80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. jan. 1., csüt. 17:38

És minden, és mindenki innen jött, ebből merített és tanult:
http://naturalhygienesociety.org/present.html
"Natural Hygiene, Man's Pristine Way Of Life," Dr. Herbert Shelton, 1968 , a legnagyobb művek egyike.
:D
www.vibrantegeszseg.lapunk.hu
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. jan. 2., pén. 13:10

Együnk télen sok cikória vagy más néven endivia saláta szivet, rendkívül tápláló, és koncentrált minden ásványi anyagban, 3- as tálcás csomagba vettem ma, prémium vagy 1. osztályt vegyük. És ugyanígy szárzeller is hasznos télen, amikor kevesebb a zöld. Ha karfiolt eszünk legjobb a kis fejű, un. baby karfiol, s általában mindenbe a zsenge a jobb, ha hozzájutunk. A licsi és a maracuja méreg drága, vegyünk 1-1 szemet csak hogy ismerjük meg milyen.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: zsuzsuka62 » 2009. jan. 5., hétf. 2:47

Ma reggel ettem 2 karika (bio) ananászt, hű de finom volt, nemsokára fáztam tőle, miért?

A bio mangó is nagyon finom (ízorgia) .
zsuzsuka62
Törzsvendég

Hsz: 252

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. jan. 5., hétf. 19:35

Kedves Barátaim!

Tegnap befejeztem a majdnem 4 napos böjtömet, úgyhogy ezennel én is csatlakozom a nyerskosztosok egyre növekvő táborához! :)
Üdvözlet Mindenkinek!
Zoli
Írogat

Hsz: 73

HozzászólásSzerző: george22 » 2009. jan. 7., szer. 14:02

Boldog új évet kívánok mindenkinek!
Köszönet Ivánnak a kikezdhetetlen elhivatottságáért és
a sok hasznos információért!

Régen írtam, de azért rendszeresen olvasom a hozzászólásokat.
Ti hogyan időzítitek a bevásárlásokat?
Próbálok heti kétszer "üzletelni", erre sajnálom a több időt.
Inkább nagy mennyiséget veszek, bár így nem mindig friss amit eszem.

Üdvözlet!
george22
Írogat

Hsz: 156

HozzászólásSzerző: Gitta » 2009. jan. 8., csüt. 8:55

Kedves Zoli!
Üdv a csapatban!

George, a beszerzés nálam is gond, én inkább megyek többször, és rászánom az időt. Bár bio piac nincs minden nap. Jó lenne egy bio zöldséges itt a közelben.

Képzeljétek, a gyerekeim óvodájában 100% bio étkezést biztosítanak annak, aki kéri. Hihetetlen, még a tea is bio, a citrom is, minden! És ez nem egy magán óvoda, hanem egy külvárosi önkormányzati. Itt főzik helyben.

Mindenkinek boldogságot, egészséget kívánok erre az évre (is) !
Gitta
Írogat

Hsz: 75

HozzászólásSzerző: Gitta » 2009. jan. 8., csüt. 12:20

MEGHÍVÓ

Január 24-én délután 3 órakor újra lesz nyers vegán potluck, melyre minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk!

A helyszín még nem biztos, de majd idejében meg fogom írni azt is!
Gitta
Írogat

Hsz: 75

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. jan. 8., csüt. 20:33

Itt egy nagyon jó cikk a B12 -ről nyersevőknek.
http://www.roylretreat.com/articles/b12.html
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. jan. 8., csüt. 21:53

Köszi Smanag!

Nagyjából átfutottam a cikket, mert most nincs nagyon időm...Még a végén igaza lesz Bicsérdynek, hogy a vitamin teóra egy nagy hülyeség és ne ezzel foglalkozzunk, hanem azzal, hogy sok gyümit (és lehetőleg biot - ezt már én teszem hozzá) együnk, meg mozogjunk... :D
Zoli
Írogat

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. jan. 9., pén. 12:24

A jelenlegi ismereteink a nyers gyümölcsök, zöldek alkotóíról hiányosak, nem megkutatottak és dokumentáltak, s ezért nem tudja az átlagember, hogy valójában azok mindent tartalmaznak amire az emberi testnek szüksége van olyan arányban, állapotban, biológiai értékben amire az emberi testnek a legtökéletesebben felhasználható, s amelyre az teremtve lett. Ha bevisszük az életmódunknak megfelelő kalóriát ezekkel, a test minden anyagot a legjobban megkap a tökéletes működéséhez.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. jan. 11., vas. 14:34

Bár a szervetlen NaCl, magyarán konyhasó, képes felszívódni a bélrendszerből, azonban használhatatlan és toxikus a sejteknek szervetlen formájából adódóan. S nem csak az emberre nézve , de a többi állatra is. Egyedül a növények képesek a szervetlen sót átalakítani szervessé, ilyenformában csakis azok nyers elfogyasztása révén hasznosítható a szerves só az élőlényekre nézve. Nincs más út! A hőkezelés szervetleníti az ásványi anyagokat, tehát ugyanolyan használhatatlanná s toxikussá teszi azokat. Házi kedvenceink, kutya , macska , miért rág időnként füvet? Mert nyers húsra teremtődött teste nem kap elegendő szerve ásványi anyagot a főttektől, ilyenformán ugyanazon degeneratív betegségekben végzi mint gazdája.
HA A HŐKEZELÉS TÖNKRETESZI S MÉRGEZŐVÉ VÁLTOZTATJA AZ ANYAGOKAT, NYILVÁNVALÓ AZ ÁSVÁNYI ANYAGOKKAL IS UGYANEZ TÖRTÉNIK, NEM IS LEHET MÁSKÉNT!
Turmixoljunk szárzellert paradicsommal, s szerves formába megoldottuk a kérdést, s nagyon finom sós, ásványi anyagokba gazdag ízt kapunk.
See rawfoodexplained.com...clic on minerals for more info
http://www.rawfoodexplained.com/index.html
Ez egy nagyon hasznos oldal angolul tudóknak a folyamatok megértéséhez.
Rengeteg kérdésre választ kapunk: pl. a fogkövet a hőkezelt étel okozza, miért nem jó hőkezelni az ételeket stb.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2009. jan. 11., vas. 15:54

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. jan. 11., vas. 21:56

Nyerskosztosok, Felhívás!!!

A haverom zöldséges és azt mondta, hogy 8-10 ember esetén (több persze lehet :) ), heti egyszer vállalná, hogy (Budapesten belül) egy előre megbeszélt helyre leszállítaná a megrendelt mennyiségeket. Gyümölcs, zöldség, kinek mi kell. Természetesen ládányi mennyiségekről volna szó, mivel a nagybanin szerzi be a dolgokat. Nem biogyümölcsökről van szó tehát, mindenesetre akinek a kommersz is "megfelelő" egyelőre, az viszont olcsóbban juthatna így hozzá, mintha a piacon venné meg.
Kérdésem így szólna tehát: kit érdekelne a dolog? Mire volna főleg igény? Csakhogy referálhassak neki...
A válaszokat előre is köszönöm!
Zoli
Írogat

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. jan. 12., hétf. 14:17

Felhívás 2! :)

Haverom azt mondta, hogy igény esetén rendszeresen kijárna Bécsbe biogyümölcsökért (!!!), ha összegyűlünk elegen. Ez neki is jó lenne, meg nekünk is, mert nagyker közeli áron kapnánk meg a sokkal jobb minőségű gyümiket/zöldségeket. Nos?
Hahó nyerskosztosok/leendő nyerskosztosok hol vagytok??? Válaszoljatok kérlek, mert a negatív válasz is már valami. "Csend" esetén azonban nem tudom felmérni az igényeket. :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zoli 2009. jan. 12., hétf. 14:24-kor.
Zoli
Írogat

HozzászólásSzerző: Zoli » 2009. jan. 12., hétf. 14:18

Felhívás 2! :)

Haverom azt mondta, hogy igény esetén rendszeresen kijárna Bécsbe biogyümölcsökért (!!!), ha összegyűlünk elegen. Ez neki is jó lenne, meg nekünk is, mert nagyker közeli áron kapnánk meg a sokkal jobb minőségű gyümiket/zöldségeket. Nos?
Hahó nyerskosztosok/leendő nyerskosztosok hol vagytok??? Válaszoljatok kérlek, mert a negatív válasz is már valami. "Csend" esetén azonban nem tudom felmérni az igényeket. :(
Zoli
Írogat

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10