Gondolj_az_állatokra

Tanácsok és segítség azoknak, akik mégy csak ismerkednek a vegetárius élettel

Gondolj_az_állatokra

HozzászólásSzerző: Norci » 2011. feb. 13., vas. 11:53

 
ÉBRESZTŐ, AVAGY AMIKRŐL EDDIG MÉG NEM TUDTÁL…


Állati összetevők a mindennapjainkban


Ugye már Te is találkoztál egy-egy termékben olyan összetevővel, amelyről fogalmad sem volt, mit jelenthet. Persze olykor könnyebben elszaladunk az olyan összetevő mellett, amire ez van írva: „hydrolyzed collagen” (hidrolizált kollagén), mintha a következőket olvasnánk a címkén: „hydrolyzed animal protein” (hidrolizált állati fehérje). A kettő egy és ugyanaz. Ugye nem biztos, hogy megvásároltad volna azt a kollagén tartalmú terméket, ha az utóbbit láttad volna rajta: ez az összetevő nem más, mint vágóhídi melléktermék. Ugye Te sem kennél kenyeredre delfint és bálnát? Pedig sok margarinban ezekből az intelligens és emberbarát állatokból kivont olajokat találunk. Sajnos ez az igazság...




A döntés azonban a te kezedben van::




struccpolitikát folytatsz, azaz bedugod a fejed a homokba és továbbra is „állati hulladékból” táplálkozol, felhasználod mindennapi életedben és ezzel még több állatnak (vad- és háziállatnak egyaránt, kutyának, macskának – akár a Te kóbor állatodnak) írod alá a halálos ítéletét.

tájékozódsz, majd beállsz Te is a tudatos emberek közé.




A kérdés a következő: Mi az oka annak, hogy állati eredetű összetevők kerülnek pl. kozmetikai (samponok, krémek stb.) és más állati eredetet fel nem tüntető termékekbe?

A mészárszékek leölt állatok millióinak „melléktermékével” (vérével, csontjával, bőrével, stb.) nem igazán tudnak mit kezdeni és ahelyett, hogy költségek árán megsemmisítenék azokat, még jól is járnak, hogy egyes kozmetikai termékeket, színezékeket előállító iparágak felvásárolják, és így elszállítják tőlük az amúgy is rothadásnak induló állati „hulladékot”. Micsoda jövedelmező dolog ez mindkét félnek!!! Az eladó elégedett a szemételszállítással, a vevő elégedett az olcsón megszerzett alapanyaggal (a növényi, de legalább nem dögszagú alapanyag jóvalta drágább lenne). Még a dögszagot is megéri eltompítania más anyagokkal, minthogy tényleg a növényi alapanyag mellet döntsön. Na, meg a sok állatokon végzett kísérletre is ezért van szüksége, hisz veszélyes (félig rohadásban lévő) anyagról van szó. Itt megint rengeteg állat szenved, míg ki nem leheli a lelkét a sok-sok „teszteli való” dög anyagtól. A dezodorokat sokszor úgy próbálják ki, hogy leborotválnak egy jó pár nyuszit, és addig kenik azt a felületet, míg az el nem kezd vérezni, berepedezni. És be van bizonyítva, hogy az ember nyugodtan használhatja, hiszen a nyuszi bőre csak nagyobb koncentrátumtól és napi 50 kenegetéstől sebzett és vérzett be, annyiszor pedig nincs ember, aki dezodorral bekenné vagy befújná magát.

Nemcsak a mészárszékekről, de olyan helyekről is érkeznek állati alapanyagok, ahol a következőkkel foglalkoznak: hús, gyapjú, bunda, tojás, tejtermékek, halászat, lóverseny, rodeók, ahol a „nemkívánt” állatot ily módon távolítják el, miután már képtelen „kiszolgálni az embert”.

A KÜLÖNBÖZŐ „ÁTALAKÍTÓ IPARTELEPEK” ÉVENTE TÖBB MILLIÓ TONNA ÁLLATI HULLADÉKOT DOLGOZNAK FEL PROFITOT HOZÓ ALAPANYAGGÁ ÁTALAKÍTVA A ROTHATÓ HÚST ÉS CSONTOKAT.

Ennek az elsődleges forrása a mészárszékek, amelyek az ehetetlen részeket adják el a feldolgozó iparnak. Egyes országokban az állatmenhelyeknek álcázott „helyek” állatai (hihetetlen nem?, de nyugodtan utánanézhetsz, hogy így van!), illetve az állatorvosnál elhullott kedvenc háziállat is itt végzi. (Hacsak nem elviszed egy állattemetőbe.) Hihetetlen, de pl. Quebecben 10 tonna kutyát és macskát „dolgoznak fel” hetente!

