Szupermodellek és az állatok védelme (...?)

Állatvédelelm, akciók, tüntetések - Állatkinzás, állatok jogai - Vegetáriánus állatetetés

Szupermodellek és az állatok védelme (...?)

HozzászólásSzerző: tami » 2011. feb. 24., csüt. 10:12

Több híresség is tagja az állatok jogaiért küzdő szervezetnek, a PETA-nak (People of the Ethical Treatment of Animals - Emberek az állatokkal való etikus bánásmódért).

Ilyen Pamela Anderson is, aki nem titkolja, hogy ellensége a bántalmazás minden formájának.

Mikor a korábban nálunk is vetített Baywatch és a V.I.P. sztárja megtartotta saját, erőszakmentes (vagyis állatokon nem tesztelt) kozmetikumainak első jótékony célú kiárusítását 1999-ben, a hasznot teljes egészében a PETA- nak adta– írja a Zöld Magazin. Ezután a szervezet kitüntette őt a Humanitarian of the Year Award-dal, melyet az állatok helyzetének javításáért végzett kimagasló erőfeszítéseiért ítéltek oda a szupermodell színésznőnek.

Anderson továbbra is hangos szereplője lesz a PETA kampányainak. Néhány kozmetikai szereket gyártó cég továbbra is bízik a mára már elavulttá vált állatkísérletekben, melyek során évente állatok millióit kínozzák halálra. Pamela határozottan ellenzi az állatkísérleteket. "Minden nő szeret gyönyörű lenni, de állatkísérletekből semmi jó nem származhat”- mondja. "Szerencsére, könnyű a választás a jóság és a kegyetlenség között. Több mint 550 kozmetikai cég nem alkalmaz már állatkísérleteket termékeik gyártásakor.”

Milyen termékeket nem teszteltek állatokon? A terméken nyuszis logo vagy felirat jelzi, hogy a készítmény erőszakmentes. Nálunk is kapható például Ahimsa, Drogerie Markt, Avon, Tesco, Freeman, Florin.

Egy másik modell: Cindy Crawford - aki a PETA 1995-ös "Inkább meztelenül, mint szőrmében!" című állatvédő kampányban szerepelt. Most a Blackglama nevű, szőrmeruhákat előállító cég reklámkampányában fog szerepelni.

Szerinte 1995-ban, amikor az "Inkább meztelenül, mint szőrmében!" plakátokon szerepelt Cindy, akkor nem a PETA számára fotózták, hanem egy állatvédő aktivista fotós kapta lencsevégre egy műszőrme Todd Oldham-kalapban, és a PETA cégjelzését csak azután applikálták a fotóra számítógépprogram segítségével –tudhatjuk meg az origótol. Bármi volt is az álláspontja akkor Cindynek az állati szőrme viseléséről, most tény és való, hogy nagy a kísértés. A cég ugyanis felajánlotta, hogy az öt darab szőrmebundát, amelyekben lefényképezik, megtarthatja.
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Állati jogok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 13 vendég

cron