Téli receptverseny- Beküldési határidő: 2011.márc.31.

Receptek, ételek, összetevők, főzés, praktikák (vegán és nyers receptek lejjebb)

Téli receptverseny- Beküldési határidő: 2011.márc.31.

HozzászólásSzerző: drazsé » 2011. feb. 25., pén. 13:57

A Nyitott Szemmel magazin vegán receptpályázatot hirdet

A Tél Ízei címmel

A pályázatra 100%-ban növényi alapanyagokat tartalmazó ételek receptjeit várjuk, télen beszerezhető, magyar alapanyagokból (zöldségekből, gyümölcsökből és gabonákból), a New Start konyha irányelvei szerint.*
Kategóriák: Reggeli gabonaételek, Pástétomok, Kenyerek, Levesek, Zöldséges egytálételek,
Saláták, Sütemények, Édességek

A pályázatra olyan saját receptekkel lehet nevezni, melyek még nem jelentek meg szakácskönyvben,
de saját blogon közzétett ételeket szívesen fogadunk. Amely receptek már nyomtatatásban megjelentek, vagy többen is beküldik, sajnos nem indulhatnak a versenyen. A pályázatra nevezési díj nélkül bárki jelentkezhet, maximum 3, e-mailben elküldött recepttel, amelyekhez saját készítésű digitális fotót is lehet mellékelni (minimum 6 megapixel felbontásban), de ez nem feltétel. A zsűri a pályázatok elbírálásánál
a fenti szempontokon túl első sorban a kreativitást, a gazdaságosságot és a tápérték meglétét értékeli.
A legjobb recepteket közzétesszük a magazin honlapján (http://www.nyitottszemmel.hu), és beválogatjuk az Évszakok ízei című szakácskönyvünkbe.

Díjazás:
I. díj 30 000 Ft értékű konyhafelszerelési/vásárlási utalvány
II. díj 20 000 Ft értékű konyhafelszerelési /vásárlási utalvány
III. díj 10 000 Ft értékű konyhafelszerelési /vásárlási utalvány

A recepteket a szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu e-mail címre várjuk.

Beküldési határidő: 2011. március 31.

A beküldött receptek jogtisztaságáért a pályázó a felelős, az esetlegesen felmerülő jogvitában az Élj Inkább Alapítványt nem terheli felelősség.

* A New start konyha szabályai:
• Mellőzzük a tejtermékeket és tojást.
• A zöldséget a gyümölccsel ne használjuk együtt – kivétel a citrom.
• A keményített zsiradékok, ill. növényi margarint helyett használjunk hidegen sajtolt olajat.
• Inkább pároljunk, mint dinszteljünk, nyílt lángon ne hevítsük az olajat.
• Kerüljük a finomított cukor, finomított olaj használatát. Finomított liszt másfajta liszttel keverve (pl. durumliszt, zabpehelyliszt, teljes
kiőrlésű búzaliszt) legfeljebb 50%-ban lehet egy receptben.
• Ne használjunk sütőport, szódabikarbonát és szalalkálit és tartósítószerrel készült alapanyagokat.
• Kerüljük a gyomorirritáló fűszereket, pl. gyömbér, chili, curry, a bors minden fajtája, szerecsendió, szegfűszeg, fahéj, és az ecettel készült majonéz, és mustár.
drazsé
 
Hsz: 1
Csatlakozott: 2011. feb. 25., pén. 13:52


Vissza: Receptek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron