Szörme

Állatvédelelm, akciók, tüntetések - Állatkinzás, állatok jogai - Vegetáriánus állatetetés

Szörme

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. dec. 16., pén. 14:28

Dátum: 2007. december 06. csütörtök, 08:56 Küldte: nawesh


Az őskorban (ha volt egyáltalán őskor) a jékorszak utolsó rugásai közepette az ember, ha nem akart megfagyni, kénytelen volt állatbőröket magára venni.


Évezredek teltek el. Már nem barlangokban élünk, hanem huzatos panellakásokban. Kiürült műanyag palackokból készült kínai ruhákat viselünk és nem vagyunk rászorulva állattetsvéreink korántsem önzetlen adományára, hogy a bőrüket, szörméjüket, életüket adják a mi kényelmünkért...

Nem új dolog, de időnként meg kell állnom, nagy levegőt venni és döbbenten elcsodálkozni az ember arroganciáján: Valóban úgy gondolja a teremtés kornája, hogy az egész Föld a hitbizománya? Hogy bümtetlenül kihasználhatja a természetet?

Az ember lehalássz a tengereket. Nem menekülhet előle az elefánt, a bálna és semmilyen állat sem. A szörmebunda drága. Nem arra van, hogy a fázós szegényeket felöltöztesse. A szörme a nemtörődöm (ÚJ) gazdagok státuszszimbóluma: Én ezt is megengedhetem magamnak. Ha magára veszi a bundát, vajon hallja-e a csapdában napokig vergődő hód sírását? A lelőtt anyját kereső medvebocs kesergését, a róka kétségbeesését, aki képes lerágni a lábát (és később persze elvérzik), hogy szabaduljon a csapdából. (Emlékszünk a Vuk elégtételére, amikor az ember belelép a rókacsapdába?)

Az emberiség felhördült a II. Világháború holokausztján. (Jogosan! Emberek millióit lemészárolni azért, mert rossz helyre születtek,....) Az emberiség már kevésbé hördül fel az örmények kiírtásán, vagy a holodomoron, vagy a ruandai népírtáson. Az afrikai bozótvágó kések hatékonyabbak voltak, mint a gázkamrák!!!

De ma is folyik holokauszt. Több is.... Több helyen is...

Ma is vannak gázkamrák, ahol állatokat gázosítank el. A szörméjükért. Mert igaz, hogy kegyetlen halált halnak, de az értékes szörméjük nem sérül.

Évente több, mint 100 millió állat hal meg a szörmebundákért. Legalább a fele egyszerű ipari hulladékként végzi... Egy mókusbunda 400 (!) mókus életébe kerül. Ki az az ember (?) aki képes megölni négyszáz mókust?

Vépen, a jógatáborban, egy tájvédelmi körzetben többször is láttam közelről ezeket a csodálatos állatokat...

A lányommal az adventi vásárban jártam. Megláttunk néhány babát. S egy plüsskutáyt. Tetszett neki. Néztem, Kínában készült. Nagy levegő, a 6 éves lányom szemébe néztem és azt mondtam: ez a kutyus Kínában készült, így lehet, hogy megöltek érte egy igazi kutyust!

Vajon mikor kell elkezdeni egy gyerek állatvédelmi nevelését?

Kampány a szörmetelepek ellen.

https://www.secureconnect.at/4pfoten.or ... /index.php





kérlek, írd alá te is.



Tíz millió aláírás az állatokért kampány. Már csak 12 ezer hiányzik az 1 millióhoz!!!! www.animalsmatter.org



Nawesh

www.nawesh.blogter.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Állati jogok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 19 vendég

cron