Nyers kenyérke

Nyers kenyérke

HozzászólásSzerző: akralgob » 2011. szept. 10., szomb. 10:07

Felszolgálási idő: 2 nap
Elkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: :)
Kategória: Kenyérfélék
Fajtája: nyers-étel

Bemutatás

"Asszem a nyers kaja fő gondolata az IDŐ és TÜRELEM :D Hmmm milyen jó ilyen dologban gazdagodni, nemde?"

:)
Hozzávalók

200 g napraforgómag

6-8 datolya vagy mazsola

2 dl víz

300 g póréhagyma (vagy zeller)

2 fokhagymagerezd

1 vöröshagyma

másfél tk só

150 g lenmag

2-2 tk koriander és kömény

Elkészítés módja

Előző este beáztatod a napraforgómagot és a datolyát/mazsolát.

A napraforgót jól átmosod és lecsöpögteted. Megtisztítod a póréhagymát (vagy zellert), a vöröshagymát és a fokhagymát és feldarabolod, majd a datolyával/mazsolával és az ázóvizével együtt pürésíted. Majd hozzáadod a megőrölt lenmagot-koriandert-köményt. Legvégül belekevered a napraforgómagot. Hagyod fél-egy órát állni, majd sütőpapíron elteríted kb 1 cm vastagságban. Így szárítod kb két napig (vagy amíg nem lesz olyan, mint a keksz, jó ropogós :)). Amikor kicsit megszáradt, de még nem törik, akkor érdemes tetszőleges darabokra marcangolni; illetve mivel sütőpapíron van, nem árt néha megfordítani.

Jó étvágyat!

Ps: állítólag sokáig eláll... én még nem hagytam neki.
Forrás: http://www.vegetarische-initiative.de/
Beküldte:: akralgob , Wednesday, February 06. 2008 - 13:55:52
Avatar
akralgob
Írogat
 
Hsz: 116
Csatlakozott: 2006. dec. 1., pén. 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár


Vissza: Nyers receptek

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron