Szerző: Stoner » 2012. feb. 5., vas. 16:38
Kedves Mindenki!
Most szállt el egy csomó szöveg, ezt csak azért mondom, mert, amiről írtam, az akkor volt igaz, mikor leírtam, most már egy másik idő és másik tér, amiben nem az lesz, ami akkor volt. Bármennyire is szeretném, hogy ugyanaz legyen. Ez is azt jelenti, hogy semmi sem úgy van, ahogyan hisszük.
Hogy el ne felejtsem:
1. Örülök, hogy végre jó a téma.
2. Ki vagyok?
3. Energia, Jóisten, tudat
4. Mit tudom én..
1.Arctic!
Én is így gondolom a szellem kérdést. Másban még vita van köztünk.
Kicsit bővebben: Úgy hiszem, vallom és jelentem, hogy semmiféle személyes Istent nem imádok. Mármint olyat, aki egy személy, akire rá lehet sok mindent kenni, nekem nincs. Miért nem tette ezt vagy azt, vagy miért engedi, vagy ő alkotta meg, stb.
De amit viszont hiszek, hogy az egység, az Univerzum léte, a lehetőség, hogy itt lehetek, és kifejthetem a bennem lakó szellemet, azt hálásan szolgálnom kell. Ez a hála az élet. Vagyis és az ÉLET mindenhatóságát tartom, de nem holmi materiális, vagy idealisztikus módon, hanem az a véleményem, hogy az ember azért született, hogy az ezzel járó felelősséget vállalja, és a maximumot kihozza magából: ezt már írtam többször is.
Amire viszont 1994-ben jöttem rá, hogy van itt valami, amit az ember még nem tud és nem ért. Ezt neveztem én Folyamattudatnak. Ugyanis azt látom, hogy mindenki (tisztelet a kivételnek!), valamilyen képet, ideát, bálványt imád, ami merev, mozdulatlan, és változatlan.
A tétel, amit megfogalmaztam egyszerű: Impulzus – ennek ismétlődése – változás, ami szintén ismétlődhet, majd vagy átalakul valami mássá, vagy szolgaian, de inkább változtatott formában az első impulzus szelleme/tartalma ismétlődik. Ez lehet a folyamat vége, vagy egy másik folyamatba való bekapcsolódás és más néven való jelenléte. Ez a megfogalmazás mindenre érvényes. Ez a szellem, a folyamatban nyilvánul meg. Ezt együttműködés jellemzi, és általános érvényesség. A kivételek mindenesetre érdekesek lehetnek, és talán egy más rendszer, dimenzió hatását tükrözik. Az emberi civilizációs rendszer nem tartja tiszteletben ezt a szellemi tartalmat, mivel úgy hiszi, vallásosan, hogy csak ismétlés van, változás nincs. Ezért van hagyománya. De azt már nem tudja, hogy, amit ismétel, hogyan került be az életébe. Az valamilyen „misztikus változtató” lehetett csak. Pedig egy ember, vagy kép, vagy bármilyen jelenség kapcsolódott össze azzal, amit én TISZTA TUDATKÉNT jelölök. Ez mindenkiben ott van, és mindent tud. Ez van közvetlen kapcsolatban azzal, amit az előbb Isten alatt értettem. És itt van, amit itt sokan nem akarnak elfogadni: ez a Tiszta Tudat, pontosan tudja, hogy mire van szüksége x-nek. Az életünk jórészt arra megy el, hogy megtudjuk, amit már úgy is tudunk.. Azonban a hagyomány sok esetben hulladék, amit az időnek ki kéne vetni magából. De, mivel az ember nem folyamatban gondolkodik, vagyis a sz. gépe lefagyott.,.., ezért automataként állandóan ismétel, lehetőleg változatlan formában. Arról persze fogalma sincs, hogy mit ismétel.. Egy fontos tétel a folyamattudatban:
Egy folyamatban levő nincs tudatában annak, hogy miben van. Egy drogosnak hiába mondjuk, hogy ne drogozzon, ahogyan egy húsevőnek hiába mondjuk, hogy ne egyen húst. Aztán, hogy mi az, ami az embert letéríti az állandó ismétlésről? Az energia, vagy a tiszta tudat pillanatnyi lehetősége. Hamvas Nietzsche-t hozza fel, amikor az ÉBERSÉG-ről beszél. Az éberség azonos a Tiszta tudattal, Istennel Univerzális lélekkel, stb. Erre akkor nyílik lehetőség, mikor valamilyen nagy trauma, pl. háború következik be. De lehet ez kataklizma, vagy egy ember életében egy szeretett személy elvesztése, egy lábad elvesztése, egyszerű baleset, vagy katarzis, élmény stb. Ezek kisebb formái is mindig lehetőségek arra, hogy a sok ismétlést változás váltsa fel. De: (ettől durran el az agyam) MINEK KELL ADDIG VÁRNI!! Miért értelmes az ember (Sapiens), ha egyszer ilyen evidenciát nem fog fel? Erre a válasz megint a rendszerben keresendő. Annak érdeke, hogy senki ne tudjon magáról. Az terjeszt különféle hamis ideológiákat, egészen a legrosszabbakig. Tulajdonképpen nagyon leegyszerűsítve, a Rendszer az, ami ilyen esetben megszűnik, háttérbe szorul, megáll, ez ad lehetőséget az éberség elérésére. De ez is csak egy lehetőség, ami elmúlik.
Ezért kell még mindig arról vitáznunk, hogy Élet, vagy Halál. Amikor az élet itt van az orrunk előtt, sőt magunk is azt éljük, a halálról pedig egy 5 éves gyerek is tud, mert retteg, még ha azt se tudja, mitől. Azért van az a sok tévelygés, mert az álTiszta tudatok a manipuláció révén álcázva magukat, az emberek fejét megzavarják. Ahhoz, hogy kapcsolatba kerüljünk, saját Tiszta tudatunkkal elég kevés lehetőség van. Még a meditáció sem garancia arra, hiszen az is csak egy szimpla Folyamattudat. Kiváltja valami, elkezdődik, ismétlődik és változik, vagy az esetek többségében ugyanaz a sorsa, mint más emberi folyamatoknak. Vagyis lesz belőle egy dogma. Amit arra használ az ember, hogy saját gyengeségeit azzal térítse el. Ez egy más történet.
Tehát, a köznapi formában betegség az, ami az embert kizökkenti az ismétlések sorából. De a betegség, és a betokozódott Hamis Tudat is eljuthat egy olyan fázisba, mikor már nem jut semmilyen módon hozzá saját éber tudatának a segítségéhez. Ez a megszállottság, vagy az ostobaság esete. Erre is rengeteg példa van. A tiszta tudattal csakis tanulás révén kerülünk kapcsolatba, azonban nem mindegy, mit tanulunk. A Rendszertudás nem azonos az univerzális tudással. Ehhez a sokat idézett Radiesztézia az egyik, vagy talán az egyetlen egyenes út. Azonban, mivel rengeteg a hamis próféta, és sok a ködösítő és terminátor, akik mind a Tiszta tudatra hajtanak, azt akarják végleg megsemmisíteni, ezért a radiesztézia ma már nem is számít természetgyógyászatnak, legfeljebb kuruzslásnak, és még büntetik is. Azóta a bizonyos TV-s támadás óta.
Röviden ennyi.
2. Ki vagyok én?
Válasz: Én vagyok Gábor!, De NEM AZ A GÁBOR!! Csak és kizárólag egy néven (Stoner) regisztráltam. Soha egyetlen egy alkalommal sem tettem meg, hogy egy fórumra változtatott, alter egokat, készítsek, vagyis másnak hazudjam magam. Ez nálam elvi kérdés, mint az elvtársaknál, Csak nekem vannak elveim, nekik csak másuk volt. Apám is Kövi volt, nagyapám viszont Kötz. Ebből lett a Kövi. Ezt semmi módon nem akarom megváltoztatni erre a kis időre. Nem tisztem a MÁSIK Gábort kritizálni. Ő azért felel, amit írt, ahogyan én is.
3. Energia:
Amit eddig mondtam, részben ebből következik, vagyis a Szellem, Rezgés, Tudat, egyúttal energia is. Nehéz ezt megérteni, de igazából nincsenek részek, csak egész van. Ezért van Egészség is. Ez azonban a mi időnkben már csak részben valósítható meg. Mindenkinek saját mércéje és saját sikerei vannak, amit nem igazán lehet általánosítani. Ha azonban egy folyamatot jelölünk (változás – javulás/romlás), akkor eljutunk valahova. De ez sem elég a nagy megállapításokhoz. Ezért, mindenki csak egy saját képet tud alkotni. Saját küzdelem, saját élet, saját igazság, ami része a nagy valóságnak
Ezért, én általában a saját tapasztalataimat mondom, mert esetleg egyezhet másokéval, de nem törvényszerűen. Ha azt megtanuljuk, hogyan lépjünk kapcsolatba a saját „mozgatónkkal, tanítónkkal”, már elindultunk egy úton. Egyébként pedig csak tapogatózunk.
Tegnap előtt pl. kutya hidegben kb 6 órát a jégen, jeges földön favágással (motoros fűrésszel, ami rendre kicsorbult a jeges fában) töltöttem. Vakulásig dolgoztam, az autótól legalább 30 méterre, azután talicskáztam a rönköket az autóig, ahol felemeltem és a raktérbe tettem. Este fél hétre értem haza. Másnap délelőtt pakoltam be a fát a házba, ugyanúgy kiemelve a jó nedves rönkszeleteket, és még fűrészeltem a vékonyabbakat. Mindezt pénteken a reggeli turmix+ 3 óra múlva 4 paradicsom, repceolaj, pirospaprika, marék dióval. Kb 6-kor az autóban ettem egy narancsot. Nem voltam éhes, és akkora durungokat emeltem az autó hátuljába, hogy csodálkoztam. De késő volt, alig láttam, és meg kellett tennem. Másnap sem voltam fáradt, és most se nagyon emlékszik a testem erre a kalandra. Szinte minden napom ilyen. A mai nap lazítás, mert hideg van. De a favágás, most is 2x-3x van, csak hasítófejszével, nagykalapáccsal, ha nem megy másként. Nem szakad le a kezem, és másnap is tudok menni utána. Ez az energia. Nem ettem kolbászt, kását, semmi mást. Most fejeztem be a salátaebédemet, ami tegnap is ugyanez volt, és holnap is ugyanaz lesz. Nem unom, és nem vagyok gyenge tőle. Már nem is érdekel hány kiló vagyok, ha a félmázsás farönköket fel bírom emelni.
4. Mit tudom én. Pont.
István!
Nem találom a leletet. Nem szándékos. Ha meglesz, beszkennelem.