2011.június

Hírek, érdekességek a vegetárius hírességek életéről az ókortól napjainkig

2011.június

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. jún. 2., csüt. 20:37

Vegetárius évfordulók – június 2

107 esztendeje született a(z akkor Magyarországhoz tartozó) Szabadfaluban, Temesvár közelében a későbbi Tarzan, Johhny Weissmüller.

Szabadfaluban, más néven Fredorfban bácskai németek éltek nagyszámban. Édesapja napszámos volt, édesanyja dohánygyári munkás. De alig született meg a kicsi János (így anyakönyvezték), bár otthon Hensinek szólították, szüleivel együtt útra kelt a távoli Amerikába.

Péter öccse már Pennsylvániában született. Az apa másfél évtizeddel később elhagyta a családot, s a fiúknak dolgozniuk kellett. Úszómesterek lettek, s Johnny karrierje elkezdődött.
1922-28 között 67 világrekordot állított fel úszásban, 5 olimpiai aranyat is szerzett.
A harmincas években kezdődött filmes pályafutása.

Tizenkét alkalommal szerepelt Tarzanként a filmvásznon. Kétségtelenül ő volt a legsikeresebb Tarzan, hirdetve a fehér ember felsőbbrendűségét, aki még a dzsungelban is megél a jég hátán. No de ez még a harmincas évek, amikor ugyan a fekete, bocsánat, afroamerikai szerepeket nem feketére suvickolt fehér színészek játszották ugyan, de aki nem fehér bőrű volt, csak mellékszereplő lehetett.

Párja is egy hófehér hölgy lehetett. Jane és Tarzan egymásra találtak a díszlet-dzsungelban és liánokon függött a közönség, hogy megnézhessen egy-egy újabb kalandot.

Johnny Weissmüller igazi celeb lett és nagyon gazdag. Persze kínos volt egy napszámost és egy munkásnőt feltüntetni az ősök között, így Tarzan ködösíteni kezdett…

Legendák keltek szárnyra származását illetően, melyet bizony az úszófenomén is táplált. Így hol Ferenc József császár ez tengerésztisztjének a fia volt, hol Amerikában született, hol Münchenben. De minden kétséget kizárólag Szabadfalu szülötte volt.

Tarzan megformálójáért bomlottak a nők, ötször mondta ki a holtodiglan-holtomiglan-t. Amíg volt pénze, szórta, ahol tudta… De Tarzan után jöttek az új hősök és Johnny Weissmüllert szépen lassan elfeledték. Pénze elfogyott. Volt testnevelő tanár, szállodai portás, dokkmunkás… 79 esztendősen hunyt el.
Forrás:
http://www.parohiafreidorf.cnet.ro/Scur ... ndex1.html
Mindenki Tarzanja sport és filmsikereit vegetáriusként érte el.

Nawesh
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Re: 2011.június

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. jún. 4., szomb. 21:12

Vegetárius évfordulók – június 4.

Ezen a napon lett negyven esztendős mindannyiunk Carter dokija, Noah Wyle. Egy vegetárius sztár a Vészhelyzetből...

A másfél évtizedig futó sorozatnak nem ő az egyetlen vegetárius szereplője. A Carol nővért alakító Julianna Margulies szintén húsmentesen táplálkozik. A sorozatban szereplő egyik recepciós férfi a szerepe szerint szintén vegetárius.

Mr Wyle nem másutt született, mint az álomgyár közelében, Hollywodban. Bár szülei nem a sowbuisness-ben dolgoztak, fiukat elkapta a lelkesedés... Ebben talán az is segíthetett, hogy a szülők fiatalon elváltak és az édesanyja egy filmes szakemberrel kötötte második házasságát...

A kilencvenes évek elejétől filmezik. Az Elveszett szívek c. film után megtalálta az ER, a vészhelyzet. A tizenöt évadot megélt sorozat gyakorlatilag azzal kezdődik, hogy a fiatal pályakezdő orvos, Carter doki (ő volt Noah Wyle) első munkanapját kezdi a Chicago megyei kórházban.

