80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. jan. 13., kedd 10:14

Kedves Gitta!

Házhozszállítás nem megoldott! A barátom azt mondta, hogy egy előre megbeszélt helyen rakná le a cuccot (vagy Pesten, vagy Budán) és mindenki odajönne érte. Ennyi "macera" volna vele összesen. Egyébként tényleg olcsóbb lenne, ha sokan összegyűlnénk, mert pont annyit hozna, amennyit rendelnénk, így nem rohadna rá semmi.
Ha minden igaz, akkor most fog nekem hozni Bécsből egy karton (13-15kg) bio(!) banánt 2000Ft-ért. Most mondjam azt, hogy szinte ingyen van? :)
Zoli
Írogat

Hsz: 73

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. jan. 13., kedd 10:19

Igen Zoli!
Akartam is írni, Bicsérdy tejtermékeket , kenyeret is evett, és istenítette a gyümölcs+kenyér párost, mely alapvetően téves párosítás, de akkor még nem ismerték, hogy ez hibás társítás. Bicsérdy tudomásom szerint később ÖSZTÖNÖSEN is a tiszta gyümölcsevést hírdette , ez irányba tendált. :D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. jan. 13., kedd 10:26

Én vennék a biobanánból egy 7kg os adagot és kérnék mintakat mangóból, lénarancsból is, és esetleg egy íréásos listát , hogy mit tud még hozni. Ha jó az áru rendelek többett, több fajtát is. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2009. jan. 13., kedd 10:28-kor.
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Gitta » 2009. jan. 13., kedd 10:27

Hú. Zoli, ez tényleg jó ár. 2000 forintért én is vennék egy karton banánt.
Nálunk vannak fixen fogyó mennyiségek, azt megrendelném én is szívesen. Szóval elviekben benne vagyok. Remélem meg tudom oldani az elszállítást. Nálunk az oviban bio-t esznek a gyerekek, vinnék akkor oda is.
Gitta
Írogat

Hsz: 75

HozzászólásSzerző: dora » 2009. jan. 13., kedd 18:43

Sziasztok! En eddig csak lelkesen olvasgattam a forumot, de most muszaj volt regisztralnom... :wink:
Engem is erdekelne fel karton bio-banan, ha tenyleg 2000 Ft/karton.
Es lehet, hogy mas gyumolcs is.
Nagyon koszonet a kezdemenyezesert!!!!!!
dora
Újonc

Hsz: 6

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. jan. 13., kedd 19:46

Üdv Mindenkinek!

1. Jópáran össze kell(ene) gyűlnünk ahhoz, hogy a haveromnak is megérje ez a biznisz, ugyanis evidens, hogy egy-két láda gyümölcsért nem fog csak úgy elszaladgálni se Bécsbe, se sehova.

2. Ő mennyiségeket vesz, tehát kartonokkal. Így az nem működik, hogy X 7 kg banánt kér, Y csak 5-öt, Z viszont 16-ot. Vagyis működik, csak nem így. Ha nem kell senkinek mondjuk egy teljes láda banán (kb 13-15 kg.), de ketten már megfeleznének egyet, akkor a haverom el fogja hozni az egy ládát, de akkor utána már nekünk, közösen kell egymással risztelnünk. Ehhez viszont mondom: nem elég 4-5 ember.

3. A mostani bécsi bio banán a "nagyon durván olcsó" esetek közé tartozik. Ez BIZTOS, hogy NEM LESZ MINDIG így, mert tavaszig még jócskán fel fognak menni az árak. Nem tudom, hogy mikor megy ki legközelebb (ez tőlünk is függ :)), egyelőre még haza se jött.

4. Árban óriási különbség van a szálas és a fürtös banán között! Nem tudom miért, de ez van. Amit nekem hoz, az ilyen szálas lesz (tehát a rekeszbe egyenként vannak belerakva és nem fürtönként). Ez sokkal olcsóbb, mint a fürtös!

Nos, csak ennyit akartam mondani, még jelentkezem. :) De továbbra is várom a jelentkezőket!
Zoli
Írogat

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. jan. 13., kedd 19:59

Chasernek...

Még csak 2 hete vagyok nyerskoszton, de minden második nap súlyzózom és expanderezem. A tibeti 5 rítust (Jóga) azonban minden nap nyomom. Amúgy híztál már azóta?
Zoli
Írogat

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 13., kedd 20:17

nem, eddig csak tornáztam, most kezdek súlyzózni, de amikor mindenevő voltam akkor is a max az 60kg volt, azonfelül nem emntem, és akkor tömtem magam a szarabbnál szarabb kajákkal
én vennék szívesen egyszerre egy egész kartonnyi banánt, lehet még többet is me hidegbe elál, csak jó lenne lenne kiszállítás mert pestre nekem nem könnyű felugrálni
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. jan. 13., kedd 20:21

Zoli, én is ugyanígy csinálom, kétnaponta súlyzózás, minden nap 5 tibeti, mellette meg egy kis jóga ill. vívás van tervbe véve. Igaz, én nem két hete csak két napja vagyok majdhogynem igazán nyers evő. Tartom magam a tervemhez, 100%osan majd szülinapomtól kezdve ami meg mindjárt itt lesz.
Nálad kb. mennyi a napi szükséges kalória?
gpeter
Írogat

Hsz: 94

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 13., kedd 20:26

és mekkora súlyokkal edzesz?
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: Emese » 2009. jan. 13., kedd 20:36

Zoli,
én is rendelnék egy láda banánt (2000 ft-ért). Milyen gyümölcsöket, zöldségeket milyen áron tud még hozni? Hol lenne a lerakat?

Szerintem kérdezd meg mindezeket tőle és ha már biztosat tudnak: akkor lehet, hogy több lenne a jelentkező.
Emese
Írogat

Hsz: 92

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 13., kedd 20:40

ha valahogy meglehetne oldani hogy olcsón eljuttassák ide az jó lenne, akkor tuti nem hagynám ki ennyi pénzért
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. jan. 13., kedd 21:04

Chasernek...

Nekem speckó 8 kilós súlyzóim vannak. De nem ez a lényeg. Ha ügyesen csinálod, egy székkel is tudsz olyan bicepszeket növeszteni, hogy csak na.
Sima torna szerintem nem elég, kellenek a kifejezetten izomfejlesztő gyakorlatok is, amik viszont nem feltétlenül vannak súlyzóhoz kötve.
Ha Harkányban össze tudsz még szedni 10-15 embert, akkor lehet, hogy oda is elmenne a haverom. Ezt nem tudom. De valószínű, hogy egyelőre nem. :( Harkány majdnem messzebb van ide, mint Wien. Még ez a pesti dolog se indult be, egyelőre csak szervezés alatt van.

Péternek...

Nem számolgatom a kalóriákat. Egyelőre nem is tudok annyi gyümölcsöt megenni, amennyit Graham szerint kellene. Egyelőre még fogyok is. De majd csak megáll valamikor. A mennyiségi gyümölcsevéssel szembeni antipátiám nemcsak a Bicsérdy műveiben olvasható "életművészek" "kajamennyisége" miatt van. Az általam már korábban emlegetett Dirk Riske is csak naponta kétszer eszik. Ebédre egy kb. 2 literes zöldturmixot és csak estére eszik valami szilárdat. Ehhez képest ugyanúgy dagad az izmoktól, mint Charlie Abel. Az viszont igaz, hogy fontosnak tartja azokat a zsíros kajákat (kókusz, avokádó, durián), amiket meg Graham nem annyira népszerűsít...
Nem tudom, hol az igazság. Majd megnézem, hogy nekem mi lesz a legjobb. Egy biztos: "Ahány egyén, annyi létfokozat." Nem mondom meg, hogy ki mondta, mert akkor megint átraknak egy másik topikba. :D
Zoli
Írogat

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2009. jan. 13., kedd 21:25

hát 10-15 embert itt tuti nem fogok tudni összeszedni :(
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: gpeter » 2009. jan. 13., kedd 21:30

Zoli, nagyon hasonlóan gondolkozunk. A 811 nagyon logikusan érvel és én hiszek is neki de így nekem kb. 25 banánt vagy azonos kalória értékű gyümölcsöt kellene megennem minden nap, plusz fél kiló zöldet. :roll:

- És most meg olvasom Bicsérdyt aki néhány darab gyümölccsel és kenyérrel beérte.
- Továbbá beszél olyan emberekről akik szintén gyümölcsöket ettek csak nem mennyiségit mellette meg tejet, tejterméket vagy éppen kenyeret fogyasztottak és szép kort megéltek.
- A másik dolog, itt van még számomra a tej kérdés. A 811 nem ajánlja a magas zsírtartalma miatt de például Jézus kimondottan tanácsolja az Esszénus Evangéliumban, és mellette meg itt a Bicsérdy klub..

Szóval, nem tudom, mindjárt átolvasom még egyszer a "zsír"-os fejezetet Graham könyvéből.

Még arra is gondoltam, hogy úgy és annyit eszem amit megkívánok (persze csak élőt) és mellette betartom a 811 arányokat amennyire lehet de ebben az esetben meg attól félek, hogy a kalória nem lesz elég...

Ami még eszembe jutott: a mennyiségi gyümölcsevés nem terheli meg nagyon a szervezetet?

Smanag, azt megkérdezhetem, hogy mennyi az alvásigényed? :roll: Azért tőled kérdezném mert Te már hosszabb ideje csinálod a 811-et és bizonyosan átállt már a szervezeted erre az életmódra.
Nálam az alvásigény az egyik dolog ami megmutatja, hogy ki milyen vitalitású. Pl. Ann Wigmore, Jasmuheen stb.
gpeter
Írogat

Hsz: 94

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10