80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. jan. 27., pén. 23:49

Kétkedő Ratti tesó vazze ezt kapd ki :)

http://www.vizenergia.hu/videok/nyir.wmv
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. jan. 28., szomb. 7:50

borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. jan. 28., szomb. 9:38

Laci sajna nem tudom megnyitni ezt a "vizes" cikket. -ha tudod tedd be máshogyan.

De ha már itt a kétkedésnél tartunk.
Már csak az kíváncsi fajta vagyok, és én is kipróbáltam mikróban felforralt (majd persze lehűlt) vízben beáztatni csíráztatásra szánt vöröshere magokat.
Egy másik adagot pedig szárazon megmikróztam. -hogy mégis mi lesz vele.

A mikróban felforralt (majd kihűlt) vízbe tett mag és a szárazon megmikrózott mag is dettó úúggyanúgy kicsírázott mint a "kontrollcsoport".
Félreértés ne essék!!! nem a mikrót védem, mert szerintem e nélkül is tudunk már róla annyi rosszat, hogy még véletlenül se használjuk, de talán nem kéne olyat állítani ami nem feltétlen igaz. Az ilyen kis túlzásoknak az lehet a veszélye, hogy ezek után lehetnek olyanok akik még a valós károsító hatásokat sem veszik komolyan.
(a cikk szerint 0% csírázott ki, vagy lehet hogy mindjárt a forró vízbe tették? :roll: -csak nem nem, mert akkor nem csoda ha kinyuvad szegény mag)
Szóval -hogy a vitákat elkerüljük- továbbra se használjon senki mikrót!

Citrom. -ha már megszólíttattam.

Amit a citromról írtak az mind szép és jó, én sem vagyok ellenzője, de erről mindig az jut eszembe, hogy mi lenne ha nem mindig a kialakult nyavalyák kezelésére koncentrálnánk, hanem megpróbálnánk megelőzni. (legyen szó akár a rákról vagy bármiről)
A citromban biztos nagyon sok jó anyag van, de ha az emberek legalább csak 1-2 kiló gyümölcsöt, zöldet megennének egy nap és hanyagolnák az alja kajákat akkor nem kéne mindig egy "szuper kaját" kiemelni, ami kihúz minket a bajból.
Még egy apróság: az átlagosan étkező emberek nagy része rosszallóan néz a gyümikre az miatt, hogy a savassága árt a fogaknak. A citrom szopogatásának -mint ahogy a cikkben szerepel- vajon milyen hatása. van? :roll:
Laci tesó, Te jó csávó vagy :D ezért nem is akarok itt Veled állandóan "kötekedni" de sokszor nem értem hogy pl. a szalonna, és ezek a cikkek hogy férnek meg egymás mellett. :roll: -na de mindegy is.

Jó hétvégét Mindenkinek! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2012. jan. 28., szomb. 12:29-kor.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. jan. 28., szomb. 11:08

Rati tesó,az gondolom lejött,hogy Én nem vagyok 100% 811-es,sőt de bármiből bármennyit megeszek,és veletek vagyok irigyellek is benneteket,de az Én lelkemnek az öröm a boldogság tesz jót,ha úgy gondolom megeszem a szalonnát,meg a sört is megiszom belefér,mert legyőzhetetlen vagyok azt eszem ami jól esik,nem jutottam el arra a szintre mint Iván( de nem is akarok) nem fogok görcsölni hogy vegytisztán nyomassan a cuccot mozogni ,nevetni kell,meg sokat henteregni az asszonyyal hidd el ér az is annyit,de ma megyek délre ki a biópiacra veszek egy kis banánt mangót miegymást csókollak:)
borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. jan. 28., szomb. 12:29

Laci értelek, és remélem azért nincs harag. :D

Egyébként ha valaki ezt csak görcsösen tudja csinálni az tényleg nem jó. -akkor inkább vegye "lazábbra" a dolgot.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. jan. 28., szomb. 13:15

Szia Ratti!
Simán meg lehet nyitni. Biztosan a te géped nem ismeri fel. Egy ablak nyílik, és a megnyitás egy kattintás.
Mintha a letöltés indulna.
Ismerem Spanyol Zoltánt. Voltam az előadásán kb 10 éve. Eléggé megöregedett, de nem adja fel. Senki sem figyel rá. Ez a készülék az ő találmányának alapján készült, de lehet, hogy ő azt másolta le, ami ennek az eredetije, de lényeg, hogy az is az ő találmányára épül. Orosz, ha jól emlékszem.
Nagy dolog. Meg tudom ítélni. Én nem vagyok akadémikus és vezető politikus, akiknek mutatta, de elküldték.
Minél nagyobb a gubanc, annál kevésbé figyelnek a fontos dolgokra. Már kiszaladt a kezük közül a lényeg, ha volt is egyáltalán ott. Én csak azt csodálom, hogy még bírja szuflával, és nem adja el az egészet az amerikaiaknak. Pl a háttérhatalomnak, ami aztán bekerül a trezorba, mint a többi ilyen. Vagy a hadsereg fogja használni és majd mi ellenünk veti be, ha sokat jár a szánk. Ez persze sokak szerint elmebeteg duma. Rendszeresen látom, hogy mi fog következni és az be is teljesül. Nem örülök a folytatásnak.