Néhány állati eredetű összetevő pedig nem mint végső termék jelenhet meg életünkben, hanem „csupán” a feldolgozóipar használja. Pl.: sok finomított cukor előállításánál, állati csonthamut használnak, hogy még tovább fehérítsék a cukrot. Néhány borban és sörben halenyvet (a hal úszóhólyagja) használnak annak „tisztítására”.


Melyik a jobb: a gyilkos vagy a bérgyilkos? Egyáltalán fel lehet-e tenni ilyen kérdést. Lehet egyik jobb a másiknál? Mondhatod azt, hogy neked a mészárláshoz semmi közöd, nem vagy gyilkos, csak elfelejted, hogy Te adtad fel a megrendelést azzal, hogy állati eredetű dolgokat vásárolsz.


Nézz a kedvenc háziállatod szemébe! Igen, ő szerencsés. Ő talán, ha nem lesz kóbor cica vagy kutyus, nem kerül a krémedbe. És még csak sejtése sincsen, hogy állattársaik miféle kínokat élnek meg és halnak meg azért, hogy minket embereket „szolgáljanak???”!!!

Törd meg az állatok kiszolgáltatottságát! Tegyél azért, hogy minél több állat tartozhasson a „szerencsések” közé!!! A Te döntésed életeket menthet. Sok-sok tudatos ember - amilyen remélhetőleg Te is leszel - sok-sok állatot menthet meg a haláltól ill. kínzásoktól!!!

Tedd meg mindezt ne csak azért, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül nézhess pl. kedvenc állatod szemébe, hanem azért, hogy jobb legyen a világ!!!




Egy kis kitérő.

Ha spirituális beállítottságú vagy, már biztosan hallottál a Karma szóról, ha még nem, elmondom a lényegét.


Szanszkrit eredetű szó, jelentése: cselekvés. Ehhez a szóhoz kapcsolják az ok és okozat örök törvényszerűségét, a karma az isteni igazságszolgáltatás eszköze. De ezt Te is tudod: nincs ok, amelynek ne lenne okozata, és nincs okozat, amely nem valamilyen okra támaszkodna. Például ha egészséges és természetes táplálékot fogyasztok, akkor szervezetem egészséges marad. Ellenkező táplálkozás az ellenkező okozatot hozza magával. Ha előző vagy mostani életemben jót cselekedtem valakivel, az a jó cselekedet megjelenik az én életemben is: vagy velem is jót tesznek, vagy más módon élvezem egykori jó tettem pozitív visszahatását. Helytelen cselekedet viszont negatív karmát von maga után. Jó és helytelen alatt az isteni törvényeknek megfelelő, vagy azzal ellentétes cselekedetet értjük. Természetesen nem az emberi, szubjektív elbírálás alapján jónak vagy rossznak nevezett cselekedet alapján kapja valaki a karmát, hanem a cselekedetek objektív szempontok alapján vizsgáltatnak és ítéltetnek meg. Az is lehet, hogy olykor az „élet megtréfál” és jelen cselekedeted által képzett karma csak következő életedben fejti ki hatását, ezért sokszor nem érted, mi rosszat tettél ebben az életedben. „Isten nem ver bottal”- tartja a népi bölcsesség, ami igaz is, hiszen mi magunk teremtjük meg a verést egy rossz cselekedettel, ill. „jutalmat” a jó tettel. (Ha eddig még nem segítettél senkinek, de az emberek sok jót tesznek veled, azt köszönheted pl. előző életbeli jó tetteidnek.). Ez alapján gondolkodj el életeden, cselekedeteiden! A karma működéséről azt is fontos tudnod, hogy nem csak fizikai tetteiddel, hanem beszédeddel, sőt, még gondolataiddal is alakítod a világ működését, ezek sem kivételek az ok-okozat törvénye alól...

Tény, hogy a szembe ill. szem környékére (krém, szempillaspirál) kerülő legtöbb terméket úgy tesztelik, hogy az állat szemét mesterségesen nyitva tartják és addig csepegtetik bele az anyagot, amíg az állat meg nem vakul vagy ki nem kaparja a saját szemét. És lám bizonyítva van, hogy az állat csak 100-szor akkora adagtól vakult meg, mint ami az emberi szembe kerülhet. A karma örök törvényéből kifolyólag viszont amit az ártatlan állatokkal teszünk, azt magunknak tesszük. Nézzük meg a modern gyógyszerek mellékhatásait, amitől milliók szenvednek és több százezren meg is halnak. Azokat a borzasztó fájdalmakat, görcsöket, kiszolgáltatottságot, amit az állatokkal tettek a gyógyszerek kikísérletezése során, „mellékhatásként” átélik a gyógyszerszedők. Nincs kibúvó a karma törvénye alól. Elmenekülni ez elől olyan lehetetlenség, mint annak a gazdag embernek reinkarnálódni egy gondtalan és negatív karmától mentes életbe, aki még élete utolsó pillanatában is a pénzét számolta és mentette volna át a túlvilágra, nem ismervén sem istent sem embert.

