud állni az újra. (de nem vagyok a "koplalás" szakérője, így erre nem is akarok rábeszélni senkit)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2012. feb. 22., szer. 20:51-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 22., szer. 20:46

Szia Ratti!
Jó a kérdés. Azért a böjt, valami olyan, ami a megszokott ritmust megtöri. Számos dolog van, amit teszünk minden nap, és ezeket most nem tesszük. Azokhoz kötődő folyamatok egy darabig még haladnak, aztán elfogy a szusz - abbamaradnak. Ezeket krízisekként éljük meg. Megszoktunk egy bizonyos energiamennyiséget, amit étel formájában állandóan fenntartunk. Érdemes volna elgondolkodni azon, hogy nem volna-e szükséges minden héten egy üres napot beiktatni? Van, aki még folyadékot sem vesz ilyenkor magához. Érdekes idődimenzióban találjuk magunkat, ha elgondoljuk, hogy az időt csak a megszokott tevékenységeink alapján érzékeljük. Ha ezeket elhagyjuk, az idő is megszűnik, vagy átkonvertálódik. A múltkor egy kizökkenthetetlen mindenevő, egy vadász - el lehet képzelni -, az egyik számára is elfogadható(nak tűnő) tanácsom után elmondott egy viccet: "X elment az orvosához és az, miután látta, elmondta neki, hogy őrizkedjen egy csomó dologtól (alkohol, cigaretta, nehéz ételek stb.). X elgondolkodott és megkérdezte az orvost: "Doktor úr, ha ezeket be fogom tartani, hosszú életű leszek?" "Nem- felelte az orvos -, de hosszúnak fog tűnni..."
Egy kicsit cinikus, de viccnek jó. Egyébként pedig marhaság.

A böjt elviselése sok mindentől függ: a tartalékoktól, az előző napokban megevett ételek fajtájától és energiatartalmától, emészthetőségétől, esetleges lassú emésztése miatti, belekben levő, csak később emésztendő maradványoktól, a klímától, a stressztől, az igénybevételtől, életkortól, vércukorszinttől, illetve az inzulinszint átlagos mértékétől stb. Ha az ember minden éhség jelentkezésekor tiszta vizet iszik, akkor egy ideig nem érzi az éhséget. Ha alszik, addig sem érzi az éhséget. Egyébként pedig nagyokat lehet aludni. Könnyű sétákat lehet tenni stb. De ez mind benne van a Böjt csodájában is. Ha valaki kíváncsi arra, hogy milyen a böjt, óvatosan kipróbálhatja, mert mindenkinél más reakciókat okoz. Nálam még a 3 napnál hosszabb böjt nem sikerült. Nem jött az ismert "elmúlt az éhség" jelenség sem. Valószínűleg nálam tényleg volt valami a régi erős sárgaság maradványaként és az ilyen embereknél nem is szabad éhezni. A gyenge májnak nagyon nem jó. Én frankón szédelegtem, sőt erős hasgörcseim voltak az epe miatt. De, Lacinak is igaza van, mert én is már a 23-ik évemmel túl sok tartalékot nem cipelek, hacsak mínuszban nem... Korábban délelőtt csak gyümölcsöt ettem, de ma már tudom, hogy igazából nem emésztettem meg mindent az előző napi ételből, és folyton ráettem, ami nagyon rossz a beleknek. Annál az étkezésnél, valószínűleg heti 3x kellett volna üres napot beiktatni. Viszont akkor a belek nem szokták volna meg a ritmust. Úgyis az volt a baj, és még néha ma is, hogy néhány napig naponta többször is van "eredmény", aztán egy kiadós mennyiség eltávozik, majd egy nap szünet. Semmi hasmenés vagy ilyen, csak kicsit hullámzó. Mikor elkezdtem a nyerset, először szorulásom volt, aztán mindenféle, később úgy tűnt beállt, aztán megint elkezdte a hosszabb periódust, még akkor is, ha már nem ettem jó ideje a kenyeremet.
Egyébként pedig ajánlatos a böjtöt egy többszöri bélmosással kezdeni, ami kb. estétől másnap délig is tarthat, vagy akár 3 napig is... Mire minden eltávozik. Akkor mondhatjuk, hogy már kiürültünk. A májtisztítás, ami egy inkvizíciós beavatkozáshoz inkább hasonlít, mint egy egészséghelyreállító gyakorlathoz, nekem eléggé megerőltető volt, és utána hónapokig a bélflórám sem állt helyre. Szóval, ez sem olyan egyértelmű, mint, ahogyan a könyvekben le van írva.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 22., szer. 21:08

