80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 3., pén. 11:15

smanag ® smanag@gmail.com idéz & válasz
Ez a bejegyzés válasz Atti 2009.04.03 10:06:53-kor keltezett hozzászólására:

Köszönöm a válaszokat!

Azt hiszem és szerintem ezt a többiek névében is mondhatom, nagy szerencsénk van, hogy kijártad előttünk az utat!! -e nélkül biztos bátortalanabbak lennénk e téren.

Mindig felmerül néhány kérdés -bár egy részüket az idő és a gyakorlat megválaszolja- de azért jó,hogy van kihez fordulni!

Ma talán szép gyümölcsérlelő napunk lesz!
Szia Atti!

Mindenki követ valakit vagy valamit. Vannak akik megtalálják az igazit, mások tévutakat követnek, amiről sok esetben nem tudnak, és nem is tehetnek róla. Nekünk szerencsénk volt, én így gondolom. Én is mentem az orrom után s a saját megtapasztalásaimban és erőlködésemben rátaláltam s követem dr Grahamot, mert ezt az utat találtam a legjobbnak. Hülye lennék elengedni, ha egyszer rá találtam. Örömmel adom át másoknak azt a tudást amit felhalmoztam, mert azt szeretném, hogy egyre többek legyünk akik sikeresek ebben.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Arctic » 2009. ápr. 3., pén. 18:40

Sziasztok!
Ti isztok-e még vizet? Gondolom 1-1 edzés után/közben nem árthat, de úgy általánosságban?
Arctic
Grafomán

Hsz: 733

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 3., pén. 20:22

Szia Arctic!

Aki a legjobban gondolkodik annak nincs szüksége szervetlen vizek bevitelére.
A tiszta 811-en az ember nem szomjazik meg még sportolás esetén sem, mert egész nap növényi szerves organikus vizet eszik. Tehát sport alatt , előtt, után lédús gyümölcs a legjobb, vagy azok leve s a zöldek leve is alkalmazható.
De nem kell elrettenni, aki nem maximalista nyugodtan igyon szervetlen vizeket, csak azok lágyak legyenek(legjobb a desztillált víz). Lágy víz amelyiknek az összes oldott ásványi anyag tartalma 400-500 mg /l körüli vagy az alatti.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Arctic » 2009. ápr. 3., pén. 20:43

Nem rettenek el, inkább örülök neki! :-)

Végigrágtam a topikot közben. Volt az a banános cikk, az kissé elszomorított. Kár, hogy nem tudom megfizetni a napi 2-3 kiló biobanánt... bár nálunk BP-en a piacon most nincs banán 500 alatt (ez is elég drága), a bio meg 800 fölött van. :( Eleinte azt hittem, ez könnyebb lesz, megfizethetőbb. Nyáron biztos nem lesz gond, de télen durvábbak az árak.

(ChaserHUN-nak üzenem: ha izmot szeretnél felszedni (én is azt szeretnék), akkor kemény súlyzós edzés lenne ideális, ha nem így lenne, akkor a testépítők is jógáznának,, erobikoznának meg mittudomén :-) Azt meg nagy súlyokkal kell, különben nem "szakadnak" az izomrostok. Nagy terhelés mellett a test kénytelen nagyobb izmot építeni, hogy a legközelebbi edzésnél "megvédje" magát. Ezért kell fokozatosan emelni a súlyokat. 8-10 kilókkal semmire sem megyünk, testsúlyunkkal azonos súlyokkal kell dolgozni. Ha te 55 körül vagy, akkor guggolj, nyomj fekve, evezz hátra kezdésnek 40-el, és vidd egyre feljebb, karra bicepsz, váll, tricepsz meg lehet 10-ről kezdeni, de persze kicsit több gyakolat sem árt. Komoly eredményt csak komoly, kitartó edzéssel lehet elérni. Ezzel kapcs. tudok pár tippet adni, ha érdekel. Remélem, ez nem volt túl off :-) )
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 3., pén. 21:09

Sajna drágaság van. Szép is lenne ha a 811 -esek lennének többségben a földön. Akkor az üzletek és piacok roskadoznának millió édesgyümölcstől és számtalan zsenge zöldtől egész évben, s az árak a földön járnának, s a húsospolc meg a sarokban számkivetve lenne, s csak lézengenének előtte. De nem így van, azért jó elképzelni. IMAGINE :D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Zo » 2009. ápr. 3., pén. 22:15

Attól függ honnan jön a banán, mert ált amikor itt nyár van, akkor ott tél, ha csak az évszak számítana, akkor nyáron drágább kéne, hogy legyen. :(
Zo
Zo
Inkább olvas

Hsz: 11

HozzászólásSzerző: adri » 2009. ápr. 3., pén. 22:39

Sziasztok!

Szeretnem megkerdezni, hogy tud-e valamelyikőtök Győr ill. Csorna környékén biogyümölcstermelőt. én Ausztriában lakom, es van egy ismerősöm, aki mindennap jár Csorna felé. az a tervem, hogy Magyarországról hozatok vele biogyümölcsöt (majd amikor lesz, a nyáron). Mert nekünk 75km kellene utaznunk, hogy pl. olcsó, termelőtől beszerzett biosárbarackhoz jussunk. Tehát, ha valaki tud biogyümölcstermelőről Mao ezen tájékán, kérlek szóljatok. Nagyon érdekelne a bioeper, biosárgabarck és persze minde más biogyümölcs is.
én is a 811 szerint próbálok élni. Sajnos a sótól elég nehezen tudok megszabadulni. A nyersevés nem probléma. A só az annál inkább és persze a sok mag is. Ha nem eszem sót, akkor a magfélék sem vonzzanak.
DE azért haladok előre. :)

Adri
adri

Hsz: 4

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 4., szomb. 10:41

Sziasztok!

Itt vannak a magyar regisztrált biotermelők, innen letölthetők. Ennél több van, de van sok olyan aki vagy nem járul hozzá a közzétételhez(ezt hülyeségnek tartom), vagy túl kicsi.

http://www.biokultura.org/biogazdasagok ... dasag.html

Magas szerves nátriumtartalmuak a zöldek, szárzeller, mangold sokat tartalmaz.
itt kereshetünk rá az anyagtartalmakra. Üssük be Na v. Sodium, és alul, hogy vegetable, és keressünk a találatok között természetes, adaléktól s feldolgozástól mentes nyers találatokat :http://www.nutritiondata.com/tools/nutrient-search
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. ápr. 4., szomb. 17:59

Hát, sajnos mostanába lusta vagyok edzeni kicsit, de mostmár rákell szednem magam :(
Amúgy nem értem mondjuk átállásnál miért esznek az emberek csíráztatott gabonaféléket, szerintem pocsék ízük van:?
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 4., szomb. 19:21

Chaser!

Egyetértek, a gabonacsírák íztelenek az embernek. Én is futok rendszeresen, meg erősítek. :D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 4., szomb. 19:32

Szia Zo!

Üdvözöllek a fórumban!
Kérdezz bátran, amit tudok segítek.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Arctic » 2009. ápr. 5., vas. 8:25

Sziasztok! Tegnapi vacsora: http://kepfeltoltes.hu/view/090405/PIC_ ... es.hu_.jpg :-D
Kissé sűrű még, de majd belejövünk...

Ja ez egy uborka-kalif.paprika leves és salátába göngyölt banános "palacsinta" :-)
Arctic
Grafomán

HozzászólásSzerző: Zo » 2009. ápr. 6., hétf. 1:36

Hogy működhetne a 811, ha mellőznünk kéne a gépek?
Zo
Inkább olvas

Hsz: 11

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. ápr. 6., hétf. 9:38

Csakis a fogak által, de ugyanúgy működik. :D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: george22 » 2009. ápr. 6., hétf. 13:02

Szia Arctic!

Szép kép? Hány órakor vacsorázol általában?
Én próbálom tartani, hogy a vacsi fejeződjön be du. 7 előtt,
néha eddzésnapon később eszek.
Ezzel kapcsolatba lenne kérdésem. Mivel mindig zöldség a vacsora,
azt figyeltem meg, hogy reggelig 2x fel kell kellnem pisilni.
Jól alszom, de "menetrendszerűen" éjfél után és 3 körül
felébredek pisilni. Ti tapasztaltatok ilyet?
Valahol olvastam, hogy a zöldségek ilyen hatással vannak a szervezetben
levő vízre.

Üdv.
george22
Írogat

Hsz: 156

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10