Marinált zöldségek spenót és saláta ágyon

Marinált zöldségek spenót és saláta ágyon

HozzászólásSzerző: Gitta » 2011. márc. 12., szomb. 17:23

Felszolgálási idő: 5 perc
Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 1 óra állás
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: nyers-étel


Kép

Bemutatás


Több nyers élelmet kellene fogyasztanunk, tanácsolják az enzim kutatók. De ki szeretne minden nap salátán élni? Ezért örülök ennek a receptnek, mert változatos, attól függően, hogy éppen milyen zöldség van otthon, mindig más és más íze lesz ugyanannak az ételnek.  És azon túl, hogy nagyon finom, rendkívül egészséges. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók
1 dl oliva olaj, petrezselyem zöldje, pár levél bazsalikom, 2 gerezd fokhagymaSót nem ajánlatos beletenni, mert a sótól a zöldségek levet eresztenek, és nem lesz gusztusos az étel. (és tetszés szerint bármilyen ízesítő, citromlé, méz… ezekkel talán finomabb, nélkülük egészségesebb) 1 kis rózsa brokkoli, 1 kisebb cukkíni, padlizsán, 1 fej lilahagyma, piros kaliforniai paprika, 5 fej gomba, kis gerezd sütőtök, vagy bármilyen más zöldség tetszés szerint, sárgarépa, tök, zeller, stb.. Pár levél spenót, saláta
Elkészítés módja
A zöldségeket megtisztítjuk, és falatnyi darabokra vágjuk. A páclét elkészítjük: a zöldeket és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk, és elkeverjük az oliva olajban. (turmixgéppel simára lehet keverni) A páclét a zöldségekre öntjük, jól elkeverjük, és legalább 1 órán át állni hagyjuk. Minél tovább áll, annál finomabb lesz. Fogyasztás előtt sütőben át lehet melegíteni, de figyeljünk rá, hogy a hőmérséklete ne menjen 45 fok fölé, hogy az enzimek épségben maradjanak. A spenótot és saláta leveleket szépen elrendezgetjük egy tányéron, a zöldségeket középre rendezzük, csírával díszítjük.

Tápérték info
Az étel tápértéke, vitamin és enzim tartalma megegyezik a hozzá felhasznált alapanyagokéval. Az elkészítés során nem károsodnak sem a vitaminok, sem az enzimek.


Forrás: saját
Beküldte:Gitta, Április 11.2008 - 13:07:26
Avatar
Gitta
Írogat
 
Hsz: 75
Csatlakozott: 2008. feb. 11., hétf. 1:00


Vissza: Nyers receptek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 13 vendég

cron