80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Arctic » 2012. feb. 13., hétf. 15:16

Stoner:
Na de az információ már 5-10 éve is benne volt az ételben (körte, alma), mégsem sikerült jól emészteni.
Biztos akkor, hogy pont az étel információjából "eredeztethető" a változás?

Oké István, csak egy tipp volt. Ha úgy gondolod, ott a megoldás, akkor természetesen vizsgáld azt előbb!
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: István » 2012. feb. 13., hétf. 16:08

Üdvözlöm Stoner!
Köszönöm a tanácsokat a csíráztatásra vonatkozóan. Szoktam alkalmazni őket.
Ami az emésztést illeti, nem az interneten akarok keresgélni kétes információkat, hanem azoktól szeretném hallani, akik meggyőződtek a 811 és arányai tökéletességéről, emésztőrendszerünk szempontjából is ezt találták a legalkalmasabbnak. Egyébként a nyers zöldség, gyümölcs, mag , csírák, jók. Az a kérdés az emésztőrendszer, hogy kezeli ezeket. Az előző hozzászólásaimban is kifejtettem milyen mélységben célszerű ezt megtenni. Itt nem a marketing a lényeg, hanem a valós fizikai működés. Sok ember kíváncsi erre. Úgy látom rátapintottam a gyenge láncszemre.
István
Néha írogat

Hsz: 42

HozzászólásSzerző: István » 2012. feb. 13., hétf. 17:08

Szia Iván!
Szeretnénk, aki ismeri az emésztőrendszert, a 811 táplálékaival, elmagyarázná a folyamatokat, a megérthetőség szintjén.
„Ha megértjük, hogy CSAK nyers ételeket szabadna enni, és csakis eszközök nélkül, a saját képességünkre hagyatkozva ezen ételek beszerzését, akkor rövid úton helyre tudnánk tenni az étkezésünk”
Erről beszélek Iván! A megértéshez ez,kell!
„Meg kell nézni, hogy ezen ételek sajátságai, hogy hatnak a testkémiánkra”
Ezt most ne bárki elemezze, hanem aki ezt tudja és meggyőződött róla.
„Lehet filózni és elemezni testkémiai működésekről, de ha végigmegyünk ezeken, és a józan parasztit használva összehasonlítunk étrendek hatásait az emésztésünk működésére”,
Ne hasonlítgassunk más étrendeket, először a magunkét tisztázzuk. Ne mással takarózzunk! Ne másra mutogassunk! A sajátunkat tegyük rendbe. Remélem ez nem olyan nagy kérés.
Nekem nem a nyersekkel van bajom. Mindegyik tápláló, magas bioenergiával bíró étel. Hasznosulással kapcsolatban merült fel sok kérdés számomra. Ezért kell megnézni ezen ételeket, az emésztés tükrében, és ha szükséges, finomítani kell.
„De ha gondoljuk végig lehet menni az emberi emésztésen, az emésztő enzimeken, és a testüregi emésztéseken. És azt fogjuk látni, hogy azok a gyümik és a zöldek megemésztésére a legalkalmasabbak”
Ezt akarjuk Iván! Ez nem játék! Tudnunk kell, mit csinálunk a saját testünkkel? Nem 10 év múlva, hanem most. /Tudom nem a miénk Arctic!/
Értelmes párbeszéd kell!
Az orvostudománynak ugyanúgy igaza van a gyümölcsöket és zöldségeket illetően. Viszont van más tényező is.
István
Néha írogat

Hsz: 42

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 13., hétf. 18:15

Szia István!

Elöljáróban csak annyit, hogy nem akarom egyik oldal pártját sem fogni, inkább csak próbálnék úgymond a tényeknél maradni.
Részben egyetértek Veled, részben nem.
Annak nem sok értelmét látom, hogy a legapróbb részletekben elmerülve elemezgessük a különféle ételek emésztési folyamatát, mert ez olyan sok tényezőtől függ, hogy nagyon nem lesz egyszerű a végére járni. -főleg, hogy már szinte minden ember máshogy reagál még a legegyszerűbb ételekre is.
Egy még egészséges fiatal, jó emésztőrendszerrel sok tápanyaghoz juthat akár néhány almából is, viszont idősebb, betegesebb "elhasználtabb bélrendszerű" embertársa csak töredékét képes ugyanebből hasznosítani. -akkor most az alma jó vagy sem?
István amúgy mégis milyen elemzést akarnál látni/hallani?
Hogy pl x-y enzim hogyan lép reakcióba ilyen és olyan aminosavakkal, vagy, hogy melyik ételhez pontosan milyen ph, érték kell? stb-stb. -és ezekből mit tudnál meg, mire mennél vele? -szerintem nem sokra. (valahogy nem jó a kérdés)
Az egyik gond szerintem az, hogy mondjuk az állati termékeket, gabonákat a tudósok/kutatók rengeteget elemezték, mivel az emberiség javarészt ezeket fogyasztja, viszont a nyers kaják részletesebb összetevőiről szinte alig tudunk valamit. Ha a számokat nézzük akkor a nyersekben is elméletileg megvan minden, de az megint más kérdés, -hogy mint az előbb is mondtam- ebből ki mit tud hasznosítani.
Aki 30-40-50 éven keresztül ette a jó kis hazait, és ennek következményeként az emésztőrendszere már nincs olyan állapotban ami "elbír" a nyers kajákkal (csak a pempősre főzött ételekkel), akkor az most az étrend hibája vagy az egyéné? (az "amerikai műgyomrot" is nagy valószínűséggel az átlagos mindenevőkről modellezték) Tehát szerintem nem olyan egyszerű erre egyértelmű választ adni.
Ha Neked tennék fel ezt a kérdést, akkor mit válaszolnál rá? Elkezdenéd elemezni a sok száz enzim munkáját, ahogy a húsban lévő a fehérjéket aminosavakra bontja? -mert ezt már aránylag jobban ismerjük. Vagy mégis mit? Lényegében minden élelmiszer ugyanazokból az anyagokból épül fel, csak az arányok mások.

De hogy a lényegnél maradjunk, szóval azzal teljesen egyetértek Veled (erről én is szoktam írni), hogy ne csak arra tegyük a hangsúlyt hogy mit eszünk, hanem, hogy abból mit tudunk felhasználni. Hiába van meg "papíron" egy bizonyos összetevő, ha annak a szervezet valami miatt nem tudja hasznát venni.
A kérdés már csak az, hogy ezt miképpen csináljuk. -hát ez az.

Az egyik legnagyobb gondot az -elmúlt lassan három év tükrében- abban látom, hogy a 811-et lehet jó szarul is csinálni (elnézést a kifejezésért) meg kicsit szarul is-, és persze biztos lehet jól is. Azt nem mondom, hogy most már jól csinálom (mert lenne még min javítani), de mindenképp sokkal jobban mint az elején. (de amíg nem teszünk pontot az ügy végere addig én sem akarok egyértelműen állást foglalni)

Ezért könnyen megeshet, hogy két hasonló ember, lényegében ugyanazon az étrenden teljesen mást tapasztal. Többek közt olyan egyszerű dolgokra is gondolok, mint társítások, egyszeri adagok mennyisége, gyümölcsfajták stb. (a hagyományos ételekhez viszonyítva pl. a gyümölcsökkel sokkal könnyebb összehozni egy jó kis hasmenést, /mint a szilárdabb kajákkal/ s egy ilyen sikertelen próbálkozás után egy csomó hasznos anyagot elveszíthetünk, és máris előállhatnak bizonyos hiányok, az ilyenkor keletkező méreganyagokról nem is beszélve))
Azt tapasztaltam, hogy bizonyos szempontból nagyobb figyelmet igényel (az elején mindenképp) mint a régi étrendünk. Nem lehet ész nélkül össze vissza eszegetni ha azt akarjuk, hogy a nyers ételeink a magas víz és rosttartalmuk ellenére a "helyünkön maradjanak" és nem csak megenni, de hasznosítani is szeretnénk őket. Egy hagyományos étrend ilyen szempontból észrevételeim szerint nem ennyire kényes (persze annak meg megvan a maga baja), ahogy mondani szokták nem szalad úgy át az emberen. -mert ez is sok gondot okozhat, főleg a kezdetekkor.

És igazad van abban is, hogy ez nem játék, aki még nem foglalkozott sokat ezzel a témával az, csak szép lassan fokozatosan kezdjen bele!
Látva a nehézségeit, én eddig nem is szoktam ajánlani 100%-ban senkinek. Majd ha hosszabb távon leteszteltem, és minden jól ment akkor beszélünk róla. -de ezt egyenlőre még meg kell várni.
Persze a sok nyers mehet, az nem fog megártani, és az irányt is jónak tartom.

Szóval elég összetett, az egyéni kísérletezgetést nehéz megúszni. -észnél kell lenni az biztos.
(még annyit hozzátennék, hogy az elhangzottak csak az én tapasztalataim s, távol állhatnak az igazságtól)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2012. feb. 13., hétf. 20:47-kor.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 13., hétf. 20:32

István a káliumhoz:

Miből gondolod, hogy a szervezet nem tud többet kiválasztani? -persze azért ne essünk túlzásokba.

Miből gondolod, hogy a banánban (vagy más növényben) lévő kálium egy az egyben összehasonlítható a halálraítélteknek vénásan beadottal?
Szerintem ha ilyen és ehhez hasonló dolgokból, elemzésekből, indulunk ki, és ezt tekintjük a nagy "mélységek megtekintésének" akkor nem járunk valami jó úton.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 13., hétf. 20:42

Leírtuk számtalanszor hogy miért a gyümik, a zöldek, és csak kismértékű magfogyasztás az egészséges. Nem véletlen definiálódik a 811 úgy, mint alacsony magtartalmú nyers vegan étrend. Hát mi más lenne, mint pont ez. Azt is megfogalmaztuk számtalanszor, hogy miért ez a legegészségesebb és mi a különbség más anyagbevitelektől. A test emésztési folyamata adott kémiai folyamat, amit leírtak és definiáltak egy mindenevő testre hagyatkozva, és meghatározták a ma érvényben levő anyagbeviteli számait ezen elrontott testekre. Megvannak a jól bevált RDA ajánlások, és a táplálkozástudósok ajánlásai, és ismerjük a mindenevő piramis modellt. Csakhogy egy elrontott test működésének vizsgálata, és annak működésének anyagbeviteli számainak ajánlásai az nem adja meg azt, ami a jelenleg soha sem volt vibrant testek testkémiai működése, és annak helyes számai, mert ezeket ma még nem dokumentálták, nem képezik a minta bázisát, ilyen módon nincsenek még mérhető mutatói. Csak egy marad vállalni az ismeretlent és élni a 811 szerint és a saját egészségünk javulása által megbizonyosodni egy magasabb életminőségről és az igazi egészséget átélni.
És persze bízni abban, hogy majd egykoron ez lesz a minta, és nem a mindenevő piramis modell.
Persze ne is higgyünk senkinek. De arra képesek vagyunk, hogy képezzük magunkat, megnézzük az anyagbevitel számait, elemezzünk, összehasonlítsunk mid elméletben, mind a gyakorlatban, és levonjuk a végkövetkeztetéseket.

Számtalanszor megvizsgáltam az anyagbeviteli számokat, és számtalanszor leírtam az eredményt, ami a legjobbnak mutatkozott. Ha a számok a legjobbak, az ételek nyersek és testbe valóak, akkor mi jobb adható az emésztésnek és a testkémiának? Ezen túl nem kell keresni jobbat, mert NINCS.

Megint csak azt tudom mondani.
Ha elfogadjuk, hogy csak a nyers út létezik, és megvizsgáljuk mik a NYERS, KIZÁRÓLAG NYERS lehetőségünk, mik azok a természetben fellelhető nyers szerves(állati, vagy növényi) táplálékok, amikkel a maguk megint csak NYERS állapotában beszélve finomak, és kielégítik az étkezési vágyainkat, akkor NEM KAPUNK jobb utat, mint a 811.
Van sok nyers út, ehetünk mindent nyersen is, de minek, ha csak egy pár ételfajtát találunk, amit képesek vagyunk mennyiségben és élvezettel megenni.

UGYANIS IS A LÉNYEK TÁPLÁLKOZÁSA AZ A MONODIÉTIKUS ÉS MENNYISÉGI ÉTKEZÉS. EZ TÁPLÁLKOZÁSI VASTÖRVÉNY.

Semelyik lény nem eszik keveset, nem eszik mindent össze, és nem eszik hőkezelt ételeket.
Az embernek is megvan a monodiétikus és mennyiségi útja, és ez pedig gyümölcsevő fajként a 811.
A fajok kategóriákba oszthatóak testfelépítésük és biológiájuk szerint. Ilyen módon egy gyümievő élőlény ne akarjon kulináris mindenevő lenni, pláne hőkezelteket is evő lenni, mert ugyan képes megenni mindent, de az nem jelenti azt, hogy amit lenyel az jó is a testének.
Már épp elég lenne kategorizálni HELYESEN az embert mindenevő helyett gyümievőnek, és akkor mi jön ebből, egyértelmű válasz. Már hogy ehet egy gyümievő húst, vagy tejet, vagy gabonát, nem azért gyümievő, hogy ezeket is egye.
Csak olyan értelemben vagyunk mindenevők, hogy képesek vagyunk lenyelni bármit, de ilyen módon bármelyik lényre ezt ráfoghatjuk, csakhogy az egyáltalán nem jó testünknek.

Az emberi testben csak a 811 ételei emésztődnek jól, és ezek adják a ránk jellemző ideális, és ugyanakkor speciális tápláltságot is.

Nem is az emésztés a lényeges, mert az függ a bevitt ételektől, hanem a tápanyag ellátottság számai. Ezekről számtalanszor beszéltünk és bizonyítottuk miért a 811 ételei adják a legjobb tápanyag ellátottságot.

Nutritiondata.com

Kreáljunk recepteket itt és meglátjuk.

KÖNYV 27-45/

Könyv 27-45/

Könyv 27-45 oldal.

Ugyan gondolkozzunk már el ezen. Nincs más utunk a nyersek világában.
Aki meg nem tudja elfogadni a 100% nyerset, az írogathat ugyan, de ne érveljen olyanról, amiről nincs
Még tartós (4-5 éves) saját bőrén kipróbált gyakorlati és elméleti tapasztalata.
Szerezze meg a tapasztalatot tisztán, és 100% nyersben élve és akkor eldöntheti merre tovább.
És mivel különbözőek vagyunk az is a pakli része, hogy sokan visszafordulnak, mert valljuk be 10 emberből 1-2 érez rá igazán a lényegre és a többi megmarad próbálkozónak csak, és lemorzsolódik. de egyúttal soha sem fogja tudni átélni a legjobb testműködést.
Számomra a dolog végkimenetele nem kérdéses.

Semmilyen szerves növényi vagy állati ételt nem érhet a nap melegénél nagyobb hőhatás, ami a föld felszínéig eljön. Ez a sivatagban perzselő és kibírhatatlan, és lám-lám, senki sem éli túl, legyen az növény és állat, csak a puszta homok és abban elbújni képes állatállománya képes azt túlélni leszámítva a víznyerőhelyek melletti oázisokat, melyek sajátos mikroflórát adnak. Ugyanez az extrémitás csökkenti le a fagyos területek élővilágát, és milyen érdekes a trópusokon meg 3-szor annyi a faj, mint pl. a mérsékelt övben, mert ott a legkedvezőbbek az életfeltételek a nagyszámú fajgazdaságra. De sehol és sehol nem találunk sült krumplit, vagy nyárson sült kacsapecsenyét a természetben. Miért gondoljuk, hogy egy fajnak a hőkezelt étel és a testidegen étel barát lehet. Miért gondoljuk, hogy büntetlenül lehet ezekkel vétkezni, azok hullaanyaga táplálja valósan a testet és ellátja életenergiával?

Hogy finom a hőkezelt és testidegen étel. Igen, az. A nyers is finom, és az mindamellett valóban az egészségünket szolgálja, és értünk van. Minek egyek akkor olyat, ami hosszútávon megbetegít, s egyértelműen annak fogom köszönni a degeneratív betegségeimet. Nem okosabb akkor inkább meg tanulni csak a nyersben gondolkodni, és megtanulni, megtapasztalni annak más, és kitudja, lehet még élvezetesebb finomságát is a maga helyén elöl. Mert most még mindenki ingatag az elején, és nem hisz el olyat, amiben nem érez teljes kielégülést. Csakhogy azt kell felismerni, hogy az a test az nem a sajátunk még, az egy másként működő és érző test.
Hogy félek az anyagbeviteli hiányoktól? Hogy bizonytalan vagyok és kétkedő, Hogy csábít a régi énem vissza? Hogy…… Hát persze ezek természetes dolgok, az ember minden újban és ismeretlenben bizonytalan.
Azért kell sokat gyakorolni, és próbálni csak abban megmaradni tisztán, 100%-ban követve, és éveken át követve. És akkor majd meglátjuk, hogy lehet úgy is élni, lehet csak nyersben megélni, és megtapasztalunk általa egy betegségmentes testműködést.
Ha a test nem betegszik meg soha egy étrendtől, akkor az az étrend valamit tud.
A 811-et helyesen követő egyén nem betegszik meg, és nem lesz náthás sem. Akkor ez micsoda, ha nem bizonyíték.

És persze fogadjuk el gyümievőként azon egyszerű érzésbeli jelzéseket, hogyha nem vagyok éhes, akkor megkaptam a gyümibevitelemet, és ne sopánkodjak más után, mert akkor lesz rend a testemben. És ha ásványis igényem-kielégítettem zöldekkel, akkor megint csak ne sóvárogjak másra.
Az hogy vágyakozom mindenevőként a bionyolúlt, nehéz és ráadásul hőkezelt és testidegen ételekre az egy helytelen emberi vágy érzése, amit magunk mögött kell hagyni.
Mert az ember számára egy ételcsoport van, amikor éhes, és mellé van a sok zsenge zöld kiegészítésnek.
Ha megelégszünk ezen egyszerű életszemlélettel, de persze keressük a gyümik és zöldek nagy fajta
változatosságát trópusi emberként generálódva, ahol hatalmas a fajtaválaszték, akkor persze jól cselekszünk és növeljük a kielégülésünket a táplálkozásban. De az a nagy generál 3-ason túl ne gondolkozzunk nem nekünk való ételekben és testidegen és hőkezelt ételekben, mert azzal visszafertőzzük a gyümiken tisztuló és helyes működést nyerő érzékelésünket és finom testműködésünket. S mint ahogyan a rossz ételek szinte valamennyi életfunkciót hazavavágnak testünkben, úgy a testbiológiai ételek pedig végrehajtják bennünk a teljes reparáció és regenerálódást.

Ne a jelen testünk gondolkodását és érzéseit kövessük és keressük, hanem a jövőbeli testünk más érzékelését és testi működésének célját célozzuk meg.

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2012. feb. 13., hétf. 21:59-kor.
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 13., hétf. 20:55

Ha nem vagyok éhes, akkor nem kell ennem. Ha éhes vagyok valóban( nem áll éhség), akkor meg éhes vagyok csakis a saját ételeimre, és azok igazán nagyon jól esnek ekkor. Amikor nem kívánok gyümiket enni, akkor ne kívánjam az étkezést, kösd le magad addig, amíg megkívánod a gyümiket.
És persze gondolkozzunk CSAK a saját ételünkben, mert NEM LÉTEZIK MÁS IGAZI? NEKÜNK való étel itt a földön. Csábítja ezer dolog az etetőnket, és az érzékeinket. Lépten, nyomon a csábításba botlunk,mégis maradjunk hideg fejűek és gondolkozzunk a tiszta nyersben egyedül és ne hagyjuk magunkat elcsábulni, mert megmérgezzük testműködésünket.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. feb. 13., hétf. 21:14

Szia Iván!

Amit leírtál az tiszta sor!
Nem erősködtem a hőkezelt ételek mellett, csak azt emeltem ki, hogy:
valamiben mennyi van és, hogy ebből mennyi tud valóban felszívódni az nem biztos, hogy egy és ugyanaz.
Mert ahogy múltkor is írtam, ha csak a számokat néznénk akkor mindenkinél kapásból tökéletesen működne.
Viszont az emésztés, felszívódás folyamata, milyensége ennél azért összetettebb. -elég ha csak arra gondolunk, hogy két egyforma embernek ugyanahhoz a munkához eltérő mennyiségű kalória kellhet.
És erre írtam, hogy a számok mellett sok múlik azon is, hogy kinek hogy sikerül mindezt a gyakorlatban megvalósítani.
Ez nem a nyersevés ellen szól, de ha jobban belegondolunk egy több tíz évig, (puhára) főtt kajákon élő emberke az átállás során valóban nagy gondban lehet a nyers ételek(főleg zöldek) emésztésével, s ezt a kezdeti "bénázás" még csak tovább nehezítheti.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2012. feb. 13., hétf. 21:23-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 13., hétf. 21:20

A SAJÁT TAPASZTALÁSOMAT LEÍRVA. MIUTÁN 5 ÉVA TAPOSOM A 811 –ET A TAPASZTALATOM BENNE MEGGYŐZŐ. OLYAN MAGASAN SZERVESÜLT , TISZTA TESTMŰKÖDÉST ÉRZÉKELEK, OLYAN AKADÁLYMENTES, ÉLVEZETES, BETEGSÉG MENTES, MINDIG KIMERÍTHETETLEN ENERGIÁJÚ TESTMŰKÖDÉST, OLYAN ÉLVEZETES ÁLMOKAT(KORÁBBAN AZ ALVÁS EGY KÉNYSZER VOLT, MOST MEG EGYFAJTA ÉLVEZET, AMI NAGYON JÓL ESIK, ÉS FRISSÍT), AMIT KORÁBBAN NEM ÉLHETTEM ÁT.
AZ EMÉSZTÉSEM NEM ÉRZEM, SZÉKELÉSEM SZABÁLYOS , TISZTA, ÉS KÖNNYED.
NINCS TESTSZAGOM, NEM IZZADOK BŰZÖSET MIVEL TISZTÁK A TESTNEDVEIM ÉS A NYIROKRENDSZEREM ÉS VÉREM.
FOGAIM TISZTÁK ÉS ERŐSEK, A 811-EN NAGYON MEGERŐSÖDTEK ÉS SZERVESÜLTEK,. A FOGAK CSONTÁLLOMÁNYA TÜKRÖZI A TEST CSONTÁLLOMÁNYÁNAK MILYENSÉGÉT.
A fogak állapota az egész test egészségi állapotának fokmérője (a lovak fogát mérik a vásárokon).
Ha a Ca anyagcsere a testben nemcsak hogy rendben van, de ideális, ha a test magas Ca ellátottság egyensúlyában van, akkor a legerősebb és ráadásul szervesült puffer anyagban bővelkedve eszményi
Egészséget nyer.

TÁPANYAGELLÁTOTTSÁGOM CSORDÚLTIG TÁPLÁLT, ÉRZÉKSZERVEIM KIFINOMÚLTAK .

Vajon mitől érez egy mindenevő megkönnyebbülést amikor gyümit és zöldet eszik, és miért érez terheltséget a karácsonyi étkezésekkor, vagy a déklutáni letargia ejtőzését, vagy a reggeli hatásának 10 órai órákon történt elbóbiskolása az mitől van. Mi mástól, mint az étel terhétől.
Érdekes, miért nincs ez a 811 élőknél, egész nap alvásigény nélkül tevékeny a hatékony testműködése nem teher számára, és este olyan finom édes álom jön rá, ami maga egy tündéri kis élvezet. A mindenevő ilyen édes álmot soha nem él át, mert teste a folyamatos teherben szenved és küzd, más lesz az érzékelése, és a teljes élethez való viszonyulása.

Tudomásul kell venni, az igazi, nagybetűs élet az a mostani érzékelésünkön túli élet.
Az a test, amiben élsz az márpedig még nem a sajátod.

Dolgozz keményen, áldozatosan, következetesen és hittel teli, és hatalmas lesz a jutalmad!

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 13., hétf. 21:22

SPENÓT!!!!
Ez legyen a jelszónk.
Ez a mannánk. Kulcs, és a secret!

Aki spenótozik és spenótozik és unásig spenótozik abban a falak gyémántkéssel repednek.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. feb. 13., hétf. 22:38

smanag írta:SPENÓT!!!!
Ez legyen a jelszónk.
Ez a mannánk. Kulcs, és a secret!

Aki spenótozik és spenótozik és unásig spenótozik abban a falak gyémántkéssel repednek.

De az se rossz aki sóskázik nekem jobban ízlik savanykásan édes mint a mese olyan:)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: szklari » 2012. feb. 14., kedd 23:35

Szia Iván!

Már régen jelentkeztem és írtam ide a fórumra, de mindezek ellenére olvaslak benneteket. Nekem mind a mai napig gondom a kövérség. Nyártól dolgozok a gyümi- és zöldség evésen, de még mellé eszek főtteket is. Egyre több nyerset eszek, de sajnos még nem sikerült teljesen átállnom. Így még nem sokat fogytam. Inkább azt mondanám, hogy amit lefogytam is visszahíztam. Kérdésem a következő lenne: Szerintetek fontos a szénhidrátra figyelés? Mennyi lenne az ideális napi szénhidrát adag? Én azt olvastam itt a neten, hogy aki fogyni akar, az 150ch-tól ne egyen több szénhidrátot egy nap. Vagy ez csak akkor fontos, ha vegyesen táplálkozok? Vagy ez testfüggő? Válaszodat előre is köszönöm. Üdvözlettel Szkibáné Klári
szklari
Újonc

Hsz: 7

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 15., szer. 8:18

Szia Klári!

A hízás megint csak a helytelen étrend emberi degenerációs betegsége, mely egy látható tünete a testi folyamatok kisiklásának és a szövődményei elég súlyosak lehetnek (cukorbetegség, magas vérnyomás, légzőszervi bajok, koleszterinszint növekedése, allergiák stb., stb.)

Nem tudom, milyen étrendet folytatsz, mert a mindenevéssel kevert 811 az semmit sem ér, mehet a kukába.
A test több dolog miatt hízik. A fő ok, hogy a test több kalóriát visz be a helytelen, koncentrált, testidegen és hőkezelt táplálkozás révén, mint amennyire szüksége van, s ráadásul e kalóriák többsége un. nulla kalória, ami mögött nincs hasznos anyag tartalom inkább nevezhető méregkalóriáknak. A test egyrészt a mérgezettség miatt (tápláléktól eredő) vizet tart vissza, hogy hígítsa a testi mérgeket, ez 10-és még 20 kg –nyi puffer víz is lehet, mely kiürül, és azonnali testsúlycsökkenést ad, ha áttérünk a helyes étrendre. A másik, hogy a testidegen táplálkozás kevert bonyolultsága sem tesz jót neki, mivel felesleges anyagok tömkelegét adja, amik eltömítik a szerveket, azok működését hatékonyatlanná teszi, és hízást ad.
Magyarán ha kiiktatjuk a húst egyszerűsítve az étrendet már fogyunk. Ha kiiktatjuk a tejeket és származékait tovább egyszerűsítve az étrendet még tudunk fogyni. Ha a gabonákat is elhagyjuk, szépen apadhatunk tovább. A nagy ugrás ezen túlmenve, ha átmegyünk nyersbe, mert az hatalmas tehermentesítés a testnek és el tudja engedni a puffer vizet, mivel kiürülnek a mérgek.
Sajna ha nem követjük következetesen egyrészt az étrend fenti egyszerűsítését, és emellé nem csináljuk a következetes nyerset, akkor találkozni fogunk az un. jojó effektussal, és még adhatunk egy kis többletet az induló súlyunknak. A testet nem lehet becsapni. Ha megint kap valami fűszeres hőkezelt, testidegen, vagy ráadásul bonyolult ételt, az annál nagyobb teher a testkémiának, és azonnal bespájzolja a puffer vizet literszámra, emelve a súlyt.
És a test lehet sajna soványan is nagy test és vérzsír százalékos test, mert ez szintén táplálékfüggő, ilyen módon az ilyen test, bár sovány, mégsem egészséges. Ebbe a hibába esnek a magas magtartalmat evő nyers vegák.
Az ideális felépítettségű testeknek az ideális táplálékok anyagsajátságain megépülve, ideális szerkezeti anyagfelépítettséggel kell rendelkeznie. Ekkor nevezhető a test vibrant, hatékony testnek, mely a legmagasabb egészségi szinten egyensúlyt nyert test.

Tanácsom:
-legyél vegán, s egyszerűsítsd ezzel a táplálkozási bonyolultságot, mert abba a test belehülyül
Iktasd ki a húst, tejet és származékait, tojást, gabonákat.
-fokozatosan állj át a csak vétkezési szinten történt heti 1-2 szeri hőkezelt táplálkozásra.
A hőkezelt vétkezés párolt zöldségből és zöldekből álljon, vagy esetenként zöldségmagokból.
-csökkentsd a koncentrált energiákat (mennyiségi magevés) és helyette magas víztartalmú hígabb, mennyiségi tápanyagbevitellel, magyarán a gyümik legyenek az energiaforrások. Gyakorold a mennyiségi gyümölcstáplálkozást
-egyed a zöld turmixokat
-rendszeres mozgással égesd a felgyülemlett felesleges szemetet
-látogasd a fórumot, tanulj, tapasztalj, és kérdezz. Értsd meg a 811 lényegét és tanuld meg helyesen csinálni.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. feb. 15., szer. 9:14

A következőt kell megérteni.
A helytelen táplálkozás az egy kielégületlenségből eredő túltáplálkozás ördögi köre.
Ugyanis a test egész egyszerűen nem azt kapja, ami neki jó, és ami után vágyakozik VALÓJÁBAN, amire TEREMTETETT.
A test persze a táplálék mérgeit keresi és kéri, és elégül ki azokon mivel elrontott test. Azonban mégsem az a NEKI való anyagbevitel.
Ezek megmutatkoznak az áttérés szakaszban, amikor a test csapong és tétova és kielégületlen. Az újakon megérez valami szépet, mégsem tud még azokon maradandóan kielégülni, mert szüksége van a bevett táplálék drogjaira, beteg test.
A helytelen táplálékok azonban elrontják a test kémiai, majd ezzel fizikai működését és habitusát, és teljesen más érzékelést is adnak, mint ami a sajátunk lenne.
A hőkezeklt ételekből mérgek kerülnek a testbe, melyek a hőkezelés révén szervetlenített, hamusított anyaghalmazok és nem táplálékok. A táplálék elveszti eredeti nyers anyagsajátságát, ami egyáltalán nem jó a testnek. Nincs benne organikus víz, tömény a testnek. A test ezeket ugyanúgy mennyiségben eszi, s azzal sem segít magán, ha szervtelen vizeket, löttyit rá, s mivel víztelenek, ezért koncentráltan kapjuk a mérgeket, a testi érzékelés kisiklik. A jóllakás az nem a valós, nyersektől kapott együttes kielégülés (sokkal magasabb szintű táplálkozási kielégülés), hanem egy mérgezettség érzés, másrészt elteltem érzés (a gyomor vészvillogása, hogy ne több tömény masszát, mert nem tudok vele mit kezdeni). A jóllakás az nem a kipukkadok és letargiában kinyúlok érzése, ez a beteg test érzékelése.
Nyers szinten a jóllakás az egészséges, a hőkezelt szinten meg egy eltelt mérgezés érzése valójában, s most jön a lényeg.
Mely szinten egy állandó kielégületlenség ördögi körébe kerül a test. Csak eszik és „jóllakik”, de megint ennie kell, mert hiánya van valójában az egészséges tápanyagokra, de nem azt érzékeli, hanem az állandó evés kényszerét. És megint eszik, és mit eszik, olyan koncentrált, organikus víztől megfosztott nulla kalóriákat, amik nem táplálják, valósan csak mérgezik.

És ez az az ördögi kör, amiről beszélek. Az anyaghasznosítás és testműködési hatékonyság siralmas lesz. A test folyamosan elhízik a 0 és mérgezett kalóriák állandósulásában. A másik véglet, amikor a test anyagcseréje védekezik, hiperaktivitásba kezd és az égetés extrém. Ez az a ritkább eset (mert a kövérségi válasz gyakoribb a többlett méregkalóriákra) amikor a mindenevő csak eszik és eszik és sovány marad, a teste megint csak beteg, mert nem tudja a szemét kaját hasznosítani már ezért gyorsan túltesz rajta, de szintén csak nem nyer valós táplálkozás. Mindkét test, a kövér is és a sovány mindenevő test is beteg, hatékonyatlan, kielégületlen, és tápanyaghiányos test. Úgyhogy amikor a szaktekintélyek azzal riogatnak, hogy a helyes, nyers vegán táplálkozás hiánybetegséghez vezet, akkor azt javaslom, nézzenek a társadalmuk emberei között szét és ott megtalálják e félelmeket a kövér vagy épp sovány mindenevők között.
És az élet paradoxon, hogy az hiedelem, hogy egyél kisfiam jó bonyolultan, az a technika az nem működik, és amiért teszik (jól táplált legyen és egészséges), pont azt a célt nem érik el vele.

A helytelen étel beteg testet ad, a helyes étel meg valóban egészségeset. A helytelen ételen egészség látszatát mutató test az egy délibáb, mert az csak a későbbi degenerativ testünk átmeneti haladékának tekinthető.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: asha » 2012. feb. 15., szer. 16:06

Elolvastam az utolsó 300 oldalt, az első 300-zal még adós vagyok, de elolvasom azt is. Közben sokat gondolkodtam. Megnéztem a 811-esek fotóit, mit mondjak, elég elkeserítőek. Nem úgy néznek ki, mint a vibrant egészség oszlopai.

Jó a nyers kaja, ezt aláírom. A gyümölcs is jó. De azzal képtelen vagyok egyetérteni, hogy télen ez lenne a helyes étrend. A szervezetnek zsírra van szüksége ezen az éghajlaton, teljes tévútnak érzem a 811 mennyiségű gyümölcsfogyasztást (télen). Nem győzött meg semmi ezzel kapcsolatban. Hogy is van ez? Elhagytuk a trópusokat, elhagytuk a meleget, a sok érett gyümölcsöt. Hideg éghajlaton élünk (télen) jó ideje, a szervezetünk mégsem alkalmazkodott a hideghez, hiszen öltözködünk jó melegen, fűtjük a házainkat, stb. Miért gondoljuk, hogy a testünknek ugyanaz az étrend a megfelelő, mint amilyenhez a trópusokon szoktunk? Nem értem. Megpróbáltam pár napig a 811 szerint étkezni, kikészít teljesen.

Ezt az étrendet tudom elfogadni: nyerskoszt, de több zsírevéssel télen. Ha zsírt eszünk és mellé rengeteg gyümölcsöt, akkor az ártalmas, ezt tényként kezelik sokan. Hozzám Bucsányi Gyula dr (már nem él) nyerskoszt ajánlása áll közel: pár szem alma, dió, saját magam sütötte pirítós kenyér 1-2 szelet, kevés (nem bolti) tejföllel, vagy vajjal, kevés méz néha és ennyi az egész napi kaja, kevés kalória. Gyógytea és citromos víz, ha szomjasak vagyunk. Úgy néz ki, semmi szükség több kiló gyümölcsre. A zöldturmixszal próbálkoztam, bűn rossz ízű, gyümölccsel meg nem szeretném keverni. Majd nyáron iszom, ha lesz paradicsom, azzal együtt finom lesz és a hűtő hatása is jól fog esni.

Persze mindenki úgy eszik, ahogy akar, de hogy hosszú távon nem lesz vibrant egészség azt nagyon úgy érzem.Télre ez az értend nem alkalmas, nyárra viszont igen. Akkor csak minimális zsírra van szükség. Miért jó télen a kényszerérett, nem nálunk termő gyümölcsöket enni kilószám?

Tudom, tudom, a gabona ártalmas, a tej ártalmas. Mostanában minden ártalmas, sokak szerint a gyümölcs is. Hit kérdése lassan az egész táplálkozás témakör.Szerintem a tiszta, jó étel, amiben nincsenek adalékanyagok, sem vegyszerek, nem ártalmas. A túlzott mennyiségű állati fehérje igen, a hús pedig még inkább, még a bio húsokban sem hiszek. Állatszerető lévén nem is tudnék húst enni, hosszú évek óta vega vagyok.

A főzés már nagyobb probléma, szerintem sem jó dolog, abszolút denaturáljuk az ételt. Ezért fogadom el kizárólag a magam sütötte kenyeret kompromisszumnak, és nem is magamtól, hanem dr. Bircher-Benner, dr. Bucsányi és dr. Bieler ajánlásai szerint.

Nem szeretném elvenni a kedveteket a 811-től, hiszen én is a nyersevés mellett döntöttem, csak a szigorúságát nem tartom helyesnek. Másrészről pedig a csökkentett kalóriabevitel jótékony hatású, meghosszabbítja az életet. Ezt sem én találtam ki:)

Elmondtam, amire jutottam, köszönöm, hogy meghallgattatok. És amit mondtam, nem kinyilatkoztatás, csak az én véleményem.
asha
Néha írogat

Hsz: 40

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10