Fontosabb a "Borcsokjelenség". Hogy az ember miért dob el mindent, ami a jövőjét jobbá tenné? Miért nem bízik senki abban, hogy lehet jobban is? Aztán bólogat, hogy "Ugye megmondtam, nem lehet itt mást csinálni.."
Ez nem ugyanaz, mint az én nagy egészre vonatkozó meglátásaim. Ez személyes és megfogható. Tetten érhetők az okai és le lehet bontani lépésről lépésre. Miből ered ez a "biztonság", hogy "Így helyes", ez az igazi élet és igazi jó. Ebben igen sokan egyetértenek, talán ez adja a biztonságot. Az a butító manipuláció, hogy inkább a többségnek van igaza, mint a keveseknek. Meg: a "tudomány tudja a frankót", meg: "ilyen magas még sose volt az átlagéletkor".
Ezek a Rendszer jól sikerült átnevelésének statisztikai adatai, amivel sikeresen fenn lehet tartani a piacot. Ez azonban már azok előtt, akik nyitva tartják a szemüket, összeomlott rend, ami sose volt, csak a látszatát sulykolták belénk. Egy darabig én is elhittem. Nem volt még elég alapom, hogy kételkedjek benne. Sajnos, az emberek azt hiszik nincs már idő arra, hogy változtassanak, és az okát meg nem értik, mert nincs róla elég adatuk, hogy finoman fogalmazzak. De mindenki megláthatja, amit kell, ha nyitva tartja a szemét és nem csak a szalagcímek alapján dönt.
Sajnos ma már igen kevés az értelem fenn és lenn. Én persze rögeszmésen az értelemben hiszek, és rengeteget csalódtam: Valahogyan mégsem adom fel, mint Gróf Spanyol. Ebben mindenképpen egyformák vagyunk. A világ sodródik és én meg páran fogjuk, hogy ne sodródjon olyan gyorsan, de megállítani kevesek vagyunk. Az érzelmekre meg semmiképpen nem szabad építeni, mert arról tudjuk, hogy mindig ugyanoda vezet. Én csak azt tudom mondani mindenkinek, hogy ne azzal törődjön, amit mindenki mond, és ne abban higgyen, amiben a többség, mert az igazság sokkal feljebb és sokkal lejjebb van. A filozófiát sokan tartják hülye mellébeszélésnek, mert kevesen olvasnak gondolatébresztő írásokat. Meg kevés ilyen van. Az a sikeres, és eladható, ami nem foglalkozik mély gondolatokkal, hanem a jó kaja pia meg a csajok, ahogyan Laci is előadta.
De érdekes, hogy még mindig itt van.. Én nem fogom neki azt mondani, hogy menjen innen, mert ez nem az én topicom, de akkor sem mondanám, ha az lenne. Engem nem zavar, csak nem mond semmi újat. Ha volna még eredeti gondolata, azt szívesen elolvasnám. Ha viszont csak hülyíteni akar, azt már nem veszem be.
Erre meg nekem nincs időm, meg agyam. Sokkal fontosabb dolgokkal kell foglalkoznom. Például gondolkodnom.
Annyit azért elmondok, hogy jó pár ilyen "okos" embert elkísértem. Ők sem értettek semmit. A végén mindent megtettek, amit ajánlottam, de már nem ért semmit. Azt meg kár is volt mondani, hogy "előbb kellett volna!"
Ez nem mese, gyermek.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. jan. 28., szomb. 13:27

Még:
Magok, csíra.
Több magnál ajánlják, hogy a csírázás megindításához hőhatásnak kell kitenni. Pl forróvízbe kell mártani.
Amikor pisztrángot tenyésztettem, sokkoltam az ikrákat puszta kíváncsiságból, mert a "duploid" genetikai beavatkozás, ha úgy tetszik, géntechnológia, és az eredmény, hogy magtalan, továbbszaporodásra képtelen egyedek alakulnak ki, amik gyorsabban nőnek, mivel nem kell a szaporodásra energiát fecsérelniük. Ezt aztán a népek boldogan eszik. Nem látszik rajtuk semmi. Egyes tavakban már fogtak 20 kilós szivárványos pisztrángot is, pedig az kb 5-6 kilósnál nem nő nagyobbra. (Kivéve persze az egyik alfajt az "acélosfejű pisztrángot", ami a tengerbe megy és ott megnő jó nagyra.) És itt a lényeg. Minden sokkhatás a genetikai állományra hat. A csírátlanítás egy bizonyos szint felett sugárral vagy más sokkal biztos, de egy szint alatt csak genetikai kárt, vagy előnyt jelent. Az erdők leégnek, és a magok gyorsan csírázni kezdenek, Ez benne van a programban.
Vannak magok, amelyek pl fagyhatást kell, hogy szenvedjenek, különben nem csíráznak ki. Minden a genetikai programtól függ. Ezért nem lehet végletes következtetéseket levonni, de, hogy a mikró szar, az tuti, hogy "lacis" legyek. Mikor nekünk volt, mint meséltem, kényelmesen lehetett haználni, egy kényelmesnek hazudott világeszme alapján, de az íze annak, ami benne volt, meg se közelítette az egyszerűen főzött-sütött étel ízét. De aztán a dolog elmúlt szerencsére, mert őkelme felrobbant, legnagyobb megkönnyebbülésünkre és még vissza is kaptuk az árát. Nem sokszor újongtam akkorát eddig életemben, mint ott.
Aztán meg az egész sehogyan sem jött elő, mikor már megvilágosodtam, ahogyan szépen mondják a pszichiáterek...Szóval most is tele van a polc olyan edényekkel, amikre akkoriban a legjobbakat mondták és most nem is tudom, mia fenét fogok velük csinálni. Kidobni azért nem akarom őket, mert az anyaguk biztosan jó lesz valamire...
Az ember rengeteg baromságot csinál életében. Ez nem volna baj, ha tanulni is tudna belőle.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Stoner 2012. jan. 30., hétf. 9:55-kor.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. jan. 28., szomb. 13:34

Sokféle módon lehet élni, és lehet sokféle módon gondolkodni étkezésről. Lehet keresni a hagyományos létben is a táplálkozási élvezetet, és megmagyarázni magunknak a miértekre adott válaszban, hogy mert laza vagyok, élvezem az életet, és nem leszek „aszkéta”

Én ugyanúgy laza vagyok, élvezem az életet, finomakat eszem, és én sem vagyok aszkéta. Minden Nézőpont kérdése, kinek mi fontos, és honnan nézi a dolgokat.

Van, akinek a hagyományos lét az elfogadható, nem tulajdonit annak, ételeinek testére nézve szignifikáns pusztító hatást, ezért elfogadó, az egyszer élünk élvezzünk, jól elvet asszociálja egy hibás étkezési világgal, és nem vesz tudomást annak testére való kárairól. Másnak meg elfogadhatatlanok a régi ételek, és az eszem ágában, és semmiért sem bocsájtom, be a testembe ezeket elv érvényesül, mivel a károkozás és testi rombolás tudvalevőleg akkor már elkerülhetetlen. A régi ételeinkkel, MINDEN ÉTELLEL, AMI HŐKEZELT, TESTIDEGEN, PROCESSED KATEGÓRIA, azzal a degenerált testünk épül, MINDEN, és MINDEN EGYES ÉTKEZÉSSEL, EBBEN LEGYÜNK 1000% BAN BIZOSAK.

De különbözőek vagyunk, van, akinek nem fájnak a régi ételek, mert finomak, mert nincs azonnali látható hatásuk, mert elfogadóak, s van, aki úgy viszonyul ezekhez, hogy tudja, ha ezeket lenyeljük, akkor benyeltük ezekkel a legyet, és testünkbe beengedtük az „édes” halált, testünket megfertőztük a degeneráció karmájával.

Más átlát a szitán viszont, felismeri és megismerte a hagyományos lét étkezésének súlyos degenerációt okozó mindennapi voltát, s ezért hátat fordít ennek a hagyományos „táplálkozási élvezetnek”, és megkeresi az ember igazi, neki rendelt táplálkozási élvezetét, végigmegy a teljes transzformációján és egy más, másként érző testben egy sokkal nagyobb táplálkozási élvezetben részesül, mint azt valaha is gondolta, hogy ilyen létezik. Az igazi kulináris ilyen módon a vibrant ember, mert az abban lel egy sokkal nagyobb élvezetre, ami a saját világa.
Az asszonnyal való hempergés, és mozgás élvezete meg nem a kaja kérdése, de megnyugtathatok mindenkit, hogy vibrant szinten az is sokkal élvezetesebb és mélyebb dolog pusztán csak azon egyszerű ténynél fogva, hogy e testi vágy is a valós, soha sem volt, legegészségesebb formájában nyilvánul meg vibrant szinten.

Nem kell ahhoz 1% hőkezelteket sem enni, hogy létezzünk, és valóban egészségben éljünk!!
Nem kell ahhoz 1% testidegen(nem nekünk való anyag) sem enni, hogy létezzünk, és valóban egészségben éljünk!!

Sokan ebbe a hibából nem tudnak kijönni, és azt gondolják, a hagyományos lét táplálékainak ott kell lenni valamilyen szinten az étrendben.
Nem, a teljes hátra arc adja a testi süllyedésünk oki megoldását és ad mentőkötelet a süllyedő hajóból való kikászálódáshoz.
Természetesen a vibrantságot nem adják ingyen, hosszú, küzdelmes, de szép, és nemes faladat előtt áll az utazó.

Az eredmények azonban MINDEN esetben jönnek, és aki akkor sem adja fel, amikor már mindenki más feladta, akkor a minden esetben győzedelmeskedik. Sokan elkezdik, csipegetik, vagy tank módjára belevetik magukat a 811-be, de csak az jut el a célhoz, aki megérti azt, hogy mit ad számára igazán a 811, és megérti, hogy a célhoz vezető úton előbb át kell menni egy pár éves átmeneti botladozáson, amikor igencsak sok esetben nem a szép új világot érezzük, mert elrontott testünk nem tud még vibrant módon működni. De a következetes gyakorlás, a szüntelen akarat meghozza majd a gyümölcsét, és testünk sikeresen a testbiológiai táplálékaihoz fog átépülni. És eljön az idő, amikor ezeken nyerünk maximális kielégülést, s a régi életünk akármilyen étele, vagy táplálkozási vágya és minden csábítása kihuny bennünk, és arcunkat ezektől végleg elfordítjuk és csillogó szemünk a gyümölcstálunk szép új világán landol. Semmi, de semmilyen gyarló régi testi kulináris csábítás nemhogy nem lesz már vonzó, hanem egyenesen sajnálattal, és csökevény gondolatokkal tekintünk azon ételekre, melyek után a hagyományos lét embere élvezettel viszonyul.
Ezen ételek többé szükségtelenek lesznek számunkra, leszokunk róluk, elfordulunk azoktól és másban lelünk meg egy sokkal nagyobb, tisztább, és élvezetesebb, egészen más érzékelésű, valósan táplálni tudó, degenerációt nem ismerő táplálkozási kielégülést.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. jan. 28., szomb. 14:16

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2012. jan. 28., szomb. 22:00

Iván bá,bár valóban nem írom le kiscsilliószor mint Te ugyanazt,de azért tettem be érdekes dolgokat szerintem az is igaz eszmefuttatásokat sem írtam,nem is lett volna őszinte mert messze vagyok Én a 811-től.Támogatom,figyelem olvasom,aztán hogy Én miért nem akarom csinálom 100%-ba az az Én bajom evvel neked nincs dolgod:) sokszor azon filózom az elmenetett írásaidat másolod be egy két szóval megspékelve,mert az nem normális hogy ennyit írsz mindig ugyanarról,újak nem nagyon vannak Mi meg már tudjuk ezt,tehát arra következtetek,hogy nincs jobb dolgod ennél az meg szomorú mer sok faszább dolgot lehetne csinálni ennél:) remélem nincs harag,el kéne menni csajozni egy kicsit szerintem:)
borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: tuzko » 2012. jan. 28., szomb. 22:15

Kedves Iván,
Olvastad ezt? Szeretném tudni, hogy mi a véleményed, azon kívül, hogy "hülyeség, és nincs jobb mint a 811 ".
http://www.zimonyi.hu/?p=2980#comment-14149
Felhívom figyelmedet az egyik utolsó kommentre, mikor a szerző speciálisan kitér a 811-re.
tuzko
Újonc

Hsz: 5

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. jan. 28., szomb. 23:21

Laci, tudom, hogy nem vagy tiszta 811-es. Ki az ebbe az országba rajtam, meg még 2-3 emberen kívül? Senki.
De csak azért , mert új dolog ez még.
Én vagyok a kísérleti patkány, s ezt büszkén vállalom, mert meg vagyok győződve az igazamról, és abban is biztos vagyok, hogy az idő, majd minket, 811-eseket fog igazolni.

A dolog azonban nem egyszerű és nem átfedés mentes.
Azért írom le ugyanazt 1000-szer, majd újra még ezerszer mindig másként, hogy sok szemszögből nézve megértsük azt, amit vagy nem értünk, vagy ha értjük is, nem érezzük még fontosságát annak, hogy komolyan vegyük is. Mert ha komolyan vennénk a hagyományos lét ártalmait, akkor nem mernénk úgy táplálkozni, vagy legalább is harcolnánk ellene, hogy megszabaduljunk annak károkozásaitól testünkre nézve. Persze a dolog nem fehér-fekete, ezzel tisztában kell lenni, mert attól, hogy valaki drogozik, vagy cigizik, vagy alkoholizál, vagy éppen táplálékdrogozást választja, mérgezve ezekkel a testét, még nem hal meg ezektől azonnal, sőt önpusztító emberként élvezettel tekint a fenti cselekedetekre, és egészségtudatos gondolkodásnak a csírája sem látszik az ilyen embereknél. De aki egészségtudatosan él és hiszi azt , hogy jól cselekszik a hagyományos létben, az meg tudatlan, önhibáján kívül, és lehet, hogy szüksége van arra, hogy valaki felnyissa a szemét. Én nem hiszem, és nincs is úgy, hogy egyedül vagyunk a világban, és mások nem jöttek rá az igazunkra, hisz erre számos példa van a világban, mely növekszik rohamosan, emberek ezrei választják a 811-et életmódjukul.
Mindemellett a bármilyen drogos és testi mérget használó emberek nem mondhatóak egészség tudatosnak, éls nem is ők lesznak azok, akiket érdekel majd a 811, mert az ilyen emberek nem szeretik valósan magukat, mert ha szeretnék magukat, akkor nem okoznának kárt a testükben.

Szóval, írásaimmal mindig csak a figyelmet irányítom rá arra, hogy a hőkezelt és testidegen ételek fogyasztása ártalmas, és azt állítom, hogy ezek a legnagyobb ellenségeink az életben. Persze azért nehéz ezt elfogadtatni, mert egyrészt új dolog, másrészt a hagyományos létnek megvan a maga „élvezete”, és amíg az ember még nem beteg nincs is különösebb látható jele annak, hogy a test napi szinten degenerálódik általa. És sorolhatnám tovább, de nem teszem, mert tényleg úgy van, ahogy írod, csak ugyanazt írnám le megint ezerszer.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. jan. 29., vas. 0:16

Kedves Tuzkó!

Sok hasonló cikket olvastam már a cukrokról.
Megnyugtathatlak, hogy ilyen kivonatokban való gondolkodás nem keverendő össze a 811-el.
A 2 dolog egészen más. Természetesen, ha valaki kivonatos cukrot eszik bármilyen formában, az nem tesz jót a testének. Ilyen módon az „egészségesnek” gondolt mézzel is csak csínján kell bánni.
A 811 nem erről szól. Itt tápegész formában, organikus víz hígításában, oldható rostok mellett jut be a fő kalóriaforrás, a cukor a testbe. S ez egészen más tészta, mint amikor mennyiségben eszünk mesterségesen kivont cukrokat, vagy akár aszalványokat, vagy akár bármilyen más tápanyagot.
Itt kiviláglik a ma emberének processed gondolkodása, holott az élet egyszerű, a dolog a józan parasztival egyszerűen, és tudás nélkül is lesöpörhető.

Ha patkányokkal kivonatos cukrokat etetünk, azt miért tesszük? Mit akarunk ezzel a butasággal megmagyarázni? Mert ha a patkány tápegész formában kapja, a cukrot a gyümölcsből az csak a javára válik.
Az ember TÚLBONYOLÍTJA ÉS TÚLMAGYARÁZZA az életét.
Az élet egyszerű. Hogy lehet egy fajnak genetikailag rendelt étel ártalmas?
Sehogy, mert az a barátja, az az éltető eleme, mely szereti és egészségben élteti.
Hogy lehet egy gyümölcsevő fajnak a saját étele ártalmas. Komolyan mondom, hogy nem értek egy ilyen gondolkodást, és annyira betegesnek tartok, és éppen emiatt egy perc alatt lesöpröm az asztalról a félremagyarázó igaztalan voltát.

Kit érdekel, hogy a kivonat mit okoz a testnek, csak a buta emberke végez ilyen idióta, és értelmetlen kísérleteket. És azért mert gondolkodásának vezérfonala nem a természetes létből táplálkozik, hanem a processed életét magyarázza általa. A ma embere elrontja a táplálékát, majd vele elrontja az egészségét és kivonatokkal próbálja tünetileg kezelni azt. Holott a megoldás az oki kiút, magyarán valóban egészséges táplálkozás és az azt eredményező teljes degeneratív betegség mentesség, és a betegség probléma ezzel kinullázva.

Mi a táplálék? Olyan növényi, vagy állati szerves, nyers, manipulatív mentes anyag, ami a természetben megtalálható a maga természetes állapotában. Nem hőkezelt, nem kivonat, nem szintetikus, nem szervetlen, és nem a fajnak testidegen étel.

Ezt nevezzük AVALÓS testbiológiai tápláléknak. Ha egy faj betartja a természet törvényeit, azt eszi, MYERSEN? Úgy ahogy a természetben megtalálható, ami a saját étele, és CSAK azt eszi, nem úgy, mint a buta ember, aki azt hiszi, ha felfal mindent, akkor az a legjobb neki, akkor helyesen cselekszik.

Mindig a parasztira hallgassunk, és olvassuk el a színtiszta józan parasztira építő 811 könyvet, mely mindemellett tudományos és érthető is, és ha azt sem tudjuk mi a táplálkozástudomány, akkor is helyesen választottunk. Miért a majom tudja mim az a táplálkozástudomány, vagy a víziló, s a csiga. Mégis tudják mik a dolguk, mert teszik a dolgukat a természetben.
A TERMÉSZET ERŐFORRÁSIRA ALAPOZNAK, ABBAN GONDOLKODNAK, ÉS KIZÁRÓLAG ABBÓL MERÍTENEK. NINCS KONYHA, NINCS TESTBIOLÓGIÁNAK ELLENTMONDÓ ÉTELEK TUDATOS MEGEVÉSE, ÉS NINCS HŐKEZELÉS!

