Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Gyümölcs
Fajtája: nyers-étel
Bemutatás
Aszalt szilva Otthon, huzatos, szellős helyen mi is aszalhatunk szilvát, vagy almát, birsalmát - nyár közepén sárgabarackot. A célra mindenképp érett gyümölcsöt vegyünk, válogassuk át, és csak teljesen egészséges termést használjunk fel. A szilvát egészben és kimagozva is száríthatjuk. A megmosott gyümölcsöt szabadítsuk meg szárától , majd helyezzük rácsra, jól levegőző, huzatos helyre. A szárítás jó néhány napig eltart. A kiszáradt gyümölcsöket válogassuk át, hogy még véletlen se kerüljön a tárolásra szolgáló tüll, vagy vékony vászonból készült zsákocskánkba romlásnak indult szem, mert az a többit is tönkreteheti. Száraz, naptól védett helyen hosszú ideig eltarthatjuk.
Forrás: http://www.patikamagazin.hu/index.php?cikk=5699
Beküldte:: Nawesh , Október 25. 2004 - 01:19:14
----------------------------------------
Re: aszalt szilva
Küldte: Szilvi Dátum: 2004. október 25. hétfo, 11:13
Még nem próbáltam, de a kérdésem, hogy tudom megvédeni a bogaraktól, rothadástól?
szilvi
-------------------------------------------------------------------------------
Re: aszalt szilva
Küldte: Pimf Dátum: 2006. december 18. hétfo, 15:23
Én általában almát szoktam aszalni. Ilyenkor télen egyszerűen rárakom a radiátor tetejére, kb. 1-2 nap alatt kész. Még soha nem rothadt meg, és rovarral sem találkoztam...