Szia Giyandeva!
Köszi a leveled.
Jól csinálod ahogy látom, nincs semmi gond.
Én gond nélkűl benyomok nagy mennyiségű gyümölcsöt, mert egészséges , erős, ruganyos lett a gyomrom fala, amilyennek lenni kell az emberi gyomornak. Nálam a 1,5-2 kg os sárgadinnye(mivel magas víztartalmú) bizony eltűnik, van úgy hogy csak 0,7-1kg a gyümölcsadagom, de ez alkati kérdés, annyit kell enni amennyi jól esik, az állatok a természertben is bőven eszik a természetes táplálékukat, de csak annyit amennyitől jóllaknak., és egyszerre csak 1 félét, az ad ideális emésztést, a monodiéta. A mennyiségek pedig a víztartalom függvényében változnak, a lédúsakból több lecsúszik, de ilyenmódon a kalóriatartalom az nem változik, mert ugyanannyit beviszünk a nagyobb mennyiségekkel.
Az erőteljes fűszerezés izgatja az emésztőtraktust, mely kénytelen a hatás csökkentésére védőbevonatot termelni s ezáltal a tápanyagok felszívódása kárt szenvedhet. Én minimálisan füszerezek(ne a fűszer játsza a főszerepet az alapízben), vagy legtöbbször semmit.
A jódról már írtam, röviden, a magyar talajok jódszegények. Jódot tartalmaz, napraforgó csíra, időnként lehet szedni jódaquat(gyógyszertárban kapható). Aki eszik rendszeresen biot az beviszi a szükségletet, mert a bioban a szerves ásványi anyagok mennyisége lényegesen több.
Inaktív sőrélesztőt nem szedek, korábban szedtem a 80/10/10 előtt. 1 EK mennyiség ebből nem borít fel semmit, nyugodtan eheted , ha kedved van, komplex B vitaminja van. Ugyanígy alkalmazhatsz algát s más superfoodot is kis mennyiségben ha jónak látod, csak egyszerre ne több fajtát. A gond ezekkel, hogy helytelen elkészítésük miatt, szárításuk 45 fok feletti, szerintem ezek a porok, szárítmányok holt ételek a tűz által. Tisztelet a kivételnek, mert olyan is van.
A zöldek kalóriatartalomra vetítve a vezetők a vitaminok és ásványi makro és mikroelemek bevitelét tekintve s közvetlen ezután jönnek a gyümölcsök. Kalóriatartalomra vetítve semmi sem veri meg ezeket, így felesleges aggódni, tökéletesen beviszel mindent a mennyiségi nyers gyümölcs és zöldevéssel az ideális arányban és legjobban hasznosuló formában. Kizárt a mennyiségi nyers gyümölcs és zöldevésen a vitaminhiány. Majd nézd meg magad egy idő után a tükörben, milyen kerek a pofikád s kicsattanó a bőrszíned ,s ez mindent elárul, sejtjeid ficánkolnak a gyönyörben, mert nem kapnak több főtt szemétkaját s egyenesen azt kapják amitől kivirulnak.Azért kell vigyázni a supertáplálékok mennyiségével, mert a többletbevitel is káros, terhet ró a kiválasztó szervekre. Egy természetes táplálékkal bevitt többletanyag(túlevés gyümölccsel, vagy zölddel) sokkal kevésbe bolygatja meg az egyensúlyt, mint egy észszerűtlen superfood túladagolás.
Én nem szoktam vért adni, de ha eszed rendszeresen a nyers zöldeket, márpedig a 80/10/10 en adagjuk napi 1-2 font, annyi vas lesz a véredbe, hogy csodálkozni fognak az orvosok, hogy gyümölcsevő létedre rozsdás vasat szoktál enni? Egyébként ha vasra akarsz"hízni" egyél bőven petrezselymet, s mivel a felszívódását elősegíti a C vitamin amit meg tonnaszámra eszünk, ezért kö keményen be is épül.
www.vibrantegeszseg.lapunk.hu