néhány gondolat a magyarságról - lovak kihasználása

Állatvédelelm, akciók, tüntetések - Állatkinzás, állatok jogai - Vegetáriánus állatetetés

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. máj. 5., csüt. 23:28

Úgy látom, ami persze természetes, hogy különböző oldalakról, különböző utakon közelítjük meg a vegetárius táplálkozást, életmódot.

Olvasgatva aFórum írásait, látom, van, aki abszolút egészségügyi érvek, megfontolások által jut el a vega életmódig. Van, aki számára az állatvédelem a legfontosabb. Vannak, akik tisztelik őseiket (ha már ebben az életükben magyarnak születtek) és a magyarság ősi, sokáig elfeledett és tiltott hagyományaiból jutnak el odáig, hogy a vega élet a legjobb.

Talán tiszteljük egymást.

Egyébbként ha a 80 milliós Németországból napi 150 beírás jön a vegetarian.de-re, akkor a 10 milliós Magyarországból (Tudom parika, hogy nem itt élsz 8O ) elég jó arány a 8-10-15 beírás. Lesz ez még több is.

Amikor elkezdtem foglalkozni az ősmagyar témákkal, számomra kinyílt egy csodálatos világ...
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


HozzászólásSzerző: parika » 2005. máj. 6., pén. 2:09

nawesh írta:Úgy látom, ami persze természetes, hogy különböző oldalakról, különböző utakon közelítjük meg a vegetárius táplálkozást, életmódot.

Olvasgatva aFórum írásait, látom, van, aki abszolút egészségügyi érvek, megfontolások által jut el a vega életmódig. Van, aki számára az állatvédelem a legfontosabb. Vannak, akik tisztelik őseiket (ha már ebben az életükben magyarnak születtek) és a magyarság ősi, sokáig elfeledett és tiltott hagyományaiból jutnak el odáig, hogy a vega élet a legjobb.

Talán tiszteljük egymást.

Egyébbként ha a 80 milliós Németországból napi 150 beírás jön a vegetarian.de-re, akkor a 10 milliós Magyarországból (Tudom parika, hogy nem itt élsz 8O ) elég jó arány a 8-10-15 beírás. Lesz ez még több is.

Amikor elkezdtem foglalkozni az ősmagyar témákkal, számomra kinyílt egy csodálatos világ...


szia!

azt hiszem, ezt amit irtál akkor is ha nem személyesen megneveztél, nekem szántad...vagy nem?

na ezt most tényleg nem értem:
"Vannak, akik tisztelik őseiket (ha már ebben az életükben magyarnak születtek) és a magyarság ősi, sokáig elfeledett és tiltott hagyományaiból jutnak el odáig, hogy a vega élet a legjobb. "

ki lesz emiatt vegan? kérem jelentkezzen!

és mit jelentsen ez? vannak akik öseinket tisztelik? milyen tiltott hagyományról beszélsz?

a vegan életmod az egy olyan, ami nem határokhoz kötött. ezért voltam például a svájcba is tüntetni. pedig semmi közöm a svájchoz.
mindenütt szenvednek az állatok. és mindegy hogy ki minek született, az állatvédelem az határok nélküli. és annak is kell lennie, mert különben nincsen értelme: vagy hogy képzeled ezt el? csak a magyar állatokért harcolunk? ---azt hiszem nem igy gondolod.

de ezt a forum beirási számot azért kicsit félre értetted...vagy én értek most valamit félre...(azért mert én most nem magyaro-on élek, nem jelenti azt, hogy nem tudom hogy hányan élnek magyarországon. és hogy összehasonlithatatlan a német forumokkal)
ÉN NEM NÉMETO- OT HASONLITOTTAM ÖSSZE MAGYARRAL!
HANEM mert irtad, vagy más, hogy nagyon sok a regisztrácio itt, és egyre többen olvassák ezt a forumot!!! és emiatt irtam, hogy de nem irnak sajnos ennyien ide! akkor is ha sokan regisztráltak, nem aktivak.
ez volt az én kritikám de nem negativan, inkább pozitivan kéne érteni. vagyis egy felszólitás az aktivabb irásokra!