Talán hősünk sem gondolta volna, hogy 11 évadon keresztül szerepel az egyik legsikeresebb tévésorozatban. (Jelen sorok írója talán az ötödik évadig követte az eseményeket..)

A Vészhelyzetet az évek során sok „törzsszereplő” elhagyta, de hollywoodi „álomkarriert” talán csak George Clooney-nak sikerült befutnia. Ám Noah Wyle-t is megtalálták a mozifilmek.

Talán legnagyobb sikere a „Titkok könyvtára” filmeknek volt. Három film is készült, de azért a nyomába sem érhet az Indiana Jones sorozatnak...

1996-ban egy forgatáson találkozott Tracy Warbinnal, aki sminkesként dolgozott. Pá évvel később összeházasodtak és két gyermekük született. Felesége szintén vegetárius.

Vegetáriusként támogatja az állatvédelmet. Felszólal a kegyetlen állattartási körülmények ellen, vagy támogatja a WWF jegesmedve mentő kampányát.

Talán jobb lenne, ha több sztár is kiállna az állatvédelem fontossága mellett.

Ha már jegesmedvék... Az ember szennyező életmódja miatt az utóbbi években vészesen fogyatkozik az északi-sarki jégtakaró (is) … Az itt élő jegesmedve populációnak az ellettere szűnik meg olyan gyorsan, hogy képtelenek alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez...

Igen, ha minél többen vegetáriusan étkezünk, csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása.... Az étkezésünk reformjával a jegesmedvéket is megmenthetjük...

Vagy csak marad nekünk Maci Laci...

Vegetárius évfordulók – május 22.

http://joga.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=106371

Nawesh
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

Re: 2011.június

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. jún. 7., kedd 18:10

Vegetárius évfordulók – június 7.

1958-ban ezen a napon látta meg a napvilágot a pop extravagáns hercege, Prince, aki – miért is lenne meglepő – szintén vegetárius.

Eredetileg Prince Rogers Nelson néven anyakönyvezték, de ő egyszerűen csak Prince, a Herceg. Zenész családba született, édesapja zongorista, édesanyja jazz zenész volt.

Bár, amikor összerúgta a port kiadójával, egy vállrándítással nevet változtatott. Prince, vagy Symbol, A Művész, akit valaha Prince-nek hívtak, vagy csak nemes egyszerűséggel, A Művész.

Évtizedek óta a zene élvonalában nyomja…Milyen stílusban? Hát olyan Prince-s eleganciával. Klippjei, zenéje sokszor erotikusan túlfűtött műveket jelent. Grammy-, Golden Globe és Academy Award díjak díszítik a kandallóját, ha van egyáltalán kandallója.

A Rolling Stone magazin beválasztotta minden idők 100 legnagyobb művésze közé.

Kétszer házasodott, egy ideig a Jehova Tanúi közé is tartozott.

Prince szigorú vegán. A PETA 2006-os szavazásán a legszexisebb férfi vegetáriusnak választották...


1999-es "Rave Un2 the Joy Fantastic," c. albumát egy Ghandi idézettel zárta:

Számomra egy birka élete ugyanolyan értékes, mint egy emberé!


Vajon van különbség? Egy birka élete kevesebbet ér mint egy emberé? Vagy az egyik ember élete kevésbé értékes, mint a másiké, Vajon több joga van egy new york-i tőzsdeügynöknek, mint egy dél-szudáni menekültnek? Több joga talán nincs, csak több lehetősége…

De a birka, a tehén, a malac, a hal nem választhat… Az biztos, hogy az „átlagember” élete során elfogyaszt 20 bírkát, ám az átlagbirka egy embert sem eszik meg...

Nehéz kérdések ezek… Úgy kellene élnünk a világban, hogy minél kevesebb szenvedést okozzunk…

Vegetárius évfordulók – június 4.

http://joga.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=106647


Nawesh
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

Re: 2011.június

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. jún. 9., csüt. 23:05

Vegetárius évfordulók – június 9.


Vegetárius celebfronton különleges nap a mai. Négy vegetárius híresség is a mai napon ünnepli a születésnapját: Aaron Sorkin, Michael J. Fox, Gloria Reuben és Natalie Portman.

Az első két híresség ráadásul egy napon is születtek 1961-ben…

Aaron Sorkin forgatókönyvíró, producer és drámaíró. Megírta az Egy becsületbeli ügy c. színdarabot, melyet később ő ültette át filmre is, ami igazi kasszasiker lett Tom Cruise, Jack Nicholson és Demi Moore főszereplésével. Ráadásul elindította a tengerészgyalogosokról szóló tévéfilmek özönét. A JAG, az NCIS és az NCIS LA is e filmből nőtte ki magát...

Mr. Sorkinhoz kapcsolódik még a Szerelem a Fehér Házban, (e filmben szerepel a szintén mai születésnapos Michael J. Fox is) vagy a Charlie Wilson háborúja, vagy Az elnök emberei c. tévésorozat.

Aaron Sorkin évekig a kokain rabja volt, de ma már kigyógyult drogfüggőségéből. Vegetárius. 2010 végén volt is egy nagy nyilvánosságot kapott ütésváltása Barack Obama alelnökjelölt kihívójával, a volt alaszkai kormányzó Sarah Palinnal szemben. Mrs Palin a vadászatot népszerűsítette a tévében, mely kapcsán Sorkin megjegyezte:

Tudom, az emberek 95%-nak nem okoz problémát, hogy húst egyenek, vagy állati bőrt viseljenek. De teljes mértékben meg vagyok győződve róla, hogy nem kívánják az emberek (nagy többsége-szerk) az állatok szenvedését. Nem élvezem, ha állatok halnak meg...

Meg is jegyezte a harcias politikus hölgyről, hogy: nem azért gyilkolsz állatokat, hogy megedd őket, vagy viseld a szőrméjüket, hanem mert élvezed a gyilkolást!


E kérdések elvezetnek a Tízparancsolat értelmezéséhez (Sarah Palin harcias keresztény.) Vajon az ötödik parancsolat, a Ne ölj csak az emberekre, vagy minden élőlényre vonatkozik?


Michael J. Fox-ot, Kanadában született, s a nyolcvanas évek kultikus trilógiájában, a Vissza a jövőben ismerhettük meg igazán. Amikor a filmet forgatta korántsem volt már a szerepe szerinti kamasz, de kölyökképével jól hozta az idősíkokon kalandozó figurát. Első filmjét még Kanadában forgatta, s 17 évesen játszott el egy 12 éves fiút. (Bár megjegyezzük, Travoltáról is nehéz volt elhinni a Grees-ben, hogy középiskolás...) De ő volt Stuart Little kisegér hangja is.

Mostanában a Férjem védelmében c. sorozatban alakít egy parkinson-kórós szenvedő gátlástalan ügyvédet. (E sorozat főszereplője az ex-Vészhelyzetes szintén vegetárius Julianna Marguiles, aki június 8-án ünnepelte születésnapját)
E sorozatban némiképp önmagát (is) alakítja, mivel harminc esztendős, amikor kiderül, hogy parkinson-kórban szenved.

Azon hírességek közé tartozik, aki nyilvánosan vállalta betegségét és családjával teljes életet igyekszik élni...

1964-ben született Gloria Reuben szintén Kanadában. Június negyedikén meséltünk Noah Whyli-ről. http://joga.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=106647 Nos, akkor kihagytuk a vega-vészhelyzetes felsorolásból Mrs Reubent, aki Jeanie Boulet doktornőt játszotta.

Hat évadot szerepelt a népszerű kórházsorozatban.1996-ban a People magazin az ötven legszebb ember közé választotta.

Nos Mr Aaron már talán az asztalfióknak megírta az első drámáját, Mr. Fox Los Angelesben nyomorogva filmes karrierről álmodott és talán Mrs Rouben is arra gondolt, szívesen játszanak majd egy orvost egy filmes sorozatban, amikor 1981-ben megszületett mai legfiatalabb születésnaposunk, a gyönyörű színésznő, Natalie Portman.

Igen, ő Amidala hercegnő. S nem is értjük, Anakin Skywalker hogyan állhatott át a sötét oldalra egy ilyen nő mellől?

Jeruzsálemben született, s a család hamarosan New Yorkba költözött. Miközben mellékállásban Amidala királynőként dolgozott, lediplomázott. 8 éves kora óta vegetárius és lelkes állatvédő.

Négy éve saját tervezésű vegán cipőkkel jelent meg a piacon. Semmi állati eredetű anyagot nem tartalmaznak ezek a cipők. Bevételből állatvédő szervezeteket segít. Ugyanebben az éveb Ruandában forgatott filmet a hegyi gorillákról.

Támogatja a FINCA - Foundation for International Community Assistance-ot Ez a szervezet kezdőtőkét biztosít a szegény családoknak, hogy utána saját kisvállalkozásuk segítségével, a maguk erejéből állhassanak talpra.

Hasonló módon, mint a bangladesi Greemen Bank.

Mostanában sem tétlenkedik. A mozikban idén már több filmben is láthattuk: Csak szexre kellett Aston Kuchernek (Demi Moore fiatal és jóképű férje), megmutatta sötét oldalán fekete hattyúként és Thor, a vihar istenének kedveseként is szerepelt...



Előzmények


http://joga.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=106717


Nawesh
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

Re: 2011.június

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. jún. 11., szomb. 19:08

Vegetárius évfordulók – június 11.

Jacques-Yves Cousteau az óceánok szerelmese, Ingrid Newkirk a harcos állatvédő.

Mindannyian június 11-én születtek. Cousteau kapitány ma lenne 101 éves. Franciaországban született egy ügyvéd második fiaként, és már gyermekkorától vonzotta a búvárkodás, a tengerek élővilága. Két házasságából három fia és egy lánya született.

Húsz évesen a haditengerészetnél helyezkedett el. Itt lehetősége volt, hogy utazzon és modern búvárfelszerelést fejlesszen ki. A háború után leszerelt és 1950-ben megalapította a Francia Oceanográfiai Mozgalmat (FOC). Szerzett egy aknaszedő hajót, melyet átalakítva a tengerkutatás szolgálatába állított. Ez lett a Calypso. Kutatásait igyekezett a nagyközönséggel is megismertetni.


1977-ben kapta meg az ENSZ környezetvédelmi díját. 1991-ben egy ökológiai expedíció keretében végighajózotta Dunán. A következő évben részt vett az ENSZ Riói klímakonferenciáján és ettől kezdve 1997-es haláláig az ENSZ tanácsadója lett.

Nyolcvanadik születésnapjára a híres francia zeneszerző, Jean-Michale Jarre az En attendant Cousteau c. albumot adta ki a tiszteletére.
Vegetárius életmódjáról csak annyit nyilatkozott: Nem etikai elvek vezérelnek, egyszerűen csak nem szeretem! ( mármint a húst - nawesh).


Cousteau kapitány szószólója volt az óceánok védelmének. Vajon mit szólt volna az óceánokon úszó hatalmas szemétszigetekhez, a napi 1 millió tonna (!) tengerbe öntött szeméthez, vagy a túlhalászás miatt kihalásra ítélt halfajokhoz?

Igazi állatvédő volt, ahogy a szintén ma születésnapos Ingrid Newkirk is.(1949)

A Britanniához tartozó Orkney szigeteken született. Édesapja munkája miatt a család Ingrid hétéves korában Indiába költözött. Itt az édesanyja egy lepratelepet támogatott, ezért a Himalájában egy határközeli iskolában tanult, ahol ő volt az egyetlen európai. Így gyermekként belekóstolt az önkéntes munkába, hiszen sokat segített a lepratelepen.

Bár néhány évtizeddel ezelőtt a leprát (amely költségesen, de gyógyítható) legyőzöttnek nyilvánították, de még ma is milliónyian szenvednek ebben a betegségben. Afrika néhány országában, Myanmarban és Indiában elsősorban.

Az indiai évek után 18 éves volt, amikor a család Floriádba költözött. Ingrid itt ismerte meg későbbi férjét, Steve Newkirk-öt.

Bár Indiában nőtt fel, 22 éves kora előtt nem igazán foglalkozott az állatvédelemmel, vagy a vegetárius életmóddal. Férjével Marylandba költözött és ügynökként kezdett el dolgozni.

Egy kertvárosban, középosztálybeli helyen lakott, az amerikai álom megtestesülésének helyén és gyakorlatilag itt találkozott először az állatok szenvedésével. A kutyákat kikötötték, a cicákat megölték, hiszen nem tudtak mit kezdeni a szaporulattal...
Ingrid így létrehozott 1976-ban egy állatvédő szervezetet. Örökbefogadási programokkal, sterilizációs kampányokkal foglalkoztak. 1980-ban találkozott Alex Pachecoval, aki ráébresztette, hogy új irányba kell terelnie az állatvédelmi tevékenységét. S nem mellesleg vegetáriussá kellene válnia.
Ettem burgert, sztéket, hasonlókat... Azután megfigyeltem az állatokat, ahogy nyers zöldséget esznek és arra gondoltam, én meg egy nyers húst fogyasztó ember vagyok. Nem, nem támogathatom tovább a húsipart.
Ez év márciusában hozták létre a PETA nevű szervezetet ( People for the Ethical Treatment of Animals – Emberek az állatokkal való etikus bánásmódért)

Ma már több, mint 2 millió támogatója van a szervezetnek, számos híresség is. A PETA mottója:
Az állatok nem azért vannak, hogy megegyük őket, hogy viseljük, kísérletezzünk velük, vagy a gazdaságban használjuk.
A PETA az elmúlt három évtizedben rengeteget tett az állatvédelemért. Sokszor meghökkentő kampányokkal hívta fel a figyelmet egy-egy égető problémára. Nagyon sok híresség támogatja a Peta kampányokat, pénzzel, vagy aktív résztvevőként.
Természetesen mindig is megosztják a közvéleményt, sokszor megbotránkoztatják, de hát éppen ez a lényeg. Mert hogyan is értékeljük, ha Emberi Hús felirattal látunk egy véres női testet becsomagolva, vagy egy meztelen, gyermekét váró nőt látunk egy ketrecben?

Szükség van a PETA munkájára? Természetesen, amikor évente 62 milliárd állat végzi kegyetlen halállal a vágóhidakon.
(Az ArcKönyvön a Mekizni jó oldalnak 265 ezer rajongója van...)

Vegetárius évfordulók – június 9.

http://joga.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=106767

Jean-Michale Jarre az En attendant Cousteau c. albuma itt hallgatható meg: http://www.youtube.com/watch?v=jDVqdgGJgzs )

PETA Video csak erős idegzetűeknek: http://www.youtube.com/watch?v=JRHBx5Sg5BE

Három napja volt az Óceánok világnapja, melyről itt olvashatunk: http://www.flagmagazin.hu/nagyvilag/fen ... vilagnapja

Jelen írás eredeti helye: http://joga.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=106791

Nawesh
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

Re: 2011.június

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. jún. 18., szomb. 22:35

Vegetárius évfordulók – június 19.
Ma 39 esztendős a Mentalista filmbéli partnere Robin Tunney.

Chicagoban született, apai ágon ír származású, aki 18 évesen Los Angelesbe költözött. Beszippantotta az álomgyár…
Néhány sorozatban játszott, majd ’97-ben a Velencei Filmfesztiválon elnyerte a elgjobb színésznő díját. Igaz, nem az Ítéletnap c. Schwarzenegger filmért.
2000-ben a Maxim magazin szerint ő az 59. a világ 100 legszexisebb nője listán. Egy évvel később (talán egy lépcsőfok?) már a 81. a 100 legdögösebb nő szavazáson…
Robin volt az első betege Doktor House-nak, egy agydaganatos nőt alakított. Jelenleg a Mentalista c sorozatban játszik. Ő Lisbon ügynök, Patrick Jane mentalista, tanácsadó partnere.
Robin Tunney vegetárius. Kétszer házasodott…
Jelen írás megjelent: http://joga.virtus.hu/index.php?id=deta ... aid=106947

nawesh
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

Re: 2011.június

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. jún. 23., csüt. 22:06

A legszebb vegetáriusok – 2.

A PETA, az amerikaiak kedvenc állatvédő szervezete minden évben megválasztja a legszebb vegetáriusokat. Körképünk a 2006-2010 nyerteseit mutatja be.
2006 legszebb vegetárius hölgye Kristen Bell. Az akkor 26 éves detroiti származású színésznő ígéretes tehetség, bár eddig javarészt csak sorozatokban (Veronika Mars, Hősök) mutathatta meg tehetségét.
Így vallott vegetárius életmódjáról: Mindig szerettem az állatokat. Disszonáns volt számomra, hogy például szeretjük a kutyákat és macskákat, de más állatok meg a tányérunkra kerülnek…

S ki volt 2006 férfi vegetárius szépsége? nem más, mint a pop hercege, Prince. Róla június 7-i születésnapja kapcsán írtunk bővebben.

2007 női “győztese” a 2005-ös legszebb vegetárius Carrie Underwood lett ismét, aki 13 évesen az állatok iráti szeretetből lett vegetárius.
A legszebb férfi vegetárius pedig Kevin Eubanks. Jazz-zenész és zeneszerző. Bebizonyítva, hogy ötven évesen is lehet valaki vonzó (főleg, ha vegetárius). Így beszélt:
Minden este a fellépés előtt tökéletesre hangolom a gitárom. Ugyanígy minden nap ezt teszem a testemmel – az egészséges, vegetárius ételek által!

2009-ben egy country énekesnő, Kellie Pickler bizonyult a legszebbnek, míg az urak közül Milo Ventimiglia. Kellie szerint az …állatokkal való bánásmód kegyetlen. Ahogy megtapasztaltam, mennyi kegyetlenség történik az állatokkal, elhatároztam, hogy nem eszem húst…
Milo Ventimigliát elsősorban a Magyarországon kevésbé népszerű Hősök c. filmsorozatból ismerhetjük. Több vegetárius barátnője is volt. Alexis Bledel (Szívek szállodája), Hayden Penettierre (Hősök), Alysa Milano (Bűbájos Boszorkák)…


S elérkeztünk az elmúlt esztendőhöz. Azért az átszik, hogy a szavazókat nagyban befolyásolja, éppen melyik sorozat fut a tévében, vagy melyik a sikerfilm. A Hősök “lefutottak”, de feltűnt a Dr House-ban egy gyönyörű lány, akiről korábban mi is szót ejtettünk.
2010 legszebb vegetárius (vegán) hölgye kétségtelenül Oliva Wilde a “tizenháromasként” szereplő színésznő, akit hamarosan a Cowboyok és Űrlények c (sci-fi? western?) filmben láthatunk…

meghaladja a kívánságaimat, hogy bojkottálni tudjuk a kínó gyárakat (vágóhidakat – nawesh), de már attól boldog vagyok, amikor vegetárius ételt eszem, hogy ezerszer több az energiám.
Szintén a tavalyi év győztese Bob Harper.
Az amerikai sporotoló is úgy látja, vegetárius életmóddal sokkal jobban tud teljesíteni..

No, ők az elmúl öt esztendő legszebb, legszexisebb vegetáriusai. Június 24-én zárul le az idei év szavazása. Kívncsian várjuk, idén kit tartanak a rajongók a legszebb vegetáriusnak…

A legszebb vegetáriusok
http://www.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=106795
Prince-ről http://joga.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=106717

Olivia Wilde-ról http://joga.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=90797
nawesh
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

Re: 2011.június

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. jún. 26., vas. 8:41

Vegetárius évfordulók – június 25
1852-ben ezen a napon született a katalánok építésze, Antoni Gaudi. Ő a barcelonai Sagrada Familia tervezője.
Igazi középkori mester, aki elkezd egy hatalmas szakrális épületet, de tudja, életében nem lesz készen a nagy mű…
A híres katedrális alapkövét 1882-ben rakták le. A templom hivatalos neve: Temple Expiatori de la Sagrada Família (A szent család engesztelő temploma).
Sokkal inkább katalán, mint spanyol. A katalánok többsége nem spanyolnak tartja magát, hanem egy külön nemzet tagjának… Bár még nincs készen, 2010-ben XVI. Benedek pápa felszentelte a templomot, mely ma már bazilika rangra emelkedett. Legmagasabb tornya (ha készen lesz) 170 m magas lesz…
Gaudi mindig is sokat foglalkozott az egészségével. Egy helyütt leírja, hogy a zsidó tradíciók szerint kívánt étkezni, azaz mindig csak annyit enni, hogy a gyomor félig teljen meg (ne lakjunk teljesen jól), s a „maradék” üres helyet ajánljuk fel az Úrnak.
Két dolgot nehéz az életben: megbocsátani és keveset enni! – Sri MahaprabhuJi
Gaudi mondta az alábbi megfontolandó mondatot is: nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk.

Amikor reuma kínozta, elmondta, hogy szigorú vegetárius életmóddal, homeopátiával, vízkúrával próbálta kúrálni. Gaudi a leírások szerint ovo-lakto vegetárius volt.

http://joga.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=106947
Vegetárius évfordulók – június 19.
A vegetáriud Gaudiról itt is írtunk: http://joga.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=92657

Jelen írás eredetileg itt jelent meg. http://joga.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=107121
Nawesh
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

Re: 2011.június

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. jún. 27., hétf. 20:51

Vegetárius évfordulók – június 27
1975-ben született a Pókember… megformálója, a vegetárius Tobey Maguire.

2002-ben ő lett a legszebb vegetárius. 14 évesen kezdett el filmezni, felejthető filmekben, tinifilmekben szerepelt, de szerencséjére a „nagyok” partnereként is megjelenhetett. Felfigyeltek rá, ezért is lehetett a Pókember megformálója. Többször játszott együtt a szintén vegetárius Leonardo di Caprioval.
Háromszor öltötte magára a Pókember jelmezét. Filmbéli partnerei közül filmbéli partnere Kirsten Dunst is vegetárius. Tobey 1992-ben lett vegetárius. Természetesen a felesége, Jennifer meyer is vegetárius. Két gyermekük született.
A Pókember 2009-től már a tejtermékekről is lemondott és vegán életmódot folytat.
http://joga.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=107121
Vegetárius évfordulók – június 25

2002-ben a Pókember a legszebb vegetárius http://www.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=106795
Kirsten Dunstról http://joga.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=105783

Jelen írás először a Virtuson jelent meg http://joga.virtus.hu/index.php?id=deta ... aid=107153

Nawesh
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Vegetáriánus évfordulók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 8 vendég

cron