80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: dora » 2009. jan. 21., szer. 12:24

Haliho Midenkinek!
Nem tudjatok veletlenul, hogy a China Study mikor fog magyarul megjelenni? Elore is nagyon koszi!
dora
Újonc

Hsz: 6

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. jan. 21., szer. 15:55

Szia Dóra!

Miért, tudsz valamit a kiadójáról, mert nem tudok róla, hogy valaki megvette volna a jogdíjat. Nekem tervbe van lefordíttatni, de előbb várom, hogy valamennyire visszajöjjön a befektetésem a 811- ből.
A China Study fantasztikus könyv.
:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. jan. 21., szer. 16:04

Az ananász akkor érett, ha a középső kis szívlevele könnyen kihúzható. Bizonyos gyümölcsök, amit nem gyerekkorunk óta élvezünk, nem vagyunk hozzászokva irritációt adhat. Ilyen az éretlen füge tejnedve a héjban, az éretlen ananász, én pl. bizonyos sárgadinnye fajoknál, egyes zöldbelüeknél érzek ilyen irritációt, kicsapja az innyemet, a fügét meghamozom, ill csak az érettnek eszem a héját is. A durvább eset amikor az eper is kicsapja a szánkat ill. inyünket. Ez szintén lehet allergia de sokkal inkább az epernél valamely vegyszermaradvány. Ilyet ne együnk meg. :D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 21., szer. 17:52

Ti mit esztek reggelire? és mennyi kcal-t? mert 811 azt írja legjobb reggel valami lédúsat enni(amit érzek is mert reggel elég szomjas vagyok), de datolya szószos banán se elégít ki ilyen téren hiába csinálom elég hígra a szószt :(
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: dora » 2009. jan. 21., szer. 18:08

Hat, Ivan... ezt talaltam:

"Magyar kiadása sajnos még nincsen, de a fordítási jogot már megvásárolták. "
http://vitalboy.blogter.hu/301417/the_china_study_1
dora
Újonc

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 21., szer. 18:14

Jó lenne megjelenne Graham többi műve is magyarul, lényegében a High Energy Diet-be mi mást mondd el mint a 80/10/10-ben?

Are dehydrated foods OK to eat?

Dehydrated food is not a whole food; it has had its water taken out. As such, it could never be as good as the whole, fresh food, even if the water is replaced. Some of the nutrients inevitably get damaged in the process of dehydration and rehydration. This becomes a personal decision, but dried foods should always be considered at least a second choice behind fresh, whole, organic, ripe fruits and vegetables. Current research shows that B12 changes to an analog and unusable form where it is found in dehydrated foods.

Végén a B-12-vel kapcsolatba(ezt a foodnsport-ról szedtem), akkor nem igazán jó hogy datolya szószos banánt eszem? mert azt csak szárítottan lehet kapni, de újra beáztatom, mert amúgy már rá se bírok nézni a banánra :lol: :?
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. jan. 21., szer. 21:38

Ti mit esztek reggelire? és mennyi kcal-t? mert 811 azt írja legjobb reggel valami lédúsat enni(amit érzek is mert reggel elég szomjas vagyok),

Én nyers tejet iszom (edzős napon fél liter), ez elég lédús :) bár nem ajánlom senkinek, egyelőre tesztelgetem magamon (én ilyen bolond vagyok). Mellette 811 de nem mondanám, hogy az átváltás olyan egyszerű lenne, néha érzelmileg sem könnyű de talán már alakul.
gpeter
Írogat

Hsz: 94

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 21., szer. 21:46

gpeter írta:
Ti mit esztek reggelire? és mennyi kcal-t? mert 811 azt írja legjobb reggel valami lédúsat enni(amit érzek is mert reggel elég szomjas vagyok),

Én nyers tejet iszom (edzős napon fél liter), ez elég lédús :) bár nem ajánlom senkinek, egyelőre tesztelgetem magamon (én ilyen bolond vagyok). Mellette 811 de nem mondanám, hogy az átváltás olyan egyszerű lenne, néha érzelmileg sem könnyű de talán már alakul.

tejet legmesszebbre elkerülöm...fél liter? az rengeteg... szerintem nem teszel valami jót vele magadnak, 811 meg addig úgyse fog úgy működni ahogy kéne amég nem csinálják 100%-an
most gondolkozom hogy lehet zöld turmixot fogok reggelire inni
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. jan. 21., szer. 21:53

ChaserHun,
Könnyen lehet, hogy igazad van, de mondjuk egy hónapig most már így fogom csinálni.
És igen, aki egy kicsit is eltér a 811 ajánlott ételeitől, arányaitól akkor ő már nem a 811-et csinálja.

Búzafűlevet szoktatok inni?
Én tegnap ittam először életemben de az íze... hát eléggé érdekes :roll:
gpeter
Írogat

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 21., szer. 21:56

gpeter írta:ChaserHun,
Könnyen lehet, hogy igazad van, de mondjuk egy hónapig így fogom csinálni.

Búzafűlevet szoktatok inni?
Én tegnap ittam először életemben de az íze... hát eléggé érdekes :roll:

Néha, bá most nem ittam egy ideje, amúgy nem vészes az íze
Amúgy fél liter tej rengeteg, és tej az egyik legnyákképzőbb "étel" , nekem akkor kezdett el igazán javulni az egészségem amikor vegán lettem, de még akkor se volt tökéletes, szerintem hagyd a tejet és csinálj helyettük jó kis zöld turmixokat
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. jan. 21., szer. 21:56

Itt a könyv :arrow: :

The China Study
gpeter
Írogat

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. jan. 22., csüt. 12:59

Chaser!

Ne tukmálj már!!! :D Én is rettentő károsnak és egészségtelennek tartom a tejet (saját tapasztalatok alapján is), de ha Péternek most ez esik jól, hát hadd fogyassza! Úgyis abba fogja hagyni, ha nem jön be neki.
Amúgy továbbra is azt vallom, hogy mindenkinek saját magának kell kitapasztalnia, hogy miből, mennyi és mikor esik jól.
Én például továbbra sem bírok mennyiségben gyümölcsöt enni és elviekben még mindig felesleges dolognak tartom.
Amúgy pár napja íméleztem -az általam már sokat emlegetett- Dirk Riskével, aki annak ellenére, hogy csak 2-3 fő étkezést tart egy nap (délben egy nagy "mindent bele" zöld turmixot), vacsorára meg gyümölcsöket, illetve egy órával később zsíros dolgokat "Fettfrüchte" (úgymint avokádó, kókusz, durian etc.), 178 cm-es magasságához 72 kg! De azt írja, hogy csak azért ennyi, mert már régóta nem edzett, 4 hónappal ezelőtt 78 kiló volt!
Aztán ő is azt írja, hogy mindenkinek a saját útját kell járnia a nyerskosztos életmódban, senkinek az állóképességére nem lehet következtetni az alvásigényéből.
Ő egyébként max 3 banánt bírna egyszerre megenni, nem úgy mint Charlie Abel barátunk. :)
Noha -Graham szemével nézve- óriási mennyiségű zsíros gyümit fogyaszt, semmi egészségügyi problémája nincsen, most már több, mint 16 éve.
Konklúzió? Mindenki járja a saját útját és figyeljen a testének üzeneteire!
Zoli
Írogat

Hsz: 73

HozzászólásSzerző: dora » 2009. jan. 22., csüt. 13:59

Peter, nagyon koszi a konyvet!!! Mondjuk ettol fuggetlenul mar megrendeltem Londonbol is :P
dora
Újonc

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. jan. 22., csüt. 15:27

Chaser!

Ne tukmálj már!!! Very Happy Én is rettentő károsnak és egészségtelennek tartom a tejet (saját tapasztalatok alapján is), de ha Péternek most ez esik jól, hát hadd fogyassza! Úgyis abba fogja hagyni, ha nem jön be neki.

Semmi gond, :) szívesen meghallgatom bárki véleményét. Nyugodtan szóljatok rám :)

Én például továbbra sem bírok mennyiségben gyümölcsöt enni és elviekben még mindig felesleges dolognak tartom.

Zoli, neked, hogy néz ki egy napod a gyümölcsevés szempontjából?

Egyébként ha akarnánk, ha nem, eléggé költséges lenne zsíros gyümölcsöket enni, nem?

Ettől függetlenül, de épp ma vettem egy kókuszdiót, hogy megkostoljam. Életemben nem ettem még így nyersen. Ja és "csak" 100 Ft darabja.

Noha -Graham szemével nézve- óriási mennyiségű zsíros gyümit fogyaszt, semmi egészségügyi problémája nincsen, most már több, mint 16 éve.
Konklúzió? Mindenki járja a saját útját és figyeljen a testének üzeneteire!

Én is így gondolom, érdemes eldönteni, hogy melyik utat választjuk és akkor azon elindulni és menni rajta minimum egy fél évet.

Máskülönben az egészségünk - ahogy Graham is írta - nem csak az evéstől függ hanem a Mozgástól, a Légzéstől, Gondolkozásunktól és a Társadalmi kapcsolatainktól (ha kimaradt valami szóljatok)

Ezek közül talán az egyik legfontosabb a légzés amiről elég keveset szoktunk beszélni és amire talán a legkevesebb figyelmet fordítjuk (sajnos én is :( ) pedig érdemes hiszen minden pillanatban lélegzünk.

Érdemes egyszer beleolvasni egy-két indiai jógikról szóló könyvekbe amelyekbe leírják hogy ezek az emberek milyen hihetetlen dolgokra képesek. Ők szinte kivétel nélkül elsősorban a légzés-technikákra alapozzák "tudományukat".

pl. itt van Etka anyó aki a mozgást és légzést egyszerre csinálja a jógával (ezért is kitűnő a jóga) és így 90 évesen is görkorizik, fejen áll stb. ám ő nem 100% nyersevő, ha "kell" akkor a lángost is megeszi (sőt ahogy írtam már tejet, tejtermékeket szintén)

Szóval, Mindenki Hajrá!
gpeter
Írogat

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 22., csüt. 15:51

Én most ebédre 13 banánt ettem :D
reggelire ittam egy 5 banánból álló zöld turmixot, brokkoli rostjait leszűrtem, suliba 4 almát ettem, vacsorára 1kg mandarin meg fél kg paradicsom, meg saláta :D
Igen egészség nem csak evéstől függ, pl, sajnos mostanában tapasztaltam ha nem stabil érzelmileg az ember, nagyon visszahúz, amellett barátaim sincsenek igazából, elég anti-szociális életet élek :?
ChaserHUN
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10