80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 19., vas. 12:45

Szia Ratti!
Igen. Én is gondoltam erre. A film azt taglalta, hogy javítja a felszívódást a növényeknél. Most néztem a gézképződésről írásokat, és az ok leginkább a "nem felszívódó szénhidrátok"-ban keresendő..
na ezzel meg mit kezdetünk? Ha gyümölcs, annak fel kéne szívódni.. az még ok., hogy a hagyma ilyet tesz, mert az összetett szénhidrátokat tartalmaz. A gyümölcsökben tudtommal a képlet egyszerűbb, mint az édesgyökerekben.,..
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 19., vas. 12:51

Én nem szeretem ezeket a magas frekvenciás riasztókat, ez is elektroszmogot ad. Szerintem az, hogy nem halljuk mi ezeket, attól még folyamatos ingert adnak a fizikumunknak.
Lényegében elektroszmogban élünk. Én mindenben igyekszem a védőtávolságot megtartani. Pl. mobilozni csakis kihangosítva mobilozok, és amikor tudom, átirányítom a vezetékesre a hívást. A konnektorból kihúzom a vezetéket, tv-től legalább 4 m-re tartózkodom tartósan, stb. stb.

Gábor.
Egyél napraforgó csírát bőven eheted, ebben rengeteg a D2 vitamin és sok a jód is.
De lényegében a nyersekkel bevisszük a D2-t még télen is.
Most már ha jön az első nap egyébként el kell kezdeni a napfürdőket.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 19., vas. 15:11

Kösz Iván!

Ezeket a riasztókat már én sem nagyon használom. Pont az a gond, hogy mi is halljuk rendesen a zümmögését, ezért is gondoltam arra, hogy vajon a növények mit szólnak hozzá, és más egyéb mesterséges zajokhoz. :roll:

Még annyit hadd kérdezzek -bárkitől aki vágja a témát-, hogy az üvegházban nevelt növények megkapnak-e mindent a Naptól? -szóval, hogy az üveg (esetleg polikarbonát) nem szűr-e ki valamilyen olyan fontos alkotót amire a növénynek szüksége van. (uvb, uva, és hasonlók) -szóval lesz-e olyan mint egy szabadföldi?

Tavaly (meg előtte években is) a szabadföldben nevelt zöldfélékre szinte mindig rájött valami "nyavalya", ha meg nem akkor a jég verte el. Ezt megelégelvén gondolkodom, próba képen egy kis "üvegházszerűségben". -és ha beválik akkor a szezont is ki lehetne vele nyújtani.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 19., vas. 19:21

Fényt ugyanúgymegkapja, a lényeges a talaj és víz minősége. Legszebb a növény és legegészségesebb, ha a víz esővíz(lehet gyűjteni), és a talaj egészséges, szervesanyagban gazdag, gilisztás, élő talaj ami műtrágyát nem látott és az állati trágya sem egészséges, ha vett, nagyüzemi, mert ezek az állatok káros bélflórájú svas, beteg szervezetek , s ürülékük sem a legjobb. Legjobb növényi komposzttal, vagy gilisztahumusszal trágyázni.
Fóliasátor olcsóbb mint az üvegház.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 19., vas. 20:20

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2012. feb. 19., vas. 20:49-kor.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 19., vas. 20:29

Szia Iván!
A D2-ről tudok. Már kérdeztem a madaraknak szánt napraforgóról. Szerintetek, mérgezett, vagy azt is csíráztathatom? Mert a világosabb, nagyszemű, ami az elején volt elfogyott. Az jól csírázott és régebben is csíráztattam, de akkoriban egy gyakorlatilag bio módon nevelt napraforgó volt. Az illető azóta nem termeszti.
Mit tegyek? Egyszer próbáltam magam is vetni, de nem hozott elég jó magokat.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 19., vas. 20:33

Szia Iván!
Egyetértek. Ez a link azért jó, mert a vasutas az elején 811-es. Ez tuti.
A többiről nem vagyok meggyőződve.
Valahonnan ismerős ez a film...Mintha 5x láttam volna...
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 19., vas. 20:39

Szerintem lehet csíráztatni a közönséges madármagot is.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. feb. 19., vas. 21:31

smanag írta:http://www.youtube.com/watch?v=SRc38YP82V8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ibIJHtCu ... re=related

1980-as évek elején láttam apámmal talán minden idők egyik legjobb filmje!
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 20., hétf. 8:13

Iván köszönöm a tanácsokat! :D

(egy másik épülethez terveztem hozzáépíteni, ezért gondolkodtam valamilyen "üvegszerűségben")

Továbbá szeretném még megkérdezni a véleményedet az alábbi cikkről:

http://www.biokultura.org/biokultura_fo ... talom.html

Azt írja, hogy a halálos adag nitrit 2.5g (2500mg)
Egy 60 kilós embernek e szerint 12mg ot lehetne enni naponta. (nem valami sok)

A táblázat szerint 50dkg szabadföldi mangoldban 2500 mg nitrát van. (persze kérdés, hogy a nitrát egy az egyben alakulhat-e nitritté)

Tudsz-e erről esetleg bővebbet, nincs egy kicsit felfújva ez a dolog?

Köszöntem! :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 20., hétf. 11:46

Ez kb olyan kérdés nyersevő szinten, hogy ne együnk gyümit, mert magas a cukortartalma.
Nincs ennek hatása, mert a nyersevő bélflóra másként működik és sokkal jobban hasznosít és elfogad olyan anyagokat, ami egy hőkezelő testnek megterhelő, mert másként, helytelenül működik.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 20., hétf. 12:09

Szia Ratti!
Én is így gondolom. Fő a veseműködés sokkal aktívabb volta. Az általagosan gabonával és állati dolgokkal táplálkozó embereknek a rengeteg só és zsír stb. Annyira lelassítja a kiválasztását, és a bélflóra is teljesen más baktériumokat tartalmaz, hogy ugyanaz a vegyszer náluk halálos, nálunk gyakorlailag meg se jelenik. Mielőtt bekerülne a kényesebb szervekbe, már lebomlik, és/vagy kiürül. Erre szokták mondani, hogy áltudomány... Egyébként is a nitrogéntartalmú műtrágyák, amiket nagy mennyiségben használnak a fóliában, azok valóban felsúsulhatnak. De fontos az is, hogy mennyi ideig tároljuk őket. Minél hosszabb a tárolás, annál több, exponenciálisan növekedő a nitráttartalma, vagyis inkább a nitrittartalma, mert ez közben a növényben már átalakul. Ha nem használsz műtrágyát, hanem, pl faszenet, fahamut, áztatott növényleveket, komposztot, komposztlevet, akkor ez nem téma.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Stoner 2012. feb. 21., kedd 19:25-kor.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 20., hétf. 18:46

Akkó meg jóvan! :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. feb. 22., szer. 10:24

Helló!
Jön a tavasz! De ennél is jobb hír, hogy azon kaptam magam: se este, se reggel nem duzzadtak az ujjaim. Már régóta így lehet, de fel se tűnt. Pedig közben jó nagy hidegek is voltak. Nektek ez nem mond semmit, de azoknak, akik esetleg tudtukon kívül autoimmun sokízületi gyulladásosak, vagy másfajta autoimmunbetegek, és rendszeresen ez történik velük (este-reggel duzzadt ujjak, nehéz behajlítani őket) elmondom, hogy valóban erre a "gyógyíthatatlan betegségre" nincs gyógymód, de van életmód. Ez a teljes nyers étkezés. Azt még nem tudom ls nem is állíthatom, hogy ez az ételek milyen skáláját foglalja magában, de én mindenesetre a zöldekkel jutottam el ide. Ez nekem azt mondja, hogy ilyen betegség nincs, ahogyan másfajta betegség is csak az orvosi könyvekben található és a moslék, (pardon!) vegyes étrenden élőket sújtja. Persze nagy a szám, de, ha kiderül, hogy mégis inkább főtt konyharemekek teszik az embereket nem csak boldoggá, hanem acélos egészségűvé, csak még nem találták fel hozzá a megfelelő katalizátort..., akkor én leszek a legnagyobb szamár. Azt még megvárom, rugalmas ízületekkel, és fajdalmak nélkül.

Egyébként találtam nagyszemű, "kendermagos" napraforgót, és rákérdeztem. A boltos azt mondta nem mérgezett.. Készséggel elhittem neki. Mi mást tehettem volna? De már várom a kis csírákat, hiszen 3-4 nap alatt kész is. 1 kiló:200 ft. Jó ár. A vegyszer árát nem kalkulálták bele. Talán nem is volt, mert akkor többe került volna... Vagy éppen valamilyen génbuzerált mag, amit megmentettek a megsemmisítéstől... Valamiben meg kő haani! - Idézem a szemközti szomszédokat (is)...
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 22., szer. 18:52

Szia Gábor!

Örömmel olvasom amikor pozitív fejleményekről számolsz be! :D -talán mégis csak lehet valami a nyersevésben. :D

Ha jól emlékszem, régebben a DM-ben vettem (de biztos máshol is kapni) hántolt bio napraforgómagot ami elég könnyen kicsírázott. -és nem kellett a pucolgatásával szórakozni.
RAtti
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10