Tegyük az életünket még napfényesebbé azzal, hogy nem használunk állati szőrméből ill. bőrből készült dolgokat. Az EU-ban az erre a „célra” tenyésztett állatok kivégzésekor áramot vezetnek az állat végbelébe, hogy ne sérüljön a bundája, sok Ázsiai országban pedig élve megnyúzzák a kisállatokat, keserves kínokat okozva nekik. Csak a következőket felejtik el hozzátenni a forgalmazók: pl. Az, aki megölt állat bundáját viseli, átitatódik szenvedésükkel, kínhalálukkal, ami egy olyan rezonanciát teremt az aurájában, amely elkezdi életében magához vonzani a hasonló kínokat.


Egy embernek egyszer az volt a válasza, mikor megjegyeztem, miből van a bundája. „De hát azt annyira megtisztítják, hogy észre sem veszem, hogy állati eredetű”. Csak elfelejtette, hogy sem tisztítással, sem mással nem lehet azt megszabadítani a szenvedés lenyomataitól! Egyszóval magára vette a szenvedést!

Azt se felejtsd el, hogy „azzá leszel, amit eszel”. Ezt a gondolatmenetet vidd tovább Te is, nézd meg a saját, vagy a környezeted életén, mennyire így van. Nézz körbe a 40-50 éves „átlagembereken”, mire hasonlítanak...

És most jön a várva-várt megoldás, mely oly egyszerű:

    Vásárolj bio növényi alapanyagokból készülő termékeket, ugyanakkor még ezeknél a termékeknél is nézd meg jól az összetevőket! Kevés tiszta (állati összetevőtől mentes) termék van még Magyarországon, de ha egyre többünknek lesz igényünk rá, a piac egyre jobban fog a fogyasztói igényekhez igazodni. Aki keres, talál. Találd meg a sok szennytermék közül a tisztákat! Legyél te is tudatos vásárló!

    Hagyd el a gyógyszeres kezelést, antibiotikumokat, melyek csökkentik az immunrendszeredet és nem támogatják a felépülésedet. Ugyanakkor válassz helyette alternatív gyógymódokat, például homeopátia (bár itt is vigyázat!, a továbbiakban olvashatsz a kőrisbogárból készült készítményről), aromaterápia, mágneses terápia, fitoterápia, ortomolekuláris medicina, népi gyógymódok, stb.

    „Találd fel magad”, légy ötletes és teremts élettel és szeretettel teli környezetet magad körül, azzal, hogy sem a szenvedés, sem a halál rezgéseit tartalmazó dolgokat nem fogadod be a környezetedbe (vagy kezdetekben ezeket a lehető legminimálisabbra csökkented, majd fokozatosan leredukálod a nullára). Hagyd el a bőrkabátot, szép lassan cseréld le a háztartásodban található mérgező szereket tiszta, környezetkímélő alternatívákkal, pl. tulasi kozmetikumok, lavera, dr. Hauschka termékek, mosódió, környezetbarát öblítő, tisztítószerek, frosch termékek, stb.

    Ha van befektetni való pénzed, vállalkozásba kezdesz, állj az élet mellé és semmiképp sem foglalkozz olyannal, melyhez állati szenvedés, környezet- és egészségrombolás kötődik! Az élet neked fog kedvezni, ha Te magad az ÉLET mellé állsz.

    Legyél természetes!



Gondolatban kérjünk bocsánatot azoktól az állatoktól, akiknek a szenvedését és halálát okoztuk, és tegyünk azokért az állatokért, akik még élnek!!!

Kérlek tegyél azért, hogy a Föld állatai boldogságban, szeretetben és harmóniában éljenek az Emberrel.

Köszönjük, köszönik az Állatok, a Földanya (aki annyit sírt eddig gyermekeiért), hogy egy újabb ember csatlakozik azok közé, akik az Élet mellett állnak. KÖSZÖNÖM.




U.i: Ugye ezek után már nem dőlsz be a reklámoknak, melyek „dögszármazékok” vásárlására szólítanak fel? Vagy az olyan állításoknak, melyek a rákkeltő nitritekkel és nitrátokkal tartósított húst még elengedhetetlennek nevezik a mindennapi táplálkozásban? (nitritekkel és nitrátokkal azért tartósítják a húst, hogy mire a boltba kerül ne sárguljon meg és ne induljon rothadásnak). Ha nő vagy, ugye ezen túl ugye inkább saját szépségeddel hódítasz, mint a pézsmapatkány ivarszervéből fájdalmas úton eltávolított pézsmát tartalmazó parfümmel? Ha férfi vagy, ugye ezen túl egy nő inkább meghódíthat természetes szépségével és eltaszít holmi pézsmapatkány ivarszervéből fájdalmas úton eltávolított pézsmát tartalmazó parfümmel?
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00


Vissza: Kezdő vegi

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 9 vendég

cron