Lenmagos pogácsa

Lenmagos pogácsa

HozzászólásSzerző: baraka » 2011. szept. 3., szomb. 9:41

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: kábé két óra
Főzési idő:
Kategória: Kenyérfélék
Fajtája: ovo-lakto-vegetáriánus

Bemutatás

Ez a pogácsa maradékokból készült. Úgy sacc/kábé alapon... Volt maradék kibontott tejfölöm, meg kefírem, árválkodó és beszáradni készülő maradék élesztőm. Ráadásul zöldséges bablevest főztem. Ahhoz pedig a legjobb a friss pogácsa vagy sörkifli.
Kép

Hozzávalók

Tehát: úgy 60 dkg-nyi fehérlisztet elkevertem kb. 10 dkg-nyi teljes kiőrlésű liszttel, egy evőkanál lenmaggal, némi köménymaggal és egy teáskanál sóval. A maradék tejfölt összeöntöttem a kefírrel - ami így fél liternyit tett ki - és hozzákevertem a két dekányi élesztőt egy teáskanál mézzel. Mindezt a liszthez öntöttem, tíz deka felolvasztott vajjal (margarinnal) együtt. Összedolgoztam, aztán deszkán kinyújtottam. Még további olvasztott vajjal megkentem, majd összehajtogattam. Minden hajtásnál vajaztam a tészta tetetejét. Tálcára tettem, nylonzacsit húztam rá hogy ne száradjon és hagytam kelni egy órácskát.


Elkészítés módja

Ezután a sütőt begyújtottam, hogy legyen ideje jó forrónak lenni, közben pedig újra deszkára tettem a tésztát és egy centi magasságúra nyújtottam. A tetejét késsel bekockáztam, megkentem fölvert tojással, és pizzavágóval kockákra szeltem. (Nem volt kedvem most pogácsaszaggatóval csinálni. Siettem.) Szépen tepsibe rakogattam a kis drágákat, hagytam őket még kicsit kelni, aztána jó forró sütőben megsütöttem. Zöldséges bableveshez tálaltam.

Forrás: baraka boszorkánykonyhája :-)
Beküldte:: baraka , Wednesday, September 19. 2007 - 09:13:00
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00


Vissza: Kenyérfélék

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron