aszalt szilva

aszalt szilva

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. feb. 15., kedd 12:46

Felszolgálási idő:
Elkészítési idő:
Főzési idő:
Kategória: Gyümölcs
Fajtája: nyers-étel

Bemutatás
Aszalt szilva Otthon, huzatos, szellős helyen mi is aszalhatunk szilvát, vagy almát, birsalmát - nyár közepén sárgabarackot. A célra mindenképp érett gyümölcsöt vegyünk, válogassuk át, és csak teljesen egészséges termést használjunk fel. A szilvát egészben és kimagozva is száríthatjuk. A megmosott gyümölcsöt szabadítsuk meg szárától , majd helyezzük rácsra, jól levegőző, huzatos helyre. A szárítás jó néhány napig eltart. A kiszáradt gyümölcsöket válogassuk át, hogy még véletlen se kerüljön a tárolásra szolgáló tüll, vagy vékony vászonból készült zsákocskánkba romlásnak indult szem, mert az a többit is tönkreteheti. Száraz, naptól védett helyen hosszú ideig eltarthatjuk.

Forrás: http://www.patikamagazin.hu/index.php?cikk=5699

Beküldte:: Nawesh , Október 25. 2004 - 01:19:14



----------------------------------------
Re: aszalt szilva
Küldte: Szilvi Dátum: 2004. október 25. hétfo, 11:13

Még nem próbáltam, de a kérdésem, hogy tudom megvédeni a bogaraktól, rothadástól?

szilvi


-------------------------------------------------------------------------------


Re: aszalt szilva
Küldte: Pimf Dátum: 2006. december 18. hétfo, 15:23

Én általában almát szoktam aszalni. Ilyenkor télen egyszerűen rárakom a radiátor tetejére, kb. 1-2 nap alatt kész. Még soha nem rothadt meg, és rovarral sem találkoztam...
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Nyers receptek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég

cron