80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. feb. 6., pén. 19:59

Sziasztok!

Georgenak:
Én a kajamennyiségednek jó, ha a felét eszem egy nap, mégse vagyok sokkal kevesebb, mint Te (25 év/ 177cm/ 55-56kg). Nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy iszonyatosan FONTOS A RENDSZERES TESTMOZGÁS, IZOMFEJLESZTŐ GYAKORLATOK!!! Én minden nap jógázom és minden második nap expanderezés, súlyzózás, hasizom stb. gyakorlatok. Mostanában olyan jó idő van, hogy lehet már holnap elmegyek futni is a Margitszigetre. :) (Egyébként tavasztól őszig mindig szoktam futni, legalább kétszer egy héten.)

Amúgy szerencsére soha nem voltam kajafüggő, úgyhogy nekem egyáltalán nem jelent önmegtartóztatást ez a nyerskosztos étrend. Arról pedig nagyon magasról teszek, hogy kinek mi a véleménye rólam, vagy a táplálkozásomról. Úgyhogy nem is titkolom, aki kérdezi, annak simán elmondom, hogy mi a szitu. :D

Mindenkinek!

Smanaggal ellentétben senkinek nem ajánlom - még kísérletezés céljából sem -, hogy huzamosabb nyerskosztos étrend után kipróbálja a főtteket! Még a legkisebbik probléma, hogy nagyon durva addikciós tünetekhez vezethet...A nagyobbik az, hogy kemény mérgezést is okozhat! Főtt/sült húst pedig pláne SENKINEK NE JUSSON ESZÉBE huzamosabb nyerskosztos étrend után fogyasztania, mert SIMÁN BELEHALHAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Egy jelentősen kitisztult emberi szervezet számára a főtt/sült hús olyan erős méregként hathat, hogy elfogyasztása után pár órával is kampec lehet az illetőnek! Már volt rá precedens, nem is egyszer! Úgyhogy iszonyat óvatos legyen az, aki huzamosabb nyerskoszt után kalandorkodni akar a főttkoszt világában!!!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Zoli 2009. feb. 6., pén. 22:32-kor.
Zoli
Írogat

Hsz: 73

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 6., pén. 20:31

A legtöbb ember a 811 et s a hozzá hosonló "szélsőséges" nyers irányzatokat megmosolyogja, nem veszik komolyan, pedig a könyvben leírtak minden sora aranyat ér.A jelentőségüket csak azok tudják felfogni, akiknek elég affinitása és kíváncsisága van , hogy utána járjanak. De mivel a legtöbb ember jelenleg tömegpszichozisban él, a tömegekkel halad a tévútján saját kis manipulált világában, ezért az ilyen művek nem hagynak nyomot az átlagemberben. Magyarországon legalább 10 éve már itt volt a testkontroll mint az első csodabogár Diamond könyv s érdekes akkor én ezt már rongyosra olvastam, legtöbben meg kinevették. Pedig az már kapizsgálta az igazi utat. :D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 6., pén. 20:42

Zoli!

100% ban egyetértek, hogy huzamos nyerskoszt után a főttekre visszamenni óriási visszalépés s mérgezést okoz. Ezt magamon is tapasztaltam még évekkel ezelőtt az elején, a vese gyakorlatilag belefájdul. Az eltompult főtteken élő testnél ez a tolerációs küszöb már nem működik a vese s a többi szerv olyan mértékben károsodott, de szerintem egy bizonyos életkorig a szervek képesek a megújulásra s regenerálódásra. Pl a vese 2 hetes böjt után látványosan képes újrastruktúrálni magát, a máj még ennél is jobban. A gyomor és szájnyálkahártya meg tudomásom szerint napok alatt képes átépülni, regenerálódni.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. feb. 6., pén. 23:27

Kedves Smanag!

Nem azzal van a gond, hogy a gyomor, a szájnyálkahártya, vagy bármi más ne tudna napok alatt regenerálódni! Az a baj, vagyis hát nem baj, csak az a helyzet, hogy ez NEM AZONNAL történik!!! Az általad említett egy-két, vagy három nap pedig az esetünkben rendkívül KEVÉS!!!

Ha valaki fél év vegán nyerskoszt után betolna egy bécsi szeletet, az kb. olyan, mintha egy 35 fok melegben, a napon legalább fél órán át aszalódott embert bevágnánk egy 5-10 fokos vízbe! Valószínűleg azonnal szívgörcsöt kapna és meghalna! Nem azért, mert alapjáraton nem bírná a víz hőmérsékletét, hanem azért, mert átmenet nélkül egy olyan óriási sokkhatás érné a szervezetét, amit nem bírna el!
Pár évtizeddel ezelőtt volt olyan Forma 1-es versenyző, aki beleszaladt egy biztonsági korlátba. Semmi "baja" nem esett, "csak" annyi, hogy nem igazán bírta tolerálni a szervezete, hogy 1 másodperc alatt a sebessége kb. 250-300km/h-ról nullára csökkent...Természetesen azonnal meghalt...:(

A Boutenko könyvben is olvashatod, hogy egy fickó pusztán 3 hónapnyi(!) nyerskosztot követően egy marhahús elfogyaszása után PÁR ÓRÁVAL MEGHALT!!! Bicsérdy is garmadával ír olyan esetekről, amikor a tiszta szervezetű embereket még egy minimális mennyiségű hús elfogyasztása is hamarosan a sírba vitte.

Zusammenfassung: ha valakinek mindenképp elege lenne a nyerskosztból, csak nagyon óvatosan és fokozatosan térjen vissza a főttekre, ha pedig a hús is hiányozna neki, akkor arra pedig még később!

Axióma tőlem: 40 év helytelen táplálkozás (vegyes főttkoszt) után is bárki, bármilyen egészségkárosodás nélkül, azonnal áttérhet a totális nyers vegán kosztra, de aki (akár csak 3 hónapnyi) nyerskoszt után azonnal vissza akarna térni a vegyes főttkosztra, az az ÉLETÉBE IS KERÜLHET!!! Ezekkel nem szabad játszani, mindenki nagyon vigyázzon magára és persze másokra is!
Zoli
Írogat

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 7., szomb. 10:56

Kedves Zoli!

Természetes, hogy ha valaki huzamos nyersevő és elkezd főtteket enni az számára jelentős visszalépés és mérgezést ad. Arra is lehet precedens, hogy annyira nem tolerálja a tiszta teste ezt a visszalépést, hogy életveszélybe kerülhet, de én ezt azért fenntartással kezelném, mivel testünkben azért hatékony életbenmaradási mechanizmusok működnek az ilyen szélsőségek kiküszöbölésére. Persze elképzelhető , hogy egyesek teste , különösen egy drasztikusabb , ráadásul hőkezelt állatira való visszatérés után ennyire hevesen tiltakozna.
Az azonban egészen biztos , hogy a huzamosan tiszta nyersevő test jelentős betegségtüneteket produkál ilyenkor, ezt magam is tapasztaltam, egyértelmű bizonyítékát adva a helyes útról való letérés tényének. :D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. feb. 7., szomb. 11:21

Eleinte én is sóvárogtam gabonafélék után, de legyetek kitartóak! elfog múlni, és egy idő után ha kihagytok még akkor sem lesztek olyan éhesek hogy úgy érzitek ölni tudnátok az ételért! :)
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 7., szomb. 15:54

Tények:

-A talajok és a föld vizeinek ásványi anyagai szervetlenek
-A növényekben és állatokban az ásványi anyagok szerves formában vannak jelen( kívéve a nem természetes táplálékát fogyasztó emberben és háziállatokban szervetlen ádványi anyag depókban, és elásványosodott rideggé vált szövetekben(életkorral meszesedvek a szervek) szennyeződés formájában is fellelhető szervetlen ásványi anyag amivel a test nem tud mit kezdeni, számára az toxikus)
-egyedül a növények képesek a talaj , a vizek, szén dioxid, és a napenergia felhasználásával szervetlen ásványokból szervest élőállítani testükben
-Az állatoknak egyedüli lehetősége, hogy az életfontos szerves ásványi makro és microelemekhez hozzájusson , ha nyers növényt , vagy növényevő állatot nyersen eszik saját természeti tápláléka szerint.
-a szervetlen ásványok használhatatlanok és toxikusak az állatok s az ember számára
-A HŐKEZELT ÉTELEKBEN A SZERVES ÁSVÁNYOK VISSZAFORDÍTHATATLANUL ÁTALAKULNAK SZERVETLENNÉ , ILYENMÓDON HASZNÁLHATATLANOK , TOXIKUSAK, MELYEKET A SZERVEZETNEK EL KELL TÁVOLÍTANI(HA TUDJA??? DE NEM TUDJA!VESEKŐ, ÉRELMESZESEDÉS VAJON MI?) SÚLYOS ÁLDOZATOK ÁRÁN. :)
- Az embernek alapvetően szerves organikus vízre, nyers fehérjére(kis), nyers zsírra(kis), nyers egyszerű szénhidrátra(sok, legfőbb üzemanyaga az embernek), szerves ásványi makro és mikroelemekre van szüksége. Persze ezen kívül még sok más anyagra is, pl. enzimek, fitohormonok stb.
VALAMENNYI FENTI TÁPANYAG VISSZAFORDÍTHATATLANUL KÁROSODIK S AZ EMBERI TEST SZÁMÁRA MÉRGEZŐ TOXINNÁ VÁLTOZIK A HŐKEZELT ÉTELEKBEN, MELYNEK ELTÁVOLÍTÁSA MEGOLDHATATLAN FELADAT AZ EMBERI TESTNEK. EGYENES KÖVETKEZMÉNY A TEST KORAI DEGENERÁCIÓJA ÉS ELMÚLÁSA MÉLTATLANUL.
A HŐKEZELT ÉTEL A FÖLD MINDEN ÉLŐLÉNYÉNEK MÉREG!
GONDOLD EZT ÁT MIELŐTT ÉTELED TŰZBE TESZED! A TŰZBE TETT ÉTEL BÜNTET, ELPUSZTÍTOTTÁK , S EZÉRT TÉGED IS ELPUSZTÍT. HOLT ÉTEL=HALÁL, ÉLŐ ÉTEL= ÉLET
AZ ÉLETBEN MINDEN MINDENNEL ÖSSZEFÜGG, S EZ A TÁPLÁLKOZÁSBAN SINCS MÁSKÉPPEN.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2009. feb. 7., szomb. 16:45-kor.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 7., szomb. 16:34

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 8., vas. 10:56

Generál reggelim mostanság:
hozzávalók lénarancs, csipkebogyó érett, puha
-bio lénarncsot vékonyan meghámozunk(fehér Ca-s burka maradjon rajta kb fele arányban, nem bio narancs fehér héját ne együk, hámozzuk meg teljesen), majd turmixba, majd durva szűrőn bottal átkeverve kinyomjuk a levét a zaccot félretesszük(mert megesszük majd)
-megmosott csipkét a kinyert narancslével turmixba
-pépet durvaszűrőn bottal átpaszírozni, s ezt a paszírozott pépet a félretett narancszaccal esszük
Reggeli után 3-4 kínaikel levél megevésével kitisztítjuk a fogakat, szájüreget.

Narancs helyett lehet alma is, csipke helyett naspolya(de ez már nincs), ill a kreativitás végtelen.

Ez a reggeli: Ca bomba, csontépítő, E vitamin, C vitamin, magas energia stb.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. feb. 9., hétf. 22:02

Ez a cikk egy kicsit elkedvetlenített...:(((((((

http://lehet.freeblog.hu/archives/2007/ ... reg_banan/
Zoli
Írogat

HozzászólásSzerző: zsuzsuka62 » 2009. feb. 9., hétf. 22:55

Szombaton nem tudtam felmenni a bio piacra,
a nem bio gyumölcs nem jó izű, pld banán, narancs,
rossz lett a gyomrom tőle,nem tudok belőle enni. :x
zsuzsuka62
Törzsvendég

Hsz: 252

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. feb. 9., hétf. 23:10

Ez a cikk egy kicsit elkedvetlenített...Sad((((((

http://lehet.freeblog.hu/archives/2007/ ... reg_banan/

Ilyenkor mi van?!? 8O

Igaz, hogy ez csak egy cikk de kicsit utánanéztem a neten és amiket találtam, összehasonlítva ebbe a cikkbe olvasottakkal megegyezik. Szóval úgy néz ki, hogy nem csak humbukk, a szerzője nem csak úgy kitalálta.

Smanag?
gpeter
Írogat

Hsz: 94

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 10., kedd 9:37

Természetesen a fán beérett gyümölcs a legjobb mind bioenergetikailag, mind beltartalmi szempontból. Csak nem mondod komolyan, hogy az a banán amit mi eszünk, nem tudtad hogy zölden szedik? A banánt etiléngázzal érlelik ami veszélytelen, az érett gyümölcsökből is párolog ki. Az utóérlelés mesterséges folyamat és kétségtelen a napon, fán beérés lényegesen jobb eredményt ad, de azért megkapjuk a banán anyagainak döntő részét így is.
Több más déligyümölcsre már nem kell alkalmazni ezt, mármint a zöldérésben szedést. Pl. a narancsot már csak féléretten szedik, ekkor már narancs színű.
DDT -t használnak bitonyos országokban ma is, de tudomásom szerint már egyre több helyen betiltották. A hajón történő gázosításról hallottam én is, de ezt márkás banánok esetében nem tudom elképzelni, esetleg no name banánoknál. Annál inkább sem mert a banánt legtöbbször banánérlelőkben érlelik a célállomáson , miután megérkezett zölden.
Az illető rossz szavakat használ amikor klónt emleget, jobb szó erre a hibrid, vagy nemesített fajta, az meg ég és föld. A kereskedelembe kapható fajták döntő része ilyen, nem kell emiatt aggódni.
Én egyébként déligyümölcsökből s banánból a biot veszem, de sok kommerszet is eszem. Bizonyos banánokat nem veszek mert érzem rajtuk a mellékízt, mivel már tiszta a szervezetem, s ízlelésre megállapítom egy étel mennyire szennyezett.
Interspárba szokott lenni olcsóbb biobanán 450-500 ft. A biopiacon sajna 600-800ft.
:D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. feb. 10., kedd 17:53

Szerintem ettől ne menjen el a kedvetek, gondoljatok bele mennyi méreg stb. van a többi kajába, és ezen az étrenden sokkal könnyebben megbirkózik a szervezet a méreganyagokkal
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. feb. 10., kedd 18:05

Nem a nyerskoszttól ment el a kedvem, csak egy kicsit elszontyolodtam, hogy már a banán sem valódi...
Zoli
Írogat

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10