80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. jan. 29., vas. 13:45

A 811 en az élet egyszerű.

Bő, vátozatos gyümi és zöld

Ezekben minden ott van. Ha valaki változatosan sok gyümi eszik, és sok zsenge zöldet , és ezeket kiegészíti időnként egy-egy fél marék maggal, akkor a legideálisan táplálja és működteti a testét, aminél jobbat nem képes megcselekedni.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. jan. 29., vas. 17:04

Na bakker! elolvastam én is ezeket az írásokat. -szerintem szót sem érdemel.
Nem sok fogalma van róla mit is takar a 811.

A gyümölcsök pusztítást végeznek, viszont a husika az mehet. 8O -le a kalappal!
Én is csak azt tudom mondani, hogy mi köze a gyümölcsnek a zacskós fruktózhoz, meg a mazsolás sütihez?

A bélrendszer valóban számít, de a gorilla sokkal inkább növényevő, mint gyümölcsevő és a bélrendszere is ehhez alkalmazkodott.

Hogy az agyhoz állati (telített) zsír kellene? :hmm: -érdekes. Esetleg olyan amiben sok az omega három. -nemtom a mamutban mennyi van. :roll:
Azért akadt néhány "kis agyú" vegetáriánus tudós, pl. Eistein.

Hogy valami jót is mondjak, abban szerintem azért van igazság, hogy az emésztőrendszerünknek is megvannak a határai. -erről sokat írogattam mostanában.
Azt gondolom erre nem árt figyelni, főleg az elején. Ne csak az legyen a cél, hogy megegyük a szükséges kalóriát, hanem hogy ezt fel is tudjuk használni. Az egyszerre elfogyasztott nagyon nagy mennyiségű túl "híg" cuccoknak én sem látom sok értelmét, az aránylag gyengébb hasznosulás miatt. -de ez majd úgyis mindenki egyénileg kitapasztalja, ha nem adja fel túl korán a próbálkozást. :D
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. jan. 29., vas. 18:01

smanag írta:Laci, tudom, hogy nem vagy tiszta 811-es. Ki az ebbe az országba rajtam, meg még 2-3 emberen kívül? Senki.
De csak azért , mert új dolog ez még.
Én vagyok a kísérleti patkány, s ezt büszkén vállalom, mert meg vagyok győződve az igazamról, és abban is biztos vagyok, hogy az idő, majd minket, 811-eseket fog igazolni.

A dolog azonban nem egyszerű és nem átfedés mentes.
Azért írom le ugyanazt 1000-szer, majd újra még ezerszer mindig másként, hogy sok szemszögből nézve megértsük azt, amit vagy nem értünk, vagy ha értjük is, nem érezzük még fontosságát annak, hogy komolyan vegyük is. Mert ha komolyan vennénk a hagyományos lét ártalmait, akkor nem mernénk úgy táplálkozni, vagy legalább is harcolnánk ellene, hogy megszabaduljunk annak károkozásaitól testünkre nézve. Persze a dolog nem fehér-fekete, ezzel tisztában kell lenni, mert attól, hogy valaki drogozik, vagy cigizik, vagy alkoholizál, vagy éppen táplálékdrogozást választja, mérgezve ezekkel a testét, még nem hal meg ezektől azonnal, sőt önpusztító emberként élvezettel tekint a fenti cselekedetekre, és egészségtudatos gondolkodásnak a csírája sem látszik az ilyen embereknél. De aki egészségtudatosan él és hiszi azt , hogy jól cselekszik a hagyományos létben, az meg tudatlan, önhibáján kívül, és lehet, hogy szüksége van arra, hogy valaki felnyissa a szemét. Én nem hiszem, és nincs is úgy, hogy egyedül vagyunk a világban, és mások nem jöttek rá az igazunkra, hisz erre számos példa van a világban, mely növekszik rohamosan, emberek ezrei választják a 811-et életmódjukul.
Mindemellett a bármilyen drogos és testi mérget használó emberek nem mondhatóak egészség tudatosnak, éls nem is ők lesznak azok, akiket érdekel majd a 811, mert az ilyen emberek nem szeretik valósan magukat, mert ha szeretnék magukat, akkor nem okoznának kárt a testükben.

Szóval, írásaimmal mindig csak a figyelmet irányítom rá arra, hogy a hőkezelt és testidegen ételek fogyasztása ártalmas, és azt állítom, hogy ezek a legnagyobb ellenségeink az életben. Persze azért nehéz ezt elfogadtatni, mert egyrészt új dolog, másrészt a hagyományos létnek megvan a maga „élvezete”, és amíg az ember még nem beteg nincs is különösebb látható jele annak, hogy a test napi szinten degenerálódik általa. És sorolhatnám tovább, de nem teszem, mert tényleg úgy van, ahogy írod, csak ugyanazt írnám le megint ezerszer.

