Vega 80/20

Élő, növényi táplálékok, melyek hőkezeléstől mentesek.

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2010. ápr. 23., pén. 21:43

ribizli
sokat agyalok, de mindig ugyanott lyukadok ki, még jó hogy gondolkodunk és nem csak bambán megyünk előre
tudod miért nem vagyok izmos? mert lusta disznaj vagyok tisztességesen edzeni azért :lol: csak jógázgatni szoktam mostanság amennyire az időm engedi

ribizlie azt írtad haragszom rád hogy nem válaszoltam valamire. Mire kellett volna? mert van amikor csak gyors átfutom a kommenteket és nem olvasok végig mindent, úgyhogy bocs ha nem válaszoltam, nem haragstom én senkire
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ChaserHUN 2010. ápr. 23., pén. 22:20-kor.
Avatar
ChaserHUN
Grafomán
 
Hsz: 1083
Csatlakozott: 2008. jún. 6., pén. 0:00


HozzászólásSzerző: gpeter » 2010. ápr. 23., pén. 22:18

a másikhoz nemértek,de a makrobiotikát nagyon jónak hallottam,és olyanról is hallottam akinek oriási daganat volt a ciciében,és már nem adtak neki 4hónapot,fől se vette a kemót mert nem lett volna értelme .és meggyógyult teljesen!én sokáig hezitáltam hogy kipróbálom de én nem álltam messze tőle soha asszem.neked mi a véleményed?


Ennek nem sok köze lehetett a makrobiotikához.
Az Új Germán Medicina 5 természettörvényének megismerése után ez egy előre kiszámítható és érthető folyamat, melynek valódi természete és végkifejlete, hogy a "beteg" meggyógyul akár bármiféle külső terápia vagy a táplálkozás megváltoztatása nélkül.
Avatar
gpeter
Írogat
 
Hsz: 94
Csatlakozott: 2008. dec. 7., vas. 1:00
Tartózkodási hely: Nagykőrös

HozzászólásSzerző: AngelZsu » 2010. ápr. 23., pén. 22:24

GÁbor olvastam a Paleolitról most itt a neten, de köszi a könyvet nem fogom megvenni, de soha semmi táplálkozással kapcsolatosat nem,
Makrobiotika és sorolhatnám még társait mind meg van, sőt van itthon egy rakattal ilyen könyveim, mindenlétezőt megvettem, csak azért hogy összehasonlítsam mik a különbségek közöttük, többféle betegségből kilehet gyógyúlni ha bármelyiket választjuk, de az még nem minden.
A Paleolitról annyit, hogy nemtom azt a sok húsevést hogyan alkalmazzák,
ha nyersen eszik az lenne egészségesebb, minnél tovább főzik vagy sütik a húst annál jobban rothad az emberben és nehezen is emésztődik.
Oké nem esznek a húshoz csak zöldséget vagy salátát, jobbik eset mert így valamivel könnyebb az emésztés és nem is hízlal annyira.
De az ősember nem élt csak kb 30 évet.
Most kébzeld ha mindenki aszerint táplálkozna mennyi állatot kéne etetni
és megőlni. Akkoriban még kevés ember élt.
Nem hiszek ebben a Paleolitban :lol: :lol: már azért sem mert a hús nyersen
iszonyat lehet, ősember rákényszerűlt valamiért azért ette.
Úgy érzem hogy reklám ez is, és egy jó kis pénzforrás valakiknek, és talán az is benne lehet a pakliban hogy több hús fogyjon, az is üzlet valakiknek.
Én maradok a jó vegaságnál, mert annak kézzelfogható bizonyítéka van, és az nem más mint én, nekem szinte megállt az idő, szinte alig öregszem és soha nem vagyok beteg, nem akarok már jobb táplálkozást
találni.
Aki kitalálta azt a Paleolit kajálást az élt is vele, 26 éve legalább azt kajálta? és tuti jól van tőle? még mielőbb hírdeti. Szóval úgy táplálkozott az ősember, előtte pedig a paradicsomi ember kb 90%-ban gyümölcsöt,
aztán letért az útról és ette a sok húst, aztán márcsak 30 évig élt, utánna
mi volt? most 130 évet is élnek, na hogy is van ez? :lol: :lol:
Avatar
AngelZsu
Grafomán
 
Hsz: 743
Csatlakozott: 2009. aug. 4., kedd 0:00

HozzászólásSzerző: demmo » 2010. ápr. 24., szomb. 8:37

Szerintem az,hogy Jézus evett-e halat,vagy bort ivott e nem lényeges dolog,hiszen ahol élt,semmi képp se lehetett normálisan táplálkozni,mert nem juthatott hozzá az ideális táplálékához. Az,hogyaz elmélye tiszta volt,persze,hogy tiszta volt,azért nem lehet azt kimondani,hogy megeszek egy kocka csokit,v húst és már nincs tiszta elmém. Ez nem csak a kajától függ azért.

Én nem hiszek a bibliának,azt is emberek írták,ugyanúgy ahogy nekik tetszett,az,hogy mi volt a teljes igazság sosem fogjuk megtudni,mert minden iratot hamisítani lehet és elferdíteni.
A kereszténység erkölcsi tanításait azonban nagyon jónak és követendőnek tartom.

Az,hogy valaki most megint kitalálta a paleolitot. Hülyeség. Húst ilyen mennyiségben? Én nem bírnám. Meg nem vagyunk már ősemberek,a körülmények se ugyanolyanok.

A rákról meg annyit,hogy va egy ismerősöm,nem segített neki már a kemó se és elkezdett csak gabonát enni,semmi mást és a rák kipusztult belőle.
A ráknál nem a táplálkozási irányzat számít,hanem az,hogy gyakorlatilag nem szabad táplálni a rákot.A hús táplálja.A többi szerintem nem igazán.
Avatar
demmo
Írogat
 
Hsz: 184
Csatlakozott: 2010. feb. 6., szomb. 1:00
Tartózkodási hely: Veszprem

HozzászólásSzerző: AngelZsu » 2010. ápr. 24., szomb. 11:13

Még anno én is olvastam a bibiliát, igen elvont néhol és horrorisztikus dolgokat is írnak benne, sok az ismétlések is, hozzá is tehettek és pld. az esszénus írásokat ki is hagyták belőle, pedig ott volt a lényeges mondani való, kihagyták mert tudták hogy akkor nem lenne annyi követő hívő ember.
Ha valóban van Isten -Jézus akkor egy tiszta lelkületű ember úgy is megérzi,
én érzek valamit....és ennyi elég is. Sokan járnak templomba gyülibe és
imádkoznak de tenni cselekedni nem igazán akarnak, annyit prédikálnak
pedig a szó elszáll, érezni kell inkább, egymásban megtalálni azt az Isteni szeretet, eljutni minden ember szívéig, s ha érezzük Mi EMBEREK egymást akkor szeretünk, akkor Jutottunk el Istenhez, talán :roll: én így gondolom :P

Jól gondoltad, igen, a rákot nem kell táplálni, állati kajákat nem szabad enni, de vannak növényi hatóanyagok is ami plusz még segít és "űzi" a rákot.
Avatar
AngelZsu
Grafomán
 
Hsz: 743
Csatlakozott: 2009. aug. 4., kedd 0:00

HozzászólásSzerző: gpeter » 2010. ápr. 24., szomb. 20:13

A rákról meg annyit,hogy va egy ismerősöm,nem segített neki már a kemó se és elkezdett csak gabonát enni,semmi mást és a rák kipusztult belőle.
A ráknál nem a táplálkozási irányzat számít,hanem az,hogy gyakorlatilag nem szabad táplálni a rákot.A hús táplálja.A többi szerintem nem igazán.


Jól gondoltad, igen, a rákot nem kell táplálni, állati kajákat nem szabad enni, de vannak növényi hatóanyagok is ami plusz még segít és "űzi" a rákot.


Továbbra is ajánlom figyelmetekbe az Új Medicina 5 természettörvényének (www.ujmedicina.hu) részletesebb tanulmányozását mert akkor világossá válik, hogy az elfogyasztott tápláléknak van de sokkal sokkal kevesebb köze a rák "legyőzéséhez" mintsem azt gondoltuk volna anno.

Ez az 5 természettörvény segít megérteni azt, hogy a betegség miért alakult ki ott ahol, mi volt a célja és oka, milyen folyamaton megy végig stb.

Továbbá megértjük azt is, és nem fogunk csodálkozni rajta, hogy egy tucat ember hogyan tudott meggyógyulni rákbetegségekből annak ellenére, hogy táplálkozásukon nem változtattak (ettek húst is).
Plusz megértjük azt is, hogy akár egy 811-es személy is lehet beteg.

Na de nem erre kell koncentrálni hanem arra, hogy maximálisan és végtelenül vibrántak vagyunk, oda-vissza. :wink:
Avatar
gpeter
Írogat
 
Hsz: 94
Csatlakozott: 2008. dec. 7., vas. 1:00
Tartózkodási hely: Nagykőrös

HozzászólásSzerző: Arctic » 2010. ápr. 25., vas. 8:34

"Ez az 5 természettörvény segít megérteni azt, hogy a betegség miért alakult ki ott ahol, mi volt a célja és oka, milyen folyamaton megy végig stb. "

Megmondom őszintén, nagyon örülök, hogy létezik ez a "módszer". Bár "nincs új a nap alatt", és nem is Hamer "találta fel", mert az ezotériában már régóta ismert a tény, hogy a tüneteknek oka van, ami visszakereshető, megfejthető/meggyógyítható tudati szinten (és ehhez még gyógyszer, diéta sem kell feltétlenül). Dethlefsen és Dahlke már a '70-es években adott ki erről könyveket és sok-sok gyógyult eset tanúskodott a módszer helyességéről. Leírják, az egyes tüneteknek mik az okai (tudati konfliktus szinten), ill. hogyan oldhatók fel.
Ennek ellenére ez a Hamer-féle módszer talán szélesebb tömegekhez is eljut és ezért is örülök neki. Valódi gyógyulást hoz és nem csak tünetelnyomást.
Egyetlen dologgal nem értek egyet (olvasva a honlapot):

"NEM ÉRVÉNYES balesetek, mérgezések, a természetellenes (abnormális vagy egyoldalú táplálkozás is), besugárzás, és (az ezekre visszavezethető) fejlődési rendellenességek következtében kialakuló elváltozásokra. " - idézve a honlapról.

A fenti könyvekben leírják, hogy ezekre is igenis érvényesek a törvények, attól függetlenül, hogy azok "nem belülről jönnek". Az 5. törvényben le is írta Hamer, hogy véletlenek nem léteznek - akkor egy baleset miért történne véletlenül?...
Ezeknek is ugyanúgy tudati konfliktus az oka. Bár ez igazán a tudattalan-pszichológia elveivel összhangban érthető meg (főként C.G. Jung-tól kezdve).

Ja és mégegy: nem tesz említést a karmikus tünetekről (amik gyökere nem feltétlenül az aktuális életben található), így ezek nem is oldhatók meg teljesen valamiféle regressziós technika nélkül - ez szerintem hiányosság. Olyanokra gondolok, amikor valaki ún. veleszületett betegséggel születik (pl. gyenge vese, bőrproblémák, vagy komolyabbak)

Amúgy jónak tűnik a módszer! 8) :bravo: gpeter, te végeztél ezzel kapcs. valamilyen tanfolyamot?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Arctic 2010. ápr. 26., hétf. 6:35-kor.
Avatar
Arctic
Grafomán
 
Hsz: 733
Csatlakozott: 2009. márc. 30., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: AngelZsu » 2010. ápr. 25., vas. 17:15

Köszi Peti az infót és ezer pussz érte, (na nem ám bármire is gondolni :lol: )
csak vidám vagyok, és korlátlan és érzéseimet nem nyomom el stb. stb
mint amit az Új Medicína is hirdet, ja és jól írtad Peti: hiszem hogy tökéletes vagyok! :lol: nem csak hiszem vallom is, látom és érzem is, a szeretettől
érzem, és a jó vegaságtól látom hogy szép vagyok :lol:

A TEST A LÉLEK TÜKÖRKÉPE!!!!!!!!!!!

" AZ EMBER EGY ÖNGYÓGYÍTÓ GÉPEZET" !!!!! ezt mondtam már régen...
Bár nem mindenki érti és talán nem is tudja sikeresen alkalmazni azt amiről beszélünk.....)) Írtam itt hogy régen a hangszálaim nem jól rezegtek, pszichés eredetű "lelki blokk" vagy nevezzük akár hogy,
magam gyógyítottam ki azt az állapotot s onnatól kezdve semmi bajom,
értem és érzem mi zajlik bennem, konfliggtusokat eszerint jól kezelem,
bár hamar túl teszem magam mindenen, van amit olyan könnyen veszek mint amikor tényleg rád száll egy légy és csak egy legyintéssel levered,
ez csak egy picur konfligtus, ami már a skálát üti az már komoly lelki sokk, ott akár már segítség is kell, nem elfolytani inkább a problémákat megbeszélni kiadni mindent...én ezt teszem és pld-ul nem napolok el semmit.

Új medicínánál ajánlom mindenkinek (sőt nyersevőknek is) a videót megnézni ahol egy Srác beszél a témáról.

Nagyon is egyetértek vele főleg egy jó pár dolognál.
Bár nekem nem mondott lényegében újat mert bennem van és élek is vele,
de köszi hogy abban megerősített, s így már még inkább tudatosult bennem és tisztában is vagyok vele hogy miért is nem vagyok beteg,
de az még nem minden, ha idő előtt öregszel és nem vagy szép ott már a kiegyensúlyozott egészséges táplálkozás hiányzik, ami az elméd és gyomroddal öszhangban van, főleg a jó vegaság a legjobb itt a Mi kis hazánkban, az évszakok is meghatározóak és vele együtt az itt termett kaják, azért egy nyersevő is az éppen itt termett gyümiket élvezi a legjobban, félévig meg szinte semmi...bár mindent meglehet szokni...

Hasonlókat mondtam itt én is csak épp másként, nem értik és nem is tudatosúl. Az emberek nem élik érzelmi életüket, nem kell elfolytani az érzelmeket, ki kell mutatni, akár pozitív akár negatív. Bénító érzésekből
kilépni ha érzelmi sokk-blokk éri az embert, lelki konfligtust elnyomják.
Lehet önértékelési konfligtus is, sőt més a sztároknál is, állandóan csak magán témázik és nem fogadja el önmagát amilyen, képes még a sorozatos műtéti beavatkozásokra... ami már túl lépi a határt és kemény depis lesz, aztán jöhet a szpichihátriás kezelés stb.

Azért ne fogjunk mindent a táplálkozásra és a lélekre és másra sem...
Véletlen baleset miért ne lenne? Azért túlzásokba ne essünk!!!

Szerintem ezt az öngyógyítást mindenki eltudná sajátítani, a kiindulási alapja az lenne ha megbékélne önmagával és a szeretet generálná, ez a legfontosabb, elfogadni önmagát teljesen amilyen éppen most, igen is
azt mondani hogy hiszem hogy tökéletes vagyok mert nagy szetet van bennem (ez adja meg véglegesen a legnagyobb önbizalmat az EMBERNEK) ha azon témázok hogy sovány vagyok vagy pattanásos vagy bármi akkor nem változik semmi, tenni kell érte és akkor szépülünk...
Avatar
AngelZsu
Grafomán
 
Hsz: 743
Csatlakozott: 2009. aug. 4., kedd 0:00

HozzászólásSzerző: AngelZsu » 2010. ápr. 25., vas. 18:32

Szigorúan bizalmas: jó könyv, írnak sokmindenről...

Az jó stori volt amikor egy nyersevő (bár tojást és tejet kicsit hamizott)
és egy dögmindenevő napokat böjtizett és távokat tettek meg, a nyersevő eredménye jobb volt, bár kérdés hogy a másik mennyire volt rossz mindenevő, már csak egy jó vega kellett volna oda :lol:
Érdekes hogy nem ettek napokat és volt energiájuk, hát igen, vannak tartalékok, éppen ezért sem kell sokat enni, végülis ez volt ott a lényeges mondanivaló. Még jó hogy ittak forrásvizet és a mindenevőnél a beindult méreganyag nem pangott benne :lol:
Avatar
AngelZsu
Grafomán
 
Hsz: 743
Csatlakozott: 2009. aug. 4., kedd 0:00

HozzászólásSzerző: AngelZsu » 2010. ápr. 25., vas. 19:53

Kevesebb de elégséges teljesértékű tiszta táplálék az élettartam jelentős megnövekedéséhez vezet, (a tápanyag maximálisan hasznosul) a jó tápláltsággal szemben. :P

10 nap alatt 500 km gyalogtúra és csak vizet ittak s ezek csak vegetáriánusok voltak, ez se semmi :roll:
Avatar
AngelZsu
Grafomán
 
Hsz: 743
Csatlakozott: 2009. aug. 4., kedd 0:00

HozzászólásSzerző: AngelZsu » 2010. ápr. 26., hétf. 12:05

Bicsérdy is mondta hogy az ember gyümölcsevő, "olyan légből kapott üzi...
de azért evett kenyeret és tejtermékeket is :lol: :lol: bizti érezte hogy kell
valami más is...ennyit az "önjelőlt" mesterekről.

A bőjt jó lehet több szempontból is, főleg szellemi tisztulásra, de a kevés evés szellemileg folyamatosan inkább frissít mint tompít :P

Én ha böjtölök nyáron kánikulában főleg, kevés gyümivel és répalé és körömvirágléval, 2 utobbi védelem a nap káros sugárzása ellen...sőt
még a testemre is kenem, amitől még a bőr csodás is lesz, csak ajánlani tudom :P
Avatar
AngelZsu
Grafomán
 
Hsz: 743
Csatlakozott: 2009. aug. 4., kedd 0:00

HozzászólásSzerző: gpeter » 2010. ápr. 26., hétf. 13:11

Bicsérdy is mondta hogy az ember gyümölcsevő, "olyan légből kapott üzi...
de azért evett kenyeret és tejtermékeket is bizti érezte hogy kell
valami más is...ennyit az "önjelőlt" mesterekről.


Bicsérdy Mester! 8)
Tőlem Bicsérdy megkapja a mester "címet" mert elszántásga, kitartása és Hite példaértékű. 100 évvel ezelőtt olyan tanokat hirdetett amelyekre időnként még a mai ember sincs felkészülve > pl. gyümölcsevés

ZsuKedves annyival azért kiegészíteném az üzidet (mert így félreérthető), hogy a kenyér és tejtermékek fogyasztását nem említi hátrányos ételeknek Átmeneti Állapotban! De az ideáll - ahogy vallotta - csak a gyümölcsevés abból is fokozatosan egyre kevesebb mennyiségben. :idea:

És nem mellékesen Bicsérdy Béla 180 cm magas, izmos testfelépítésű, sármos férfi volt, Guiness rekordot döntött meg fekvenyomásban! Célja pedig töbekközött az volt hogy legalább 200 évig éljen de az álma ennél jóval több volt.

Kívánom, hogy mindenki saját magába találja meg a Mestert és nagyobbá lesz Jézusnál is! :)
Avatar
gpeter
Írogat
 
Hsz: 94
Csatlakozott: 2008. dec. 7., vas. 1:00
Tartózkodási hely: Nagykőrös

HozzászólásSzerző: gpeter » 2010. ápr. 26., hétf. 13:20

Köszi Peti az infót és ezer pussz érte, (na nem ám bármire is gondolni )
csak vidám vagyok, és korlátlan és érzéseimet nem nyomom el stb. stb
mint amit az Új Medicína is hirdet, ja és jól írtad Peti: hiszem hogy tökéletes vagyok! nem csak hiszem vallom is, látom és érzem is, a szeretettől
érzem, és a jó vegaságtól látom hogy szép vagyok


1 - Nos, elküldted mind az 1000 aztán majd én eldöntöm mihez kezdek velük :wink: Amúgy is a puszit nem lehet félreérteni (sem megérteni) :)

2 - Végre valaki aki vállalja, hogy tökéletes úgy ahogy van! Helyes! :wink: :)
(Elgondolkodtatásképpen: Bár ez a tökéletesség elég kényes terület, mert mi van akkor pl. ha fél karral születtél volna vagy ha többször megerőszakoltak volna kiskorban, vagy egy indiai nyomortelepen nőnél fel)
Avatar
gpeter
Írogat
 
Hsz: 94
Csatlakozott: 2008. dec. 7., vas. 1:00
Tartózkodási hely: Nagykőrös

HozzászólásSzerző: gpeter » 2010. ápr. 26., hétf. 13:34

Szia Arctic!

Hamer munkájának egyik csúcspontja és figyelemreméltó része az, ahol CT felvételekkel bizonyítja az úgy nevezett Hameri gócok becsapódását, több feltételnek megfelelő konfliktusok esetén! Nagyon lesarkítva és leegyszerűsítve bizonyítja a Lélek -> Agyra > és Szervre gyakorolt hatását talán úgy is megfogalmazhatom, hogy "lefényképezte a lelket".

Persze, előtte is sokan mondták már a lélek elsődlegességét, sőt ezt itt mindnyájan tudjuk, tudtuk de ilyen nagy összefüggéseiben és logikusan felépített rendszerrel, CT felvételekkel bizonyíthatóan! még senki sem rukkolt elő.

Az utolsó kérdésedre a válasz; Igen
Orvosoknak, természetgyógyászoknak, apáknak-anyáknak, fiataloknak mindenkinek ajánlom, hogy elmenjenek. Ha olyan az anyagi helyzet akkor is ott a weblap amin nagyon sok minden rajta van (fórum, esettörténetek, videók, interjúk, leírások stb.) Tehát Új Germán Medicina (+ egy agykontrollt mellé bedob az ember és mostanság egy-két menő könyvet pl. Titok stb. és még talán vega is vagy akkor tiéd a világ! :), de egyébként is csak akkor nem biztos h tudatába vagy )
Avatar
gpeter
Írogat
 
Hsz: 94
Csatlakozott: 2008. dec. 7., vas. 1:00
Tartózkodási hely: Nagykőrös

HozzászólásSzerző: Arctic » 2010. ápr. 26., hétf. 13:46

Igen, tényleg figyelemreméltó, ahogy tudományosan is bebizonyította. Sokan csak azt hiszik, amit látnak ugye, így pedig több kétkedőt tud meggyőzni a módszer helyességéről. Ez mindenképp előny.
Szerintem még fejlődni/bővülni fog a módszer, gondolok itt a balesetekre és hasonlókra, amit még kivételként definiálnak.

Agykontroll és a Titok-vonalat én nem favorizálom, de kinek mi a hobbija :lol:
Avatar
Arctic
Grafomán
 
Hsz: 733
Csatlakozott: 2009. márc. 30., hétf. 0:00

ElőzőKövetkező

Vissza: Élő, nyers étel

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 21 vendég

cron