tehát nem azt kritizáltam hogy kevesen vannak itt a forumban a némettel összehasonlitva, hanem hogy ahhoz képest amit irtál, hogy hányan vannak itt, mégis csak kevesen irnak azk közül.

pontosabban: csak azok irnak, akik most ide erre a témára irnak. talán még egy kettö. persze ti aktivak vagytok itt!! ezt nem kérdöjeleztem meg!

bocsánat ha félreérthetö volt.

ami a tiszteletet illeti...nekem ezzel nincsen problémám. nekem mindegy ki miert lett vegan. vagy "csak" vegetáriánus. vagy lakto-ovo vegetáriánus stb....én minden élölényt tiesztelek. de a tisztelet nem jelenti azt hogy egyetértek.
és nem is értem hogy miért gondolod, ha jól értettem, hogy mi/én bárkit is ne tisztelnék?

csak mert az egoista jellegét kiemeltem az egészségi okokból vegan/vegetariánusoknak? miert? nem igaz, hogy saját maguk miatt azok?
persze mint egy nagyon jó barátomnál is, nem zárja ki az egyik a másikat. ö elöször vegan lett, mert valami allergiája volt. majd lassan beleolvasta magát az állati jogkba és ma az egyik legaktivabb állatokért harcolo ember!
nem az a baj, ha valaki egoista okok miatt lett vega. hanem az, ha megáll ott és nem tesz semmit az állatokért.
ugyanugy mint az állatvédelem fontos is, de nem szabad csak a humánusabb ölésért küzdeni. mert ez meghosszabitja az állattartás életét.
vagyis modernizálják az állatok ihasználását! és ezt én nem engedhetem meg!

sajnálom ha félre értettük egymást.
nem áll szándékomba itt bárkit is személyesen megvádolni.
de amit ki kell mondanom, amivel az állatoknak tartozok, azt ki fogom mondani. akkor is ha valakinek nem tetszik. nevezd ezt butaságnak, vagy nem diplomatikusnak...lehet, hogy igazad van. de a hallgatástól még soha nem váltzott eddig semmi meg.

minden jót!
tisztelettel (komolyan gondolom!)
parika

ps:
értem én, ha igy gondolják most itt sokan akik az itteni regényeimet olvassák: "ki ez a ..., kinek gondolja magát? alig van itt a forumon és rögtö ilyen merészen irogat. ide jön erre a magyar forumba és ajnározza a németo-ot és hogy milyen aktivak ott az emberek!"
én igen is jól tudom, hogy milyen a helyzet magyaro-n. tudom, hogy még nincsen olyan nagy kulturája az állatjogoknak. de nézd igy ezt: német se egy nagy szám, ha angliára gondolsz! és pont azért, mert még sok a tenni valo fontos hogy kinyissuk a szánkat!

tudom, hogy még kis cipöbe járunk. (magyaro) pont ezért probálok ide irogatni. öszzefogásra késztetni! az ajánlatom még mindig áll! ha valakinek van kedve és ideje szorolapozni augusztusban vagy info standot felállitani budapesten akkor szivesen várom az e-mail-jét. az én cimem látható.

de szivesen várok más segitséget is, akinek tudmása van arról, hogy hol lehet szorolapokat beszerezni...magyar nyelvüeket.
vagy más ötletek: nem én élek most ott. ti tudjátok a legjobban, hogy hol szorit a cipö, és hol lehet a legjobban kilazitani.

jár valaki közületek tüntetésekre? vannak egyáltalán tüntetések?
miért nem szerveztek ti tüntetéseket? akkor is ha csak 5 ember összefogna...a lényeg hogy valami mozdul.
Avatar
parika
Törzsvendég
 
Hsz: 387
Csatlakozott: 2005. márc. 17., csüt. 1:00

HozzászólásSzerző: parika » 2005. máj. 6., pén. 2:54

szia még egyszer!
csak van még egy kérdésem:
"Amikor elkezdtem foglalkozni az ősmagyar témákkal, számomra kinyílt egy csodálatos világ..."

ezt a mondatodat valahogy nem vettem észre eddig.
de nagyon érdekelne, hogy mit is értesz ez alatt...

és természetesen megtámadva érzed magad, ha pont én, egy kis ujonc, itt egy ilyen magyarság tisztelö, magyarság felemelö szöveget szétszedek és kritizálok...most minden érthetö...hgy miért érezted magad megtámadva.
ha a tiszteletet igy értetted, hogy tiszteljem azt, hogy te büszke vagy a magyarságodra, és öseinkre, akkor ezt mindenképpen megkapod!
miert nem tisztelnék valakit, aki öseinket tiszteli?
de azért engedtessék meg nekem, hogy a magyarság öseit ne hagyjam nagy állatszeretö szerepben. mert nem voltak azok. vagyis nem olyan értelemben, mint ahogy állatokért harcolok szeretetet értelmeznek.
vagy te rabszolgáddá tennéd e a férjedet? és ráülnél e a hátára engedélye nélkül.
az állatok nem tudnak engedélyt adni semmihez.
az ember elvette a szabadságukat és ez megbocsájthatatlan tett volt.
de azért nem itélem el öket ezért. mert akkoriban még nem beszélhettünk állatvédelemröl és állai jogkról. az emberi morál még gyerek ciöben járt.
mst azomban eljutottunk odáig egy érzelmi szintre, ahol etika és morál egyre nagyobb szerepet játszik. sajns legtöbbször csak az emberi-állatokra vonatkozik.
én/mi kiterjesztjük ezt a morált és etikát az állatok jóvoltára.
és egy ilyen szemszögböl a lovaglás, az állattartás nem más mint unmorális tett. rabszolgaság eltörlése az állatok rabszolgaságának eltörlése a nagy cél.

köszi elöre is a válaszod!
minden jót
parika
Avatar
parika
Törzsvendég
 
Hsz: 387
Csatlakozott: 2005. márc. 17., csüt. 1:00

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. máj. 6., pén. 3:01

maximális tisztelet illet meg, ha Németországban, Svájcban vagy bárhol akciózol az állatok jogaiért. Mert Isten szemében minden gyermeke ugyanolyan fontos. A kis hangya élete is számít és a az emberé is.

lehet, csak én maradtam le az infókkal, de kis hazánkban nem igazán hallottam ilyesféle (főleg rendszeres) akciókról.

De azért (szerncsére) van még sok egyéb lehetőség is, hoyg "hintsük a magvakat.."

nem ismerjük egymást (remélem, tudunk majd találkozni), de az írásaid alapján olybá tűnik, hogy a saját (akciózó, "vonuljunk ki a térre és szórólapozzunk" módszeredet egyedül üdvözítőnek tartod. S ha esetleg (ez valami itthoni fásultság) nem rohanunk rögtön és nem lelkesedünk, akkor tunyák vagyunk. Lehet :cry: :wink: ha Te képes vagy Németországból eljönni Budapestre, hogy szórólapozzál az állatokért, akkor nekem sem kellene restnek lennem, hoyg 200 km-t utazzak... :wink: :P

Fenntartom, amit e topicban már írtam: lehet valami KÖZÖS feladatunk. Találjuk ki, mi az.

S bízom benne, hogy a regisztrált, de "néma" Fórum olvasók is megszólalnak egyszer. Ha szükségét érzik.

Szeretettel: Nawesh

Amit írtam, nem csak neked szántam :wink: E topic a magyarságról (és a lovakról :wink:) szól. Ha már lovak: Talán szűk egy éve, hogy Makón bezárták a lóvágóhidat.

Vajon minden ember megenné a lókolbászt, ha tudná, hogy az lóhúsból készült?
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: parika » 2005. máj. 6., pén. 4:52

"De azért (szerncsére) van még sok egyéb lehetőség is, hoyg "hintsük a magvakat..""

mire gondolsz? hogyan?

"nem ismerjük egymást (remélem, tudunk majd találkozni), de az írásaid alapján olybá tűnik, hogy a saját (akciózó, "vonuljunk ki a térre és szórólapozzunk" módszeredet egyedül üdvözítőnek tartod."

nem egyedül. nem kizárolagosan. már irtam, hogy minden lehetöséget megradadok, hogy az állatok szenvedését a nappalikba vigyem-képletesen kifejezve. a barátokkal való beszélgeést is ennek tartom. meg ha vad idegen embereket szólitok meg, hogy miért hordanak szörmét. és miért vették pont meg ezt a terméket, amit állatokon kisérleteznek?stb stb ...
nem vetem senki szemére, ha más módot talált az állatokért való harchoz. szivesen megtudnám hogy mit tehetnék még én!
van valami ötleted? mert én se vagyok mindig minden nap tüntetéses hangulatban;) ilyenkor a pc elött ülök és cégnek irogatok. vagy peticiokat irok alá, vagy megválaszolok sok sok e-mailt, amit minden nap kapok...aminek örülök! nap mint nap érzem, ahogy egyre több ember lassan megváltoztatja a gondlkodását. vannak akik nem mennek el addig, hgy rögtön lemondanak a húsról, de ennek fejében tanárként önkéntesen bevezetnek állatvédelmi témákat az orákon. ö is segit ezzel. és tisztelem ezért, akkor is, ha ö maga nem következetes.

itthoni fásultság? azt akard mondani, hogy a magyar nép álltalában lusta?
mert akkor nekem is annak kéne lennem! ;) nem vagyok még azért annyira rég ota itt!

de szerintem ez nem igy van, hogy otthon fásultak az emberek vagy hogy lusták. még nem tudom mi az oka, hogy nincsenek tüntetések...vagy még ti se tudtok róluk...majd kideritem.

sajnos nincsen arra pénzem, hogy hirtelen csak szorolapozás miatt haza menjek. vannak alkalmak amikor illik és nagyon szeretnék is haza menni. és ezeket az alkalmakat használnám szorolapozásra. és még valami! semmiképpen se várom el senkitöl hgy 200km-t utazzon. (hogy is tehetném?) ahol te élsz is biztos van sétáló utca...és ha végre valaki megirná, hogy hol kapni szórólapokat, akkor te is terjeszthetnéld, ha szeretnéd. vagy éppen nem, ha nem akarod.

közös feladatunk...azt hiszem megválaszoltam. az én részemröl. ezek szerint ez nem az amire te gondoltál. akkor mi? valami ötlet?

és különben a tunyaság az egy vétek ;) (olvastam valahol ;)



"S bízom benne, hogy a regisztrált, de "néma" Fórum olvasók is megszólalnak egyszer. Ha szükségét érzik. "

én is bizom benne :) hogy nem csak ugy regisztrálták magukat :)


"Vajon minden ember megenné a lókolbászt, ha tudná, hogy az lóhúsból készült?"

hmm...azt hiszem tudja mindenki, hogy lóhúsból készül...rá van irva a csomagolásra legtöbbször. ;) (még öseink is elöszeretettel ették a lóhúst)
a legtöbb falusi embernek semmi de semmi problémája nincsen azzal, ha meg kell ölnie egy állatot. nekem igy mondták a falusiak személyesen.
én csak egy pesti csirke vagyok...ezt nem érthetem, hgy hogyan lehet saját kézzel egy állatot megölni....de tudom, hogy csak nevelés kérdése.

minden jót, most már azért megyek aludni :)
szép álmokat! vagy inkább jó hétvégét!

parika
Avatar
parika
Törzsvendég
 
Hsz: 387
Csatlakozott: 2005. márc. 17., csüt. 1:00

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. máj. 6., pén. 13:46

szerintem én már írtam valahol, hogy az is számít, ha valaki olvas az ilyen témákról. méghozzá sokat számít, ez az, amit ő most meg tud tenni a mostani helyzetében. később, amikor eljön az ideje, biztos cselekedni fog, de ezt nem lehet sürgetni, bármennyire is égető a probléma. ha valaki még nem készült fel rá, akkor hiába is mondjuk neki, hogy ez a jó, meg az a jó, és ezt csináld, azt csináld, nem tud cselekedni. addig gyűjti az információkat, olvas, tanul a témában, és ez a sok tudás egyszer megérik benne, és majd cselekvésbe fordul át.

az én olvasatomban nawesh tiszteletre vonatkozó szavai azt is jelentették - többek között -, hogy el kell fogadnunk egymást. nem kell egyetérteni, de el kell fogadni azt, hogy másmilyenek vagyunk, más személyiséggel, attitűddel, szemléletmóddal, sorolhatnám. valaki itt tart, valaki ott, mások amott, és ez így helyes.
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: zsolidodd » 2005. máj. 6., pén. 14:55

Szerintem szórólapot itthon is lehet csinálni, aztán kinyomtatod, majd lefénymásoltatod :wink: Én csináltam matricákat (Vegan Power és Respect Animals felirattal), és azokat ragasztgattam a neonáci matricákra Kecskeméten :twisted: . Én benne vok a szórólapozásban Bp-n, ha semmi nem jön közbe! :wink:
"Mennyit adott a hit, mennyit vett el a vallás
Mekkora bűn ölni, fegyvereken van az áldás"
Avatar
zsolidodd
Írogat
 
Hsz: 155
Csatlakozott: 2005. jan. 13., csüt. 1:00
Tartózkodási hely: itt

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. máj. 6., pén. 17:13

Üdv!

Parika, teljesen megértem, amit mondasz, és igazat adok neked. Sokan vagyunk itt, egyre többen írogatnak is, eszmét cserélünk. Az aktivitás, a tettek nagyon fontosak, mert ebben nyilvánulnak meg az elveink, a hitünk.

Zarathusztra azt mondta: "Gonosz nem létezik, csak a múlt. A múlt, az elmúlt. A jelen, egy pillanat. MINDEN A JÖVŐ!"
Egyet kell értsünk ezzel.

A veg.hu maga, és minden, ami vele kapcsolatos, a Jót, a jobb jövőt erősíti. A múlttal csak annyira kell foglalkozni, hogy tanuljunk belőle, és ha lehet, példát lássunk benne.

A magyarok lovas példája, de bármely más népé is, azok bármilyen más élőlényhez való viszonya tanulságos (úgy, ahogy parika is levonta), viszont nem példaértékű. Az erőszakmentesség, a "Ne ölj!" erkölcsi parancsa nagyobb urunk, mint a származásunk, vagy nem? De biztosan, különben nem lennénk vegik. Mi itt olyan emberek vagyunk, akik ha az elvükhöz következetesebbek lennénk, akkor amit parika mond, el kellene ismernünk, és üdvözölnünk kellene a felhívást. Naweshben ez a megnyilvánulás látható is.

Egyetértünk abban, hogy ÖSSZEFOGHATUNK, ha már adva van a közös elv. Zarathusztra szerint is: "jó gondolat, jó szó, jó tett" -nek kell követnie egymást.
Az első kettő megvan...a TETT, a JÓ CSELEKEDET a következő lépésünk. Ez manifesztálódik az összejövetelünkben, és akár egy közös vállalkozásban, akcióban, felvonulásban, stb.
---
A faunásoknak szokott lenni standjuk a fesztiválokon, ahol szórólapoznak, aláírást gyűjtenek, nekem van még ilyen élőállatszállítós, denevéres, csirkefarmos brossúrám egy-egy db, stb.

A másik, hogy mi csinálunk...
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke

HozzászólásSzerző: parika » 2005. máj. 7., szomb. 16:22

zsolidodd írta:Szerintem szórólapot itthon is lehet csinálni, aztán kinyomtatod, majd lefénymásoltatod :wink: Én csináltam matricákat (Vegan Power és Respect Animals felirattal), és azokat ragasztgattam a neonáci matricákra Kecskeméten :twisted: . Én benne vok a szórólapozásban Bp-n, ha semmi nem jön közbe! :wink:


szuper!

milyen árban vannak a szórólapok csináltatása?
igazság szerint, örülök, ha augusztusban egyáltalán bp-ig elég a pénzem...
ezért gondoltam, hogy nagyobb szövettségek akiknek támgatóik vannak, talán szivesen adnak szórólapot (nálunk ez igy van megoldva. ennek megvan az elönye, hogy a szórólapok igazán jók, és koncentrált infot adnak egy helyzetröl. ) ha más nem, egy kis jelképes összegért.

akkor ezek szerint bal oldali vagy? vagy hogy kérdezzem?
habár én is leszedtem volna neonáci plakátokat...