Gábor Néked is kösz!
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 22., szer. 21:14

1 napos böjt az könnyen megcsinálható. 3 napos az kemény, de gond nélkül megcsinálható. Lényegében akkor hagyjuk ilyenkor abba, amikor a test már rááll a takarékos működésre, de az erő ezután már erősen fogyhat. 7. naponta vannak a böjtben krízisek, és az első 1-3 nap az nehéz lehet annak, aki kezdő böjtös.
A legkülönfélébb tünetek lehetnek, ezért fontos olvasni könyveket, hogy felismerjük a reakciókra adandó válaszokat. És mindig az érzésekre kell hagyatkozni és nem fanatikusan menni benne, a csak azért is megcsinálok x napot, ha belepusztulok akkor is.
A tünetek gyorsan jönnek, és lehetnek elég kellemetlenek is, de a trükk az bennük, hogy amilyen hamar jönnek el is múlnak. A testet böjtkor támogatni kell meleg láb és kézfürdővel, meleg, réteges ruházattal és sok folyadékkal(deszt víz.).
Nem kell feltétlen 0 böjtben gondolkodni, mert lehet csinálni zöldségleveset is, bár ez egy 811-es testnek már majdnem táplálkozás, míg egy hagyományos testnek csak könnyebbség.
:D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. feb. 23., csüt. 8:57

Rati tesónak hátha kell neki önigazolás:)

Tudtad, hogy Európában Magyarország az első helyen áll a szív és agyi érrendszeri megbetegedések területén?
Hogy a halálesetek több mint a fele ezekre a problémákra vezethető vissza?
És, arról tudtál, hogy létezik egy ultramodern, teljes körű vizsgálati módszer, amely révén számtalan végzetes egészségügyi probléma előzhető meg?
Ez a diagnosztikai megoldás pedig nem más, mint a mikroszkópos vér-vitalitásmérés.
Szervezetünk számára a vér olyan, mint tollunk alatt az indigó papír, azaz benne mindennek nyoma van, ami a testünkben történik. Nem véletlen, hogy a hagyományos vérvételi diagnosztikán túl számos tudományos eljárás jött létre, külön a vér vizsgálatára.
A modern módszerek között igazi "csúcstartó" a forradalmian új mikroszkópos vérvitalitás mérés, mely révén számtalan probléma feltárható, rengeteg szív- és érrendszeri betegség kialakulása előzhető meg.
Tippünk révén kiderítheted, hogy mennyire vagy veszélyeztetett a stressz által "termelt" betegségekre vagy más egyéb kórokra! A véred képes jelezni azt, hogy milyen mértékű rizikófaktorokkal érintenek Téged az említett problémák. Beláthatod, hogy nincs is fontosabb, mint, hogy még idejében tégy az egészségedért.
Ki ne akarna egészségesen addig élni, ameddig csak lehet? :-)
A szív- és érrendszer megbetegedései a legtöbb esetben megelőzhetőek, mai tippünkkel mindenképp!T udd meg Te is, hogy mit rejt a véred, mitől kell óvnod a szíved és az érrendszered, és még sok más, valóban létfontosságú dolgot egyetlen mikroszkópos vérvitalitás-méréssel! Mindehhez most két alkalommal immunerősítő lézerterápia is jár, ami még a téli hidegekkel szemben is felvértez.
Egy csepp vér térképe a szervezetednek.
A Te vérképed-térképed, vajon miről árulkodik?
Ismerd meg MOST az egyik legfejlettebb prevenciós programot!
A KingRay Egészségközpont egyedülálló prevenciós programja megmutatja, hogy a szervezetedben hol fenyegeti veszély az egészségedet, és megoldásokat javasol a megelőzésre. Az idejében felismert veszély az életedet mentheti meg.
Itt a legjobb kezekben leszel a vizsgálat alatt, hiszen az Egészségközpont szakértői gárdájának tagjai a betegségmegelőzés mesterei. Igazi szuper csapat. :-)
És nem kell félned az analízistől sem, hiszen mindössze egyetlen tűszúrás az egész, abszolút nem fájdalmas és mindenféle gyötrelemtől mentes eljárás, mely során az ujjbegyedből vesznek egy csepp vért. Ez az egyetlen cseppecske rengeteg információt hordoz rólad, és ez mind-mind kiolvasható a mikroszkóp alatt, hiszen ez az éltető "nedv" szervezeted legrejtettebb zugait is bejárja.
Jobb, ha tudod, hogy a mikroszkópos megoldásnak számtalan előnye van a hagyományos diagnosztikával szemben:
Kémiailag ugyanis minden hagyományos módszer módosítja valamilyen szinten a vérmintát. A pontos képhez sokkal hitelesebb információkkal szolgál a kezeletlen vér. A mikroszkópos vizsgálat nem változtatja meg sem a minta szerkezetét, sem annak kémiáját, ezáltal hitelesebb eredményeket mutat.
Olyan panaszok nehezen feltárható okait is képes kimutatni, mint a fáradékonyság, a csökkenő teljesítőképesség, az energiátlanság.
A tünettel még nem rendelkező betegségekre, fertőzésekre való hajlam is diagnosztizálható általa.
A vérvitalitás mérés alapján fény derül arra, hogy melyek azok a vitaminok, ásványi anyagok, amelyek hiányoznak a szervezetedből, és amelyeket pótolni kell, megtudhatod azt is, hogy milyen állapotban van az immunrendszered, rendben van-e a szervezeted sav-bázis egyensúlya, milyen méreganyagok, nehézfémek halmozódtak fel benned.
Az eredmény azt is megmutatja, hogy fogyasztasz-e elegendő folyadékot, milyen mértékű a szervezeted oxigénfelvétele, valamint a rögösödésre való hajlamot is. Sokak esetében a mikroszkópos vér-vitalitásmérés valóban életet ment!
Mindezzel szemben a rutin laboratóriumi vizsgálatok elsősorban csak a már kóros eltéréseket mutatják ki. A mérést követően az Egészségközpont szakemberétől nemcsak "latinul" elmondott információkat kapsz az egészségedről, sőt abszolút érthetővé teszi számodra az eredményeket. A személyes doktori konzultációt követően, a kupon részeként két alkalommal lézerterápiás kezeléssel még többet tehetsz az egészségedért, méghozzá a lézerek királyával, a Bioquant® félvezetőlézer-terápiás készülékkel.
A Bioquant® a vér orrüregen keresztül történő lézersugaras kezelése. Ennek a készüléknek köszönhetően egészségesebbé tehető véred összetétele, működése, ezáltal pedig az egész szervezet. Világszerte folytatott klinikai tanulmányok támasztják alá és erősítik meg a Bioquant® rendkívüli hatékonyságát.
Már egy lézeres kezelés után javul a közérzeted, növekszik a teljesítőképességed. Ami lássuk be, hogy az élet minden területén fontos. ;-)
Klinikailag igazolt az is, hogy a Bioquant® lézer lassítja az öregedés folyamatát. Kiválóan alkalmas rehabilitációra, illetve szövődmények kialakulásának megelőzésére is hatékony megoldást nyújt. Mellékhatások nélkül cukorbetegség kezelésére is alkalmas.
A legjobb, hogy ez a műszer nemcsak orvoslásra, de megelőzésre is kiváló.
Mindenkinek, akinek fontos az élete, az egészsége, kortól, nemtől függetlenül ajánlott, mind a mikroszkópos vér-vitalitásmérés, mind pedig a Bioquant® lézerterápiás kezelés!
És ne feledd, míg az eredmény csak egyetlen csepp vért kíván, ha nem csináltatod meg, az az életedbe is kerülhet.

Kupon tartalma:
Egy mikroszkópos vér-vitalitásmérés ujjbegyből vett vércseppel
Eredmény kiértékelése
Konzultáció
2 alkalmas lézerterápiás kezelés, Bioquant® félvezetőlézer-terápiás készülékkel
Mivel korlátozott kuponvásárlási lehetőségről van szó, ezért a foglalásokat nem a "leütések", hanem az ellenértékek Napi Tipp számlájára történő beérkezéseinek sorrendjében tudjuk teljesíteni. Úgyhogy ne késlekedjetek a fizetéssel! :-)
Fizetni átutalással, vagy PayPallal vagy bankkártyával tudsz, más egyébbel nem!
borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 23., csüt. 9:41

Laci tesó nyugodtan próbáld ki! -Te úgyis jobban hiszel az ilyen high-tech dolgokban, én megvagyok nélküle.

Csináld nyugodtan amihez kedved, akaraterőd, kitartásod van, és más is csinálja úgyszintén amihez kedve, akaratereje, kitartása van. Engem cseppet sem zavar mit választasz, Téged se zavarjon. -és ezt tényleg a legkisebb "zokon vétel", vagy sértődöttség nélkül mondom. :D :D :D

Isten áldjon! :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: atill » 2012. feb. 23., csüt. 12:08

Sziasztok, szia RAtti!

Stoner, smanag, jókat írtatok a böjtölésről. Írok kicsit részletesebben a saját tapasztalataimról, ha nem baj :)
A legelső egynapos böjtömkor (egynapos = 36 óra) rettenetesen rosszul voltam, de az még mindenevő koromban történt. Déltől fejfájás, gyengeség, éjszaka láz, és sorozatos hányás :) Az a legrosszabb fajta, amikor már csak gyomorsav meg epe jön kifelé, úgy 3/4 óránként. A szervezet mintha kapva-kapott volna az alkalmon, hogy 30 év sarát végre elkezdheti kipuconi :) Ez volt a legkeményebb az összes böjtöm közül. Folytattam, ami heti 1 böjti napot (minden péntek) jelentett, és a következők már meglepően könnyen mentek, csak enyhe fejfájás volt már, és korai lefekvés, nagyon mély, pihentető alvással. Egy hónap múlva csináltam 3 naposat, ott a gyengülés már jelentős volt, főleg a 3. napon. A friss levegő segített és az alvás (napközben rövid pihenők, szundik). Egyértelműen a 3. nap estéjén voltam a leggyengébb. 4. reggel "kellett volna" ennem, de csodák csodája, nem voltam éhes :) Felkeltem, kis torna, desztvíz és mentem melóba (mert hétfő volt), teljesen rendben voltam. Dél körül jelentkezett az éhség, szerencsére haza tudtam menni, és nyugisan megtörni a böjtöt (akkor még párolt zöldséggel). Aztán továbbra is heti egynaposak, és újabb egy hónap után belevágtam a 7 naposba. Első 3 nap - hasonló mint először, csak már jobb erőnlét; a legnehezebb a 3. nap volt, megintcsak, este már nagyon éhes voltam ("a valódi éhség megtapasztalása" egyes szerzők szerint). A 4. nap úgy ébredtem fel, mint aki nem is böjtöl (kicsit alacsonyabb volt a vérnyomásom, ennyi, enyhe torna jót tett (5 tibeti)), megjött az energia, nemtom honnan :) Egész héten nagyokat sétáltam, éghség helyett víz és friss levegő igényem volt. Költözés előtt álltam, ezért naphosszat pakoltam, csomagoltam, dobozoltam nagy élvezettel (mármint tényleg, az enyhe fizikai munka jól esett). Aztán egy másik hét a visszaállás a kajára, hát, az nehezebb volt, mint nem enni :))

Nos, szóval nekem simán jött az "elmúlt az éhség, újra van energiám" dolog, ami (tudtommal) akkor jön, ha teljesen leállt végre az emésztés és kitisztult a bélrendszer. Ez 3 napba tellik vízböjtön, amit tudtommal beöntéssel le lehet rövidíteni, mert akkor nem kell megvárni, míg a szervezet kiküzdi magából az összes béltartalmat, ami gyengeséget okoz, ugye. Más kérdés, hogy spirituális szempontból talán van jelentősége a 3 nap "szenvedésnek", mert olyankor a belső (lelki, szellemi) tisztulás mélyebben történhet meg, esetleg.

RAtti a konkrét kérdésedre válaszolva: az én "tanítóm" szerint a test és természet tökéletesen végzi a dolgát, ezért a legjobb az, ha ráhagyjuk, és nem aggodalmaskodunk a hiányállapotok meg egyebek miatt (értsd: böjt alatt kizárólag vizet igyunk, semmi zöldlé, citromlé, méz). Szerintem az alatt a rövid idő alatt, míg az ember átlendül a krízisen, nem veszít annyi ásvanyi anyagot meg egyebet, hogy rögtön hulljon kifelé a haja meg a foga :D
A böjt után, ha helyesen végeztük (a visszaállást is!!!!), akkor amúgyis megnő a test effektivitása, nagyon kevés kajából összeszedi ami kell neki, plusz sokkal precízebben érezzük, mi is kell valójában a szervezetnek, és akkor feltölti a tartalékokat. A saját tapasztalataim is ezt támasztják alá.