Az alkoholos erjedést a tisztán táplálkozó 811-est nem fenyegeti, ugyanis egyrészt egyszerűen eszik s helyes párosításban, másrészt az ételnek ideje nincs megerjedni, mert megemésztődik könnyen. Az alkoholos erjedés könnyen igazolható a székletből és annak szagáról. Ha ilyet tapasztalunk, akkor 2 eset történt, vagy bonyolult és helytelen keverést alkalmaztunk, ami megint csak természeti büntetés a falánkságunkra, mert a természetben a monodiétás, mennyiségi táplálkozás egyszerűségében ilyen nincs, másrészt falánkságunknak és valós éhségünknek nem tudunk ésszerű határt szabni és feleslegesen túlzabáljuk magunkat.

De ezen tünetek az átmeneti korra lehetnek csak jellemzőek, amikor a test beteg még, kielégületlen, és tisztátalan. Később a testben a gyümölcsök könnyen, és tünetmentesen áthasonulnak, és még a bonyolultságot is jobban tolerálja a test, mert erős, tiszta, és hatékonyabban működik.

Olvassuk el a könyv 27-45 oldalát.

Mi más választásunk lehet, ha nyers étellel akarunk teljes kielégülésben jóllakva élni?
Nincs más utunk, gyümölcsevők voltunk, vagyunk, és mindig is azok maradunk.
Ha mással is keverjük a gyümiket , mint amivel keverhető, akkor bensőnk szent templomát megfertőzzük, és az ételek összeromlanak.

A hagyományos mindenevőt minden estben károsítják az ételek összeromlásából (mely az összeférhetetlenség miatt van) adódó káros gázok és nedvek. Ne csodálkozzunk, hogy az ilyen test még akkor sem lesz tiszta áthasonító test, amikor csak nyers gyümit eszik. Úgyhogy az ilyen test az NEM A SAJÁTUNK, s benne a saját ételeink sem úhy működnek, mint egy vibrant testben. Még ez a másik idióta megközelítése a dolognak, amikor az emberke rinyál a gyümievéstől , mert tüneteket okoz neki. Csakhogy vegyük észre, ez a test az a beteg test.

A lényeg pedig az amit most írok le. Ha pontosan azt tesszük amit kell tennünk a táplálkozásban, ha tisztán és következetesen a 811 - et követjük, akkor akár ne is gondolkozzunk, és főleg ne akarjunk megmagyarázni semmit sem, mert a lehető legjobb úton vagyunk. Úgyhogy célhoz értünk, nem kell tovább kutakodnunk, csak élvezni az életet.

Összegezve mondandómat. A gyümölcsök az emberi testet a legnagyobb egészségben működtetik és tartják, és emberként élve CSAKIS és MINDIG is ezek lesznek az igazim táplálékaink.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: bshaw » 2012. jan. 29., vas. 10:35

Smanag:

Ezt olvastad?

A nagy nyersevő főemlősökhöz képest a vékonybelünk háromszor akkora, a vastagbelünk pedig harmadakkora. Ez nem tűnik nagyon nagy különbségnek, pedig pontosan itt van a trükk:
1. A hosszú vastagbél (pl. gorilla) tökéletesen alkalmassá teszi tulajdonosát arra, hogy nagy tömegű, alacsony kalóriaértékű ételt vegyen magához: rengeteg zöldet és rostos gyümölcsöket.
2. A hosszú vastagbélben 5-6 kilónyi (!) baktériumot “tartanak” a nyersevő főemlősök, ezek a baktériumok pedig igen hatékonyan bontják le a cellulózt és a rostokat rövidláncú zsírsavakká. Ebből származik a kalóriájuk 70%-a. Az emberben ez a hatásfok maximum 20%-os, mert a vastagbelünk rövid és a baktériumaink is kevesebben vannak.
3. A nyerskosztból sokat kell enni (1-4 fej káposzta, és ez csak a zöldségadag?! jaj), és a gorilla megteheti, hogy naponta csak 1-2-szer kakil, mert több méternyi vastagbele van, de az embernek naponta 4-5-ször ki kell ürítenie a székletét a 811 diétán, mert nincs hely szó szerint a hasában ennyi ételnek. És mivel nincs elég mikrobánk sem, ennek a kajának nagy része emésztetlenül távozik.
4. Emellett a nagyon hosszú vékonybelünk tökéletes helyszín arra, hogy “sűrű”, kis mennyiségben sok kalóriát tartalmazó ételeket emésszen, mint a főtt fehérje (hús), főtt, tehát puha, denz és ezért a vékonybélben emésztendő állati eredetű zsírok és fehérjék. Az emberben egyértelműen a vékonybél az emésztés fő helyszíne, ezt rövid vastagbelünk is alátámasztja, hiszen oda már nem sok minden jut. A nyerskoszt szinte 100%-ban a vastagbélben emésztődik, ami az embernek egyszerűen nem optimális.
5. Tehát a lényeg, hogy az ember úgy fejlődött (teremtetett? végül is jelen esetben ennek nincs jelentősége, ki mit gondol), hogy kevesebb, kompaktabb, kalóriadúsabb ételeket egyen. Leegyszerűsítve: míg a főemlősök egész nap esznek, az ember naponta egyszer evett, egyszer kakált és a többi idejét kreatívan töltötte. Valószínű, hogy a zsíros állatok fogyasztása elkezdte megnövelni az agyméretét és ezzel párhuzamosan alakult át a bélrendszere. Sokan tartják így: megettük az első mammutot és többet nem néztünk vissza, a bélrendszerünk pedig ennek megfelelően átalakult, így alakultak ki a fent említett különbségek. Az állati eredetű táplálékfogyasztás tehát az ember esetén vitathatatlan.
6. Lehet bármit enni, az ember alkalmazkodóképessége elképesztő. Egyet azonban nem lehet: hosszú távon nem lehet egészésgesen a 811 utat járni, mert a vastagbelünk túl rövid hozzá.
7. A sokat sportolók tovább bírják. Az eleve egészségesek tovább bírják. A férfiak tovább bírják. De így nem lehet élni szerintem.
8. Hőkezelés és hőkezelés között is van különbség. A hőkezelés nem azt jelenti, hogy mindent megégetek. Egyáltalán nem.
9. Nyilván ennek az étrendnek is megvan a maga előnye: cukormentes, gabonamentes, feldolgozott élelmiszer mentes, persze, hogy egy átlagos pocsék diétán élőnek sokat fog segíteni- kezdetekben. Van, akinek nagyon sokáig jó lesz. Van, akinek haja, foga kihullik. Akinek a mája odavan, ez a 811 tuti tönkreteszi a maradék máját 10 év alatt. Ha valakinek inzulin, leptin, kortizol problémái vannak, azokat ez a diéta pár év alatt tönkrevágja. Aki fiatal, erős, sportol, nagyjából egészségesen indul annak talán nagy bajt nem csinál.
10. Ne feledd, hogy már olyan cikk is napvilágra került, amely bizonyítja, hogy a vegánok agya mérhetően (!) kisebb, mint a hús+zsírevőké. Az agy végül is zsírból áll, az idegsejtek védő mielinhüvelyei egy 10%-nyi zsírt tartalmazó diétán egyszerűen elpusztulnak. Én ezt az étrendet már csak a demencia nagyobb valószínűsége miatt sem kockáztatnám meg.

Erre mit tudsz mondani?
bshaw
Írogat

Hsz: 149

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. jan. 29., vas. 13:08

Na, akkor menjünk sorba.

1-es pont.
Az ember is és a gorilla is ugyanazon étrendre alkalmas, ami a nyers, MENNYISÉGI, testbiológiai gyümölcstáplálkozás. Mivel más faj, ezért mások némileg az anatómiai felépítettségek, de a főbb mutatókban, ami a rokon voltot mutatja, amit senki sem vitat, abban megegyeznek.

Hogy az embernek rövidebb adott bélszakasza, az még nem teszi alkalmatlanná arra, hogy lényegében ugyanazt a táplálékot egye, sőt csak is ugyanaz a táplálék jó neki, mert ugyanazon kémiai működést mutat az emésztő rendszere, mint a főemlősöknek.

2-es pont

Való igaz, hogy a főemlősök több rostot képesek megemészteni, a magashegyi gorillának ez kifejezetten előnyös, mivel gyümölcsöt nem eszik, mégis ki beszél itt arról, hogy nekünk embereknek sanyargatni kell magunkat alacsony kalóriatartalmú és ezért a kalóriaszükségletünket csak nagy mennyiségben fedezni tudó növényi tápanyaggal. Más főemlős kevesebb növényt eszik, mert talál bőven gyümiket. És miért kellene a durva, cellulózos részekkel bajlódnunk. Nem ülünk le kelkáposztát enni nyersen, mi a zsenge levelekre lettünk megteremtve és a gyümikkel történt gyors és kényelmes kalória bevitelre.

3. pont.
Ki az a butus ember, aki 1-4 fej káposzta megevésével próbálja a kalória igényét fedezni. Itt nem erről van szó a 811-ben és megint csak olyat hozunk fel, ami nem magyaráz meg semmit, mi nem vagyunk növényevők. Sanyarú lenne az élet, ha egész nap káposztát kellene ennünk, bele is betegednénk, mert túlterhelnénk az emésztő rendszert és állandó kalória hiányunk lenne, éhségünket ezek nem vennék el. Helyette sóvárognánk egyfolytába a kalória után és gyümölcs híján a magok és nehér ételek felé sodródnánk, csakhogy azzal a 811 arány meghal és a testkémia kisiklik. Ha nincs elég gyümi, ha nincs elég zsenge zöld, akkor éhesek maradunk és kielégületlenek, beindul a sóvárgás a gabonára, magokra, hőkezeltekre.
Mi az, hogy napi 4-5 ször kell kakilna egy 811-esnek, én ugyan csak 1-szer, Max 2 szer székelek, és nem terhelem az emésztésem tonnányi zölddel, pláne durva zöldekkel. Megeszem a napi spenót adagomat élvezettel, és kívánalommal, de azonnal megállok, ha érzem elég volt, érzem megkaptam ezekkel az ÁSVÁNYISÓ kiegészítésem, és értékes fehérjéiket.

4-es pont

Ki akar koncentrált hőkezelt cuccokat enni. Én ugyan nem. Hogy a belünk bármely szakasza erre alkalmas, az bocsánat badarság. Semelyik testrészünk nem tud elbánni sikeresen és károkozás nélkül ilyen anyagokkal. Nehogy már a béltartalom hosszából jussunk ilyen hamis következtetésre.

5-ös pont.
Megettük a mamutot, majd MEGFŐZTÜK, és itt léptünk a degeneráció igazi útjára. Mert még a nyers hús sem jó nekünk, de hogy a hőkezelt az biztos nem, az 100%. Hogy nem volt evolúciónkban a hőkezelt ételekhez, a húshoz, a gabonához és a tejhez való sikeres alkalmazkodásunk még azt pedig a degeneratív betegségek mutatják. Ember, akkor ugyan mitől van az a sok-sok betegség és mérhetetlen testi szenvedés? Ugyan magyarázzuk már meg. Miért savas a testműködés, holott a testnedveinknek enyhén lúgosnak kéne lennie a gyomornedv kivételével. Miért fulladoznak a sejtek az oxigénhiányban táptalajt adva a ráknak, ami lényegében egy nagy büdös köd a 811-en, mert megszűnik létezni oki oldalról. Ha evolúciós törzsfejlődés ment volna végbe, akkor nem lennének tejjel, gabonával, és hússal összefüggő betegségek, amik bizonyítottak, csak éppen ha ordítják, akkor is süket fülekre hallgatnak. A paleolittal meg nem mentünk elég vissza, mert a paleolit ősember, már a kezdeti degenerációját mutatja az embernek, mint új fajnak.
Miért szellentünk? Miért penetráns a székletünk szaga, vagy a szájszagunk is már sok esetben. Ez természetes dolog. a testeknek nem inkább higiénikusan kéne működni. Miért bűzös a bőrváladékunk, mint a malackának, azt kenhetjük magunkra a kozmetikai ipar termékeit?
Mert a testkémiánk egy fertő, ami az elrontott táplálkozás következménye.
Husikát kell ennünk. Ok. Együk nyersen, szőröstül, bőröstül, véresen, a belek bűzével élvezettel, nyálcsorgatva NYERSEN, saját képességeinkkel megszerezve, és. Ugyan már? Nem gondoljuk komolyan, hogy ez az utunk. Könnyű a konyhateknika hőkezelésével és ízfokozó anyagaival valami kifordult ételből ínycsiklandozót csinálni BECSAPVA és LENULLÁZVA a helyes érzékelést. Komolyan hisszük, hogy ez az utunk?????

6-os pont

Így van, lehet bármit enni. Az alkalmazkodó képességünk sajna viszont nem túl jó. Ezt mutatja az a tény, hogy az ember megbetegszik a bármik evésén.
A vastagbelünk adottságainak semmi köze sincs ahhoz, hogy étkeink a 811 étkei legyenek, és ahhoz sincs semmi köze, hogy nem ehetünk hőkezelt és testidegen ételt. Mert mint kifejtettem mi nem növényevők vagyunk több üregű gyomorral és cellulózbontó képességekkel. De nem vagyunk húsevők sem. És nem ehetünk meg mindent sem.
Nekünk egy bizonyos ételcsoport az ideális, ami a 811.

8.
A hőkezelés az hőkezelés, nincsenek lényegi különbségek, ha az étel hőmérséklete 43 fok fölé ment, károsodik. A károsodott étel betegít és nem valós étel legyen az testbarát vagy testidegen. De minek hőkezelni, ha van nyers út.

9.
Majd bejelentkezem folyamatosan, és bizonyítom, hogy nemhogy tönkrevág a 811 és hiánybetegséget ad, hanem a legegészségesebb étrend.
Azt viszont állítom, hogy a hőkezelt és testidegen étrend az igenis megadja ezeket a félelmeket hosszú távon

10.
A vegánok agya lehet, hogy kisebb, de hogy okosabbak az fix. A csonttömegük is kisebb mégis sokkal rugalmasabb, szervesült és erősebb, valamint a csontsűrűségük is nagyobb. És ezek bizonyítottak.

Nem vagyok soha beteg, még náthás sem vagyok soha, elmúlt a szénanáthám, mindig topon vagyok és energikus. Nekem ezek bizonyítékok.

Menjünk végig a könyv 27-45 oldala és ugyan már gondolkozzunk el ismét, hogy milyen más lehetőségünk van az életre, ha nincs hőkezelés, nincs, konyhatechnika, az ételeket saját magunknak kell a természetből megszerezni a két kezünkre és a képességeinkre hagytkozva. s olyan ételeket képzeljünk el magunknak ,Melyek a finomak, élvezetesek abban a természetes állapotában ahogyan begyűjtjük vagy megszerezzük.!!!!!

Nincs más igazi utunk, csak ez az egy!!!!!!

smanag
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10