Okés Iván semmi gond ennek örömére lenyomtam 8 almát:) Igaz Agnus marhából is ettem levest mert a gyerekek meghagyták,ez van igyekszem azért:)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. jan. 29., vas. 18:02

Amikor :

-mennyiségben (úgy, hogy a napi kalóriatartalom fedezve van)
-nyersen és nagy szezonális változatosságban
-eszünk gyümiket
-és kiegészítjük ezeket sok zölddel

Ez már önmagában mindent megad a testnek, akkor is, ha nem találkozunk életünkben semmilyen magbevitellel.

Tudniillik kiszámoltam ezen anyagbevitelt
,nekem mondjuk könnyű, mert van táplálkozási ismeretem.

A fentiek jelentik a 955-ös táplálkozást, ami a lényegében magnélküli,
dzsungel étkezés, lényegében már ez teljesen ok az emberi faj szükségleteit tekintve.
De csak akkor lehet ezt csinálni, ha ott a sok zöld a gyümikkel szinergiában.

Ha nem vagyunk abban biztosak, hogy elég s változatos a zöld, akkor a fél marék mag elv kiegészíti az étrendet és komplettálja a kellő szintre.
A három együtt meg adja a 811-et, mely a 955 biztonsági többlete, ami azt jelenti, hogy itt biztosítást kötünk a tökéletes életre.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. jan. 29., vas. 18:04

Ok Laci,egészségedre!

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. jan. 29., vas. 20:09

smanag írta:Ok Laci,egészségedre!

Szombaton megszívtam Gergicséknél vettem bió banánt perúit,de zöld volt,és fagyott szerintem mert nem lehetett a héját leszedni róla mert veletört a belseje remélem itthon lesz vele valami,bár nem tudom ha megfagy a banán utána már frankó lesz egyáltalán?
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: Zozoka73 » 2012. jan. 30., hétf. 2:58

Üdv Népek!

Zozoka(19)73 vagyok s a mindenféle bemutatkozást elodázva egy gyors kérdéssel terhelnélek Benneteket!
Szigorúan a 811-t betartva, miként vennétek magatokhoz napi min. 2gr (2000mgr) kalciumot?
A válaszokat előre is köszönöm! :)

Z.
Zozoka73
Inkább olvas

Hsz: 16

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. jan. 30., hétf. 8:43

Nutritiondata.com/My ND/My recipie

Itt regisztrálj, majd kreálhatsz recepteket és el is mentheted, elnevezheted azokat. Képezhetsz ekvivalenseket, leképezhetsz egymásból táplálékokat, megismerheted a táplálékok anyagsajátságait.

Az adatbázisból csak a nyers(raw) gyümiket, zöldeket, és magokat szűrd és használd, a többi értéktelen szemét.

Pl. itt van egy tipikus téli recept, ez már brutális csontépítő, mert van benne narancs, spenót és a Ca megtartó banán is. 2380 mg szerves nyers Ca-t ad a testnek( a test ezt tudja egydül használni, a hőkezelt és szervetlenített Ca-on kínlódik és el kell távolítania a testből)

http://nutritiondata.self.com/facts/rec ... o.autosave

Itt számolgathatunk kedvünkre, és tegyük is gyakran, mert ebből fogjuk látni, hogy mit viszünk be. Látni fogjuk, hogy a 811 messze űberel minden más anyagbevitelt az emberi szükségleteket tekintve, ami az alacsony fehérje és zsír (10%), és a magas cukor, ásványi anyag, vitamin, és organikus víz arányokat célozza.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. jan. 30., hétf. 8:58

Egyébként 1000 mg Ca naponta bőven elég. Itt egy szerényebb bevitel ugyanazon összetevőkből. Már ez is ad 2875 kcal-t, ami bőven elég. De egyébként úgy kell enni, hogy nekünk egyénileg mi esik jó mind mennyiségben mint ételfajtákban. egy a lényeg zöld legyen benne és ilyenkor télen a narancs.
Ez a változat 50 dkg zöldet ad, ez a minimuma a zöldeknek, én ennél többet célzok, ennek 2-3 szereresét. De fél kg zöldet(1 nagy fej sali) napi szinten vigyünk be min.

http://nutritiondata.self.com/facts/rec ... o.autosave

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Zozoka73 » 2012. jan. 30., hétf. 13:58

Köszi a választ, később szétnézek a feni linkeken. Esetem speciális, azért merészeltem nagyobb mennyiséget írni. :)

Z.
Zozoka73
Inkább olvas

Hsz: 16

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. jan. 30., hétf. 14:41

Szia Zozoka!

Csak egy gyors körölbeli számolás:

Napi 3 kiló vegyes gyümi, kb, 500-600 mg
Fél kiló zöld (legyen benn spenót meg esetleg egy kis petrezselyem) kb. 200 mg.
1-2 dkg olajos mag kb. 100 mg
Ez nagyjából 1800-2000 kalória és 800-900 mg kálcium.
A napi ajánlás mindenevőknek 800-1000 mg de úgy, hogy e mellett egy csomó savasító dolgot is esznek.
Szerintem az arányok fontosabbak mint az, hogy egy bizonyos dolgot kiemeljünk.
Pl. a sajtban sok a kalcium, de egyéb más beépülést segítő vitaminok, ásványok hiányában ebből nem sok hasznosul, és e mellett ráadásul még savasít is. -a 811-ben nem sok savasító találni.
Fontos figyelni még a jó rágásra, esetleg turmixolni, a magokat beáztatni, ledarálni, szóval, hogy amit megeszünk, abból legyen is valami.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. jan. 30., hétf. 14:43

Megnéztem a fórumot és írtam is rá. Szokásosan jó hosszút. Amit még nem írtam meg, hogy a gorilla bélrendszere csak abban más, amenyniben mást eszik többet. A zöld valóban több a beleiben, és még azt is megteszi, hogy ami kijön újra megeszi..B12... Nem valami gusztusos, és nálunk csak a betegesen spóroló Harpagonokról szokták ezt mondani.. De a bonobó, már főleg gyümölcsön él, és szinte ugyanaz, mint mi. Nem beszélve az intelligenciájáról és a szelíd viselkedéséről. A legjobban lehet vele együtt lenni. Az arca szinte emberi és érzelmeket is kifejez. Persze a másik csimpi is, de az agresszív. Szívesen idézik a csimpánz vadászatát, hogy az ember gyilkos szokásait magyarázzák vele. Az elgondolkodtató, hogy mennyi idő kell, hogy a vékonybél ennyire megnyúljon. És az vitára érett téma, hogy miért olyan hosszú. Egyáltalán nem azért, mert főtt-sült állati dolgokat kell belerakni. Annyi idő óta még nem eszik az ember hőkezeltet. Szóval zavaros az egész. A legviccesebb a zsírmáj a gyümölcstől. Az agy egyetlen tápláléka a fruktóz, és nyilván az használja. Aki nem gondolkodik, annak lehet, hogy zsírmája lesz...? Akkor a bonobók is a májuktól halnak meg köszvényben, mert ugyebár köszvényt is okoz. Ha így volna, a vesém nem mutatott volna 150%-os hatékonyságot a laborvizsgálatnál. Amit nem szívesen csináltattam, de muszáj volt egy hivatalos papírhoz. Ha a májam volna rossz, azt is érezném, mivel nem volna energiám és csontra fogynék. Ez azért nem igaz. Ha a hasnáylmirigyem volna gyulladt, azt is tudnám, mert akkor meg hőemelkedésem lenne, és baj volna az inzulinommal is. Bár én csak egy laikus vagyok, de ennyit azért már megállapítok magamon.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. jan. 30., hétf. 14:54

Kösz Ratti!
Én is ezt akartam mondani. Én magam legalább 1 kiló zöldsalátát eszem, ebből elég sok a leveles, és van azért benne olyan gyökér (fehérrépa) ami elég sok kálciumot tartalmaz. Nekem ez a főétkezés. A gyümölcs az élvezet. Nem mintha a zöldsaláta nem volna az. Az egész egy havaj..(Hawai), ahogy manapság egyesek mondanák.
Senki sem mondta, hogy egyedül gyümölcsön meg lehetne élni. A majomhaverok is levéllel eszik a gyümit. A másik, amit mindig fontos kiemelni, hogy az átállás közben lehetnek olyan időszakok, amikor rosszabb a vérkép, de ezt nem lehet alapul venni a statisztikákban. Azon kívül, minden zöld tartalmaz mindent, csak nem egyforma mértékben. Egymást kiegészítik, és, ami még lényeges, hogy éppen annyi van mindenben, ami ahhoz kell, hogy megemésszük. Ezt egyszerűbben elég nehéz megfogalmazni. A vegyes étrendben állandóan rengetegféle keveredik és a rossz párosítás és az egyáltalán nehéz emészthetőség miatt sokkal több ásványi anyagra, nyomelemre és vitaminra van szükség, nem beszélve a hőkezelés során denaturálódottakról. Az egésznek nincs is értelme, ha valaki intelligensen végiggondolja. De, míg élünk, van miről vitatkozni. Ha már nem leszünk, a vita (élet) sem lesz többet.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. jan. 30., hétf. 15:01

Gábor milyen néven szóltál hozzá ahhoz a bloghoz? -volt ott egy Gábor, de gondolom az nem Te voltál.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. jan. 30., hétf. 19:16

Oké Gábor, megvagy. -amikor kerestelek még nem "voltál ott". :hmm: érdekes.

Nehezen tudtam megállni, hogy én is ne szóljak bele, de nincs se időm se türelmem hozzá. -ennyi hülyeséghez, és ráadásul a többi meg csak bólogat rá.
Pedig csak tök egyszerűen, -ahogy mondani szoktunk- józan paraszti ésszel kellene gondolkozni.
Az a baj, hogy egy csomó ilyen van, az ember beleőszülne a sok magyarázásba.
Bízzunk benn, hogy azért vannak akik fogékonyak rá és maguktól (vagy egy kis segítséggel) rájönnek dolgokra.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2012. jan. 30., hétf. 23:34-kor.
RAtti
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10