itt az ismeröseim között sokan balok és veganok. ami össze függ, mint ezt ök nekem elmagyarázták. mert mindenféle kihasználás ellen vannak. és az állatok kihasználása ellen is. na, de ez más téma...

köszi az ötleteket !!!

szia
parika
Avatar
parika
Törzsvendég
 
Hsz: 387
Csatlakozott: 2005. márc. 17., csüt. 1:00

HozzászólásSzerző: parika » 2005. máj. 7., szomb. 16:32

szia Parsifal!

köszönöm szépen a szép szavaidat! nagyon szépen fogalmaztál.
ami nekem sokszor nem sikerül. :(

azt hiszem az lesz a legjobb ha felveszem akkor a faunásokkal a kapcsolatot. de eddig valami miatt nem müködött nálam az oldaluk, vagy semmit nem találtam amit kerestem...

van esetleg még valamilyen szervezet amiröl tudtok? faunásokhoz hasonló?

nagyon örülök, mert most tudtam meg, hogy ezen a hétvégén megint egy-két kis busz magyarországra ment innen, és vitt takarókat, kutyaházakat, eledelt, pénzt menhelyeknek. vissza felé hoznak annyi kutyát ide, amennyit csak tudnak. (ez csak egy szervezet. de sokan csinálnak lyen mentö akciokat! szerencsére! az együttmüködés a német és a magyar állatvédök között egyre szorosabb! )

minden jót!
parika
Avatar
parika
Törzsvendég
 
Hsz: 387
Csatlakozott: 2005. márc. 17., csüt. 1:00

HozzászólásSzerző: zsolidodd » 2005. máj. 7., szomb. 22:50

Hello Parika!

Nem vagyok balos, nem foglalkozom ilyen dolgokkal, csak útálom az ilyen jellegű gyűlölködést.... :evil:

Szórólapokat addig még kitalálom valahogy :wink:
"Mennyit adott a hit, mennyit vett el a vallás
Mekkora bűn ölni, fegyvereken van az áldás"
Avatar
zsolidodd
Írogat
 
Hsz: 155
Csatlakozott: 2005. jan. 13., csüt. 1:00
Tartózkodási hely: itt

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. máj. 8., vas. 0:27

Ez nekem új :wink: :? én (ha mindenképpen kategorizálni akarunk) jobboldali vagyok és vegetárius. Akkor most melyieket kelleen feladnom?

:oops: :wink:
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: parika » 2005. máj. 8., vas. 0:42

nawesh írta:Ez nekem új :wink: :? én (ha mindenképpen kategorizálni akarunk) jobboldali vagyok és vegetárius. Akkor most melyieket kelleen feladnom?

:oops: :wink:


remélem viccelsz...
vagy elmagyarázod hogy mennyire vagy jobboldali és miben hiszel

de ez most inkább még mindig nem ebbe a tread-ba tartozik...irhatod pü ként...

szia
parika

ja, és nem állaitottam ilyen szabályt fel, hgy aki bal az vegan és aki jobb az nem lehet az...
Avatar
parika
Törzsvendég
 
Hsz: 387
Csatlakozott: 2005. márc. 17., csüt. 1:00

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. máj. 8., vas. 0:47

ok, nyitunk egy új topicot :wink:

visszatérve e topichoz.

nem olvastam még el teljesen a cikket

http://www.szent-korona.hu/

a Szent Korona történet C. FEJEZETE, AHOL A magyarok manicheista keresztény eredetére hivatkozik, mint ősi vallásunkra. S a manicheusok (vagy egy jó részük) ha jól tudom, vegetárius volt.
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

HozzászólásSzerző: parika » 2005. máj. 8., vas. 1:28

azért lovagoltak?
és itták a tejét a lovaknak?
vagy nem?

de miket tudtok! elképesztö...és hogyan lehet ezeket a szavakat megjegyezni és föleg helyesen leirni: (én inkább másolom;) manicheista

parika
Avatar
parika
Törzsvendég
 
Hsz: 387
Csatlakozott: 2005. márc. 17., csüt. 1:00

ElőzőKövetkező

Vissza: Állati jogok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron