80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2009. jan. 28., szer. 20:30

Fehérváron se lehet 350 nél olcsóbban banánt venni.

Sparban most van vödrös narancs akció (1 hete van már, nemtom meddig tart), így olyan 150 re jön ki kilója.

Chaser a paradicsomot felejtsd el szerintem... nem téli kaja. Én az édes almát, banánt, narancsot tolom kilószámra.

Esetleg érdemes kalória kiegészítésként datolyát eltutmixolni vízzel, majd kókusz reszelékkel összegyúrni. NAGYON FINOM :)

Ezen felül a zöldeket és a zöld turmixokat tolom. Majd mindennap 5-8 kelkáposzta levél turmixolva banánnal vagy naranccsal. Estére kínai kell, petrezselyem, valamilyen gyökeres, és az elmaradhatatlan zellerszár!
Hozzá valami öntet vagy kis kréker... Így azért átvészelhető a tél.

Sütőtök is van még érdemes azt is enni.
giyandeva
Grafomán

Hsz: 790

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2009. jan. 28., szer. 20:36

Ezt a megvetettséget én is majd megszoktam, engem is kinéznek a munkahelyen amikor kipakolok 2 kg gyümit és elkezdem enni...

Vagy ha délután jóízűen falatozom a zöldeket...

Sajnos nem lehet mit tenni, az emberek buták. Amikor még nem voltam nyersevő akkor is kinéztek a kollegák és sose hívtak enni az ebédlőbe közösen ebvédelni. Ha meg véletlenül mégis összefutottunk mindíg jöttek a kérdések, hogy miért azt eszem? miért nem eszem főtt ételt?

A mai napig nem jöttem rá mi feldolgozhatatlan van abban, hogy valaki másképp étkezik. Komolyan a melegeket nem diszkriminálják úgy mint a vegákat.
giyandeva
Grafomán

Hsz: 790

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. jan. 28., szer. 21:04

Mindent csinálhatunk ami belefér a 811 be , sőt átmeneti fázisban ezen túl is mehetünk kicsit, ehetjük a honlapomon található téli kiegészítéseket, esetleg kicsit több olajos magot ehetünk, s csíráztathatunk az engedett aprómag hüvelyeseket. Ugyanis érzelmileg nem bírjuk még elviselni átmeneti fázisban azt a könnyedséget amit a könnyebb, minőségibb étkezésünk kivált bennünk, vágyunk a régi jól megszokott tompaság érzésére, mint egy narkotikumra, amit a nehezebb ételek okoznak.

Válasz lehet érzéseinkre:
-Nagyobb változatosság bevezetése mind gyümölcs mind zöld fronton
-Több mennyiségi gyümölcs változatosabban. A tiszta testnek alábbi pár dolog OKOZ IGAZÁN ELÉGEDETTSÉGET éhség fronton. Édes gyümölcs mennyiségben, gyomor megtelítése bőven magas víztartalmú édesgyümölccsel, széles változatosság, változatos zöldek bő, kívánalom szerinti bevitele, és ha ígényeljük még átmenetben akkor az ajánlott mennyiségű unciányi aprómag, olajosmag, vagy aprómag csíra. De ha szükségét érezzük, állítsuk be a saját "átmeneti" mértékeinket is. Ez olajos mag esetében elmehet akár 3 unciányi mennyiségig is kívánalom szerint. Később rájövünk, nem kell ekkora mennyiség, esetleg pattanásokban, kelésekben is jelez a test. Ezek egyértelmű jelei a fehérje túlfogyasztásnak. Ne felejtsük el a nyers fehérjéből lényegesen kevesebb is elég. Sokkal kevésbé megterhelő ha gyümölcsel, vagy ugyancsak magas víztartalmú zöldek túlevésébe folytjuk újkeletű hiányérzetünket, mint magok túladagolásába, de még ez érthető átmeneti fázisban. Kell hogy vétkezzünk, de sokkal fontosabb, hogy tanuljunk belőle, figyeljük meg testünk reakcíóit erre. De igyekezzünk egyre ritkítani vétkezéseink gyakoriságát.
LÉNYEG , HOGY ÉRZELMILEG IS ÁT KELL SZOKNUNK A NYERSRE, DE AZ ELŐNYEI OLYAN ELKÉPESZTŐEK, HOGY ANNAK JELENTŐSÉGÉT CSAK ÉVEK MÚLVA TAPASZTALJUK MEG IGAZÁN. Érzékeink kifinomulásával le fogjuk tudni győzni a csalóka főtteken eltompult helytelen érzékítéletünket.
:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 29., csüt. 14:52

Kinek van itt hosszú haja? :D mert én nem tudom már mit csináljak vele hogy ne töredezzen, nemhiszem hogy nem jtuna a testem elég tápanyaghoz, talán az a baj hogy csap vízzel mosom? :( meg gondolom samponok se jók hosszú távon, de ha meg anélkül mosom meg ragad :?
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: akralgob » 2009. jan. 29., csüt. 15:49

Szia Chaser!
Gondolom a srácoknak inkább tüsi hajuk van, de engem meghatott a kérdésed.
A töredezésre annyit tudok mondani, hogy picit vágass le a végéből. Ettől nem leszel rondább, sőt, ugyanis a töredezett haj nem fog visszaváltozni nem töredezetté. Viszont ha már nem töredezett a vége, tudsz rá vigyázni. A töredezett részt sajnos mindig le kell vágni. Olvastam valahol, hogy ilyenkor nem jó, ha túl meleg vízzel mosod meg a hajad. Masszírozd a fejbőrödet, illetve talán ha egy kis (alkoholmentes) sörrel átöblíted...
Valamint sok zöldet kell enni... nincs mese.
A sampon, ha zavar, hogy vegyszer, akkor moss hajat csalánfőzettel.
akralgob
Írogat

Hsz: 116

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 29., csüt. 17:33

próbálom megnöveszteni, több-kevesebb sikerrel, kinyújtva vállig ér, de próbáltam már mindenhogy vigyázni rá miután kicsit lelett vágva belőle de eddig sehogyse sikerült, talán majd most sikerül :D
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 4., szer. 22:28

Angolul tudóknak nem győzöm eléggé hangsúlyozni az alábbi honlap tanulmányozásából mennyi mindent megtudunk a gyökereinkről, a higénizmusról az igazi nagyok írásaiból szemezgetve. A folyamatok megértéséhez nagyon hasznos honlap, csak dícsérni tudom a szerkesztőjét, felmérhetetlen segítséget ad. Iratkozzunk fel a hírlevélre, hogy még csak véletlenül se felejtsünk el visszatérni újra és újra.

Tökéletes felsőbbrendű sejteket, tökéletes testkémiát, vibrant egészséget csak és kizárólag a tökéletes üzemanyag ad, egyszerűen nincs más út! Csinálhatunk bármit, amilyen mértékben letérünk az ideálistól, degenerációnk annál nagyobb mérvű lesz.
Legkárosabb az emberi egészségre:
-hőkezelt ételek
-nem csak és kizárólag nekünki való ételek

-ha már nyersevők vagyunk állatik és gabona nélküli nyersevők, akkor nagyon nagyot léptünk előre, de még nem érhetjük el a vibrant szintet, mert ha átmenetileg olajos magokat és csíráztatott hüvelyeseket esetleg nagyobb mennyiségben fogyasztjuk a kelleténél. De a mennyiségi magevéssel fokozatosan fel kell hagynunk ha a vibrant egészséget célozzuk. Mindegy hogy nyers, de a mennyiségi magevés túlterheli a szervrendszerünk, különösen a vesét károsítja, és ez nem vicc, a valós károsítást szó szerint kell érteni mivel a fehérje túlevés a mennyiséggi magevéssel mindegy , hogy nyersfehérje, de kezelhetetlen a testnek, súlyos toxikozist ad.Az ember nem mennyiségi magevő lény!
Ha ezt megértjük és fokozatosan haladunk a helyes arányok betartása felé nyert ügyünk van. Nem egyszerű, mert rengeteg testi, lelki tünet van ilyenkor, egész életünkben mennyiségi magevők voltunk, hozzászoktunk vérünkben állandóan keringő túlfehérje addictive mámorához.

http://www.rawfoodexplained.com/index.html
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 5., csüt. 21:28

Vágysz a régi ételeidre mert hozzá vagy szokva. Vonatkoztass el ettől. Tekints úgy a régi ételekre, hogy ezek nem léteznek. Meg kell tanulnodl kizárólag édesgyümölccsel jól lakni. Gondolj arra, nincs más választásod csak a nyers gyümölcs és zöld, de ezt eheted mennyiségben, amennyi éppen jól esik, s a lehető legnagyobb változatosságban. Csak ezekben gondolkodj. Alakítsd ki új életedet, vigyél változatosságot az étrendedbe.
Nehéz, nagyon nehéz elfelejteni a régi finom ételeid, de meg kell tenned ha egy lényegesen magasabb egészségi szintet , sokkal minőségibb életet akarsz teremteni magadnak. Most még tompa a tested, nem jelez mi jó neki igazán. Idő kell neki, hogy az ideális nyerseken visszanyerje szenzibilitását. Olyan mértékben fogja ezt megtenni tested , amilyen mértékben követed az idealist. Ha pl. 1 évig kizárólag a legjobbat követed, már elég jól kifinomul a tested, egészséges érzékítéleted visszanyered. Hogy hol tartasz, végezhetsz kísérletet pl. fogyaszthatsz főtteket a hosszantartó nyers periódus után. Az eredményt megtapasztalhatod veséd elnehezedésében, fáradékonyságban és más testi tünetben. Ezek mivel egészségtünetek, jelzik szennyezés érte a gépezetet s tisztítani kell. Negatív testi tünetek egyértelmű bizonyítékok a helytelen étkezésnek. A kizárólag magas viztartalmú mennyiségi nyers gyümölcs és zöld eves nem jár semmilyen testi tünettel, betegségreakcióval a tiszta, higénikus testben. Ha tüneteket észlelünk az azért van, mert a test még tisztításra szorul, ezek még tisztítási tüneteket adnak. De mint ahogy a böjtnél is örülni kell az átmeneti tisztítási tüneteknek, itt ugyanez történik. Később ezen magas víztartalmú ételek az alapfunkciójukat fogják csak betölteni, ami a tökéletes testtáplálás s evési élvezet, mivel a tiszta testet ezek már nem tisztítják tünetek(gázosodás, émelygés, büfögés, bőrproblémák, hasmenés stb. stb.) kíséretében.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. feb. 5., csüt. 22:21

Smanag, bátoríts minket, mert momentán rám férne.
Most már 100%-ban a 811-et követem az a két dolgot leszámítva, hogy délik nem eszem, és a kalóriákat nem számolom, annyi gyümölcsöt eszem amennyiről úgy gondolom, hogy elég. (A tejet elhagytam...)

Ám, a problémám az, hogy kívánnám a gabonaárukat, leginkább talán a kenyeret. Tudom, ha ennék akkor csak becsapnám magam de azért - ahogy már írtam - nekem nem könnyű. :? Nap mint nap látni, az embereket akik mindenfélét esznek, vagy minden utcasarkon a különböző éttermeket...
Az Abházi vagy Hunza vagy akármilyen egyszerű törzsben ilyen "diéta" betartása nem lenne nagy kunszt mert ott szinte csak nyers lenne. Csak hát ilyen, mint a mi kultúránk nehéz kitartani mellette, számomra legalábbis..

Aki most olvas először ilyen fórumot és pont ezt az üzenetet az azt gondolhatja, hogy ez valami szekta vagy önmegtartóztatás vagy akármi más. Nekik üzenem, hogy ez az életmód alapos utánajárás végterméke. :)

Smanag, minden elismerésem, hogy itthon, egyedül elkezdted és már több éve csinálod :) Kérek még biztatást vagy további sikereket a 811 jóvoltából! :)

Többiek, ti hogy s mint vagytok?
gpeter
Írogat

Hsz: 94

HozzászólásSzerző: Eperke » 2009. feb. 6., pén. 11:30

sziasztok,

Rám is férne egy kis bátorítás, én ma kezdem igazán, mivel eddig este mindig ettem valami főtt vegán ételt, de most úgy gondoltam minek várjak tavaszig. Kíváncsi vagyok hogy fog menni, mivel nem vagyok a legjobb passzban lelkileg, de azt remélem inkább segíteni fog...
Eddig is egész nap sok gyümölcsöt ettem és sportolok is, és sosem ment még jobban. :)
A kenyeret én is szoktam kívánni, ezért gondoltam egy aszalóra, ilyen krékert csinálni, tudom hogy nem ideális, de mégiscsabb jobb mint a kenyér nem? Vagy hagyjam, nem tudom.
Reggelente most naranccsal kezdem, nyolcat meg bírok enni, mert édes, lédús, ebédre banán és saláta, kínai kel. Este még nem tudom mit fogok enni. A magokat egyáltalán nem kívánom. De csírákat is eszem, a bioboltos hoz napraforgócsírát aminek nagyon örülök. Múltkor ettem madársalátát életemben először, és nagyon finom és olajos! Melepő volt.
Most meg hazaköltöztem egy időre a szüleimhez és háát itt van minden mi szem-szájnak ingere(?)..de azt hiszem menni fog.
Zsu
Eperke
Néha írogat

Hsz: 30

HozzászólásSzerző: george22 » 2009. feb. 6., pén. 12:37

Sziasztok!

Igen, bíztatás kell mert nagyon egyedül érzi magát az ember a "hóbortjával". Család majdnem naponta próbálkozik "csak ebből egyél egy kicsit", "kóstold meg", "úgy készítettem, ahogy szereted", "egyél valami rendeset", "mitől fogsz hízni?", "beteg leszel", "hát nem eszel velünk?", ...stb stb. Állandó önmegtartóztatás. Munkahelyen étkezde, munkatársak abszolúte nem foglalkoznak azzal hogy mit esznek, engem meg "gyümölcsös" fickónak hívnak. Mindenkinek nem tudsz kiselőadást tartani a céljaidról, ismereteidről, rossz nézeteik kijavításáról... Állandó vitahelyzet. Baráti társasággal hétvégi találkozók alkalmával furcsa érzés a pizzériában nem rendelni semmit és mindig magyarázkodni. Hát igen, nehéz.
Nekem kb. 2500 kalória kellene naponta. Próbálom fedezni a gyümölcsökkel. Jelenleg beálltam a 4 étkezésre, 6-10-14-18 órakor. Első három 1kg feletti gyümölcs, utolsó pedig valami zöldséges turmix. A könyvben az van, hogy később le lehet ezt csökkenteni 2 étkezésre is, de én kiszámoltam hogy egy sportos embernek ekkor egyszerre 25-30 almát kéne megennie például. Ezt hogy lehet megcsinálni? Szerintem nem lehet elég a 2 étkezés. Ráadásul mivel mindig is lassan ettem, most is megrágom jól, csakhogy az 1kg gyümölcs van úgy, hogy 30 percig tart megenni. Ennyi időt pedig hagyományosan reggelire vagy ebédre a mai világban nem tudunk szakítani. Most azon gondolkozom, ahhoz hogy annyi kalóriát bevigyek vagy 3 óránként kellene ennem napi 5x vagy pedig egy étkezésre 1,5kg vagy feletti gyümölcs kellene, ez viszont sok idő, az meg nincs. Szóval kisérletezek.
Persze sok jó dolog is van, például nem kell sütni,főzni, kevesebb a mosogatnivaló, lefogytam és jobban megy a mozgás, jól alszom, nem vagyok beteg.

Állapot: 38év, 179cm, 57kg (69-ről), testzsír 16%, testvíz 57%
Mai kaja
6:00 8db alma, kb. 1,2kg
10:00 9db narancs, kb. 1,3kg
14:00 6db banán, kb. 0,8kg (általában 8-at szoktam csak most elfogyott)
18:00 4-5 brokkoli fej, 3 marék spenót, fejes salátából pedig ami belefér a túrmixgépbe 1,2literig.
hopp, ma elfelejtettem beáztatni a magokat akkor lehet kimarad.
Ezt úgy szoktam, hogy hétfő,szerda,péntek 10-10 szem mogyoró és mandula. Ha veszek egy avokádót akkor az kedd és csütörtökön felezve szoktam beletenni a turmixba, de ilyenkor a másnapi magokat kihagyom.

Üdv. minden 811-et követőnek!
george22
Írogat

Hsz: 156

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 6., pén. 19:05

Szia Péter!

A 811 en szerintem kell a reggeli lédús gyümölcs, de ha úgy érzed nem igényled, elhagyható. Lényeg , hogy a nap folyamán bevidd a kalóriaigényedet. Az sem fontos hányszor eszel, lehet 5-6 szor is egyéni kívánalom szerint. később ha higénikus lesz a tested, energia hasznosulásod feljavul s ezért kevesebb étel is ugyanazt adja mind tápanyagellátottságban , mind energia hasznosításában.
Tejtermék katasztrófa az emberi testnek, aki jót akar magának elfelejti egy életre. A főttekről legalább ugyanez elmondható, sajna ez az emberekben még nem tudatosul, de lesz idő mikor fekete listán lesz, talán megérjük.
Igen nehéz nem elcsábulni, de addictive viszonyulsz a régi ételekhez, mert valósan megmérgeztek anyagaikkal, s hozzászoktál. Legjobb leszokás a rosz szokásokról, ha egy életre elvágjuk s nem gondolunk rájuk többet, de ez csak kevesek tudják. Csökkentsd a mennyiséget s növeld a gyümölcsöt, azaz változtasd meg az arányokat. Nem holnap lesz , hogy utoljára elcsábulsz az is biztos, de ez egy folyamat, saját magadnak kell megerősödnöd tested reakcióira építve, hogy szükségtelen mást is enned mint amire teremtve lettél.
Mikor kenyeret eszel gondolj arra, igen finom de mi történik ha ezt a finomságot testem szent templomába beviszem amivel testednek mind meg kell küzdeni:
A GÉPEZETET A NEM ODA VALÓ S RÁADÁSUL HŐKEZELT ÉTEL RÉVÉN SZENNYEZŐDÉS ÉRI. AZT KELL MEGÉRTENI, A TESTÜNK EGY BIZONYOS TÁPLÁLÉKRA LETT TEREMTVE, MELY BEHATÁROLT MIND EGYES ALKOTÓIT MIND AZOK ARÁNYÁT TEKINTVE. HA ETTŐL ELTÉRŐT VISZÜNK BE TÁPLÁLÉKKÉNT TESTÜNK SZENT TEMPLOMÁBA A GÉPEZETET SZENNYEZŐDÉS ÉRI. Mérgezést kap, mely mérgeket el kell távolítani s az egyensúlyt vissza kell terelni alapállapotba. A test fiziológiai folyamatai felborulnak, a kémiai folyamatok rendje megváltozik.
-dehidratáltság, hőkezelt étel révén sejtmérgezés, toxikózis valamennyi tápanyagfronton, savasítás mely sűrgős egyensúlyozást igényel fontos ásványi elemek elvonásával a testből, saját enzimraktár veszteség.
A felborult kémiai rend az ideális testfolyamatok megbomlását eredményezi,láncreakciót indít el a testben betegségtüneteket (emésztési diszkomfort, energiavesztés, sejtek szennyeződése)produkálva.
NEM KELL PROBLÉMÁT CSINÁLNI TÁRSASÁGBAN , HOGY MI ÍGY ESZÜNK. nEM KELL DICSEKEDNI sem VELE DE NÉG CSAK MAGYARÁZKODNI SEM, legfőképp másokat győzködni igazunkról. MI ÍGY ÉTKEZÜNK ÉS KÉSZ, HA VALAKIT BATÁTILAG KOMOLYAN ÉRDEKEL ANNAK BARÁTILAG MAGYARÁZZUK EL, HOGY MIÉRT , DE NE VÁRJUNK MEGÉRTÉST, BÖLCS MOSOLLYAL INTÉZZÜK EL. :D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 6., pén. 19:21

Szia George22!

Teljesen jól csinálod, haladj a saját tempódba, tapasztalj, képezd magad, élvezd a változatosságot. 25-30 alma, kb 7,5kg kalóriatartalma, ha az alma közepes (kb 300gr) 3750kcal, ezen már a profik üzemelnek. Be lehet vinni ekkora mennyiséget , de szükségtelen. Együnk banánt is és lényegesen lecsökkentettük a mennyiséget ugyanazon kalóriához. De nekünk nem kell ekkora energiabevitel. Azt kell megérteni, hogy a tiszta test sokkal hatékonyabban müködik. Ugyanazt a kalóriát lényegesen nagyobb fizikai és szellemi erőkifejtéssel produkálja. Ezert ne csodálkozzunk, ha pár év tiszta 811 en a vibrant szinthez közel 2000 kcal gyümölccsel annyit teljesítünk mint egy mindenevő 3000 kcal-al.

Igy van az evés élvezet, a mennyiségi gyümölcs megevése idő, rágni kell, élvezni az ízeket. De én inkább választom ezt az élvezetet , mint 2 perc alatt rágás nélkül nyelni valami főtt szart. Azért találták ki a fogakat hogy használjuk arra amire kitalálták. :D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 6., pén. 19:36

Eperke Szederke!

Csinálj egy nyers kúrát s felejtsd el a főtteket egy ideig. Úgy se fog sokáig menni de legalább próbáld meg.Vagy tudod mit , megelőlegezem a bizalmat, sikerülni fog. Nem gúnyolódok, csak vicc.
Elárulom nekem se ment mindíg, én is vissza -vissza léptem az elején.

JAVASLATOM, S EZ MINDENKINEK, MOST JÓL MEGKEVERLEK BENNETEKET :D :
-CSAK 811, VAGYIS MENNYISÉGI ÉDESGYÜMÖLCS, ZÖLDEK, KIS OLAJOS MAG(NEM IS KELL NAPI SZINTEN), VAGY KIS HÜVELYESCSÍRA ÉS/VAGY KIS OLAJOSMAG CSÍRA, VAGY KIS OLAJOS GYÜMÖLCS(PL. AVOKADÓ)
-VÁLTOZATOSSÁG, VÁLTOZATOSSÁG ezerszer
MIND GYÜMÖLCS MIND ZÖLDFRONTON
-VEGYES ZÖLD VÉR NAPI SZINTEN NAGYON FONTOS, 1-2 LITER IS AKÁR
-HA KINBAN FETRENGÜNK MERT MEGENNÉNK AZT A FŐTT KRUMPLIT, VAGY RIZSES AKÁRMIT, AKKOR RÁGCSÁLJUNK BÁRMIT AMI NYERS NÖVÉNY PL. GUMÓS, ZÖLDEK. EGYÜNK HELYESEN ASZALT GYÜMÖLCSÖT KIS MENNYISÉGBEN. CSAK EGYET NE TEGYÜNK , ELCSÁBULJUNK, MERT EZZEL VISSZALÉPTÜNK.
-ÉS HA HIÁNYÉRZETÜNK VAN AKKOR GYÜMÖLCS RÁNYOMÁS, MERT NEM KAPTUK MEG A CUKROT AMIN MŰKÖDÜNK.

Most csak sajna ennyi jutott eszembe, pedig sok más is van :D
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. feb. 6., pén. 19:50

A keményítőt kívánjuk, az addiktive anyagokat amivel elhalmoznak a hőkezelt kenyér, gabonák. De ezt a narkotikumot le kell cserélni a gyümölcsök cukorízére. Az ember folyamatos függőségben éli le az életét a gabona az egyik. Azért szeretjük, mert függőségben vagyunk tőle anyagai révén. A keményítőt az emberi test nem tudja megemészteni, hőkezelten meg még mérgező is. Olvassuk el a könyvben újra és újra a keményítős részt.
smanag
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10