(A másik oldalon, aki annyira rosszul lenne, az indítson léböjttel, persze, de hát nem hinném hogy ez a te eseted RAtti :) ahogy smanag is írja, ez egy 811-esnek az már szinte evésnek számít, mintsem böjtnek :DDDD )

Amúgy, én jelenleg nem vagyok 100% 811, se 100% nyers, úgyhogy az alkalmankénti (heti-kétheti) 1 napos böjtöt kifejezetten hasznosnak találom.
atill
Írogat

Hsz: 53

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 23., csüt. 14:34

Szia Atill! -igazán köszönöm! :D
Ha még részletesebben írtad volna, az sem lett volna baj! :D

Jelenleg ilyen heti-kétheti 24 vagy 36 órás böjtben gondolkodom. Igazából arra lennék kíváncsi, hogy ezek a fejfájások, szédülések (amikről Te is írtál) vajon sokadik böjtölés alkalmával is jelentkeznének-e.
Az igaz, hogy már néhány éve lényegében csak nyerset eszek a 811 szerint, viszont ezen időszak elején is követtem el "hibákat", ami alatt szerintem nemhogy tisztult volna a test, hanem csak tovább szennyeződött. -igazából mostanra kezd alakulgatni a dolog.
Ha én is visszatekintek az elmúlt 30 évemre, (de leginkább az első 25-re) akkor inkább jobb ha bele sem gondolok mennyi trutyit szedhettem össze. :? -tehát lenne bőven mit "takarítani".

Sok tapasztalatom még nincs ezen a téren, egyenlőre csak az "irodalmakra" tudok hagyatkozni. -egyik ezt ajánlja, másik amazt. Na de majd utánajárok! :roll:

Minden jót! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2012. feb. 23., csüt. 14:38-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. feb. 23., csüt. 14:35

Én eszek minden szart is:) de 1 nap böjt az meg már mi,attól hogy lehet rosszul lenni,?anno apámmal melóztam kőmüvesként volt hogy nem volt idő enni egész nap,max éhes voltam ittam vizet,és kész gondlom Gabi bá s van úgy hogy egész nap fát vág és elfelejt enni.Vagy ott az öreg jógi 2 hétig nem evett nem ivott néztek is az orvosok mint a lukinyúl:)
borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. feb. 23., csüt. 14:40

RAtti írta:Szia Atill! -igazán köszönöm! :D
Ha még részletesebben írtad volna az sem lett volna baj! :D

Jelenleg ilyen heti-kétheti 24 vagy 36 órás böjtben gondolkodom. Igazából arra lennék kíváncsi, hogy ezek a fejfájások, szédülések (amikről Te is írtál) vajon sokadik böjtölés alkalmával is jelentkeznének-e.
Az igaz, hogy már néhány éve lényegében csak nyerset eszek a 811 szerint.
Viszont ezen időszak elején is követtem el hibákat, ami alatt szerintem nemhogy tisztult volna a test, hanem csak tovább szennyeződött. -igazából mostanra kezd alakulgatni a dolog.
Ha én is visszatekintek az elmúlt 30 évemre, (de leginkább az első 25-re) akkor inkább jobb ha bele sem gondolok mennyi trutyit szedhettem össze. :? -tehát lenni bőven mit "takarítani".

Ne hidd tesó Te tiszta vagy mint a patyolat,január közepén voltam a munkatársakkal sielni,de igazából délbe bementünk a hüttébe és másnap reggel 7-kor jöttünk ki aadig ment a sör+jager,elfogyott ( 5 voltunk) 60 sör 3 liter pálinka 3 liter Jager bor,miegymás tatárbifsztek,bécsi szelet hegyek stbs.Még sem hiztam semmit csak 60 dkg,utána mondjuk pár napig csak gyümit ettem,tehát bennem van sok szemét tesó nem benned.Azért írom le hogy ne legyél hippohonder már,neked semmit sem kell csinálni úgy vagy jó ahogy Ivánt nem kell utolérnéd mert mindenkinek a sjátját kell élni,hova minek miért böjtölsz? egészséges vagy mint a makk,helyette inkább énekelj:)
borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 23., csüt. 16:13

Tesókám lökj ide egy pofa sört!

:lol: :director:
smanag
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10