80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 14., vas. 18:26

az a baj hogy nagyon más édes gyümölcs nincs most a banánon kívűl, és attól és kezd már kicsit néha undorom lenni, szölők már nem túl jók és elég drága, mangok is elég drágák :(
ChaserHUN
Grafomán

Hsz: 1083

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 14., vas. 20:33

Kitartás! Január február s itt a nyár. Felnyitottam egy nagydobosi sütőtököt, kilója 100-150ft most. Ez bio volt 150 ft-ért vettem , közepes nagy . Élénk narancsvörös volt belül, elkezdtem késsel farigcsálva enni belülről kívülre haladtam, a magokat kiszedtem, radiátoron szárítom kicsit tányéron, így szoktam. 2 nap alatt meg is eszem, holnap folytatom a szeletek farigcsálását a szűrke külső burokig. Én csak ezt a fajtát szeretem, a nagydobosit. Elég jól eltelített, kívántam is. A sütőtök húsa is nagyon sok esszenciális olajat tartalmaz, nem csak a magja. karfiolrózsa is nagyon tápláló ilyenkor, s a zellergumó is.
:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 14., vas. 22:05

hát jó is lenne, már úgy ennék dinnyét :( kezdem nagyon unni a banánt már xD nem túl jó ősz végén-télen átállni erre az étrendre, kicsit nehezebb, de kibírom valahogy :)
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: Zoli » 2008. dec. 14., vas. 22:10

Kitartás HUN!

Én januárban fogom elkezdeni! Benned is tartom a lelket ha kell! :D
Hajrá!!!!!!!
Zoli
Írogat

Hsz: 73

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2008. dec. 15., hétf. 8:29

Srácok!

Én is csak kitartásra buzdítalak bennetek még 3-4 hónap és vége a télnek :D
Nekem elég jól sikerül nyomni a zöldeket, igaz fogalmam sincs mi az a libatop, de jól hangzik ;-) Nálam főleg a kínai kel, fejes-saláta, petrezselyem és a napi hatalmas adag friss házi csíra, zellerszár a nyerő a zöldeknél, persze kiegészítem valami gyökeressel is az íz kedvéért. Itt vidéken más zöld eléggé eltűnt :( A spenót, sóska fonnyadt szóval kihagyom. Viszont kipróbáltam a nyers karfiolt és nagyon tuti :D Én főleg a petrezselyemmel próbálok "erősíteni" úgy nézem ez elég jól beszerezhető lesz egész télen, szinte felvásárlom a piacot ebből :D :D :D nem vicc. szinte már röhögnek rajtam amikor 5-10 csokorral veszek az árusoknál. :D És salátánként bele is megy a 3 csokor. :D

A tökből ki fogom próbálni a szürke héjút! A kaliforniai valamiért nem ízlik, régen a telken termett és annak mézédes sárgadinnyne íze volt! A piacos sajna nem ilyen...

Úgy néz ki alakul át a szervezetem ki fogom próbálni a kelkáposztát turmixolva majd szűrve.

Én a gyümölcsöket főleg almára alapozom, édes almára. Szerencsére sikerült felkutatnom egy jó almást! Vagy 3-4 féle édes almája is van! És jó nagyok! Azt tapasztalom, hogy fontos hogy az alma nagy is legyen és ne diónyi, sokkal nagyobb az élvezeti értéke. :D
Nálam fogy a banán is, veszek vagy 8 kg ot alkalmanként, kiegészítésként kiwi... a narancs nem mindíg jó minőségű (rájöttem az a fő puki forrás :lol: )

Viszont van egy óriási gondom asszem még mindíg fogyok! Most a 173 cm -emhez képest csak 57! :oops: kg vagyok :(
Ez egy picit elkeserít, és az hogy sokszor nem vagyok éhes, mintha átkapcsolna a szervezetem böjt üzemmódba!!! Hihetetlen.
Pedig naponta kb 3x eszem gyümölcsöt és jó nagy adag fogy el alkalmanként.

Ja és annyi változott a szervezetem, hogy most már nem kívánom az aszalványokat, tökéletesen laktatnak a gyümölcsök. Ha éhes vagyok: gyümit eszem.

A búzafűlét én is javaslom :D 4 hét után már egész "finom" tiszta íze van :D Nagyon tud takarítani és értékes zöld lötty :D :D :D én heti 3x iszok egy jó decit. :)
giyandeva
Grafomán

Hsz: 790

HozzászólásSzerző: george22 » 2008. dec. 15., hétf. 9:55

Sziasztok!

Hetente egyszer "családi nyomásra" beiktatok párolt zöldséget, sütött tököt,
rántott padlizsánt. Tudom, hogy helytelen csak azért engedem, mert én ilyen kompromisszumkész vagyok. Jelenleg kb. 3 kiló gyümölcs fogy naponta és 1l zöld turmix + kevés mag. A súlyesztés megállt! 10 napja követem grafikonon a változásokat és 178cm magasságomhoz - sajnos - szinte dekára pontosan változtatlanul 57,6kg vagyok.
Próbálok nyomni több gyümölcsöt de egyrészt rengeteg idő amíg megeszem (reggel be kell érni a munkába, ebédet sem húzhatom akármeddig...stb).
Viszont a vizelet pH értékem már 7,0 felett jár, a korábbi 6,5-ről. Szerencsére a mérlegem mér zsír és víztartalmat is. Jelenleg a zsír 16%, a víz 58% (testtömegre vetítve). Persze csak edzéssel lehet tömeget növelni, csakhogy ehhez mégtöbb kalória kell. Egyenlőre kevesebbel is "eltelek".

Mai kaja: reggeli 0,9kg szőlő, ebéd: 1,1kg alma, uzsonna: 6db banán,
vacsora: 8-10levél kelkáposzta, 3-4marék spenótlevél, 0,4dl asványvíz, két banán és kevés petrezselyem összeturmixolva, utána marék mogyoró.

Sok sikert mindenkinek!
george22
Írogat

Hsz: 156

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 15., hétf. 10:59

George22!

Jól csinálod, nyugodtan tegyél kompromisszumokat. A dolog úgy működik, hogy idővel úgy is rájössz a nyerset semmi sem űbereli.
Én betennék még több édesgyümölcsöt, mert 57 kg az kicsit kevés, de nem túl rossz, én a mélypontomon, az átmeneti állapotomban is ennyi voltam, de azóta kikerekedtem. Szóval most számold a kalóriákat még, s nyomd fel kb 2500 -ra, hogy minden nap képződjön egy kis többlet.
Kelkáposzta levél, petrezselyem, dúrvák én ezeknek csak a dúrva levét eszem( max a zsengébb részeit), ezeknek a leve a fontos. Kevés a zöld nálad, legyen 1l zöld lé naponta minimum. Salátákat lehet enni turmixolás nélkül, kevésbé cellulózosak. Nagyon tápláló: spenót, én 0,5-0,7kg ot is megeszem naponta. Karfiolrózsa, sütőtök, brokkoli rózsa színtén táplálóak nagyon.
www.vibranegeszseg.lapunk.hu
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2008. dec. 15., hétf. 11:13-kor.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 15., hétf. 11:02

Giyandeva!

Rajtam is röhögnek a piacon mikor felvásárolom a petrezselymet, meg fontoskodok nekik, én meg rajtuk mosolygok, hogy mennyire más bolygón élünk. Nagydobosi sütőtök belseje fenomenális. Kelkáposzta lé csontépítő. Jól csinálod, nem kell aggódni a súly miatt, meg fogsz állapodni, s a szervezeted innen fog megtanulni az újból építeni, s ki fogsz a nyersektől majd újra kerekedni.
Minden súlycsökkenés nagyon jól stabilizálható a mennyiségi banánbevitellel.
www.vibrantegeszseg.lapunk.hu
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 15., hétf. 19:00

giyandeva írta:Srácok!

Én is csak kitartásra buzdítalak bennetek még 3-4 hónap és vége a télnek :D
Nekem elég jól sikerül nyomni a zöldeket, igaz fogalmam sincs mi az a libatop, de jól hangzik ;-) Nálam főleg a kínai kel, fejes-saláta, petrezselyem és a napi hatalmas adag friss házi csíra, zellerszár a nyerő a zöldeknél, persze kiegészítem valami gyökeressel is az íz kedvéért. Itt vidéken más zöld eléggé eltűnt :( A spenót, sóska fonnyadt szóval kihagyom. Viszont kipróbáltam a nyers karfiolt és nagyon tuti :D Én főleg a petrezselyemmel próbálok "erősíteni" úgy nézem ez elég jól beszerezhető lesz egész télen, szinte felvásárlom a piacot ebből :D :D :D nem vicc. szinte már röhögnek rajtam amikor 5-10 csokorral veszek az árusoknál. :D És salátánként bele is megy a 3 csokor. :D

A tökből ki fogom próbálni a szürke héjút! A kaliforniai valamiért nem ízlik, régen a telken termett és annak mézédes sárgadinnyne íze volt! A piacos sajna nem ilyen...

Úgy néz ki alakul át a szervezetem ki fogom próbálni a kelkáposztát turmixolva majd szűrve.

Én a gyümölcsöket főleg almára alapozom, édes almára. Szerencsére sikerült felkutatnom egy jó almást! Vagy 3-4 féle édes almája is van! És jó nagyok! Azt tapasztalom, hogy fontos hogy az alma nagy is legyen és ne diónyi, sokkal nagyobb az élvezeti értéke. :D
Nálam fogy a banán is, veszek vagy 8 kg ot alkalmanként, kiegészítésként kiwi... a narancs nem mindíg jó minőségű (rájöttem az a fő puki forrás :lol: )

Viszont van egy óriási gondom asszem még mindíg fogyok! Most a 173 cm -emhez képest csak 57! :oops: kg vagyok :(
Ez egy picit elkeserít, és az hogy sokszor nem vagyok éhes, mintha átkapcsolna a szervezetem böjt üzemmódba!!! Hihetetlen.
Pedig naponta kb 3x eszem gyümölcsöt és jó nagy adag fogy el alkalmanként.

Ja és annyi változott a szervezetem, hogy most már nem kívánom az aszalványokat, tökéletesen laktatnak a gyümölcsök. Ha éhes vagyok: gyümit eszem.

A búzafűlét én is javaslom :D 4 hét után már egész "finom" tiszta íze van :D Nagyon tud takarítani és értékes zöld lötty :D :D :D én heti 3x iszok egy jó decit. :)

Szerintem ne aggódj, én 181cm vagyok és 56kg, igaz amikor mindenevő voltam a maximum amit elértem 60 volt, de nem érdekel, tökéletesen jól érzem magam a bőrömbe, majd elkezdek súlyzózni is és izomba szedek fel pár kg-t :)
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 15., hétf. 19:02

tegnap megittam 2l zöld turmixot kelkáposztából, és reggel nem ébredtem olyan fáradtan mint sokszor az elmúlt egy hét alatt, ma is megittam kicsivel többet mint 1l-t, beletettem 6-8 kelkáposzta levelet, a legnagyobbakat mert még új volt, annak ellenére hoyg 3 banán benne volt még mindig elég kesernyés volt :D :lol:
aki tud angolul: http://www.fredericpatenaude.com/assimi ... reens.html

amúgy néztem Urbán vali oldalát de Boutenkóéktól csak a nyers étel csodát láttam, az nem ugyanaz mint a green for life gondolom
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: Szilvi » 2008. dec. 15., hétf. 19:41

A Nyers étel csodájában két könyv van egyszerre:
Raw Family
Green for Life

Én Frederick Patenaude-tol vettem már e-könyveket, ő is a Természetes Higiénia elveit hirdeti, szerintem jó.

(A 80/10/10 is a Természetes Higiéniából nőtt ki, vagy ide sorolható a nem is új könyv, ami magyarul Testkontrollként, eredetileg Fit for Life-ként jelent meg)

Szép napot!
Szilvi
Törzsvendég

Hsz: 239

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. dec. 15., hétf. 20:38

Ez a természetes higénia pontosan mi? ez nem jött le még teljesen :D
ChaserHUN
Grafomán

HozzászólásSzerző: Zoli » 2008. dec. 15., hétf. 21:38

Linkajánló németül tudóknak:

http://www.derwegzurrohkost.de/
Zoli
Írogat

Hsz: 73

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 15., hétf. 23:16

A természetes higiénia dr. Herbert M. Sheltontól jön, aki fantasztikus nagy ember volt, mindenki tőle tanult. Ő az első igazi nagy ember aki elkezdte visszavezetni az emberiséget a paradicsomi útra. Már a századelőn ugyanazt hirdette lényegében, mint a 80/10/10 , nyers gyümölcs, zöld s kis olajos mag.
http://en.wikipedia.org/wiki/Herbert_M._Shelton
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. dec. 15., hétf. 23:24

Chaser!
Nagyon jó link, ez is egy fantasztikus hapsi ez a Frederic.
aki tud angolul: http://www.fredericpatenaude.com/assimi ... reens.html
smanag
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10